"Bebek yok mu hala?" sorusundan bıkanlar...

Biz evlendik ve 6 ay sonra kayınvalidem, komşuları, akrabaları başladılar başımın etini yemeye. Ben önce kalp kırılmasın diye nazikce cevaplıyordum ama baktım ki ıdısının dıdısı da bu işe bulaştı o zaman çıldırdım! ınanın kendi annem ve babam bile sormuyordu - hatta babaannem bile "Kızım hemen çocuk yapma önce bir evliliğiniz otursun" dediğinde şok olmuştum - beklemezdim yani :)

Ayrıca, sanki bebeği kendi başıma yapacakmışım gibi de hiç kimse eşime bişi demiyordu ve ben iyice delirdim. Hatta bir komşunun akrabası (ıdısının dıdısından bir örnek) bana herkesin içinde "Yapmazsan pişman olursun, sonra çok istersin ama olmaz. Bak eşini başkasıyla evlendiririz" bile dediler. Nasıl üzülüp rencide olmuştum. "Kimseyi ilgilendirmez ne zaman yapacağımız, yatak odamız ben ve eşimi ilgilendirir" dedim ve sustular - beklemiyordular. Kayınvalideme de söyledim, bir daha konu açılırsa kalp kırıcam diye. En azından komşular sustu ve kayınvalidem duruldu ama tabii uzun sürmedi. Birgün çok fena bozdum ve o oldu... Ya belki sorunum var ve olmuyor gerçekten, veya belki eşimin sorunu var; nasıl bu kadar terbiyesizlik ve düşüncesizlik olamaz yani.. Kendi kafalarınca yorumlar yapıyorlar, kimin korunduğunu nereden biliyorsunuz - bizle beraberler sanki! Tövbe tövbe..
Şimdi hamileyim (çok şükür Rabbim istediğimde nasip etti) ve kalbimi kıranlara soruyorum "Ne oldu, hani çocuğum olmazdı" diyorum ve susuyorlar.
Allah rızkını veriyor ama herşey onla bitmiyor, çocuk çok önemli bir mevzu ve hem annenin hem babanın her yönden elinden geldiği kadar hazır olmaları gerekiyor..

Lütfen kimseyi özelinize karıştırmayınız, önce tatlı dil ve sonra da baktınız olmuyor o zaman tersleyin - kendileri istediler bunu sonuçta. Kimseyi ilgilendirmez ve üzülmenize değmez kızlar

seni tebrik ederim bebiş gelmiş cnm bence de kimseyi ilgilendirmez ama napcan işte
sordukça soruyolar şu ıdısının dıdısı tarafı iyice bunaltıyor

Sağol canım.. Darısı isteyen herkese.

Zaten sinir ediyorlar bizi, birde ıdısının dıdıları karışınca... Uyuzlar..

Tam olarak bu başlıkla bir konu açmayı düşünürken varolduğunu gördüm.

Konuyu hortlatma şerefine nail oldum.

Çünkü;

Bebek yok mu hala sorusundan çok sıkıldııım.:95:

Tam olarak bu başlıkla bir konu açmayı düşünürken varolduğunu gördüm.

Konuyu hortlatma şerefine nail oldum.

Çünkü;

Bebek yok mu hala sorusundan çok sıkıldııım.:95:

al bende de o kadar...sanki kime ne ise sinir oluyorum...doğurursun o zaman da ee başka düşünmüyor musunuz derler...

al bende de o kadar...sanki kime ne ise sinir oluyorum...doğurursun o zaman da ee başka düşünmüyor musunuz derler...

Aynen arkadaşım.Yahu insanın özeline direkt bodoslama girilmez ki.

Düşünüyoruz,yıllardır olmuyor,hastanelerden çıkamıyoruz vb. cümleleri bırakın dilediğimiz dost ve yakınlarımızla paylaşalım.

Bir gün toplayacağım çocuk yap diyenleri konuşma yapacağım...............Allah vermezse çocuk olmaz...........siz istediniz diye olmadı Allah verdi diye........Aman o kadar stresin içinde bir de bunlarla uğraşıyoruz............sabır.........neler çektiğimizi bilseler susarlar ama.........

kızlar bukonu benimde derdim 6yıllık evliyim tüp bebekte negatif oldu artık kendimi üzecek hiçbir soruyla muhatap olmuyorum 1kere bozunca gerisi gelmiyo bende niye senin evinemi doğck cocuk meraktasınız diyorum offffffffffffff

evet bu soruya sinir oluyorum birde sen yap biz bakarız diyen kayınvalide ve eşimin yengeleri var bu cümleyede sinir oluyorum.yapıp onlara verdikten sonra ne anladım çocuk yaptıgımdan.kendim ilgilenemedikten yetiştiremedikten sonra

yani aslında bebeği kendimiz için istiyoruz ama bazen olsada şu millettin dilinden kurtulsak diyorum

bide Allahtan çocuk istediğimizi annem ve ablalarım dışında kimseye söylemedim..soranlara borcumuz var,yavaş yavaş düşünelim dimi çok haklısınız diye geçiştiriyorum,iyikide öyle yapmışım nerdeyse bir yıldır çocuk mocuk olmuyo
buna rağmen her gördüklerinde birazda kızarak çocuk yapın diyolar,uçucam hee sanki biz istemiyoruz

Ay aynenn..Benim kayınvalide ve eşimin tüm akrabaları yaptı onu! Kendi memleketlerinde kadınlar evlenir evlenmez zınk diye doğuruyolar da:)))
Ben istemiyorum dediğimde inanmıyomuş meğer....Sonradan öğrendim. Eşim açık açık anlatınca inanmış biraz.

Ve size daha da ilginç bişi söliyim. Eşimin babaannesi 2.5 yıldan sonra k.valideye her telefon açışında bizi soruyomuş. Niye bunların bebeği yok, illa doktora gitsinler...Benim akıllı k.valide de istemediğimizi bile bile, hamile demiş. Sonra da yalanım çıkmasın diye düştü demiş

Allaha şükür korunmayı bıraktıktan sonra 3 ay içinde hamile kaldım. K.valide de acayip sevindi bu işe. düşünüp duruyomuş nasıl kurtarcam diye. E be kadın istemiyolar diyemiyo musun de mi!Yani bizim planladığımız zamana denk gelmeseydi ya da Allah hemen vermeseydi ne halt edecektin. Hem bizi de zor duruma sokacaktın...

Böyle işte. Cahille uğraşmak zor vesselam.

bu soruyu ben de çok duyuyordum hem de kendi annemden, Allah var kayınvalidem hiç mi hiç sormadı. Ben de cevap olarak, olmuyo diyodum artık susuyorlardı
Şimdi de ilk denemede oldu kısmet işte, ama daha söylemedik kimseye, beklesinler biraz

offf offf bende çok dertliyim bu sorudan yana allahım bıktım artık 3 yıldır çocuğum olmuyo kendi akrabalarıma çok yakınım aynı sorular kafa dinlemeye eşimin ailesine doğru giderim kim görse aynı bide bu bayram gidecegiz eltim ve görümcem yeni doğum yapmış olacak gelen giden hep laf laf valla psikolojim bozuldu yazarken bile ağlamaya başladım bide eltim olcak allahın belası inadına demezmi bu bayram görümcemle ikimiz doğum yapmış olacağız memleketteki evde cümbüş var şimdiden içime dert oldu kendinin 4 - 5 ay olmadı delirdi nasıl olmaz diye şimdi inadıma iş yapıyo ben ne yapıcam nasıl üstesinden gelicem allahım bana yardım etsin ne diyim

Son düzenleme:
1yıldır evliyim herkesten aynı şeyi duyuyorum.. Çocuk yok mu çocuk? Yapında sevelim :) Şimdi bir de eve kedi aldım. ''kedi alacağınıza çocuk yapın da ona bakın.'' Derdiniz çocuk sevmekse kendiniz yapın sevin. Tabiki ben de çocuk istiyorum orası ayrı ama sürekli duymak da insanı bunaltıyor.

canım benim durumumda seninkine benzer sanki ben istemiyomuşum gibi konuşuyolar oysa içimde ne fırtınalar kopuyo bilen yok onlar ben hiç umursamıyorum sanıyolar oysa çocuk görünce bile ağlayan biri oldum artık onlar beni teselli edecekleri yere ben onları teselli ediyorum valla onlar diyo ki neden olmuyo şöyle böyle bende diyorumki daha yaşımız küçük olur olmazsa ne yapalım allahın taktiri diyorum tam tersi anlıycan

Alıntı sevil. kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
offf offf bende çok dertliyim bu sorudan yana allahım bıktım artık 3 yıldır çocuğum olmuyo kendi akrabalarıma çok yakınım aynı sorular kafa dinlemeye eşimin ailesine doğru giderim kim görse aynı bide bu bayram gidecegiz eltim ve görümcem yeni doğum yapmış olacak gelen giden hep laf laf valla psikolojim bozuldu yazarken bile ağlamaya başladım bide eltim olcak allahın belası inadına demezmi bu bayram görümcemle ikimiz doğum yapmış olacağız memleketteki evde cümbüş var şimdiden içime dert oldu kendinin 4 - 5 ay olmadı delirdi nasıl olmaz diye şimdi inadıma iş yapıyo ben ne yapıcam nasıl üstesinden gelicem allahım bana yardım etsin ne diyim

İnsanların dil ayarı yok ki; üzülmeyin diyeceğim ama olmuyor. Ben bir ara her ay gidip kan testi yaptırdım. Bir hevesle gidip üzüntüyle döndüm. Ben de bizim için çok erken, daha yeni evliyiz, durumumuzu bir düzeltelim; ayrıca şimdilik eşim de istemiyor ama ben kendimi hamile zannedip hemen gidip kan testi yaptırıyordum. Belirtiler öyleymiş gibi geliyordu. Üstüne bir de çocuk yapın çocuk yapın.

Sevil hepmi eltiler böyle oluyor ya. Benimkide yeni evliyken niye yapmıyorsunuz bak ben hemen yapacağım önüne geçerim dedi oysaki bizimde 3 senedir olmadığını biliyordu. Şimdi hamile bende bayramda köye gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü psikolojim daha önemli hem gelen giden laf söyleyecek hem eltim bana naz yapacak hamileliğini gözüme sokacak. Eşime söyledim gitmeyeceğim.
Bende çok etkileniyorum çünkü.
Allahım hayırlısıyla bizlerede nasip eder inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…