Bilmiyorum belki cevremden aldigim tepkiler beni yanlis dusundurmeye sevk ediyordur. Bu ne bicim cocuk biz bilmem kac tane buyuttuk boylesinu gormedik diye soyleyenler olunca aceba bir tek benimki mi boyle diye geciriyorum icimden. Veya cok olmustur baska annelerle bir araya geldigimizde yaslari ogluminkine yakin olan bebekler baktigida sessiz sakinler benimkine bakiyorum herseyde agliyor durmadan huysuzluk yapiyor. Yegenlerim var onlar cok sakin mesela. Ama her cocuk bir degil sanirim en basta bunu kabullenmek lazim.
Ben oğlumu ilk aylarda sürekli doktora götürdüm.
Hocam bu durmuyor, uyumuyor, sürekli ağlıyor diye.
Büyük oğlum 1 aylıkken dönüp, 4 aylıkken yerde sürünüp 5. Ay komple emekledi.
18 saat 1 dk uyumadığı günler oldu.
Bebek arabası, mama sandalyesi oyuncaklar sling falan hikaye yani bize.
Siz düşünün yaramazlık boyutunu.
Bırakın bir yere koymayı, kollarımla kucağımda uzaklartırdığımda bile ağlıyordu.
Doktor bana senin bebeğin bu, yüz bebekten birkaçı böyle yapacak bir şey yol kabul edeceksin derdi.
Belim kopardı, tüm gün aç beklerdim eşimi ve bir de üzerine hamile kaldım, daha 5 aylıkken.
Allahım ne günlerdi...
Ama biraz da olsa geçti inanın.
Şuan düşünüyorum kabusmuş ve çevrede sizin gibi başka örnek olmayınca insan deliriyor.
Diyorum ya sizi sonuna kadar anlıyorum ve hak vermemem imkansız.
Ama yine birkaç önerim olacak biraz daha iyileşmeniz adına.
Günse maksimum 5 saat uyuyorsunuzdur ve inanın 4 le 5 saat arasında fark yok.
Ben tüm işimi gece bebekler uyurken yaparım.
Onlar uyuduğu an önce çamaşır atarım, sonra mutfağa girip pratik bir çorba ana yemek.
Evi derle topla derken 1 saat az uyumakla bütğn gündüz kurtarılıyor.
Bulaşık makinası bile boşaltmam, içinden kullanırım, eşim eve gelince akşm yemeğinden sonra eğer içinde hala temiz varsa boşaltır, tüm gün tezgahta birikeni atarım.
Böyle şeyler size gün içinde hem zaman hem de enerji kazandırır.
Bebekle beraber iş yapmak çarpı 10 eziyettir çünkü ve kafa sürekli hadi dur hadi uyu off işim bitmedi diye söylenmededir.
Ayrıca çocuğunuza sabah eşiniz kalksın, 7 de 6 da mı kalkıyor, adam zaten işe gidecek gece 1 saat erken yatsın sabah onunla kalksın siz biraz daha fazla dinlenin en azından.
Maddi imkan varda haftalık kadın tutun kesinlikle.