Bebek...

Loveis72

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
154
96
13
İyi akşamlar herkese...
5 yıllık evliyim...Maddi durumumuz kötü hatta kötü demek az kalır.Çok fazla borcumuz var.Hani söylesem dudağınız uçuklar.Bankalarda kara listedeyiz.Evlenirken borç harçla evlendik öyle çok güzel düğünüm olmadı ama evlendikten bir sene sonra maddi durumumuz bianda düzeldi borçlar kapandı eşim 2.dükkanı açmak istedi zaten ne olduysa ozaman oldu.Bütün yatırımını harcadı hatta krediler çekildi falan.O zamandan beri( yaklaşık 3 yıl olucak ) durumumuz iyi değil.Evi çeviriyor işe girdi bişekilde maaşla kira ödüyor faturaları ödüyor falan ama bize kalan komik bi miktar oluyor tabii...Ailemn durumu iyi buarada..Eşimle tartışmalarımız büyük olur o bağırır ben bağırırım biri alttan almazsa büyür boşanma lafları çok geçer (sadece benim tarafımdan o söylemez )..Ama gelin görünki onu çok seviyorum oda beni en az benim onu sevdiğim kadar seviyor.Evine bağlıdır hiç arkadaşlarıyla gitmez dışarı yemeğe içmeye onlara harcıcağımı karımla harcarım der.Çok dertleşiriz bi arkadaşım o denebilir onunda ben..Detay vermem önemli anlamanız açısında sıktıysam sizi özürdilerim..Eşimin aileside kendi halinde insanlar pek normal değiller ama bana zararları yok :)
Başlıktanda anlaşıldığı üzere inanılmaz bir çocuk sevgim ve isteğim var.Kendi çocuğumu koklamak öpmek bakmak istiyorum.Ama borçlar beni endişelendiriyor yavaş yavaş ödüyor ama büyük borçlar bunlar çok zaman alıcak ve ailesinede daha çok eşim bakıyor (diğer erkek kardeşleride bakıyor ama eşim daha çok çnkü iş için onlarında yatırımlarını aldı ve onlarada borcu var.......:)
Ailemde seviyor eşimi kıyamıyor bende kıyamıyorum eşimde bende çok çocuk istiyoruz ama çok git gelliyim bir yanım çocuk rızkıyla gelir yap herkes her şartta çocuk yapıyor zaten yaşımda geçiyor eşimi seviyorum güveniyorumda diyor diğer yarım dön ailenin evine okadar borç uzun yıllarda anca biter daha benden önce ailesi var bize ev alana kadar borçlar bitene kadar çok zaman var diyor...ne yapıcağımı bilemiyorum burda çok tecrübeli mantıklı kadınlar var bana yol gösterirseniz fikir verirseniz çok sevinirim :KK43:

Ben evlilikte ya da ilişkide “bitti,boşanalım” kelimelerinin her kavgada kullanılmasını çok yanlış buluyorum.

Ayrılığın ya da boşanmanın ciddiyeti kalmıyor, ilişki laçkalaşıyor

Önce borçlarınızı halledin, eşinizle sürekli kavga halindeymişsiniz böyle sağlıksız bir ortamda çocuk büyütmeyin derim, öte yandan çocuk isteiğinizi de anlıyorum lakin beklemeniz taraftarıyım.

Ben her kadının doğurma için engeli yoksa ve isteği varsa anne olmalarından yanayım o duygunun ne tarifi var ne de o duygunun sahtesi veya başka bir avuntusu var
Sıkıntı çekilir mi çekilir maddi anlamda zorlar mı zorlar herşey en kalitelisinden olmaz ikinci el olur ana baba yardım eder o olur bu olur bir şekilde büyür
Allah isteyen her kuluna nasip etsin evlat sevgisi bambaşka

Ben evlilikte ya da ilişkide “bitti,boşanalım” kelimelerinin her kavgada kullanılmasını çok yanlış buluyorum.

Ayrılığın ya da boşanmanın ciddiyeti kalmıyor, ilişki laçkalaşıyor

Önce borçlarınızı halledin, eşinizle sürekli kavga halindeymişsiniz böyle sağlıksız bir ortamda çocuk büyütmeyin derim, öte yandan çocuk isteiğinizi de anlıyorum lakin beklemeniz taraftarıyım.
kesinlikle haklısınız çevremdeki herkeste aynı şeyi söylüyor boşanma lafı hiç hoş değil lakin yaşadıklarımdan dolayı biyanım çok dolu ağzımdan çıkıveriyor.Dikkat ediyorum söylememeye artık...Yaşım geçiyor ondan korkuyorum süre belli değil ne kadar daha beklicem düşüncesi içimi kemiriyor

Evet borc benimde cok nefret etdigim bir sey malesef bizimde var.ama bizde bebek istiyoruz her seyden cok hemde ama henuz olmadi kismet. Istiyorsaniz yapin borcunuz ne zaman biticek belli degil ALLAH korusun bebek borc bitdikden sonra bebeginiz olmayacak​

Evet borc benimde cok nefret etdigim bir sey malesef bizimde var.ama bizde bebek istiyoruz her seyden cok hemde ama henuz olmadi kismet. Istiyorsaniz yapin borcunuz ne zaman biticek belli degil ALLAH korusun bebek borc bitdikden sonra bebeginiz olmayacak​
öyle bi ihtimal de var tabi doğru söylüyorsunuz......

Ben her kadının doğurma için engeli yoksa ve isteği varsa anne olmalarından yanayım o duygunun ne tarifi var ne de o duygunun sahtesi veya başka bir avuntusu var
Sıkıntı çekilir mi çekilir maddi anlamda zorlar mı zorlar herşey en kalitelisinden olmaz ikinci el olur ana baba yardım eder o olur bu olur bir şekilde büyür
amiiin inşallah evladım olmadan ne kadar sevgisini hissediyorum bi bilseniz...

Bırakmayın eşinizi belliki seviyorsunuz.Çocuk yapılır eğer kendinize ve eşinize güveniyorsanız.Terk edip gidince bütün sorunlar çözülecekmi.Evlilik bu iniş çıkışlar olur.Sabredin Allah bir evin rızkını karı koca muhabbeti arasına gizlemiştir.Çok muhabbetli olun eşinizle.İnşallah en kısa zamanda borçlarınızı ödersiniz .Rabbim bir kapı açsın tez vakitte size

İnanın yazdığınızı okuyunca içimden bişe koptu sanki...Dilinize sağlık.2 aylık karnımda bebegimi kaybettigim de bir evladını yitirmek neymiş çok derin hissettim.Kaç ay gecti hala hissediorm.Demem o ki her ewlat rızkı varsa bu dünyaya gelir.Allah bir sekilde verir rızkını.

Bırakmayın eşinizi belliki seviyorsunuz.Çocuk yapılır eğer kendinize ve eşinize güveniyorsanız.Terk edip gidince bütün sorunlar çözülecekmi.Evlilik bu iniş çıkışlar olur.Sabredin Allah bir evin rızkını karı koca muhabbeti arasına gizlemiştir.Çok muhabbetli olun eşinizle.İnşallah en kısa zamanda borçlarınızı ödersiniz .Rabbim bir kapı açsın tez vakitte size
Güzel temennileriniz için çok çok teşekkür ederim allah sizede gönlünüzden geçen ne dileğiniz varsa versin inşallah...

İnanın yazdığınızı okuyunca içimden bişe koptu sanki...Dilinize sağlık.2 aylık karnımda bebegimi kaybettigim de bir evladını yitirmek neymiş çok derin hissettim.Kaç ay gecti hala hissediorm.Demem o ki her ewlat rızkı varsa bu dünyaya gelir.Allah bir sekilde verir rızkını.
kaybınız için çok üzüldüm allah sağlıkla nasip etsin inşallah sizede..evladınız varsada sağlıkla büyütmek nasip etsin...

kaybınız için çok üzüldüm allah sağlıkla nasip etsin inşallah sizede..evladınız varsada sağlıkla büyütmek nasip etsin...
Amin saolun.Ilk hamileliğimdi.Esim askerde tek başıma kaldıgım için atlatabilmiş deilim.Allah boyle layik gördü demekki.

Çocuk rızkıyla gelir evet ama şöyle sen onun rızkı için parayı kenara koyarsan o onun rızkı olur. sıkıntı içinde büyütmeyin çocuğunuzu İnanın her şeyde gözünüz kalacak en basit bir bebek tulumunda bile bunları maddi durumumuz kötü dediğin için söylüyorum. :)

Birazdan buralar bebek rızkıyla gelir vs diyenlerle dolar. Ama benim kişisel tavsiyem durumunuzu düzelttikten sonra düşünmeniz. Çünkü bezinden tutun mamasına arabasına bakım ürünlerine kadar hep masraf. Ve büyüdükçe kreş okul vs.. ihtiyaçlar değişiyor ama illaki oluyor.
Dünyaya bir canlı getirmek büyük sorumluluk ve ondan siz sorumlusunuz.

gercekten seviyo musunuz onu sorgulayin bence.hem cok seviyorum diyosunuz hemde ortada sirf borc var diye terk etmeyi dusunuyosunuz.esiniz kumarda ickide kari kizla parayi yiyip borc yapsaydi hak verirdim.adam sizin icin arkadaslariyla yemege bile gitmiyor.siz ise borclar bitmez ev alamayiz gibisinden bahane bulup ayrilmayi dusunuyosunuz.evlenirken sadece mutlu guzel gunler icin mi soz veriyoruz birbirimize

Back
X