Bebek ve kopek

• Konu Sahibi Konu Sahibi D-E
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Her yıl bizim köpeciğe 5'li karma, ki bu aşının içinde gençlik hastalığından tutunda, hepatit ve üst-alt solunum enfeksiyonlarını engelleyen aşı da mevcut olmak üzere 5 ayrı hastalık için olan karma aşı, kuduz aşısı, bronchicine aşısı yani insanlarda boğmaca-bronşit gibi hastalıklara tekabül eden hastalığın aşısı, lyme aşısı(kenelerin kan emmesi sonrası insanlara da bulaşan kötü bir hastalık) yaptırıyorum, bunun dışında herkesin korktuğu o kist olmasın diye de 3 ayda bir iç-dış parazit ilaçlarını kullanıyoruz.

Ve emin olun büyük ırklarda aşılara tepki nasıldır bilmiyorum ama özellikle lyme aşısı küçük ırklar için ağır bir aşıdır, kuzucuğumun ensesi her seferinde kütük gibi şişiyor ağrısı oluyor ama hem onun sağlığı hem de bizlerin sağlığı için aşıları düzenli yapılıyor zira lyme denen illet evde bakılsa bile düzenli olarak dışarı çıkarılan evcillere bulaşabiliyor, onlardan da insanlara geçebiliyor, biz miniklerimizi sokaktaki kene, pire, tatarcık veya yakarca diye bilinen sineklerden korumak, hastalık bulaştıran zararlı parazitlerden sakınmak için elimizden geleni yapıyoruz, ki bunu yaparken yalnızca evcillerin sağlığını değil insan sağlığını da düşünüyoruz.

Mesela leishmania diye bir hastalıktan ve bu hastalığın neden olduğundan haberdar mıyız?
Leishmania sıcak iklimde görülen, çevre temizliğiyle doğru orantılı bulaşıcı bir hastalıktır, sağa sola, parklara, sahillere, yol kenarlarına gelişigüzel attığımız çöplerden beslenen sivrisinek, tatarcık ya da diğer adıyla yakarcaların köpekleri ısırmasıyla bulaşır, evcile bulaşan bu hastalık insanlara da bulaşıyor ve maalesef henüz koruyucu bir aşısı yok.

Sırf bu hastalık olmasın diye iç-dış parazit bakımı haricinde içinde deltametrin etken maddeli tasma alıp takıyoruz dört bacaklıma.

Velhasıl evciller direkt hastalık bulaştırmıyor, insanların çevre temizliğine önem vermemeleri, doğayı kirletmeleri ne yazık ki sokak hayvanlarına bulaşıp taşıyıcı olmalarına neden olan hastalıklara sebep oluyor.
cok dogru ve dusuncenıze katılıyorum ınsanların cevre temızlıgıne onem vermemelerı, hatta bazı ınsanların ozensızce futursuzca tum pisligini cevreye yaydıktan sonra hayvanlar pis demesı benı delırtıyor . bazı ınsanlar ıcın dıyorum bunu yanlıs anlasılmasın, gercekten bırcok hayvan o bazı ınsanlardan daha temız halbukı.

ben kendım ve etrafımdakı ınsanlarda da hayvan besleyenler olarak daha dıkkatlı oldugumuzu gordum hem saglık hem hıjyen , hıjyene dıkkat etmeyen var mı gercekten gormedım , ben denk gelmedım en azından . evıme gelen evde kedım olduguna ınanamıyor mesela kı cok tuy doker kendısı . evde hayvan bakımı saglayınca ekstra ozenlı ekstra dıkkatlı olmak gerekıyor nasılsa asısı var deyıp rahat davranmakla olmuyor

cok dogru ve dusuncenıze katılıyorum ınsanların cevre temızlıgıne onem vermemelerı, hatta bazı ınsanların ozensızce futursuzca tum pisligini cevreye yaydıktan sonra hayvanlar pis demesı benı delırtıyor . bazı ınsanlar ıcın dıyorum bunu yanlıs anlasılmasın, gercekten bırcok hayvan o bazı ınsanlardan daha temız halbukı.

ben kendım ve etrafımdakı ınsanlarda da hayvan besleyenler olarak daha dıkkatlı oldugumuzu gordum hem saglık hem hıjyen , hıjyene dıkkat etmeyen var mı gercekten gormedım , ben denk gelmedım en azından . evıme gelen evde kedım olduguna ınanamıyor mesela kı cok tuy doker kendısı . evde hayvan bakımı saglayınca ekstra ozenlı ekstra dıkkatlı olmak gerekıyor nasılsa asısı var deyıp rahat davranmakla olmuyor
Aynen, kaldı ki zaten evinizde evcil baktığınızda insanların önyargılarını yıkmak için de ekstra özen gösteriyorsunuz, bizim ev her gün süpürülür, eşim zaten titiz bir adamdır yere bir saç teli düşse, ufacık toz görse çıldırır, alır eline süpürgeyi tepeden tırnağa her yeri süpürür o derece toza saça takıntılı siz düşünün artık:))
Bizim minik geldiğinden beri daha da arttı bu temizlik takıntısı, ki hasta derecede seviyor hayvanları, kedi, köpek, akrep demez ayırt etmez hepsini seviyor:) ağızlarını burunlarını öper ama temizlikten de ödün vermez, mesela şu an aldı bizim bücürüğü tüylerini kısaltıyor sonrada yıkayacakmış, kişisel bakım yapıyor bebeğine:)))

Kesinlikle çok haklısınız, kedimi sahiplenmeden önce yalan değil iki kişiyiz her gün ev süpürmezdim.Kızım geldiğinden beri -uzun tüylü de olduğu için- her gün süpürge açıyorum, düzenli tarıyorum, kumunu günde iki üç kere temizlerim atıkları almak için, e yavrum zaten temiz.Sizin de söylediğiniz gibi eve gelen onu görmese inanmıyor kedi olduğuna.Şimdi hal bu durumdayken onlardan hastalık, kist vs olacağına insan inanmıyor.

Merhaba kizlar,
1 yasinda bir oglum var, esimle ve oglumla yasiyoruz.
Esimin annesi ve babasi, esimin kardesi ile yasiyorlar, kardesinin iki cocugu var. Gecen hafta cocuklar cok istediler diye, eve kopek aldilar. Dairede yasiyorlar. Kayinpederim ve kayinvalidem hic ama hic istemediler ama kaynim cocuklarini dinleyip kopegi aldi.
Biz her pazar onlara gidiyoruz. Benim problemim, oglum hala yurumuyor ve yerlerde surukleniyor, ustelik disleri ciktigi icin elleri surekli agzinda. Simdi kopek oldugu icin nasil gidicez kizlar, ne yapmam gerekiyor. Oglum surekli ellerini agzinda tutuyor, kopek tuylerini yutmasindan korkuyorum. Ustelik kopek 2 aylik ve afedersiniz cis egitimi yok. Lutfen kizlar yardim edin ne yapmam gerekiyor??

kız kardeşiminde 2 tae birde erkek yeğenim var 2 yaş dolurmamış hiç sorun olmadı hatta yeğenimi köpüşler yürüttü bebeğinin elini yüzü yıkarsın bişey olmaz

Çocuğunuz illa yerlerde sürünmek zorunda değil sanırım.Siz çocuğunuzu kucağınıza alırsanız yada koltukta oturtursaniz bir sorun olacağını sanmıyorum.İnanin kedi köpekten çok daha pis ortamlara girip çıkıyoruz.En basit örnekle bindiğimiz otubuslerde arabalarda oturduğumuz, tuttuğumuz yerlerden ne tür mikroplari kiyafetimize elimize bulastiriyoruz bir düşünün.Bir taşıma aracıyla geldiğimiz bir yerde ustumuzu degistirmedigimize göre ,düşünün çocuğunuzu hangi mikroplu yerlere koltuklara koyuyorsunuz..Demem o ki kediyle kopekle buyuyen çocuklara bakın hepsi daha az hastalaniyorlar.Cunku bağışıklık sistemleri gelişiyor.Yabancilara bakın hepsinin evinde kedi köpek var.Hicte ayyy kediden cigerinde kist olmuş köpekten kuduz bulaşmış diye duymuyoruz haberlerde vs. (Ev kedisi köpeğini kastediyorum yalnız)Ama bizim ülkemize has kulaktan dolma hikayeler çok dolanıyor bu konularda.

Çocuğunuz illa yerlerde sürünmek zorunda değil sanırım.Siz çocuğunuzu kucağınıza alırsanız yada koltukta oturtursaniz bir sorun olacağını sanmıyorum.İnanin kedi köpekten çok daha pis ortamlara girip çıkıyoruz.En basit örnekle bindiğimiz otubuslerde arabalarda oturduğumuz, tuttuğumuz yerlerden ne tür mikroplari kiyafetimize elimize bulastiriyoruz bir düşünün.Bir taşıma aracıyla geldiğimiz bir yerde ustumuzu degistirmedigimize göre ,düşünün çocuğunuzu hangi mikroplu yerlere koltuklara koyuyorsunuz..Demem o ki kediyle kopekle buyuyen çocuklara bakın hepsi daha az hastalaniyorlar.Cunku bağışıklık sistemleri gelişiyor.Yabancilara bakın hepsinin evinde kedi köpek var.Hicte ayyy kediden cigerinde kist olmuş köpekten kuduz bulaşmış diye duymuyoruz haberlerde vs. (Ev kedisi köpeğini kastediyorum yalnız)Ama bizim ülkemize has kulaktan dolma hikayeler çok dolanıyor bu konularda.
🥰

İşte bunlar hep eksik bilgilenmeden kaynaklanıyor.O kist yapan parazit topraktan geçiyor.İyi yıkanmamış sebze meyve ve otlardan gecme ihtimali o kadar yüksek ki.Ama bizim çok titiz millletimiz kendi hijyen eksikliğini dillendirmek yerine cok daha az ihtimali olan topraktan kediye gecen ,kedinin tüyünden de ancak temas ,ama öyle böyle temas değil, baya burnundan boyyyle içine çekip ciğerine yapıştırma başarısıyla insana geçebilen parazitten oluşan kisti bahane göstermeyi daha çok seviyor.Cunku kimse ben sebzeyi meyveyi iyi yıkamadim da ondan oldu demiyor.Masumu suçlamak daha kolay.Boyle geçme ihtimali var mı evet ama cok çok çok düşük.
👏🏾👏🏾O kadar doğru ki

Kopegin cinsi ne ?
Oglum dogdugunda kv bebek bi kopek almisti,oraya buraya cis yapiyordu tabi.
Ben ziyarete gittigimizde oglumu kucagimdan indirmiyordum birde kisa sureli gidip geliyorduk.
Kopekte disleme huyu vardi, biz gittigimizde agizlik takiyordu hayvana nolur nolmaz diye..
Simdi bide ekurisi var sipanin, evde 2 kopekler.
Esim kopeklere tahammul edemedigi icin biz gidince bahcede tutuyor kopekleri, 2. Kopek travmali bir kopek, malesef buyuk olmasina ragmen heryere cis yapiyor,ne kadar ev temizlense de koku kaliyor 😕

Cep telefonunuz, tv kumandanız, arabanızın kapı kolu, binaların kapıları, çantanız şu anda daha fazla mikroba sahip. Dışarıdan her geldiğinizde telefonunuzu, çantanız gerçek bir mikrop öldürücü ile temizliyorsanız, her dışarı çıkıp geldiğinizde üzerinizdeki her şeyi yıkayıp yüksek ısıyla kurutma yada ütüleme yapıyorsanız haklısınız kesinlikle gitmeyin

Cep telefonunuz, tv kumandanız, arabanızın kapı kolu, binaların kapıları, çantanız şu anda daha fazla mikroba sahip. Dışarıdan her geldiğinizde telefonunuzu, çantanız gerçek bir mikrop öldürücü ile temizliyorsanız, her dışarı çıkıp geldiğinizde üzerinizdeki her şeyi yıkayıp yüksek ısıyla kurutma yada ütüleme yapıyorsanız haklısınız kesinlikle gitmeyin
Binaların kapı kolu demişsiniz de çok çok yeni yaşadığım bir olayı anlatma ihtiyacı duydum, 20 gün kadar önce annemin hastalığı sebebiyle hastaneye yatırmamız gerekti, hastanede kaldığı 12 gün boyunca refakat ettim, haliyle çok afedersiniz wc ihtiyacım oldu, hastane koridorlarındaki tuvaletleri kullanmak zorunda kaldım, trajikomik mi desem ne desem bilemedim, o tuvaletlerde tuvalet kuralları diye tabelalar vardı, tuvaletlerin üstüne ayakla basmayınız, tuvaletten önce ve sonra sifonu çekiniz, tuvaletten çıkınca ellerinizi yıkayınız yazan maddeler vardı, dedim yok artık böyle bir tabelaya ne gerek var, varmış gerçekten de:( her tuvaleti kullanışımda abartmıyorum en az 2-3 kadının ne sifon çektiğini duydum ne de ellerini yıkadığını gördüm:( sayelerinde tuvalete giremez, kapı kollarını dirseklerimle açar hale gelmiştim, odalarda ve koridorlarda adım başı bulunan el dezenfektanlarıyla arkadaş olduk resmen, çoğunluğu serviste yatan hastaların refakatçileriydi, o ellerle hastalarına yemek yedirdiler su içirdiler, bunu şu sebeple yazıyorum evciller hijyenik değil diye düşünülebilir, ki evde sağlıklı koşullarda bakılanların hepsi gayet temizdir ama biz ne kadar hijyeniğiz, ne kadar hijyen kurallarına uyuyoruz?

Binaların kapı kolu demişsiniz de çok çok yeni yaşadığım bir olayı anlatma ihtiyacı duydum, 20 gün kadar önce annemin hastalığı sebebiyle hastaneye yatırmamız gerekti, hastanede kaldığı 12 gün boyunca refakat ettim, haliyle çok afedersiniz wc ihtiyacım oldu, hastane koridorlarındaki tuvaletleri kullanmak zorunda kaldım, trajikomik mi desem ne desem bilemedim, o tuvaletlerde tuvalet kuralları diye tabelalar vardı, tuvaletlerin üstüne ayakla basmayınız, tuvaletten önce ve sonra sifonu çekiniz, tuvaletten çıkınca ellerinizi yıkayınız yazan maddeler vardı, dedim yok artık böyle bir tabelaya ne gerek var, varmış gerçekten de:KK43: her tuvaleti kullanışımda abartmıyorum en az 2-3 kadının ne sifon çektiğini duydum ne de ellerini yıkadığını gördüm:KK43: sayelerinde tuvalete giremez, kapı kollarını dirseklerimle açar hale gelmiştim, odalarda ve koridorlarda adım başı bulunan el dezenfektanlarıyla arkadaş olduk resmen, çoğunluğu serviste yatan hastaların refakatçileriydi, o ellerle hastalarına yemek yedirdiler su içirdiler, bunu şu sebeple yazıyorum evciller hijyenik değil diye düşünülebilir, ki evde sağlıklı koşullarda bakılanların hepsi gayet temizdir ama biz ne kadar hijyeniğiz, ne kadar hijyen kurallarına uyuyoruz?
Ben de öğretmenim. Öğrencilerinden biliyorum anlatsam deli olursunuz. Göz göre göre, kocaman, aklı başında çocukların hijyen kurallarından nasıl uzak olduklarını. Yazılı kağıtları mı köpek mi derseniz. Vallahi sokak köpeğini burnundan öperim ama yazılı kağıtlarını mümkünse eve sokmam.

24 yaşındayım hayatım kedi ve köpeklerin içinde geçti çok şükür bu yaşıma kadar obeziteden büyük hastalığım olmadı.

Evlendigimden beri köpeklerim var 14 yıllık evliyim.Onlar sizlere göre köpek olabilir ama bizim gibilere göre evlattır.1 yaşına kadar çiş eğitimi tam olarak oturamaz.Daha çok kucukmus.Gecen dayımlar gelecekti izmir den antalya ya anneme benim evlatlarını bilerek gelsinler onlar için balkona yada odaya kapatamam dedim vazgeçtiler.Kusura bakmayın alınmayında ama siz oğlunuzu dışarıda mı bakıyorsunuz da evin içinde diyorsunuz o can için. Küçük kızım ponçigimle doğdu büyüdü 4 yaşında şu an.4 senede hastalandigi 1 elin parmağını geçmez.Ayrica köpeklerden insanlara geçen hiçbir bulaşıcı hastalık mikrop bulunmamaktadır istediğiniz doktora veterinere sorabilirsiniz ama bizlerden onlara karşı çok kötülük var 😔😔😔Benim annemde kayinvalidemde evde hoşlanmıyor fakat kararıma saygı gösterip evime geliyorlar.Sizinki gibi bir cümle duysam kirılırım çünkü onlar benim evladım. Sizde istemiyorsanız gitmek zorunda değilsiniz.
O kadar haklısınız ki benim de bir kedim vardı öldü haftalarca acısını unutamadım sanki canım gitti şimdi ise dünya tatlısı bir golden kızım var iki ayaklı yavrum yok daha ama olursa ikisinin birlikte oynamaları sabırsızlıkla bekliyorum ☺️
Hayvan sevgisi çok güzel bir şey elbette ama evin içinde bakmayan anlamıyor onlar artık ailemizin bir üyesi benim de evime gelen misafir sayısı bir elin parmağını geçmez çünkü benim de tavrım nettir kızımı kapatmam bir yere çünkü onun evi gelen misafir için onun psikolojisini bozamam zaten bunu bilen bana değer veren insanlar geliyor evime.
Kaldı yapılan araştırmalar kedi ve kopekli evde büyüyen çocukların alerjik hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu kanıtlanmış aşıları tamamlanınca ve tuvalet egitimi alinca (ki evde bakiyorlarmis tamdır diye düşünüyorum) bence mutlu olup sık sık goturmeniz lazım hem bebeğinizi duygusal ve duyusal gelişimi için hemde bağışıklığı için destek olur.Eğer evcil hayvan tüyü salyası zararlı olsaydı doktorlar onları alıp çocukları ile büyütmezdi.Lutfen iyice araştırmadan hayvanlara karşı ön yargılı olmayın.

Son düzenleme:
Hiç birşey olacağını düşünmüyorum. Tabi köpeğin temizliğini yapıyorlarsa ki yapıyorlardır. Bizimde köpeğimiz var , köpekten önceki halimden daha temiziz ekstra özen gosteriyoruz

Bence kendi çocuğunuz için sevinmelisiniz. Her hafta göreceği bir kopek arkadaşı olacak. Bakıldığı evde de çocuklar varmış aşılara, temizliğe dikkat ederlerse bir sorun olmaz. Tek dikkat edeceğiniz bebeğiniz küçük olduğu için bilmeden hayvana zarar vermesin. Çocuğu izler kollarsınız. Birlikte cok eğlenirsiniz boşuna telaşlanmayın. Çocuğunuzun gelişimine de katkı sağlar

Çocuk büyüdü askere gitti🤦🏻‍♀️

köpeğin aşıları iç dış paraziti yapılmışsa sorun olmaz ama yapılmadıysa cok yaklastırmayın derim

Merhaba kizlar,
1 yasinda bir oglum var, esimle ve oglumla yasiyoruz.
Esimin annesi ve babasi, esimin kardesi ile yasiyorlar, kardesinin iki cocugu var. Gecen hafta cocuklar cok istediler diye, eve kopek aldilar. Dairede yasiyorlar. Kayinpederim ve kayinvalidem hic ama hic istemediler ama kaynim cocuklarini dinleyip kopegi aldi.
Biz her pazar onlara gidiyoruz. Benim problemim, oglum hala yurumuyor ve yerlerde surukleniyor, ustelik disleri ciktigi icin elleri surekli agzinda. Simdi kopek oldugu icin nasil gidicez kizlar, ne yapmam gerekiyor. Oglum surekli ellerini agzinda tutuyor, kopek tuylerini yutmasindan korkuyorum. Ustelik kopek 2 aylik ve afedersiniz cis egitimi yok. Lutfen kizlar yardim edin ne yapmam gerekiyor??
Köpeğin aşıları tam mi? Yani ev kedisi sıfır sorun çünkü hep evde ve aşısı tam olunca yutulur tüy sorun olmuyor. Ancak köpek dışarı çıktığı için siz dikkat edin. Benim kedimin tüyleri havada gezer her yerim tüy, çocuk da düşünüyorum ancak bağışıklığı güçlenecek diye seviniyorum😊 doktor ilk 4-5 ay ayrı tut sonra kediye sarılabilir yan yana yatabilir dedi. Araştırmalar da hayvanlarla büyüyen çocukların daha sağlıklı olduğunu gösteriyor, çocuğunuz 1 yaşında yani büyük. Parka gitsin toprak kaçsın ağzına sokak hayvanı sevsin, tabi silin sonra elini...
Öğretmenim, sokakta hayvanlarla büyüyen çocuklarım sapasaglamken dikkatli büyütülmüş öğrencilerim tüm yıl hasta geziyor sonra.
Dikkat edin bence ama çok da abartmayın 😇

Back
X