"Bebek yok mu hala?" sorusundan bıkanlar...

İşte kimse kimsenin haLinden anLamio..
ßen ne zaman bu durumun içine girDim çocuğu oLmayanLarı yeni anLadm haLİni..
€skiden çocuğu oLmayan biri oLunca üzüLürdük geÇerdik..
Meğer ne zor şeyLer yaşioLArmıŞ bizzat yaşayınca anLAdım : (
Her '' Çocuk yok mu ? '' sorusuna karŞı sinir oLmak ..
Her doğum yapan ya da hamiLe kaLan insanLArın yanında bi imrenmek,kendine üzüLmek ama bu duyguLarı asLa beLLi etmemek..
ßütün insanLara asLında çOk kafaya takmiomuş gißi gözükmek..
DuyguLarını bastırmak sürekli etrafa yaLandan gülümsemek..

MeĞer Ne ZormuŞ !..
İnsan herşeyi yaşayınca anLio işte..
ßende bu durumu yaŞAdığımdan beri yeni evLi ya da zaman geÇmiş evLiLere asLa çocuk var mı sorusunu sorMuorum..
ßeLki çocuğu oLmuodur üzüLmesin die..ßeLki de aynı soruyu bana sormasın die..

Ben Öylelerini Allah a havale ettim beni ve kocamı kısır diye ilan ettiler daha ilk yılımızda ve ben daha 21 yaşındaydım şimdi hamileyim 2 aşılama ve 2 tupten sonra ama bana cahennem azabı çektirdiler iki buçuk yıl boyunca inşallah tez zamanda hamile kalırsınız da gereksiz insanların laflarına maruz kalmazsiniz

Demekki o arızadan bi bende yok gerçi benim bir değil 2 tane var basımda diğerinin de 4 yıl olmadı sonra oldu o bile hiç acımadan laf koyuyo görüncemın hamileligini duymuş testleri yaptırırken gitmiş yanında bana anlatıyo gerçi sen böyle şeyleri bilmezsin falan hamile kalamadığın için diyo yok benim için orda burda fal baktıriyo çocuk yap çocuk yap diye resmen yakama yapışıyo yok bütün kadınlar ona soruyomuş bıkmış falan falan sanki keyfinden yapmıyorum salak ya kendiside çekti aynı şeyleri ama bana gelince kimse bu kız ne hisseder üzülürmu deniyo köye gideceğiz oda gelecek eşime gitmeyelim diyorum oda yılda bir herkes oradayken gitmek istiyo ne yapıçam bilemiyorum allahm hepimize hayırlısıyla anne olmayı nasip etsin ınş onlari sevindirmesin

Hey ALLahm!.. bu görümceLeriniz eLtiLeriniz bu kadar cahiLLer mi ALLahın verdiği nimetle hava atioLar ?
ßilMioLar mı ki ALLah nasıl verdiyse aynen de öLe aLmasını biLir die ..ßence bu cümLeyi söLeyin yeter onLara..
Yinede saßredin bununLa imtihan oLduğumuzu unutmayaLım..
Ama bu imtihanı çekmiş birisinin daha oLgun oLması Lazım taßiki..üzüCü oLan da bu zaten..

ne güzel anlatmışın aynı şeyleri bende yaşıyorum ve kimseye sormuyorum.....sorup duranlarıda çocuğu olmuyor diyenleride şu mübarek ramazanda yüce mevlama havale ediyorum....rabbim hepimize hayırlı evlatlar versin inşallahta hepsi yaptığından utansın......

cahillik değilde bana fesatlıktan gibi geliyo sadece can sıkmak için uğraşıyorlar ama vallahi ben allah verir allah alır demeye bile çekiniyorum öyle birşey olursa yine ben üzülürüm eşlerini yani eşimin abilerini çok severim zaten geçen küçük eltim 2 gündür çocuk hareketsiz diye doktoro gitti kendimi çok kötü hisettim annem onlara çok kızıyo benim baya baya psikolojimi bozdukları için beddua ediyo ondan bile çok korkuyorum sebep oluruz diye rabbim onlarada yaptıklarının cezasını verecek elbet bende göreceğim çok ahımı aldılar çook ağlattılar beni inş o şekilde olmaz ama hayrını göremeyecekler biliyorum

bu soru yüzünden ve eltimin hamileliği yüzünden
eşim köyüne yalnız gitti ve ayrı bayram geçiriyoruz
sinirlerim o kadar yıprandıki ne bu soruyu nede
birinin hamilelik havasını kaldırabileceğim.
olan eşime oldu ,
eşimden dolayı çocuk sahibi olamıyorum
ve çocuğum olmadığı için
onnun köyüne gidemedim.

evet daha dün eşimin babaannesi sordu ben yok demeye kalmadan görümcem olacak kadın... yok nasip kısmet olur zamanla bilmem ne diye lafa girince şok oldum
daha ben düşünmüyorum bir süre daha bile diyemedim..eşimle ikimizde sustuk.. hiç bişey diyemedikkk
cok üzülüyorum çook hemde o kadar çok üzülüyorum ki anlatamam...
ağlamayamadım içimde kaldı ama sanki günlerde ağlamışım gibi hissediyorum kendimii
çok mutsuzum...

gerçekten bu insanlar ne kadar düşüncesiz. hele ki bunların kadın olmaları daha da üzüyor insanı. derdinden anlayabilecek varlıklar tam tersine senin canını çok daha fazla acıtıyorlar. biz de evleneli 2 yıl bitti ama 8 ay önce başladık bebek düşünmeye. ama insanlar evlendiğimiz günden beri çocuk yapmaya çalışıyoruz sanıyorlar. başta kaynaanam.daha ilk sorduğu zamandan beri işte yok sorun varsa dr a gidin falan deyip duruyo. ya bi sor bakalım ben .çocuk istiyor muyum. ama yok beni üzdüğünün farkında bile değil. bu devirde en cahil insan bile akıl eder bi sorun varsa uzun süre olmuyorsa dr a gidilir. ama anlatamıyorsun işte. ben daha da sinir ve stres sahibi oluyorum böylelikle. forumdas okuduğum kadarıyla hamile kalabilmek için kesinlikle stresten uzak durmalı. ama ne mümkün. komşusu kaynanası tanıdığı tanımadığı bebek var mı yok biz daha yeni evliyiz diyordum düşünmüyoruz demeye çalışıyom güya kadınlardan cevap ama az bi zaman değil ki ah ah en kısa zamanda hamile kalırız umarım. sorulan sorulara sinir olmaz soruyu soranlar karnımızı gösteririz....

kızlar şimdi face te bir arkadaşla karşılaştım sıkı durun birkaç dakika içinde bu soru gelecek Allahım sabır ver(

bu bayram sırf bu soruyu duymamak için
milletin yüzüme acaba bunların bebeği olmuyor mu tarzı bakışları
için bayrma memleketlere gitmedim
bu ramazan cok dua ettim rabbim kucağımı boş bırakma diye....
bayramda gitmediğimiz için de telefonda laf sokuyorlar acaba hamilemiyim de uzunyol o yüzdenmi çıkmadım
yok hamile falan değilim diyorum inanmıyorlar
telefonla bile yetişiyorlar
o kadar canım sıkkın ki herkesler bayramda sevdikleriyle birlikteykenben sırf psikolajim içn bu fedakarlığı yapıyorum
onların sözlerini duymamazlıktan gel diyor eşim ama olmuyor yapamıyorum
bu benim en hassas olduğum nokta duymamış gibi yapamıyorum
2 sene oldu evleneli daha 9 aydır korunmuyoruz onlar 2 senedir bebeğimizin olmadıgını sanıyorlar.....
mahrem denen bişey kalmadı açıklama yapmak zorunda bırakıyorlar adamı
2 senedir mi olmuyor çocugunuz demiyorlar mı
eee o zaman da ilk sene korunduk demek zorunda kalıyoruz
bunu bana acıklmak zorunda bırakıyorlar
rabbimdn tek dileğim şu kurban bayramında göbeğimi göstere göstere gitmek isitiyorum memleketlere
artık çok bunaldım ve daraldım allahım ne olur fazla bekletme

benim kaynanamda 7 yıldır yapıyo bunu bana o kadar sinir oluyorum ki her şeye laf yetiştirmek zorundaya.üstelik olmuyo ama kimseye söyleme dedim ona kadın söymedik bi Allahın kulunu bırakmadı.bide yalan söylüyo demedim diye.daha olur Allah verir daha gençler olr inşallah diyosun karşındaki bundan ne anlar olmuyo demek istiyosun diyorum karı anlamıyo.kimseyi ilgilendirmiyo niye söylüyosun diyorum yok herkese yaydı.eşimde varikosel var ameliyat oldu biliyolar ama sorunun kimde olduğu belli olmaz bile dedi bana.üstelik onunda 7 sene olmamış çocuğu ona rağmen yaptı bunları.bende ne zaman konuyu açsalar genetik diyo doktorlar demeye başladım sesi kısılıyo o zaman

bu kaynanalar nede böyle yaa. akılları yetmiyor ben gelinimi üzersem oğlum da üzülür diye düşünmeye. ben de ne zaman telefonda konuşacak olsam ödüm kopuyo çocuk istediğini söyleyecek diye. yok ama ya kendi oğlunu düşünmeyen kadından beni düşünmesini mi beklicem. eşime de diyo işte bak oğlum yaşın 30 oldu falan. sanki erkeğin çocuğu olması için yaşının çok önemi var. deli ediyolar beni. bide bende 5 tane görümce var. geçen bi tanesi sordu dr a gittin mi diye. hala olmak istiyormuş hanımefendi. diğerlerinin de sormaları yakındır herhalde. iyi ki uzak yerlerdeyiz de yılda 1 kere falan görüşebiliyoruz. gerçi onlar telefonda da bizi üzme yeteneğine sahipler de

aynı dert bende de var malesef..
eşimin sayısı düşük temmuzda tüp denedık olmadı
hayırlısı ve zmanı geldıyse bır hafta sonr dondurulmuslarla baslıcas
ama o kadr bunalttılar kı benı
mahalle baskısı berbat bişi
her gorduklerinde sormalar vs falan
bir ara kilo aldım tıroit yuzunden adım hamıleye cıkmıstı
bır kac ay sonra 3 sene olucak evlenelı ee bunalrın taraftada bızım kadr bekleyen olmayınca herkes meraklı oldu basımıza
işin kötüsü yanda bizim gelın var evlenelı senesı olmadı 3,5 aylık hamıle
hal boyle olunca bütün dikkatler üstümde kaldı
hemde hamıle oldugunu negatıfı aldıgımda ögrenmıstım
berbat bir durum tek kelımeyle boyle ıfade edıyorum artık
yoruyo ınsanı
allahım kımseyı boyle durumlarda anlayıssız ınsanların ıcınde bırakmasın en kısa zmanda bizlerede nasıp etsın amınnnnnnnnn

aslında kırılır kavga çıkar diye düşünmüyceksin patır patır yapıştırıcaksın lafları kim olursa olsun.bi kaç senedir öyle yapıyorum kafam rahat cevabımdan korkan laf söylemesin bu kadar.ben kimseye sormam banane ama millet meraklı.benim alt komşu yıllarca bıkmadan usanmadan her gördüğünde soruyodu en sonunda dedim ki ne meraklısın olunca beşiğini mi sallıycan ne sorup duruyosun bidaha soramadı.kendi köpek sürüsü gibi doğurmuş çocukların sayısını bilmiyorum niye düşünsün ki benim üzülmemi.neyse boşverin 21 di yanılmıyosam meryem suresi okutturun herbirini başka kişiye Allah verir inşaAllah isteyen herkese

kesinlikle haklsınız. hadi saygıyı yitirmeyelim diyoruz ama karşı taraf nedense bunu anlayabilecek kapasitede olamıyor.
arkadaşa kayın validesi sormaya başlamış. işte artık zamanı geldi çocuk düşünmüyor musunuz falan die . arkadaşın cevabı çok hoşuma gitmişti. heh demiş yatak odama kadar girdin mi hoş geldin demiş. tabi kaynanansı ağzı açık kalmış... :)

Bende aynı tarz sorulardan bıkanlardanım.6 yıllık evliyiz ve 3 yıl korunduk 3 yıldırda çocuğumuz olmuyor.Fakat biz kimseye çocuğumuz olmuyor demiyoruz şuan düşünmüyoruz diyoruz.Çünkü çocuğu olmayan bir kaç tanıdığımız var ve onlara verdikleri tepkilere şahit olduğum için aynı durumla karşılaşmak istemiyorum o yüzden şuan düşünmüyoruz diyoruz.Fakat onlar bıkmadan usanmadan her gördüklerinde aynı soruyu soruyorlar neden çocuk yapmıyorsun neden çalışmıyorsun ya çocuk yap ya işe gir sizeneeeeeeeeee demek istiyorum ama olmuyor malesef...

arkadaşlar bayramınız nasıl geçti
bu soruyu kaç defa duydunuz da canınız yandı.
bende eskiden bayram gelecek memlekete gideceğiz diye sevinirken
bu soruyu duymamak ve eltimin hava atmasına fırsat vermemek adına gitmedim.
şimdi kurban bile sanki yarınmış gibi dert oluyor içime.

bıktım ne zman olcak ne kadar tembelsınız demesınden gorumcemın esımde benım borcum var once onlar bıtsın acelemız yok ondan sonra bebyımıze daha ıı bakarız dedı tabı ben uzulmeyeyım dıye sorduktan sonra gözlerim doluyo uzulme allahtan hersey deyıp tesellı edyo aslında kendısı benden cok ıstıyo bızden sonra evlenen arkadaları baba oluyoruz dedıkce gulup gecıyo ama bılıyorum nasıl uzuldunu

Arkadaşlar ben 9 senelik evliyim ve başından beri bilinçli olarak korunuyoruz. İlk 2.5-3 sene bebek istemedik, birbirimize alışalım dedik ama sonra da çok çok çok ciddi ekonomik problemler yaşadık, bilerek yapmadık.. Ama önüne gelen "Bebek var mı?" diye soruyor, "Yok" deyince "AAA neden? Yapın bak geç kalmayın! Bakılır yaa bakılır aman siz de neler düşünüyorsunuz!" diye ahkam kesiyor..Bazısı da "herhalde olmuyor, yazıııkk" tribine giriyor "yok" deyince hemen "olur olur üzülmeyin" diyor sanki bir problem varmış da çocuğumuz olmuyormuş gibi..

Annem babam ağabeyim kayınvalidem arkadaşlarım korunduğumuzu biliyorlar ve her ne kadar bebiş görmek isteseler de kararımıza saygı duyuyorlar ama mesela kayınvalidemin ablası (kendisi bir kere bile hamile kalmamış, kendinden veya eşinden ötürü bilemiyoruz ama çocuğu yok, el bebek gül bebek büyütülüp evlendirilip 25-26 yaşındayken evlatlık durumunu öğrendiğinden beri dünyayı kendisine dar eden bir oğlu var) benim için resmen "kısır herhalde!" demiş..Kayınvalidem "hayır, onlar korunuyor abla, yapmak istemiyorlar" dediği halde teyze inatla ara ara bu tanımı kullanıyor ve direkt hedef olarak da beni gösteriyor:)) Sonra da her gördüğünde yüzüme canım cicim yapıyor..
Aynı oğlan evlenir evlenmez adet düzensizliği yaşayan eşini profesörlere götürdü "Ammman hemen bebeğimiz olsun" diye..Kız 80 kusur kilo hamile kaldı 100 kg doğuma girdi..O kiloyla sezaryen olmak zorunda kaldı, lohusa bunalımı yaşadı, ölüm korkusu geldi vs vs..Ama herşeyin ötesi, 4 yaşına gelen kendi çocuğuna hala kendisi bakmıyor...
Şimdi marifetmiş gibi 2.nin peşindeler..Düzensizlik geçti mi? Hayır..Allah akıl fikir versin..Nasıl olsa "sevmediği" anne babası devamlı kredilerle falan ayakta tutuyor onları:))

19 yaşındaki eltim ve 34 yaşındaki kayınbiraderim 1.5 senelik evli ve geçtiğimiz haftalarda bir kız bebekleri oldu..Bebekle resmen bez bebek gibi oynuyorlar ve acaip de masrafları var..
Kayınvalidem geçen akşam özellikle belirtti: "Kızım vallahi siz akıllılık ettiniz! Bizim zamanımızda çocuk plansız gelirdi ve masrafı çok hissedilmezdi! Şunların haline bakıyorum da artık çocuk demek başlı başına bir masraf kapısı demek..Kaldıramayacaksan girmemek en hayırlısı! Kaldırabileceğin zaman zaten Allah bir şekilde çocuğu nasip eder.."

Problem olsun olmasın, keyif de vücut da sizin..Millet gelir "Aman ne güzel bebişşş hayırlı olsun!" der, altınını takar sırtını döner gider..
Bakamayacaksan, maddi manevi o canı yüklenemeyeceksen o çocuğu başkasının keyfine yapmanın ne anlamı var?

Artık "35 yaşında kadının işi biter" devri kapandı..

Herkese kolaylıklar, bebişlerle mutlu güzel bir hayat diliyorum:) Hayalimde ikiz var ve elbet bizim de sıramız gelecek

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…