Bebek ziyaretine gidecek gücüm yok 😢

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.279
7.063
398
Eşimin en yakın arkadaşı bana oldu.Eşi de benim arkadaşımdır eşli olarak görüşüyoruz iyilerdir sağolsunlar.Düğünlerimiz bile 1 hafta arayla oldu.1 ay öncesine kadar ben de hamileydim ama kalbi durdu işte miniğimin...Sağolsunlar geçmiş olsun dediler arayıp sordular ama bebek heyecanından olsa gerek her yerde ultrason fotosu paylaşıp görüştüğümüzde de sürekli bebeklerinden bahsettiler.Bebeğe beşik aldıklarında bile bebeğimizi kaybedeli 2 hafta olmuşken eşimi beşik monte etmeye çağırdılar.Ya da olağan konuşmalardı olası şeylerdi ben çok üstüme çektim.İçimde kıskançlık yokken kıskançlık oluştu kıskançlık da değil duyguyu adlandıramıyorum bebek sağlıkla doğdu şükür gözüm yok Allah her türlü kötülükten korusun ama elimde değil işte üzülüyorum kıskanıyorum benim bebeğim de doğacaktı nasip olmadı diyorum onlar adına sevinip kendime üzülüyorum.Dün eşim eve gelip bebek doğdu dediğinde oturdum hüngür hüngür ağladım ben nasıl ziyarete giderim nasıl görüp de güçlü durabilirim diye ne hamile kadın göresim var ne bebek göresim var asla güçlü duramam ama gitmek zorundayız.Gitmesek kıskandı diyecekler belki de.Eşim de kızıyor kıskançsın o adam benim kardeşim gibidir o bebeğin amcasıyım ben gitmemiz lazım bizimki öldüyse onların suçu ne diyor ama benimki fesatlık kıskançlığı değil üzüldüğüm için böyle hissediyorum.Herşey kader kısmet biliyorum kalbime söz geçiremiyorum o bebeğe hediye almak için mağazaya girdiğimizde hüngür hüngür ağlayarak çıktım iyi değilim ne yapayım ben bana moral verin

Arkadasınızın bebegindn evde sürekli bahsedilemesi normal değil ama
Bende kızıma 3,5 senede kavustum.
Ben de sevmezdim bebek görmeleri,mevlüdleri.
İnsani bisey bu.
Gidin takınızı takın dönün.
Gerekirse takibi bırakın sosyal medyada.
İnsanın canı cok yanıyor biliyorm
Rabbim tez zamanda size de versin insallh

Çok düşüncesizler ya beşik almışlar eşimi arıyorlar gel monte edelim dolap almışlar gel monte edelim.Babam bebeğe eşya almış bize getirir misin şunu yapar mısın bunu yapar mısı n falan.Heyecanından bahsediyormuş eşim evde geliyor bana anlatıyor bütün duygularım kabarıyor İnşallah Allah razı olsun

4 farklı doktora gidiyormuş hangisi denk gelirse onda doğuracakmış öyle anlatıyordu doğumdan önce.Ona bile ne şımarıkmış bulmuş da doktor beğenmiyor diyorum içimden.Yani kaç doktora giderse gitsin bana ne ben bunu bile takar oldum şu 3 gündür delirecek gibiyim nefret ettim kendimden ben kimseyi kıskanmazdım

Evet yaptıkları düşüncesizlik olabilir ama Biraz fazla buyutmuyormusunuz bende bebeğimi kaybettim o sıralarda da arkadaşlarımın çoğu hamile veya yeni doğum yapmıştı eşimle hediyemizi alıp götürdük
Başkalarının anne olması beni ilgilendirmez sağlıkla buyutsunlar hiç kıskanmadım benim istedigim kendi bebeğimdi sukur Rabbim yine nasip etti

Vardır herşeyin doğru bir vakti zamanı. Allah’a dua et ki en azından hamile kalabiliyorsun . Hamile kalamayan milyonlarca kadın var ..
belki de hasta olacaktı bebeğin , çok var öyle kalbi duran ilk gebeliklerde . Olur hayırlısı ile tekrar olur . Sen kalbine fesatlık sokma . Bebek kıskançlıkları çok üzücü . Ben de tedavi ile kavuştum bebeğime , yengemin hamile olduğunu duyunca yere göğe sığamadım çok sevindim , içimde hiç kıskançlık yoktu . 2,5 ay sonra ben hamile kaldım . Belki de içindeki bu ‘kıslançlık’ olarak adlandırdığın duyguyu törpülemen gerek .
Allah kalbine göre versin. ❤

Oncelikle kendinizi yasadiginiz psikolojiden cikarmaya bakin. Yaşadiklariniz cok zor seyler ve evet hayat bazi insanlar icin daha kolay ilerleyebiliyor bu noktada daha anlayisli olmak zorundayiz sanirim. Her davranisindan size mesaj yolladigini dusunurseniz arkadsinizin bu sekilde onunla saglikli bir iletisim kuramazsiniz. Gtmek istemediginiz yere tabiki gtmeyin ama ben olsam gider sevincine ortak olur daha ilimli yaklasip evime donerdim.

Üzülmeniz elbette normal çok olmamıs bebeğinizi kaybedeli. Arkadaşlarınızın sizinle bu durumunuzu bilerek yanınızda konuşmaları da doğru değil ama eşinizi monte için çağırmalarında bir sorun yok bana kalırsa, eşiniz sizin gibi duygusal bakmıyordur bu olaya. Her söyleneni de üzerinize alındınız siz muhtemelen bu hassasiyetle.

Bende 2 düşük yaşadım ama bebek görmeye gidemeyecek, doğum haberi alınca hüngür hüngür ağlayacak noktaya gelmedim. Biraz abartılı yaşıyorsunuz gibi geldi bana duygularınızı.

Kıskançlık da değil aslında hissettiğim duygunun adını koyamıyorum Kesinlikle bebeğin kılına zarar gelsin istemem hep mutlu olsunlar isterim.Kendi hayatıma dönüp baktığımdaki o boşluk hissi beni mahvediyor

Onların yaptıkları yanlış canim.. çok çok haklısın. Gitmek istemiyorsan ve bu gidiş seni yipraticaksa gitme. Arayıp hayırlı olsun de, çok ağır hastayım bebeğe sana bulaşmasın gelemeyeceğim minigi op benim icinde kapat. Bir süre de görüşme, birak ne düşünürlerse düşünsünler

bebeklerını kaybetmıs bır ınsana gel bebegımızın besıgını kur denır mı bu bıldıgınız terbıyesızlık
arkadassanız bu arkadaslık ıkı taraflı

sımdı allah var durust olayım ben cocuk ısteyen bekleme surecınde olanların habıre hamıle gorunce yenı bebek gorunce histerık krızlerıne gırmesını abartılı bulurum . kımsenın sucu yok herkesın ıstedıgı seye sahıp olması ıcın bır zamanı var cunku . ama tutup da yenı bebegını kaybetmıs bırıne besık monte ettırenıde cok terbıyesız bulurum. ınsan dusunur öküz degılse tabı. sıze karsı ıyı arkadas olduklarını dusunmuyorum . bu konuda sızın ıyı nıyetınızı hıssettım genelde bebek bekleyen bazı konularda kıskanclıklar vardı ama sızınkı tamamen haklı gecerlı ben samımıyetınızı hıssettım ve o arkadas dedıklerınıze burdan sinir oldum

ben olsam arar hayırlı olsun der gecerım o sıze gecmıs olsuna eve geldı mı arkadassanız kotu gununuzde yanınızda olmalı havanız degıssın dıye eglencelı sohbete davet etmelı yapmadıysa sızde yapmayın arkadaslıklar karsılıklıdır

Ben kendimin farkındayım zaten nefret ettim kendimden kimsenin suçu değildi bu yaşananlar ama kalbime söz geçiremiyorum.Kendi adıma üzülüyorum tam olarak kıskançlık diyemem bu duyguya adlandıramıyorum

Arkadaşınız ne kadar düşüncesiz ya.
Görümcemin komşusu var 50 yaşında hiç bebeği olmamış düşük yapmış hep ve hala istiyordu bebek...
Oğlum doğdu doğalı o kadın varsa girmiyorum o ortama. Üzülür diyorum ya da bana sorarsa oğlan nasıl diye iyi abla deyip geçiyorum.
Kadının üzüntüsü çok belli oluyor. Ben de üzülüyorum.
Bir gün oğlumla gezşyorız Görğmcem ve o kadın oturmuşlar sohnet ediyorlar beni çağırdı gittim kadın çocuğa hiç bakmadı kafasını çevirdi falan benim bebeğim yok Allah korusun istemeden nazarım değer hiç bakmayalım bebeğe dedi.
İçin buruldu.

Bence siz sadece arayın tebrik edin.

Bir yardım almalısınız.
Sonuçta dünya düzeni böyle, zaman da geçmiş epey.
Hala bu hassaslığınızı korumanız sizi daha da zorlar.

evliliğimde 7. yılı devirdik çok şükür, gel gör ki bir kere bile hamile kalamadım. bu 7 yılda birçok hamilelik, doğum haberi aldım, aldık, en yakınımızdan en uzaklarımıza kadar. hepsine o kadar çok sevindim ki, neden? çünkü her hamilelik haberi bana da umut oluyordu, anlatabildim mi.. eşinizin en yakın arkadaşıymış üzüntüsü kadar, sevinçleri de paylaşılmalı.. tutum ve davranışınızı yanlış buluyorum daha doğrusu çok yanlış düşünüyorsunuz. hem kendinize hem eşinize hemde arkadaşlığınıza haksızlık bu.

Arkadaşlarınız çok düşüncesiz bence. Ben olsam bebek kelimesini kullanmaya çekinirim. Bebek kaybetmek çok büyük bir travma. Ama büyüklük sizde kalsın takınızı takın çıkın, bundan sonrası için de çok fazla görüşmem ben olsam. Dostluk böyle zor zamanda belli oluyor. Bebeğini yeni kaybetmiş adamı bebek mobilyası montajına çağırmak da düpedüz görgüsüzlük, kıysın 100 tl sine de bi usta tutsun. Okurken sinirlendim

Ben kendimin farkındayım zaten nefret ettim kendimden kimsenin suçu değildi bu yaşananlar ama kalbime söz geçiremiyorum.Kendi adıma üzülüyorum tam olarak kıskançlık diyemem bu duyguya adlandıramıyorum
Eşiniz sizin şuan ki durumunuzu görüp arkadaşıyla bebekleri ile ilgili konuştukları herşeyi söylemeyebilirdi.

Kıskançlık değil bence yaşadığınız fazla duygusalsınız. Ama en çok kendinize zarar bu durum.

Uzman yardımı almalı mıyım sizce ? Ben bunu yakınlarımla paylaşamam.Gerçekten fesat bir insan değilim, çoğu zaman kendimden çok karşımdakini düşünen biriyim eminim ki birine anlatsam fesat diyecek bana çünkü etrafımda bebeğini kaybeden kimse hiç olmadı.İçimi döksem anlayacak kimsem yok kıskanıyor, fesat Allah alır işte öyle diyivereceklermiş gibi geliyor.Ben bu duyguyu istemiyorum zaten başkasının mutluluğu kendime dönüp baktığımda hüzün olsun istemiyorum herkes mutlu olsun istiyorum

Yaptıkları ayıp ama onlarda bebek heyecanın dan senin durumunun farkında değildir sen birşeyler ima etmezsen de akıllarına gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…