Bebek...

32 yaşındayım
Yasiniz gayet guzel, bence simdiden acele etmeyin, moralinizi bozmayin. Artik kadinlar 40 yasinda ilk cocuklarini doguruyorlar, bence endise etmeniz yersiz. Onlem olsun diye hormonlarinizi ve yumurta rezervlerinizi kontrol ettirebilirsiniz, iciniz rahat eder.

çalışıyor musunuz? evin bütün yükü eşinizde anladığım kadarıyla. destek olmayıp bir de evi terketmeyi düşünüyorsunuz ama acaba anne mi olsam diyorsunuz. eşinize üzüldüm biraz.
evin bütün yükü ve borcu harcı eşimin üzerine inanın ona bende üzülüyorum çok stresli zamanlar geçiriyor kaçyıldır ve beni çok seviyor bende onu çok seviyorumiş tecrübem olmadığı içinhemen bulmakta zorlanıyorum ama çalışıcam bisüredir bakıyoruz eşimle.şimdi nedesem boş yaşadıklarımızı derin anlatamıyorum dolayısıyla yorumunuza saygı duyuyorum..

Merhaba dediğiniz gibi bir evliliğim vardı benim de ama tersten Yani maddi çok iyi idik , çok iyi kalite ve lüks düğünüm de oldu eşim de dediğin gibi idi. Sonra anne olmak istedim. Oldum da şükürler olsun. Lakin eşim iş kurmak istedi birden farklı sektörden, Kardeşi ile başladılar kardeşinin ticaret hayatı hepimizi mahvetti tabiki. Üstelik gelirlerimiz olmasına rağmen eve ekmek alamaz olduk. Derken çocuk kucağımda ne diye olmayan şeye israr ediyorsun diye çok kavgam oldu , çok kez terkettim şiddet hakaret vs derken. Neyse sonuç terapi, aile büyüğünün ikimizle de gerçeklerle yüzleştirmesi silkelemesi işe yaradı. Diyeceğim o ki iyi şartlarda doğurup sonradan da kötü olanı var maddi durumun o zaman çocuğu geri yerine koyamayacağımıza göre, abartılı kötü durumda değilseniz eviniz varsa mesela el ayak tutuyorsa anne olun tabi ama önce ilişkiniZi düzeltin yoksa siz düzelseniz de çocuğu düzeltmek ve onun vicdan azabı çok daha zor olur
evet kavgalar gürültüler tahammülsüzlük maddiyat çok tetikliyor bunları malesef

1. yarının ne getireceğini bilemeyiz... bir sabah borçsuzda uyanabilirsiniz güne... herşey yolunda gider 2 değil 5 dükkanınız olur hadi çocuk yapalım hazırız dersiniz... nur topu gibi çocuğunuz olur sonra bir bakmışsınız 5 dükkan gitmiş üstüne bir dünya borç kalmış... yani hayatın ne getireceğini bilmiyoruz... borcun bitmesi çok uzun yılları alacak demişsiniz yaşınızda geçiyor madem borç ödenir ama geçen yıllar geri gelmez... sadace maddi değil manevi anlamda hazırsanız yapın tabi... neden yapmayacaksınız ki... yaptım oldu ile de olmuyor belki yıllarınızı alır belki 3 ayda olur... Sizin için hayırlısı ne ise o olsun...

Siniz ne diyor eşiniz ? Hiö konuştunuz mu onun düşüncesi ne
eşim ben borçlarımı bişekilde ödücem sana en iyi şekilde bakıcam çocuğumada bakıcam diyor ve çocuk çok istiyor...daha önce çalışmama sıcak bakmazdı şimdi evet hayır demiyor sen nasıl istersen diyor...

İnanın yazdığınızı okuyunca içimden bişe koptu sanki...Dilinize sağlık.2 aylık karnımda bebegimi kaybettigim de bir evladını yitirmek neymiş çok derin hissettim.Kaç ay gecti hala hissediorm.Demem o ki her ewlat rızkı varsa bu dünyaya gelir.Allah bir sekilde verir rızkını.

İnşallah sizde en kısa zamanda yeniden tadarsınız ve alırsınız kucağınıza sağlıkla

evet kavgalar gürültüler tahammülsüzlük maddiyat çok tetikliyor bunları malesef
Kesinlikle öyle lakin ben işe girdim ayrı kaldığımız bir sene içinde okulumu bitirmiştim Zaten sonra dedim ki annemlere yiyeceğime çoçuğum ve babasıyla neden yemedim ki döndüm sonda o da isteyince öyle Yani çok zor bilirim

1. yarının ne getireceğini bilemeyiz... bir sabah borçsuzda uyanabilirsiniz güne... herşey yolunda gider 2 değil 5 dükkanınız olur hadi çocuk yapalım hazırız dersiniz... nur topu gibi çocuğunuz olur sonra bir bakmışsınız 5 dükkan gitmiş üstüne bir dünya borç kalmış... yani hayatın ne getireceğini bilmiyoruz... borcun bitmesi çok uzun yılları alacak demişsiniz yaşınızda geçiyor madem borç ödenir ama geçen yıllar geri gelmez... sadace maddi değil manevi anlamda hazırsanız yapın tabi... neden yapmayacaksınız ki... yaptım oldu ile de olmuyor belki yıllarınızı alır belki 3 ayda olur... Sizin için hayırlısı ne ise o olsun...
doğru söylüyorsunuz amin inşallah çok teşekkür ederim yorumunuz için...

Yasiniz gayet guzel, bence simdiden acele etmeyin, moralinizi bozmayin. Artik kadinlar 40 yasinda ilk cocuklarini doguruyorlar, bence endise etmeniz yersiz. Onlem olsun diye hormonlarinizi ve yumurta rezervlerinizi kontrol ettirebilirsiniz, iciniz rahat eder.
daha yeni kontrole gittim çok iyi dedi doktorçok sağlıklısın dedi o biraz içimi rahatlattı

Güzel temennileriniz için çok çok teşekkür ederim allah sizede gönlünüzden geçen ne dileğiniz varsa versin inşallah...
Amin inşallah çok teşekkür ederim.

Bazı yorumlarda 40 yaşında falan deniyor da siz şimdi yapsanız Allah ömür verirse o zamana kadar çoçuğunuz 7 yaşında olur.Bilemezsiniz hem 35 ten sonra hep daha bir risk taşıyor.Eğer istiyorsanız yapın annelik çok güzel bir duygu inşallah güle güle büyütürsünüz yavrunuzu

Amin inşallah çok teşekkür ederim.

Bazı yorumlarda 40 yaşında falan deniyor da siz şimdi yapsanız Allah ömür verirse o zamana kadar çoçuğunuz 7 yaşında olur.Bilemezsiniz hem 35 ten sonra hep daha bir risk taşıyor.Eğer istiyorsanız yapın annelik çok güzel bir duygu inşallah güle güle büyütürsünüz yavrunuzu
evet zaman geçtikte ister istemez endişeleniyor insan tabi 40 yaşında yapanlarda var hatta daha geç..ama ne kadar yaşayacağımız belli değil ve dediğiniz gibi erteledikçe risk artıyor ...umarım hayırlısı olur :KK54:

eşim ben borçlarımı bişekilde ödücem sana en iyi şekilde bakıcam çocuğumada bakıcam diyor ve çocuk çok istiyor...daha önce çalışmama sıcak bakmazdı şimdi evet hayır demiyor sen nasıl istersen diyor...
Ikiniz bu konuda karar vermek zorundasınız . Borç ne kadar bğyok yapılandırıp belli bir zaman içinde ödeme imkanınız yok mu mesela 10 senede

tek sıkıntınız maddiyat anladığım kadarıyla.
ben sizin yerinizde olsam bir işe girerim işimi sağlamlaştırınca yaparım çocuğumu.
hani bir anne olarak her şeyini karşılayacak konuma gelirim. hatta ben hep şunu savunurum bir anne hem anne olmayı hem baba olmayı her şeyi halledebilecekse çocuk yapmalı.
ailenizin durumu da iyiymiş. çocuğu belki onlara bırakırsınız işe giderken siz işteyken bakarlar.

daha yeni kontrole gittim çok iyi dedi doktorçok sağlıklısın dedi o biraz içimi rahatlattı
Kontrole gitmek yetmez yalnız. Rahim çok iyi görünebilir ama hormon testleri yapmadı lazım. Benim de 1 sene çok iyi bir sorun yok diye diye oyaladı. Ama çocuğum olmadı. Amh testini yaptığı anda menapoza girdiğim anlaşıldı 27 yaşında. Fsh amh tsh e2 ve diğer tahlilleri içeren detaylı bir tetkik yaptırın. Ve bence çok ertelemeyin. 40 a kadar hamilelik diye bir şey çok olumlu bir şey değil maalesef, gele ki ilk Doğum yapacak biri için. 35 den sonra zorlaşıyor.

İşe girip bir yandan gebelik düşünebilirsiniz. En azından Doğuma kadar sizin kazandığınızı kenara koyarsınız.

bu arada bu bebeğine paralar havada uçanlar beni çok şaşırttı vallahi.
benim her ay dr masrafım 30 du. şimdi 60 mış.
9*60=540 (zaten çok doktora gitmek iyi d değil. Avrupa ülkerinde 4 kere gidiliyor)
doğumum=450di. şimdi=1000
çocuğun beşik de dahil ilk alınacakları =1000 olsa.
bezi maması doktoru ayda 250 olsa.
hepsi bu yani.

ha bizim şimdi bakıcı masrafımız var fazladasn.
mesela ben oğluma kış başında avm lerde olan bir mağazadan 200 liralık kıyafet aldım kış boyu yetti.
yaza da yaparım o da yeter.

evet zaman geçtikte ister istemez endişeleniyor insan tabi 40 yaşında yapanlarda var hatta daha geç..ama ne kadar yaşayacağımız belli değil ve dediğiniz gibi erteledikçe risk artıyor ...umarım hayırlısı olur :KK54:

Yaşınız çok küçük değil. Önce iş bulun. Şu anda zaten eşinizin parasıyla idare ediyorsunuz. Kendi paranızın da bir miktarını birikim yapın. Çocuk için fazla beklemeyin. Tabi uzaktan konuşmak kolay. Yaşarken yazmak kadar kolay olmuyor maalesef biiliyorum. Eğer aileniz çocuğa bakarsa siz de çalışırsınız.

Burada hep bahsediyorum. Ben evlenirken eşim çalışmıyordu. Hamile kaldım işten ayrılmak zorunda kaldım. Mobilya borçlarımız vardı. İşten aldığım tazminat ile 14 ay idare ettik. Çocuğum doğdu. Bir kaç ay sonra ben işe başladım. Eşim iş buldu. Bir süre sonra emekli oldu ve çalışmaya devam etti. Yani durumumuz bayağı düzeldi.

Demem o ki iyi ki herşeye rağmen çocuğum olmuş. Yeter ki sağlık olsun çalışırsınız ödersiniz, çocuğunuz da büyür merak etmeyin.

bu arada bu bebeğine paralar havada uçanlar beni çok şaşırttı vallahi.
benim her ay dr masrafım 30 du. şimdi 60 mış.
9*60=540 (zaten çok doktora gitmek iyi d değil. Avrupa ülkerinde 4 kere gidiliyor)
doğumum=450di. şimdi=1000
çocuğun beşik de dahil ilk alınacakları =1000 olsa.
bezi maması doktoru ayda 250 olsa.
hepsi bu yani.

ha bizim şimdi bakıcı masrafımız var fazladasn.
mesela ben oğluma kış başında avm lerde olan bir mağazadan 200 liralık kıyafet aldım kış boyu yetti.
yaza da yaparım o da yeter.
Aynen katılıyorum 30 bin nedir yaaa araba alırsın ne aldida yada ne yaptıysa 30 bin harcadı acaba
Hesabınız aynı benim ki gibi bende böyle harcadim

Aynen katılıyorum 30 bin nedir yaaa araba alırsın ne aldida yada ne yaptıysa 30 bin harcadı acaba
Hesabınız aynı benim ki gibi bende böyle harcadim

tüp bebek falan olsa ancak gider. o da birkaç denemeyle falan. çok özel tedavi ve doktor kontrolleri, özel sgksız ilaçlar ancak yani

Back
X