• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek ve tahammul

Bir an okurken gülümsedim, kendimi gördüm. Oğlum aynen böyle bir bebekti ve ben 2.3 çocuğu olanları gerçekten alkışlıyordum. Nasıl yorulmuyorlar, nasıl kendilerine vakit ayırmamaktan rahatsız olmuyorlar diye? ne sabır ne tahammül kalmıyor bir noktadan sonra asla durmuyordu.

Hiç bilmem rahat tv izlediğimi, yemek yediğimizi, erken uyuduğunu belirli döngüler de uyandığınıı 15 aylıkken bile, büyümeye bağlı olarak değişti şuan daha iyi çok şükür. Tek değişmeyen hala geç yatıyor, uykuya ayakta teslim olana kadar direniyor. İlgisi var mı bilmiyorum ama alerjik astım teşhisi kondu geçen gün, ay da 1 kez mutlaka hastalanan bir bebekti bu arada.
Inanin ben en son ne zaman tv acip izledigimi hatirlamiyorum. Bazen haftada bir anca tariyabiliyorum sacimi kordugum gibi oluyor :). Bende iki uc cocugu olanlara gipta ediyorum bebegim dogmadan once uc cocugum olsun isterdim ama cocuk olduktan sonra insan urkuyor. Yavrumu cok seviyorum ona kizdiktan sonra icten ice kahroluyorum o kadar kotu bir duygu ki. Aslinda ilgilenildigi zaman cok gulrc bir cocuktur ilgiyi oyunu vs cok seviyor ama bunun icinde zaman lazim enerji lazim moral lazim. Ozelikle uyku konusu cok zorluyor beni uykusuzluktan ciglik cigliga agladigi halde yatmamak icin direniyor. Bazen sinirden kendimi sacimi bile cekmisligim olmustur dusunun. Alerjik astim hic aklima gelmedi uzerinde duracagim.

Sizi kırıcı yorum yapmak istemiyorum lütfen öylede algılamayın ..
Ama ben bebeğim çok ağlasa bile sinirliysem kucağıma almıyorum yada kendimi sakinleştirip öyle alıyorum ..
Benim ailemde yakın onlar istesede ben kimseden çoçuğuma bakmasını isteyemem özel durumlar hariç kimseye güvenerek yapmadık sonuçta ..

Ben bebeğinize çok üzüldüm..Tek güvendiği kişi bağırıyor..kendi bebeğim 14 aylık.bikez bile bagirmadim en çaresiz en zor zamanlarında bile..onu korkutmak haddimemi..
Ve o yüzden bebeğine bağıran annelere çok kızıyorum...ne geçiyor elinize bı savunmasıza bağırınca
Bakın birkaç defa yazdım bilen bilir.
Tam 7 ay bebeğime tek baktım..son 1 yıl içinde 3 kez taşındım ve tek başıma.hic kimse yardım etmedi.
İlk taşındığında bebeğim 15 günlüktü henüz..ve kolik bir bebekti..hastaneden eve taburcu olur olmaz taşınma hazırlıklarına başladım.cunku evimden cikin diye sıkıştıran vicdansız bı ev sahibim vardı.insaat pisliğini bana temizletti.5 ay sonra çıkın ben oturacağım dedi. Her gün aradı..
el mahkum taşındık..
Zaten doğunun bı ilçesine atanmıştım zaten tasinacaktik. Ama doğum iznini en azından geçirebilirrik yavaş yavaş taşınabilirdim.
Ben 15 günlük bebeğime İstanbul'a ailemin yanına gittim evi toparlayip..eşim ise tek başına 20 saatlik uzaklıktaki şehre taşıdı evimizi.
Ailesi ile kavga etmişti bazı sebeplerden..hiç kimse ne destek oldu ne aradı ne bebeği sordu.
Ben doğum iznini ailemin yanında eşinden ayrı geçirdim..bir yandan sütüm az geliyordu bir yandan bebeğim kolikti sürekli ağlıyordu.
Sonra doğum iznini bitince annemle atandığım şehre geldim bebegim 2.5 aylıktı.
Eşim yanıma geçiş yapmak için uğraşıyordu..
Ailesiyle görüşmediği için sağda solda bebeğinden ayrı arkadaşlarından kalıyordu...
Acele ile tuttuğumuz için atandığım yere araç ile 35 dakka süren bu yerde ev tutymustuk.karli buzlu yollarda git gel yaptım.
Sonra annem mecburen gitti babam rahatsızdı.
Kayınvalide zaten ortada yok .tanıdığım bı Allah'ın kulu yok.
Bir belinden rica ettim.ve bebeğimi kendimle getirip ona bırakıp öyle okula gitmeye başladım..bebeğim 5 aylıktı o zamanlar.esim hala yanıma gelememişti.
Stres çok büyüktü bende.
İnanılmaz kar ve soğuk var..
Bebeğim hamağı olmadan uyumadığı için bir elimde puseti omuzumda 10 kilo ağırlığında hamağı;sırtında sırt çantası ile git gel yaptım mecburen.
Sonra gidip kaymakam ile görüştüm durumu anlattım ve çok şükür eşimin geçişine onay verdirttim.
Geçiş işlemleri ise 2 ay sürdü.
Markete bile bı elimde bebeğime giderdim karlı yollarda..
Gece maması bezi biterdi..komşulara rica ederdim hiç tanımadığım insanlar evimde beklerken ben mama almaya giderdim için yana yana dua eden ede.
Mecburdur çünkü..kimse yok kimse bırakayım bebeğimi.
Gece çok uykusuz kaldım..yüzümü soğuk sularda az yıkamadim..
Banyo bile yapamazdim doğru düzgün.
Sonra eşim yanıma geldi..ve biraz daha yüküm hafifledi..ev uzak olunca da ev arayasina girdik ve okuluna yakın ev bulup taşındık yine..
Ve taşındığında bebeğim ağır ishaldi..hiç bişey yemiyor ve çok ağlıyordu..o halde yine tek başıma hiç desteksiz ev taşıdım..bebeğim 11 aylıktı.
Şimdi daha iyi düzenin var şükür.
Ama hiç kolay olmadı..zor günler çok geçirdim..
Hani diyorsunuz ya stresin var yok ev taşıdım şu bu diye...
Bakın sizden daha zor hayatlar varmış değilmi.
Hala daha huysuzlugu var..peşpeşe azı dişlerinin çıkardı bı yandan çalışıyorum..
Oturup bı düşünün neden böyle diye..
O aylıktan bir bebek nasıl 1 de uyur? Mama sandalyesinde uzun süre oturmaya ak hareketliliğe olması lazım.
Onunla oyun oynuyormusunuz.cikarip dolastiriyomusunuz.tekrar bı kendinizi gözden geçirin.
Birde bebeğinizin tahlillerin yaptırın..kan değerler ve d vitamini eksikliğinde huzursuzluk yapar.bi kontrol ettirin ihmal etmeyin.
Anlattığımız gibi ise normal değil.

Aglayarak okudum. Icim yandi.. basiniz sagolsun cok cok aci bir durum yasamissiniz allah cennette kavustursun sizi insallah..
Amin canım. Bebeğin yanındayken onun kıymetini bil ne olur. Ben anneliği senin gibi tadamadım zorluklarını sen gibi yaşayamadım söylemesi belki kolay diye düşünürsün ama inan bana bu daha zor. Ona kuran oku sakinleştirici ayetler eminim vardır. Sen de kendine sabır verecek şeyler oku bul belki yardımcı olur. Allah bebeğine hayırlı güzel ömürler versin

Emin olun cok bagiris cagiris oldu bu konuda aramizda. Guzellikle anlattim olmadi bagirarak anlattim daha beter oldu. Yildim artik bu yuzden beklentilerimi sifirladim ne hali varsa gorsun. Allaha havale ettim.
Öyle olmaz işte. O zaman evle ilgili hiçbir şey yapmayacaksınız. Sadece bebekle ilgileneceksiniz. Yazık günah değil mi?
Önce oyun sandı güldü sonra ciddi olduğumu anlayınca ağladı dediniz ya içim parçalandı. Benim de bir bebeğim var ve o ne anlar ki kızmaktan? Onlara sevgi lazım, ilgi lazım. Demekki ev ortamında bu kadar gergin yavrum. Babadan da ilgi görmeye ihtiyacı var.

Üzülüyorum böyle anne çocuğa bagirinca yapmayın böyle. Çıkın Balkona falan diğer odaya geçin kalbini kirmayin bebeğin. 2 yaşında kızım var annem hayatta değil kV ile nadir görüşürüz eşim hep yogun yorgun kimsemyok yani kapıyı çalan. Emmeyi bıraktı ama gece 2 defa kalkar su icer.1 haftadır gece 2de yatıyor. Bakın inanin herkes aynı zorlukları yaşıyor var şanslı azınlık ama herkes çocuk buyuturken zorlanıyor. Sinirlenirinize hakim olun çocuk ya pasif olur ya tam tersi aksi. Yapmayın böyle nerde yaşarsınız yaşayın ben ankarada yaşıyorum 2.5 ayliktan beri hergün çıkardım dışarı. Geçen sene de çıkardım sardim sarmaladim çıkardım 1saat çıksın hava alsın yuruyorsa kossunsize de iyi gelir.
Ne güzel yazmişsin canim bende ankaraliyim benimde kizim 2 yaşinda bende hergun cikariyorum ancak öyle sakinleşip uyur. Babasida her aksam çikarir. Bazen günde 2 kez çikariyoruz başka yolu yok

Sizin acınızı anlıyorum ama böyle kıyaslamalar bana yanlış geliyor.
Bence çok doğru. Karşıdaki insan yaşadığı kötülüklerin bile değerini bilebilmeli. Tabi zor zamanlar yaşıyor olabilir ama inanın insan daha kötüsünğ görünce kendi durumuna şükrediyor. Bunu çok iyi biliyorum çünkü, bebeğim hiç yaşamadan nefes alamadan ölünce, bir evlerine gelmiş kıyafetlerini giymiş kokusu eve sinmiş ve vefat etmiş bebeklerin ailelerini düşündüm ve şükrettim ne zor acılar var diye.

Bebegıne bagıran kızan annelerın kendileri de bebek ve cocukken annesi aynısını yaptıgı ıcın oluyor anneden sevgi gormedigı ıcın aynısını Bebegıne yapıyor sizde anneniz gibi olmak ıstemıyor sanız az sabırlı olun hersey gececek saglık la buyutun ınsallah

Mutlaka ilgisi vardır. Alerjik bebekler genelde sürekli rahatsız hissettikleri için uyku düzenleri de bozuluyor.
Hiçbir sebep olmadan da böyle bebekler olabiliyor.
İki tanesi bende mesela.
Ve nasıl yorucu olduğunu geçtim, insanı kemiriyor ne sabır ne enerji ne de yaşama dair bir umut kalmıyor içinizde.
Dışarıda çocukları görünce Allahım diyorum, bunlar çocuksa bendekiler ne acaba?

Konı sahibi size gelince, aynı süreçlerden geçmiş ama biraz da olsa rahatlayan bir anne olarak tavsiyem şu, evi bırakın!
Yemek tek çeşit yeter de artar, temizlik yalapşap yapılır.
Kocanıza görev verin, bebeğibize akşam gelince biraz baksın ve dinlenin.
En azından çocuk sesi olmadan ayrı bir odada 30 dk oturmanız bile iyi gelecek.
Kendinizi hırpalamayın.
Böyle bebeklerim olduğu için sizi çok çok iyi anlıyorum, bardağa su bile koyarken biri kucağımda diğeri paçama yapışık ağlarken koyarım.
Bir de kızgınlık anlarınızda şunu düşünün işe yarıyor.
Bebeğinizin dünya ile iletişimi sizsiniz.
Bütün yaşam sizden ibaret ve siz ona kızdığınızda onun dünyası yıkılıyor.
Yapayalnız hissediyor, çok korkuyor çünkü hiçbir şey bilmiyor sizden başka.
Tek başına sadece nefes alabiliyor o kadar.
Yemek, uyku, mutluluk, aile, sevgi, güven, oyun vs hepsi sizsiniz onun için.

Bir hayal edin, kendinizi onun yerine koyun ve nasıl korkunç bir tablo olduğunu hissedin.

Ha ben kızmıyor muyum, daha geçen gece evde cinnet geçirdim resmen, bağırmaktan boğazım şişti gecenin 2 sinde iki bebeğim uyumamış ve avaz avaz ağlıyorlardı oyun oynamak için.
Komşularımız uyandı onların seslerine ve dayanamadım artık ağlama krizlerine ben de patladım.

Elbet zor biliyorum ama küçük krizlerde söylediğim şey aklınıza gelirse en azından geçiştirilebiliyor.

Basınız sağolsun çok çok üzücü bir durum. Allahım sabırlar versin size ve eşinize.
Ama konu sahibi de zaten pişmanlığını dile getiriyor, okumadığınız icin görmemişsinizdir o da çok üzülmüş sonra. siz de onu anlamaya çalışın sonuçta ne kadar zor bir bebek, ya da bebis zor olunca hayat nasıl geçiyor bilemiyoruz basa gelmeden.
Konu sahibi, öncelikle bu çocuğa beraber bakmanız gerektiğine senin inanman lazim. Öyle bir dünya yok, essek gibi yardım edecek. Senin yerinde olsam bu akşam yemek yapmayarak ise başlardım. Bebisin icin vicdan azabı çekeceğine ütüsüz gömlekle gerekirse aç gitsin ise:sinirli:
Evet tamamaını okumadığım için bilemedim ne hissettiğini doğru söylüyorsunuz. Ben sadece bebeği huysuz diye üzülmesin ya da sinirlenmesin bunu demek istedim. İnsanız duygularımız var sinirleniriz bağırırız kızarız bu tabi ki olacak. Sadece başka durumları göstermek istedim. Bu sadece konu sahibine değil herkese aslında. Mesela annesine kızan biri annesizliği düşünmeli bunun gibi şeyler

Sanirim bazi kiziler tarafindan yanlis anlasildim. Ben aksama kadar elimde bezle gezip cocugumu bir kosede aglatmiyorum veya aksama kadar mama sandalyesinde oturtmuyorum. Oglumla oyunda oynuyorum zamanda ayiriyorum ama anlatmaya calistigim sey suydu oglum kendu basina hic bir sekilde durmuyor. Yani surekli biri basinda dursun surekli onunla zaman gecirsin istiyor. Temizligi ve yemegi abartmiyorum ama ev hali bunlarinda yapilmasi lazim. Bebegim emekliyor yerde ne buliyorsa agzina atiyor mecburen supurmem lazim kiyafetleri kirleniyor mecbur yikanacak yemeklerini duzenli yiyebilmesi icin mecburen yemek yapmaya vakit ayirmam lazim. Esime karsi kendimi arsizliga verip ona da zorla birseyler yaptirabilirim dogru ama oda benim enerjimi cok tuketiyor surekli birseyleri rica etmektende yoruluyor insan.

İki tanesi bende mesela.
Ve nasıl yorucu olduğunu geçtim, insanı kemiriyor ne sabır ne enerji ne de yaşama dair bir umut kalmıyor içinizde.

Konı sahibi size gelince, aynı süreçlerden geçmiş ama biraz da olsa rahatlayan bir anne olarak tavsiyem şu, evi bırakın!
Kendinizi hırpalamayın.
Böyle bebeklerim olduğu için sizi çok çok iyi anlıyorum, bardağa su bile koyarken biri kucağımda diğeri paçama yapışık ağlarken koyarım.

Bir hayal edin, kendinizi onun yerine koyun ve nasıl korkunç bir tablo olduğunu hissedin.

Ha ben kızmıyor muyum, daha geçen gece evde cinnet geçirdim resmen, bağırmaktan boğazım şişti gecenin 2 sinde iki bebeğim uyumamış ve avaz avaz ağlıyorlardı oyun oynamak için.
Komşularımız uyandı onların seslerine ve dayanamadım artık ağlama krizlerine ben de patladım.

Elbet zor biliyorum ama küçük krizlerde söylediğim şey aklınıza gelirse en azından geçiştirilebiliyor.
Yazdiklariniz cok iyi geldi tesekkur ederim. Dogru soyluyorsunuz aslinda surekli bilinc altinda empati kurmak bebekle o zaman insan davranislarini daha kolay kontrol altina alabiliyor. Bunun icin kendime surekli telkinde bulunmaya calisacagim. Cok tesekkur ederim..

Sanirim bazi kiziler tarafindan yanlis anlasildim. Ben aksama kadar elimde bezle gezip cocugumu bir kosede aglatmiyorum veya aksama kadar mama sandalyesinde oturtmuyorum. Oglumla oyunda oynuyorum zamanda ayiriyorum ama anlatmaya calistigim sey suydu oglum kendu basina hic bir sekilde durmuyor. Yani surekli biri basinda dursun surekli onunla zaman gecirsin istiyor. Temizligi ve yemegi abartmiyorum ama ev hali bunlarinda yapilmasi lazim. Bebegim emekliyor yerde ne buliyorsa agzina atiyor mecburen supurmem lazim kiyafetleri kirleniyor mecbur yikanacak yemeklerini duzenli yiyebilmesi icin mecburen yemek yapmaya vakit ayirmam lazim. Esime karsi kendimi arsizliga verip ona da zorla birseyler yaptirabilirim dogru ama oda benim enerjimi cok tuketiyor surekli birseyleri rica etmektende yoruluyor insan.
13 aylık bebek henüz kendi kendine oynayamaz. O zamanlar da gelecek. Oğlum 3 yaşında o bile çoğu zaman anne oyna baba oyna diye dolanıyor ortalıkta.

İki tanesi bende mesela.

Kendinizi hırpalamayın.

High need bebek deniyordu galiba. Allah kolaylık versin.

13 aylık bebek henüz kendi kendine oynayamaz. O zamanlar da gelecek. Oğlum 3 yaşında o bile çoğu zaman anne oyna baba oyna diye dolanıyor ortalıkta.
Bilmiyorum belki cevremden aldigim tepkiler beni yanlis dusundurmeye sevk ediyordur. Bu ne bicim cocuk biz bilmem kac tane buyuttuk boylesinu gormedik diye soyleyenler olunca aceba bir tek benimki mi boyle diye geciriyorum icimden. Veya cok olmustur baska annelerle bir araya geldigimizde yaslari ogluminkine yakin olan bebekler baktigida sessiz sakinler benimkine bakiyorum herseyde agliyor durmadan huysuzluk yapiyor. Yegenlerim var onlar cok sakin mesela. Ama her cocuk bir degil sanirim en basta bunu kabullenmek lazim.

Çocuk sizin gerginliğinizi hissediyor. Kendinizi şartlandırmayın. En ufak mızıldamasında sinirlenmeyin. Biraz normal karşılayın.
Konuşamıyor ki tek yapabildiği mızıldanmak, ağlamak, gülmek.
Mesela mama sandalyesine koyarken yine ağlayacak durmayacak diye düşünmeyin.
O huysuzlanınca çocuk şarkısı söylemeye başlayın. İlgiyi üstünde hissetsin.

28 aylık oğlum çat pat konuştuğu halde hala en ufak şeyde ağlamaya başvurur. Daha minikken kucağıma alır veya dikkatini bir oyuncağa çevirirdim. Şimdi ağlıyorsa "ağlamadan anlat oğlum" diye uyarıp sakinleşmesini bekliyorum.
Büyüdükçe zorlaşıyor derler ya gerçekten doğru. Artık her market avm dolaşmamız olay emin olun. Evde adım adım peşimde.
İnsan alışıyor ya..

Annelik gerçekten zor sabır işi. Ama sürekli yükses sesle bağırarak pasifleştiriyorsunuz. Korkak bir çocuk olacak.
Tahammül sınırlarınızı genişletmek sizin elinizde.
Ev işini bırakın onunla ilgilenin. Korkmayın pislikten ölmezsiniz. Ama bir bebek sevgisizliği hisseder.

Çok bunaldığınızda dişinizi sıkın bağırmayın çıkın balkona temiz hava alıp sakinleşip geri gelin.
O oyun sanıp gülerken bağırmaya devam edebilmeniz çok kötü.

Bilmiyorum belki cevremden aldigim tepkiler beni yanlis dusundurmeye sevk ediyordur. Bu ne bicim cocuk biz bilmem kac tane buyuttuk boylesinu gormedik diye soyleyenler olunca aceba bir tek benimki mi boyle diye geciriyorum icimden. Veya cok olmustur baska annelerle bir araya geldigimizde yaslari ogluminkine yakin olan bebekler baktigida sessiz sakinler benimkine bakiyorum herseyde agliyor durmadan huysuzluk yapiyor. Yegenlerim var onlar cok sakin mesela. Ama her cocuk bir degil sanirim en basta bunu kabullenmek lazim.
Evet her bebek aynı değil. Çevreye kulaklarınızı kapatın. Ve her ihtimale karşı alerjiyi araştırın.

Geçen bir yıl boyunca ben de aynı durumdaydım ama benim eşim mecburen ev işi ve yemeği yapıyordu. Yaparken o da bir kamyon dırdır yapıyordu, arada beni cinnetin eşiğine getiriyordu ama ona laf vermeyim diye kendimi daha da baskılamadım ben. Yorgunluktan insan uyuyamaz mı, evet uyuyamazmış. Gece 2-3 te ancak uyayabiliyordum. Evi temizle, sabaha temiz eve uyanalım, eşim ben işe gittiğimde kızımızla ilgilensin sadece diye kendimi hırpaladım. Sonuç tabi ki kendini daha da yaymış bir koca olmuştu. Sonra burayı okuya okuya aklım başıma geldi. Kendime zorum mu var, çocuk benimse onun da çocuğu, evde ben yaşıyorsam o da yaşıyor dedim ve asla eşim gidip akşam 8 de uyuduğunda iş yapmadım, kendime vakit ayırdım. Gündüz de ya bebeği aldım dışarı çıktım,ona bıraktım işleri ya da onu bebekle gönderip ben iş yaptım. Benim bebeğim de öylesine yapışık ki bana bir ara bileklerim incindi,bileklik kullanarak yaşadım. Sırtımda gezdirdim dışarda,kucağımda taşıyamaz olduğum için. Annelik çok zoooor:/
Ben çok bunaldığımda tuvalete kaçar 5 dk fazla kalırdım.
Sizin öncelikle eşiniz için birşey yapmanız lazım. Anne olunca,bizim insan olduğumuz unutuluyor galiba. Ben de eşimden yardım diledikçe,tükendiğimi dile getirdikçe “sen annesin yaaaa” diye tiye alırdı beni.
Gerekirse bi cinnet geçirin. Suratı asılırsa asılsın, vır vır da etsin dursun. Böyle tipler güzellikten anlamaz,bir kriz yaratıp fırsata çevirmek lazım.
Allah kolaylık versin. Nolur bebeğinize bağırmayın,dangoz kocanızın sinirini o yavrucaktan çıkarmayın.

Bebeklere bağırılınca çok üzülüyorum. İnanın ki hepimizin işi çok zor. 8 aylık kızım var 8 aydır çok ama çok uğraşıyorum hem bedenen hem ruhen. Lütfen bağırmayın onlar asla bizi üzmek için böyle davranıyorlar. Bir rahatsızlığı mı var acaba. Doktoru ne diyor bu duruma. Ayrıca mesela alıp bebeğinizi dışarı çıksanız. Kızım 39 günlüktü dışarı çıktık. Hep alıştı öyle insanlarla görüşmeye oynamaya biz sürekli oyun oynuyoruz. Hep hemde asla yalnız vakit geçirmez kızım. Hatta şöyle diyim. Bilerek kucağıma alıştırdım yemeğimi kucağımda yaptım hatta bazen yemek temizlik banyo hiçbir şey yapamadım ama asla sorun etmedim. Çok yoruldum bazen hala öyle ağlar mesela delirmiş gibi ağlar bakarım öyle başta ses etmem sonra kucağıma alırım ve saatlerce dolaşırız yani kolay değil. Lütfen enerjinizi yüksek tutun. Çok etkileniyorlar.

Back
X