Bebek ziyaretine gidecek gücüm yok 😢

Tam 12 yıl ve 5 kayıptan sonra bebeğini kucağına almış biri olarak neler duydum, neler yaşadım. Bebeğimin kaybından sonra gittiğim bebek tebriğinde nazarım değer diye bebeğini saklayanlar, hamileliğin gizleyenler ooo neler neler. Üzülmedim mi? Çok üzüldüm. Ama davranışlarına üzüldüm. Onların var benim ki doğmadı diye değil. Hiç bu düşünce yapısında olmadım. Her hamile veya bebek görüldüğünde ağlamak üzülmek fayda etmez ki. Her şeyin vakti zamanı var. Bu şekilde yaparsan kimseye değil, kendine ve evliliğine yaparsın.

Bir yardım almalısınız.
Sonuçta dünya düzeni böyle, zaman da geçmiş epey.
Hala bu hassaslığınızı korumanız sizi daha da zorlar.
Çok zorluyor normalde de çok hassas bir insanım zaten tv deki belgesele bile ağlarım.Başkası derdini anlatsın ağlarım çok etkilenirim her şeyden

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de ilk bebeğini 7 haftalıkken kalbi durduğu için kaybettim. Hamile ve ya taze anne olanları gerçekten görmeye tahammülüm yoktu . Sonra çok şükür yine hamile kaldım ama dıkkat ettım sosyal medyada bangır bangır fotoğraf filan paylaşmadım. Dikkat etmek lazım ya olan var olmayan var acısını içine atan var. Bence onlar dikkat etmemişler farkında değillerdir belki de ama siz yine de gidin görün bir gün size de nasip olacaktır inşallah içinizi ferah tutun.

Vallaha ben sizi haklı buldum. Insan biraz etraflıca düşünür. Hani onlar düşüncesiz tamam. El sonuçta. Ama esinizin sizi bu kadar suçlayarak konuşması resmen öküzlük. Açınız var işte. Anlayamıyorsa saygı duyacak yinede. Sonuçta herkes acısını aynı yaşamıyor. Kendinizi hazır hissetmiyorsaniz gitmeyin. Esiniz hediyenizi alıp ikinizin yeride gebere gebere gitsin, amca ya sonuçta (pardon esinize sinirlendim). Kadınlara düşük olunca üzülme hakkı bile tanilmiyor ya. Bırakın kadınlar acılarını da bir yaşasın. İçinden cikamayacaginizi hissediyorsaniz profesyonel yardım almaya da çekinmeyin.

bence alın benım bır arkadasım 7 sene ugrastı tup bebekler asılamalar esı varıkosel amelıyatı oldu ne otlar bıtkıler kaynatıldı neler neler
olmadı
en son artık ıstemıyorum vazgectım ben hayırlısı degıl demek kı evlılıgımız baska boyuta gectı kocamı artık es degıl sperm olarak goruyorum dedı o surecte de psıkolojık destek almaya basladı

o sene kendılıgınden cocukları oldu psıkolojık destek stres oranını azalttı bu da vucuda yardımcı hatta en ıyı ılac

Benzer yorumları yapmışız sizinle. Evet öyle hayat gecmez. İnanın bu uğurda yaşadıklarımı yazsam belki de oturup ağlarsınız. Çok zor tedaviler sonucu aldım kucağıma bebeğimi ve hatta doğumda ölüyordum.
Allah konu sahibine, size ve tüm isteyene sağlıklı hamilelik, sağlıklı doğum ve bebek nasip etsin

Bana kendi annem bile et parçasına ağlama dedi.Doğurdu canın canı gitmiş bana öyle dedi.Eşim de sadece hastanede ağladı hayata çabuk adapte oldu onun gibi olmayı isterdim

Anlıyorum ama gitmezsen eşine karşı kötü olacaksin hep kıskandığı düşünecek git ve kısa sureli ziyaret edin ve kalkın ..rabbim sana da hayırlısıyla nasip etsin inşallah

Bana kendi annem bile et parçasına ağlama dedi.Doğurdu canın canı gitmiş bana öyle dedi.Eşim de sadece hastanede ağladı hayata çabuk adapte oldu onun gibi olmayı isterdim

Yaşayamayan anlayacağını zannetmiyorum zaten. Ablamin ilk bebeğin kalbi durdu. Ya biz bile cok etkilendik. Ablam ne yapsin. Elimizden geldiği kadar destek verdik. Şükür ondan sonra yeğenim doğdu. Ama insanın acısını küçümseyerek (et parçası ne demek, ona baksan hepimiz de biraz et biraz suyuz zaten) destek olmuyor kimse. Bizim insanımız da ama böyle gariplikler cok. Ben babamı kaybettim. Biraz mezarın yanında yalnız kalmak istedim. Bağırıp çağırıp kendimi paraladigim yok orda. Sadece orda bidaz yalnız kalmak istedim beni ordan çekip götürdüler. Ya bırakın iste herkes istediği gibi acısını döksün. Bastırmasin. Yok anlamıyorlar. Keşke bütün acıları öyle hop diye üstümüzden atabilsek, ama olmuyor maalesef.

Bence haklısın . İnsanlar çok düşüncesiz. Erkekler ruhsuzdur zaten eşinden incelik bekleme bu gibi durumlarda. Senin ruh halini anlamadan kıskançlık etiketini yapıştırmış hemen. Bebek kaybetmek çok acı bende yaşadım insan unutamıyor. Sen biraz fazla uçlar da yaşıyorsun duygularını sanırım. Kendine çok eziyet etme. Akışına birak. Doğal şeyler bunlar. Bebek görmeye gitmek mi yoksa gitmemek mi seni daha rahatsız eder onu düşün. Eninde sonunda gidilecek . Hazır değilsen ararsin rahatsız olduğunu bebeğe bulaşmasın en kısa zamanda geleceğim dersin.

Cok cok gecmis olsun size. Ne hissettiginizi az cok tahmin edebiliyorum.. Belli ki normalde de duygusal yapidasiniz. Arkadaslarinizin davranisi da gercekten hatali ama sanirim onlar sizin kadar ince dusunceli degil. Hatta esiniz bile sizin kadar ince dusunceli degil sanki. Bebeginizi bir de erken haftalarda kaybettiyseniz ne kadar uzuldugunuzu, etkilendiginizi anlayamamis olabilirler. Tabi bu onlari hakli cikarmaz asla ama siz yine de bosverin. Belli ki guzel bir kalbiniz var. Dunyaya getirdikleri bebekleri hatirina hatalarini gormezden gelin. Insallah yakin zamanda da bize burdan annelik haberinizi verirsiniz

Çok benzer şeyi ben de yaşadım. Eşimin en yakın arkadaşının eşi ile aynı dönem hamile kaldık bizim bebeğimizin kalbi durdu onlar saglikla aldılar kucaklarına çok şükür. Ilk basta üzüldüm vs ama doktor zaten sagliksiz gebeliklerde bu gibi kayiplarin yaşandığını söyleyince Rabbimin hikmeti dedim sustum.
Sizinki gibi kıskançlık hisleri hiç oluşmadı. Doğum yaptığı gün hemen gittik hastaneye bu sırada ben 2 aylık hamileydim.

başın sağolsun canım benim kolayy değil çok normal senin bunları kutlıcak gücünün olmaması eşinde keşke zorlamasa seni hemen atlatılıcak bişey değil arkadaşlarının böyle bişey beklememesi gerekir senden gözünüze sokar gibi beşik monte ettirmek falan doğru değil bana göre

tarifi olmayan bir duygu aslında kıskançlık değil,sevmek değil ,sevmemek hiç değil ,
öyle saçma ,öyle ortada bir duygu , nasıl anlatırsan anlat kimse seni anlamaz ,

rabbim tez zamanda kucagını doldursun canım

Kendinizi bu kadar üzmeyin.. Sizin de bebeğiniz olur ,onlar da o zaman size destek olurlar, mutluluğunuzu paylaşırlar.

Kimseye anlatamıyorum.Hemen kıskançlık etketini yapıştıracaklar.Ben bile duygunun adını koyamıyorum ki

Aynı seyleri kücük görümcem yaptı bize.
Bide herkesin darısı size demesi vardır.
Arkadası cidden abartmıs,kendi kardesi ablası biseyi yok mu?ailedn istesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…