bebek ve kilo :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi zbs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zbs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
107
30
48
merhabalar arkdslar,
1 yasına yenı basmıs bır kızım var ek gıdaya geçmeden once kılo alımı gayet ıyken ek gıdaya gectıkten sonra gelısımı oldukça yavaşladı.suan 8 kilo ve 71 cm bnmı kafa ck takıyorum yoksa hakkaten ufakmı .. bıcok doktorla gorustum ck onemsemedıelr...szın cocuklarınz 1 yasındayken kılo ve boy durumu nasıldı acaba arkadslar...

benim kızım 1 yaşındayken 8 kiloydu şimdi 22 aylık 11 kilo.Doktorlara çok götürdüm tahliller testler hiçbirsey cıkmadı.Sanırım yapısal bir durum bu.Boyu gayet iyiydi hatta yaşıtlarından uzun ama kilo az olunca minik görünüyor.Bence tahlillerini yaptırın eğer bir sorun cıkmazsa çok da kafanıza takmayın.Eşiniz ve siz de cok yapılı değilseniz yapısal olarak minyon bir bebektir,eğer sağlığı iyiyse değerleri de normalse cok da önemli değil.Ben geceleri uyuyamazdım yemek yemedimi kilo almadı diye,ama artık cocuğumu yemekle sıkmıyorum.

aslında kıyas yapmak pek doğru değil, genetik faktörler çok etkili büyüme meselesinde googla persentil hesaplayıcı yazın, şimdiye kadar ki tüm ayların persentil değerlerini hesaplayın eğer çıkan yüzdeler standartsa endişe edilecek bir durum yoktur, örneğin oğlum minyon bir çocuk ama doğumundan itibaren boyu%5o, kilosu%75 persentilde oyüzden minyon oluşunu takmıyorum hiç, düzenli büyümesi önemli

yapısal olarak hem babası hm bn uzun ınsanlarız hatta aıle yapımız oldukça ırı olduğu ıcın dıkkat cekıyo bu noktada rahatsızlık verıyo zaten bana...ayrıca bn doğumdan ıtıbaren gelısım yuzdesı hesaplandığını bımıyorum aylık olarak ortalama degerlerını takıp etmıstım bahsettınz lınkı atarmısnz lutfn

Ek gidaya geciste oyle seyler olabiliyor bi de tam ek gidaya baslama donemi ayni zamanda cocugun hareketlendigi, dis cikarmaya basladigi, sosyallesmeye basladigi donem. Belki sizinkinin yaninda pek uygun bir ornek olmayacak ama benim dogdugunda 4100 gr olan oglum 5 aylikken 8.5 kiloydu. Ama 8 aylikken gittigimizde 9600 olabilmisti sadece, disler, emeklemek, sunnet derken kilo alimi epey yavasladi bundan sonra da boyle gider herhalde diye dusunuyorum. Sizin durumunuzda boyledir diye düşünüyorum, bizde ekstradan sadece dogum kilosu fazlaligi ve erkek olusundan oturu bi tık daha onde olusu soz konusu o kadar. Sagligi yerindeyse dusunmeye degmez.

Canim cocugun saglikliysa dert etme.corbasini meyvesini ogunlerini atlatmadan yedir yemegini.dis de zayiflatiyo bebegi.benim kizim bu ayin 14 unde 1 yasina basicak.suan 9kg 600gr boyu 75 cm.doktorumuz gayet iyi dedi.tedbir amacli baska bir doktora daha gotur istersen.normal olmaza doktorub uyarirdi sanirim.

Back
X