- 24 Aralık 2014
- 5.279
- 7.063
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
İşte ben de konudan rahatsız olduğum için sizlere açtım içimi.Bu his beni çok rahatsız ediyor çünkü kendimi tanıyamıyorumBu mantığa göre boşanmış insanlar düğünlere gitmesin, nişanı bozulmuş insanlar nişanlara, annesini babasını kaybetmiş insanlar aile, eş, dost, akraba ortamlarına girmesin. Kim hayatında ne eksikse bunun üzerine yoğunlaşsın ve hayatı hem kendine hem çevresine zehir etsin. Eşiyle arası iyi olmayan eşiyle arası iyi olanla görüşmesin. Yani kimse kimseyle görüşmesin, sosyalleşmesin, toplumsal görevlerini yerine getirmesin.
Bu hayatta herkes kendi macerasını yaşar. Eltiyle, kuzenle, arkadaşla yapılan kıyaslamalar, birlikte hamile kaldık o doğurdu ben doğuramadım diye ağlamalar....
Bilemiyorum....
Konu ve bazı yorumlar gerçekten çok rahatsız etti beni.
Çok mu realist düşünüyoruz acaba. Tamamen aynı fikirdeyim, benzer bir mesaj yazdım, beğenmeyenler olmuş.
İki çocuğumda da düşük riski yaşadım, kanamam oldu sürekli. Hep dua ettim Allahım sağlıksızsa tutunmasın, daha fazla büyümeden kendi düşsün diye.
bir de şunu anlayamıyorum ben. Hepimiz hayatta çeşitli acılar yaşıyoruz. Ama insanlarla iletişimlerimizi buna göre sınırlandırıyor muyuz ?
Örneğin çocuğumun doğum günlerine davet ettiğim arkadaşımı düşük yaptı diye bir daha çağırmayayım mı? Aynı şeyi yaşasam ve davet edilmesem kırılırım mesela, dışlandığımı düşünürüm. Ya da sırf bizim çocuğumuz var diye çocuksuz arkadaşlarımızla görüşmeyelim mi içleri burulursa diye?
Çok sevdiğim bir arkadaşım var, çocuğu yok. Çok bahsi geçmez ama çocuk istediğini biliyorum. Çocuklu her aktiviteye çağırırım mesela, severek de gelir. Sırf çocuğu yok diye kendi başına bir hayat mı sürsün? Yaşlarımız kırka gidiyor arkadaş çevremizde herkesin çocuğu var. Böyle bakış açılarını da burda okuyorum, çocuklu evlere gidince üzülürmüş darılırmış vs vs. İnsanları anlamak çok zor gerçekten.
Ne kadar naifçe bir yorum.Teşekkür ederimAteş düştüğü yeri yakar elbette ki ama hayatın da bir akışı var . Bu akışta herkesin bir sınavı var. Siz de bir sınav yaşamışsınız ama bu sınavın süresini uzatıyorsunuz. Bir bebeğini karnında 8 haftalıkken, bir bebeğini de doğumdan 1 ay sonra cennete uğurlayan biri olarak nacizene tavsiyem buna da şükür diyerek çevrenizde değer verdiğiniz insanların mutluluklarını paylaşmaya başlamanız.
Bebeklerin için de çok üzgünümAteş düştüğü yeri yakar elbette ki ama hayatın da bir akışı var . Bu akışta herkesin bir sınavı var. Siz de bir sınav yaşamışsınız ama bu sınavın süresini uzatıyorsunuz. Bir bebeğini karnında 8 haftalıkken, bir bebeğini de doğumdan 1 ay sonra cennete uğurlayan biri olarak nacizene tavsiyem buna da şükür diyerek çevrenizde değer verdiğiniz insanların mutluluklarını paylaşmaya başlamanız.
Bebek hasretiyle evlat acısı çok başka. Bebek hasretini yaşamışsınız ama dilerim diğerini hiç yaşamazsınız sağlıkla hamile kalıp kucağınıza alırsınızsonuçta hiç doğmamış evlat acısı değil mi?
Amin inşallah. Siz de sabredin ve olumlu olmaya çalışın. Yaşadıklarıma rağmen şükretmekten geri kalmadım. Sınavımı en iyi şekilde vermeye çalıştım ve Rabbim bana sağlıklı bir evlat nasip etti şükür. Siz de bol bol dua edin, şükredin. Allah size de sağlıklı,hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah.Bebeklerin için de çok üzgünümAllah ahirette kavuşmak nasip etsin
biraz abartmıyor musunuz ? yani anne değilim anne olmayı düşünmüyorum da ama bu doğmamış hiç bvir anının olmadığı , karnında bile cok kısa süre hissettiğin bir canlı için gün sayacak kadar yas tutmak cok abartı geliyor .Aynı zamanda kalmadık.Ben bebeğimi kaybedeli 1ay 9 gün oldu yeni daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?