Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkaşlar 19 aylık kızım 3 gündür yemek yemek istemiyor ve ben yemeklerden tiksindiğini düşünüyorum..şimdiye kadar sorunsuz herşeyi yerdi, en son itiraz ettiği bir öğünde zorla ve çokça yedirdim şimdi ise yemek bile görmek istemiyor kaçıyor resmen...
sorum şu: bu durum zamanla düzelir mi yoksa artık tiksindiği için yemez mi??
başınıza böyle bir durum geldi mi yada duydunuz mu??
hepinize sevgiler
Konuyu şimdi görüyorum. Gören olmamıştır ya da görenlerin bir fikri yoktur. Alınganlık yapma. :))
Neyse konuna gelşrsek, ben hiç böyle birşey duymadım. Belli şeylerden tiksinen bebek ya da büyük duydum ama herşeyden tiksinmek olmaz herhalde. Kızın bence tiksinmemiştir ama senin zorlamana tepki veriyordur. Davranış değişikliği bence yani.
Bu durumda bana kalırsa yapılması gereken o olayı unutana kadar sadece yemek isteyip istemediğini sor. Kendi yemek isteyene kadar da ısrar etme. Acıkınca yer mutlaka, bir süre inat yapıp açlığına dayansa bile bir süre sonra ister. Yani bir tür barışma seansı gibi düşün.
cevabın için çok teşekkür ederim..
soru sorup yanıt alamamak üzücü bir durum yaşanmadan bilinmez neyssee...
konuyu açtığım zaman yemekten tiksindi sanmıştım çözüm arıyordum ama dediğin gibi üstüne gitmedim,acıkmasını bekledim gün boyu tek öğün yiyor ve yatarken bir bardak süt içiyordu.epey zaman böyle gitti ve şimdi yemesi eski haline döndü.yani tiksinmemiş...
çok mutluyuuummmm....
cevabın için çok teşekkür ederim..
soru sorup yanıt alamamak üzücü bir durum yaşanmadan bilinmez neyssee...
konuyu açtığım zaman yemekten tiksindi sanmıştım çözüm arıyordum ama dediğin gibi üstüne gitmedim,acıkmasını bekledim gün boyu tek öğün yiyor ve yatarken bir bardak süt içiyordu.epey zaman böyle gitti ve şimdi yemesi eski haline döndü.yani tiksinmemiş...
çok mutluyuuummmm....
zaman zaman böyle yediği yemeklerden soğuyorlar yaramazlar nedense??
bazen bizimde başımıza geliyor bu.en sevdiği şeyi bile yemiyor.
tek yapacağımız üstüne gitmemek ,ısrar etmemek ve iyice acıkmasını beklemek ve tabiki sabırlı olmak gerçi bunu onlar aç dururken yapmak biraz zor ama elimizden başka bişeyde gelmiyor değilmi??
eski halinize döndüğünüz iyi olmuş...:79: