bebek yapmalı mıyım?

amargi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2008
663
90
123
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,
hepinizin fikrine ve hissettiklerine ihtiyacım var. Geçen yıl hamileydim. 4,5 aylıkken bebeği kaybettik. Çok kötü bir deneyimdi. Sağlık sorunlarını hallettik. Geçen ay bir türlü karar veremedim. Bir de sizlere sormak istedim. Bu yıl doktora tezimi vermek zorundayım. Nereden baksanız 5 ay sürer. Bir bira açıp bir de sigara yaktığım zaman çok hızlı yazıyorum. Hamile kalırsam masa başında tez yazamamaktan korkuyorum. Midem bulanacak, uyku bastıracak, her tarafım ağrıyacak. En önemlisi de hayaller dünyasına dalacağım. Onunla ilgili hayaller kuracağım. Teze odaklanamamaktan korkuyorum. Ama bebek de çok istiyorum. 36 yaşıma girdim. Kafam çok karışık. Bana yardım edin.
Sevgiler

kızlar hadi,
bana cevap yazın. Yemeği sonra yaparsınız, evi sonra toplarsınız..vs
hadi

teziniz bekleyebilirmi bilmiyorum ama yaşınız beklemez
kadınlarda yaş ilerledikçe bebekte sağlık sorunları olabiliyor..
önceki gebeliğinizde kötü sonlanmış.Allah abır versin..
ama bu hamileliğinizde bira sigarayı bırakın yorugunluğa bile dikkat etmelisiniz..

merhaba canım öncelikle bunları itiraf edebildiğin için seni tebrik ediyorum çoğu kariyer sebebiyle bebeği erteler ama bunu sır gibi saklar. 35 yaşında değil de 21 yaşında olsaydınız ya bu yıl tezinizi verin seneye çocuk düşünürsünüz derdim ama 35 ten sonra hamile kalmak da zor belki yıllarınızı alacak sizin için bebek sahibi olmak. bence siz bismillah deyin bebek istiyorsanız şayet. belki hamile çok rahat geçecek ve o bebeğin de bereketiyle hemencecik bitireceksiniz. allah yardımcınız olsun. dilerim hem kariyeri hem çocuğu yaparsınız kısa zamanda

Kızlar cidden soruyorum. Yapabilirim değil mi?
Zaten ilk 5 ay masa başında oturarak tez yazabilirim. Sonra da bebek ödülüm olur. Hepsini yapabilirim Değil mi?

Aynennn tez bekler yas beklemezz..ayricaa hamile kalsan simdi 5 ay sonra zaten. agirlasmamis olursun guzel bi vakitt.mide bulantisi herdaim olmuyo sabahlari oluyorr

benim durumumda sizinkine benziyor gerçi benimkisi yüksek lisans tezi ama olsun :) yaşım 27. 3 yıllıkta evliyim. ama bende düşünmeye başladım. zaten keyif için yapıyorum yüksek lisansı, işime çokta büyük bir katkısı olmayacak. bebek erteledikçe ertelenebilecek ve daha çok korkulacak bir hal almaya başlıyor. hayatta bazen bir şeyleri akışına bırakmak ve cesur olmak gerekiyor. bebeğim gelirse kısmetiyle gelir, atılmada yok zaten eninde sonun bitiririm napayım artık kastıkça kendimden gidiyor

Bazı seylerin telafisi vardır hayatta ... Gelip gecen zaman hariç .... Tez yazılmamış verilmemiş olsa ne eksilir ? Bebek olmazsa kendinden hep bir parça yarım kalır insan ... Yas geçtikçe daha da zorlasacak her sey ki hiç bir gebeliğin sağlıklı biteceğinin garantisi yok . Bence bebek beklemez ... Eğer hamile kalırsan bebeğinle yazarsın tezini migde bulantisi 3 ay kadar devam ediyor bunu da asarsın . 5 ay dediğin nedir ki içindeki sana daha fazla güç olur hem bir elin nesi var iki elin sesi var :)) arkadasım eğitimini yarıda bırakmış biri olarak kariyerime devam ediyorum İnan bana cok fazla bir sey farketmiyor . Ama 12 senedir bebeğim olsun diye çabalıyorum hayatımın hep bir yani eksik .... İlk fırsatta bebeğe odaklan bence . Yapabilirsen tezini yazarsın ki biz kadınlar istedikten sonra yapamayacağımız sey yok biliyorsun ... Umarım kendin icin dogru olan kararı verirsin . Allah gönlüne göre versin

Bu arada alkol ve sigara olayından bahsetmissin . Hamile kalana kadar kendini kasma ama hamilelikten sonra her seye dikkat etmen gerekecek . Hamileykende taze sebze suyu icersin :))) bu alışkanlık bende de var valla zor bir durum . Gecen yaz hamile kaldım tedavi ile ama
3 aylık kaybettim düşünsene tuzlu fıstık ve bira aserdim :)))))) zor bir durum :))

bende digerleri gibi du$unuyorum..
35 dan az olsaydi ya$in bebek bekleyebilir derdim ama senin zamanin çok yok bence ..
kadinlar erkekler gibi mezara girene kadar çocuk $ansina sahip olmuyor maalesef , doganin kanunu boyle..
çocugu yap tez olayinida denersin olursa amenna olmazsa da saglik olsun .. dogumdan sonra yine denersin ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…