• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek ve tahammul

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.507
9.097
158
Merhaba hanimlar canim cok sıkkın bana yol gostermenize ihtiyacim var. Sabrim tahammulum kalmadi artik. Bebegim 13 aylik ve dogdugundan beri cok zor bir bebek. Sabirla duzelir diye bekledim ama yok herseyiyle beni ve sabrimi cok zorluyor. Kendi basina durmasi cok nadir hep mizmiz halinde hep aglamakli. Gece sık sık uyanir gece birden once uyumaz. Gun icerisinde onu oyalamanin tek yolu mama sandalyesine oturtup eline kemirebilegecegi birseyler vermek ondada 10 agliyor bir duruyor. Uykumu alamiyorum kendime hic bir sekilde vakit ayiramiyorum cok asabilestim ve bazen elimde olmadan cok bagiriyorum bebegime :KK43: biraz once yine uyutmaya calistim uykusu geldigi halde yatmadi gecedende uykusuzdum bagirdim yine ustune once onunla oynuyorum zannetti gulucukler atti sonra ciddi oldugumu anlayinca hickira hickira agladi :KK43: vicdan azabindan kahroluyorum su an. Cok zor donemler atlattim iki ay icinde iki kez ev tasidim yataga girene kadar bes dakika oturmak haram bana bir misafirim oldugunda atlatana kadar akla karayi seciyorum destekcimde yok . Annem arabayla 5/10 dakika uzaklikta gururundan gelipte su cocugun yaninda biraz durayimda islerini halletsin demez. Oda,yetmiyormus gibi gelince sura niye soyle bura niye boyle cok tembelsin hic bana cekmemissin der havasini atar gider. Bazen nefret ediyorum ondan. Biraz uzun oldu kusura bakmayin bebegimin biraz sakinlesmesi icin uyku duzeninin oturmasi icin ne yapabilirim en onemliside kendimi tukenmis hissediyorum hem fiziksel hem ruhsal olarak bebegime karsi hic sabrim yok bazen cok sert davraniyorum bunun bir aliskanlik haline gelmesinden cok korkuyorum. Cok coktum zayifladim her goren bu ne hal diyor kendimi nasil toparlayabilirim bir akil lutfen:KK43:

İlk olarak bebeğiniz bunları sizi sinirlendirmek ya da üzmek için yapmıyor bunu unutmayın. Sizin stresiniz tahammülsüzlüğünüz bebeğinize de geçiyor. Siz bu durumdayken bebeğin sakinleşmesini beklemeyin. Düşünsenize evde sürekli diken üstünde oturan biri olsa siz rahat olabilir miydiniz? Bebeğiniz büyüyene kadar misafir ağırlamayın.
Ev işini yemeği aklınızdan çıkarın. Denemek için sadece 1 gün tüm vaktinizi bebeğinize ayırın onunla oyunlar oynayın ondan başka hiçbir şey düşünmeyin ve bebeğinizdeki değişimi izleyin.

Üzülüyorum böyle anne çocuğa bagirinca yapmayın böyle. Çıkın Balkona falan diğer odaya geçin kalbini kirmayin bebeğin. 2 yaşında kızım var annem hayatta değil kV ile nadir görüşürüz eşim hep yogun yorgun kimsemyok yani kapıyı çalan. Emmeyi bıraktı ama gece 2 defa kalkar su icer.1 haftadır gece 2de yatıyor. Bakın inanin herkes aynı zorlukları yaşıyor var şanslı azınlık ama herkes çocuk buyuturken zorlanıyor. Sinirlenirinize hakim olun çocuk ya pasif olur ya tam tersi aksi. Yapmayın böyle nerde yaşarsınız yaşayın ben ankarada yaşıyorum 2.5 ayliktan beri hergün çıkardım dışarı. Geçen sene de çıkardım sardim sarmaladim çıkardım 1saat çıksın hava alsın yuruyorsa kossunsize de iyi gelir.

Annem cok kibirli bir insan birine yardim edince zoruna gider kendini kullanilmis hisseder ve tenezzulde etmez.
Allah yardım etsin her bebeğin ayrı huyu var bizler gibi kısa sürede daha iyi olur umarım ama şey anlamadım.
Anneniz neyin gururun yapıyor ve neden 2 ayda 2 kere tasındınız
annem cok kibirli bir insandir insanlara yardimci olmayi pek sevmez yardim isteyince zoruna gider kendini kullanilmis hisseder tasima konusuda sartlar oyle gerektirdi
Annenizin gurur yapma sebebi ne anlayamadım??

Uyutmaya odaklanmak yerine onu yorun
Mama sandalyesinde oturmasın bırakın emeklesin yuvarlansın enerji atsın sonrasında uyuması daha kolay olur
Sallayarak mı uyutuyorsunuz bilmiyorum ama onu uyuturken pışpış derken sizde gözlerinizi kapatın
Papatya çayı (ama kuru papatya paket değil) ya da rezene çayı için 3-4 kaşık da ona verin rahatlatır. Odayı sıcak tutup duş aldırın sarın battaniyesine mayışır daha kolay uyur

Hımm şaşırdım gerçekten anneniz sonuçta bebek de onun torunu.Ama anne bebek terapisi tarzı programla falan var sanırım bir araştırın isterseniz hem birlikte vakit geçirirsiniz hemde havanız değişir

İlk olarak bebeğiniz bunları sizi sinirlendirmek ya da üzmek için yapmıyor bunu unutmayın. Sizin stresiniz tahammülsüzlüğünüz bebeğinize de geçiyor. Siz bu durumdayken bebeğin sakinleşmesini beklemeyin. Düşünsenize evde sürekli diken üstünde oturan biri olsa siz rahat olabilir miydiniz? Bebeğiniz büyüyene kadar misafir ağırlamayın.
Ev işini yemeği aklınızdan çıkarın. Denemek için sadece 1 gün tüm vaktinizi bebeğinize ayırın onunla oyunlar oynayın ondan başka hiçbir şey düşünmeyin ve bebeğinizdeki değişimi izleyin.
Ev isi ve yemek konusunda aksaklik gostersem bu sefer esim laf sokusturuyor onun dirdirini cekmek bana daha zor geliyor.

Kendimi ve 18 aylık kızımı gördüm annenizde de üst katımdaki kvmi gördüm.
1 aydır bizde böyleyiz konuda açtım.
Kucağımdan inmiyo uyurken bile gezdir diyo oturdugum anda uyanıyor kocaman bebe oldu. Ne yapacağımı bende bilmiyorum :(

Uyutmaya odaklanmak yerine onu yorun
Mama sandalyesinde oturmasın bırakın emeklesin yuvarlansın enerji atsın sonrasında uyuması daha kolay olur
Sallayarak mı uyutuyorsunuz bilmiyorum ama onu uyuturken pışpış derken sizde gözlerinizi kapatın
Papatya çayı (ama kuru papatya paket değil) ya da rezene çayı için 3-4 kaşık da ona verin rahatlatır. Odayı sıcak tutup duş aldırın sarın battaniyesine mayışır daha kolay uyur
Cok tesekkur ederim onerileriniz icin demeyecegim mutlaka

Benim de destekçim yok, ücretsiz izindeyim, doktora tez dönemindeyim, benimki de on kaplan gücünde bir bebek.
Bebeğime hiç bağırmadım şükür. Bazen o uyuyunca oturup ağlıyorum.
Ama eve misafir kabul etmiyorum, ayda bir temizlikçi alıyorum, onun dışında evde süpürge tutmak ve klozeti yıkamak dışında özel temizlik yapmıyorum. Çamaşır yıkama, asma, toplama eşimde. Bebek için haftada bir balık yemek lazım diyerek ya dışardan söyleniyor ya dışarda yeniliyor. Yine bir kez daha kebapçıya gidiyoruz paça çorbası yapan bir yer var temiz o da bahanemiz hem. Haftada en az iki kez yemek yapmıyorum yani. Yapamadığım günlerde ya yine güvendiğimiz yerlerden söylüyoruz ya da pratik fırın yemekleri yapıyorum.
Eşiniz çocuk bakımına ve ev temizliğine maddi ve manevi destek olmak zorunda.
Kavga etmeden sakince destek isteyin. Herşeyi yapmaya çalışırsanız size zaten kimse yardım etmez.

Hayatta elini surmez. Cocuk konusunda yardim istedigimde bile surat asar bazen.
Aaaa surat aşmasına gerek yok. Akşam eve geldiğinde siz mutfaktayken eşiniz çocuğa bakmıyor mu? Çocuk büyümüş zaten babasıyla oyun oynamak ister. İşleri geceye bırakın biraz gündüz yapamadım diyin.

Hayatta elini surmez. Cocuk konusunda yardim istedigimde bile surat asar bazen.
Kendinizi bu kadar ezdirmeyin o çocuğu tek başınıza yapmadınız. Yardım etmek zorunda. Bebeğiyle vakit geçirmek zorunda. Keşke böyle adamları baba yapmasanız :(

Back
X