• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek ve sınav?

Daha hamile değilsiniz ki.
Zaten çalışmanıza da engel değil.
Denemeye başlayın ilk ay hamile kalacaksınız diye de bir şey yok.

hamile değilsin sanırım. bebek ha değince olmuyor/muş, olabilir de ama çevremde hep bir uğraş içine girdiler... bende dahil... kpss B grubu ise hedefiniz ozaman neden olmasın. oturur çalışırsın...

tercih yaparsın atanırsan hiç sorun değil bebeği olan anneler nelerden yararlanıyorsa aynı hakka sahip olursun... süt izni, ücretsiz izin gibi...
Bebek doğduktan sonra kazanılıp atama olursa izin durumu nasıl oluyor bilgin var mı canım?

Ben kpssye calisiyorum dershanem var haftada 5 gun. dun ogrendim hamile oldugumu :) agustosa denk geliyor insallah dogum. Konum var isterseniz okuyabilirsiniz is mi bebek mi diye o konudan sonra bir sene daha erteledim bebisi ama yine is olmadi. bu sene her ikisine de niyet ettim ikisi de cok guzel okacak inaniyorum :)) isterseniz herseyi yapabilirsiniz...

Arkadaşlar kpss ye hazırlanırken gebelik zorlar mı? Kpss mayıs ayında... Bir yanım o zamana kadar bekle diyor bir yanım bekleme...

Eşimde olsun artik ne var sanki hamileyken de ders çalışırsın yaşım oldu 30 ben ne zaman baba olacağım diyor.

Gebeyken sınava hazırlanan arkadaşlar ne gibi zorluklar yaşadı? Sizce sınav geçene kadar beklemeli miyim?

sakın sakın...

Bebek doğduktan sonra kazanılıp atama olursa izin durumu nasıl oluyor bilgin var mı canım?

bizim kurumdan bir bayan vardı. o şekilde doğum yapmış. işe başlamadan tüm yasal izinlerini kullandı. doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta. raporlu olursa 3 haftaya kadar çalışabilir, kalan süreler doğumdan sonraya aktarılır. diyor. bu ücretli izin. bu izinlerin bitiminden sonra da 24 aya kadar ücretsiz izin verilebilir deniyor. memur olursanız aday olmanız sorun değil... örneğini gördüm... ama yeniden 657 sayılı kanun düzenlenecek diyorlar. o zaman ne olur bilmem. süt izinleri de aynı şekilde. kullanılabilir. sürelerde doğumu baz alıyorlar diye biliyorum

Haftanın 2 günü bazen 3 olabiliyor kursa gidiyorum
Hemen gebe kalmis olsam sinqva kadar 5 aylik falan olacak. O aylarda da agirlasiyor mu insan?
Dedim ya cnm herkesin bünyesi farklı benim 3. Ayda bulantılarım ve kusmalarım başladı 4. Ayın sonunda bitti onun dışında çok rahattım hamileliği hissetmedim bile
Uyku problemide yaşamadım sosyal hayatım aksamadı yani
Beni 7 ay bi üşengeçlik hantallık tuttu sadece ama yine fizyolojik değil psikolojik
Eğer kusma ve uyku sorunun olmazsa beş aylık bir bebek sorun yapmaz yani :KK66: kendine güveniyosan yaparım vazgeçmem diyebiliyorsan hiç düşünme

hamile olmanız engel olmayabilir ama ya olursa

yani KPSS sizin için ne kadar önemli

hedefiniz ne

tüm zamanınızı şu an KPSS ye vakfettiniz mi

yoksa arada bir bakıyorum mu diyorsunuz

bizim kursa bayanlar var haftada 5 gün kurs var

kalan zamanda kütüphanedeler

onlar gibi çalışıyorsanız bekleyin 6 ay daha

yok olsa da olur olmasa da diyorsanız denemelere başlayın kısmet deyin
herkesin hamileliği farklı

ben 38 hafta stresli vs işimde çalıştım hiç sıkıntı da olmadı

sabah kalkarken de zorlanmadım bir kucak dosya ile koştururken de

kişiden kişiye değişir ama

doğumum yaza gelmişti hamile olmayanlar sıcaktan bayılıyordu ben tınmadım

ama başkaları 6 aylıktan sonra evde yattı mesela

bünye meselesi

İlk 3 ayın bulantılı geçecekse bence bulaşma hamileliğe yada ocak ayına kadar korunma
Bulantı olursa sınıf kokar insanlar kokar tuvalete gidip gelemezsinde yasaktan dolayı
Eşinde yaşı 30 olmuş beklesin 6 ay daha neler olacak yani

Hamilelik bazılarında çok uyku yapıyor, ablamdan biliyorum. Ders çalışamadı.

Arkadaşlar kpss ye hazırlanırken gebelik zorlar mı? Kpss mayıs ayında... Bir yanım o zamana kadar bekle diyor bir yanım bekleme...

Eşimde olsun artik ne var sanki hamileyken de ders çalışırsın yaşım oldu 30 ben ne zaman baba olacağım diyor.

Gebeyken sınava hazırlanan arkadaşlar ne gibi zorluklar yaşadı? Sizce sınav geçene kadar beklemeli miyim?
sınavla gebelik zor, ne kaldı ki sadece 5 ay...sınav stresi bebeğe de zarar verir

Back
X