Bebek...

İnsan 40 yaşında Doğum yapsa, 50 yaşındayken 20 yaşında çocuğu olur ki, çocuğun en enerji gerektiren zamanları, annenin de artık dinlenmeye aldığı, hastalıkların başgösterdiği yaşları. Bazı şeylerde zamanını geciktirmemek lazım. Ben 22 de Doğum yaptım, şimdi 32 yim, o zamanki enerjim ve tahammülüm yok.

bu arada bu bebeğine paralar havada uçanlar beni çok şaşırttı vallahi.
benim her ay dr masrafım 30 du. şimdi 60 mış.
9*60=540 (zaten çok doktora gitmek iyi d değil. Avrupa ülkerinde 4 kere gidiliyor)
doğumum=450di. şimdi=1000
çocuğun beşik de dahil ilk alınacakları =1000 olsa.
bezi maması doktoru ayda 250 olsa.
hepsi bu yani.

ha bizim şimdi bakıcı masrafımız var fazladasn.
mesela ben oğluma kış başında avm lerde olan bir mağazadan 200 liralık kıyafet aldım kış boyu yetti.
yaza da yaparım o da yeter.

Yaa masrafınız çok iyiymiş gerçekten
Benim Doğum masrafları toplam 3000 falan tutacak
Bebek arabası baktım oto koltuğu vs ile en uygun 1000 tl lik buldum
Bebek yatağı da 700 tl falan
Bebek odası yapmayacağım
Daha biberon, kıyafet, ne bileyim bi sürü ihtiyacı olacaktır
Bunların hepsi 1000 den fazla tutar diye düşünüyorum
Nasıl altından kalkarım diye araştırıp duruyorum :)

Ben her kadının doğurma için engeli yoksa ve isteği varsa anne olmalarından yanayım o duygunun ne tarifi var ne de o duygunun sahtesi veya başka bir avuntusu var
Sıkıntı çekilir mi çekilir maddi anlamda zorlar mı zorlar herşey en kalitelisinden olmaz ikinci el olur ana baba yardım eder o olur bu olur bir şekilde büyür
Allah isteyen her kuluna nasip etsin evlat sevgisi bambaşka
Bu tarz yorumlara hiç katılmıyorum ya, konu sahibi bir çok borcumuz var, az buz değil ödemelerden sonra elimize komik bir miktar kalıyor yazmış, siz ise olsun olsun o duygu bambaşka beş kuruşunuz olsa da yapın, o duyguyu tadın kafasındasınız. Çocuk demek ekstra masraf demek, hayır burada çocuk yapın diyenler soruyorum siz mi bakacaksınız, ihtiyaclarını siz mi karşılayacaksınız? Kızıyorum, bakamayacak durumdakiler çocuk yapmamalı, o çocuğu da düşünün biraz, sizin bencil istekleriniz beni deli ediyor

Once bir muddet calisip birikim yapin bence. Bu sadece cocuk icin olsun. Borclari esiniz yavas yavas odemeye devam etsin. En azindan bebek icin ayirabileceginiz bir butce olur. Aklima baska bir sey gelmiyor.

Siz de çalışın. Borçları daha hızlı ödersiniz. Çocuk olsun, Allah rızkını verir sözüne katılmıyorum. Çünkü çocuğa vermeniz gereken sadece rızk değil. Çocuğunuza iyi bir eğitim de vermeniz gerekiyor. Ya da her şeyde gözü kalarak büyüyen bir çocuk da sorunlu oluyor bence. Sadece sevgi vermekle olmuyor yani.

Yaa masrafınız çok iyiymiş gerçekten
Benim Doğum masrafları toplam 3000 falan tutacak
Bebek arabası baktım oto koltuğu vs ile en uygun 1000 tl lik buldum
Bebek yatağı da 700 tl falan
Bebek odası yapmayacağım
Daha biberon, kıyafet, ne bileyim bi sürü ihtiyacı olacaktır
Bunların hepsi 1000 den fazla tutar diye düşünüyorum
Nasıl altından kalkarım diye araştırıp duruyorum :)

hehe valla az tuttu. ben oto koltuğunu ikinci elden aldım netten. normal fiyatı 750 idi 125 e aldım.
beşiğini bazı marketlere 175 liraya bile geliyor.
bebek arabası da çok uyguna aldım avmden.
bizim eşimle durumumuz iyi şükür. toplam maaşımız 8 bini buluyor. yani istediğim gibi alabilirdim ama abartıyı ben fuzulli görüyorum.
indirim yakalarsam alıyorum. bir de bazı şeyleri bebek kullanmıyor bile. mesela anakucağını hiç sevmedi oğlum. bebk arabasını da öyle.

Evet her kadin anne olmali ama rizkiyla gelir diyerek gozunuzu kapatamazsiniz olmuyor malesef. 21. Haftamda sirf hamileligim devam edebilsin diye 4 dogum masrafi oldu resmen. Maddi durumumuz iyi şükür ama ya olmasaydi. Herkesin basina bu tarz seyler gelecek diye bir kaide yok tabiki ama adimlarida biraz saglam atmak lazim. Ayrica calisip esinize destek olabilirsiniz ama siz bir yandan cocuk isterken bir yandanda borctan dolayi bitmez acaba baba evinemi donsem diye dusunuyorsunuz. Ve bu ikilemde esimide seviyorum diyorsunuz o zaman esinize destek olmakla baslayin bence. Yasiniz cokta ileri sayilmaz cocugu daha huzurlu bir ortamda dogurmak icin bekleyin.

diğer yarım dön ailenin evine okadar borç uzun yıllarda anca biter daha benden önce ailesi var bize ev alana kadar borçlar bitene kadar çok zaman var diyor
Valla bi yanınız böyle söylüyosa o çocuğa yazık değil mi ? Diğer yanınız ağır bastı çocuğunuz oldu diyelim ya bir kaç yıl sonra bu yanınız ağır basarsa eee çocuk ne olacak. O çocuğun psikolojisi ne olacak.

Bu tarz yorumlara hiç katılmıyorum ya, konu sahibi bir çok borcumuz var, az buz değil ödemelerden sonra elimize komik bir miktar kalıyor yazmış, siz ise olsun olsun o duygu bambaşka beş kuruşunuz olsa da yapın, o duyguyu tadın kafasındasınız. Çocuk demek ekstra masraf demek, hayır burada çocuk yapın diyenler soruyorum siz mi bakacaksınız, ihtiyaclarını siz mi karşılayacaksınız? Kızıyorum, bakamayacak durumdakiler çocuk yapmamalı, o çocuğu da düşünün biraz, sizin bencil istekleriniz beni deli ediyor
Benim görüşürüm böyle annelik duygusu Apayrı bişey Çocuk sevgisinin yerini tutabilecek hiç bir dünyevi duygu da bana göre yok, zaten 4 tane 5 tane çocuk yapın da demiyor kimse
Maddi zorluklar ödemeler hiç bitmiyor hiç de bitmeyecek sanırım ömür boyu, belki 4-5 yıl sonra feraha erecek ama ozamanda bebek sahibi olamayacak var mı bir garantisi. onun pişmanlığını yaşayarak da ömür geçmez
Çocuğun yediği helal giydiği haram derler herşey masmavi pespembe rüya gibi olmasına gerek yok en azı olur gerekirse kullanılmış ikinci el olur ama olur bana göre
Durumumuz gayet iyi Allah’a şükür Türkiye’de ortalama gelirin çok üzerinde kazanarak geçiniyoruz ama benim çocuklarım da başkasının kıyafetini giyiyor yeri gelince, küçük abisinin kabanıyla ayakkabı ve tişörtüyle büyüyor küçükten çıkan eltime gidiyor (kızı var ama giydirebileceklerini giydiriyor) eltime olmayan başkasına oluyor kıyafetler devir daim ediyor yani
Maddi durumu iyi olup da evladı umrunda olmayan dışı anne içi kof olanlar var onlar ne olacak
Herşey para pul demek değil hayatta en güzel duyguyu tatmak içinde belirli miktarda gelirin üstünde kazanmak da bana göre gerekmiyor sevgi ilgi sağlık ve huzur varsa diğerleri de zamanla olur gider

Ben size bebek yapın ya da yapmayın diyemem. Ama şu konuda gerçekçi olun. Başta sevgi yetiyor gibi gelir sonra yetmemeye başlar. Bakın siz bile bırakıp ailemin evine dönsem mi diyorsunuz. O bebek ne desin sıkıntının içinde?

Burada bir süre önce bir konu açılmıştı. Yıl sonu gösterisi için kreşten 500 lira istemişler. Aile veremezse çocuk gösteriye çıkamayacak, boynu bükük kalacak. Bunları yaşamaya hazır mısınız?

Yorumları okumadım söylendimi bilmiyorum ama siz de calisaniz biraz para biriktirseniz bebek için ?

Sırf koklamak için yokluk içinde çocuk dünyaya getirmek... Senin fikirlerin daha sabit değil. Evliliğini düzelt önce

Ikiniz bu konuda karar vermek zorundasınız . Borç ne kadar bğyok yapılandırıp belli bir zaman içinde ödeme imkanınız yok mu mesela 10 senede

tek sıkıntınız maddiyat anladığım kadarıyla.
ben sizin yerinizde olsam bir işe girerim işimi sağlamlaştırınca yaparım çocuğumu.
hani bir anne olarak her şeyini karşılayacak konuma gelirim. hatta ben hep şunu savunurum bir anne hem anne olmayı hem baba olmayı her şeyi halledebilecekse çocuk yapmalı.
ailenizin durumu da iyiymiş. çocuğu belki onlara bırakırsınız işe giderken siz işteyken bakarlar.

Kontrole gitmek yetmez yalnız. Rahim çok iyi görünebilir ama hormon testleri yapmadı lazım. Benim de 1 sene çok iyi bir sorun yok diye diye oyaladı. Ama çocuğum olmadı. Amh testini yaptığı anda menapoza girdiğim anlaşıldı 27 yaşında. Fsh amh tsh e2 ve diğer tahlilleri içeren detaylı bir tetkik yaptırın. Ve bence çok ertelemeyin. 40 a kadar hamilelik diye bir şey çok olumlu bir şey değil maalesef, gele ki ilk Doğum yapacak biri için. 35 den sonra zorlaşıyor.

İşe girip bir yandan gebelik düşünebilirsiniz. En azından Doğuma kadar sizin kazandığınızı kenara koyarsınız.

Yaşınız çok küçük değil. Önce iş bulun. Şu anda zaten eşinizin parasıyla idare ediyorsunuz. Kendi paranızın da bir miktarını birikim yapın. Çocuk için fazla beklemeyin. Tabi uzaktan konuşmak kolay. Yaşarken yazmak kadar kolay olmuyor maalesef biiliyorum. Eğer aileniz çocuğa bakarsa siz de çalışırsınız.

Burada hep bahsediyorum. Ben evlenirken eşim çalışmıyordu. Hamile kaldım işten ayrılmak zorunda kaldım. Mobilya borçlarımız vardı. İşten aldığım tazminat ile 14 ay idare ettik. Çocuğum doğdu. Bir kaç ay sonra ben işe başladım. Eşim iş buldu. Bir süre sonra emekli oldu ve çalışmaya devam etti. Yani durumumuz bayağı düzeldi.

Demem o ki iyi ki herşeye rağmen çocuğum olmuş. Yeter ki sağlık olsun çalışırsınız ödersiniz, çocuğunuz da büyür merak etmeyin.

bu konu ne kadar tutarsız ya.

maddi durum çok kötü
sürekli kavga edilip boşanma lafı ediliyor.
çocuk mu yapsam ailemin yanına mı dönsem?

genel olarak yaşadığım gel gitleri yaşadıklarımızı yazmak istedim ki daha anlaşılır olsun diye karışık gibi geliyor doğru ama maddi sıkıntı inanın evlilikte bunları düşündürüyor 2 tarafta tahammülsüz alıngan oluyor..ama bunların yanında inanılmazda bağlıyız birbirimize hem ddost hem sevgiliyiz bunu anlatmaya çalıştım çokta anlaşılmaz değil aslında...çoğu evlilikte bunlar yaşanabiliyor...

Ben size bebek yapın ya da yapmayın diyemem. Ama şu konuda gerçekçi olun. Başta sevgi yetiyor gibi gelir sonra yetmemeye başlar. Bakın siz bile bırakıp ailemin evine dönsem mi diyorsunuz. O bebek ne desin sıkıntının içinde?
işte zaten kafa karışıklığım bunlar yüzünden bi yanım yap yaşın geçiyor ve çocuk sevgim çok fazla sadece istekten değil çocuk hep istemişimdir hayatım boyunca...zaman geçtikçe korkuyorum ya olmazsa diye..bebeğime yetemezsem oda beni çok çok çok üzer...kafam allak bullak

Burada bir süre önce bir konu açılmıştı. Yıl sonu gösterisi için kreşten 500 lira istemişler. Aile veremezse çocuk gösteriye çıkamayacak, boynu bükük kalacak. Bunları yaşamaya hazır mısınız?

hazırmıyım bilmiyorum...tabiki çok üzülürüm...sadece ailemede yük olamam eşimde kabul etmez daha çok sorun çıkar...bilemiyorumki işte...

Yorumları okumadım söylendimi bilmiyorum ama siz de calisaniz biraz para biriktirseniz bebek için ?
iş bakıyorum yaşım ve tecrübesiz olmamdan dolayı henüzbi sonuç alamadım maalesef

Sırf koklamak için yokluk içinde çocuk dünyaya getirmek... Senin fikirlerin daha sabit değil. Evliliğini düzelt önce

sırf koklamak değil..yaşım geçiyor diye endişeleniyorum.fikirlerim nasıl sabit olsun eşimi seviyorum yaşım geçiyor bebek istiyorum borçlarımız var(borçta her evllilikte olan cinsten bi borç değil) evliliğimde sevgi eksikliği yok güven problemi yok ama maddi sıkıntı bizi geriyor eşimde bende endişeliyiz..sihirli değneyim olsunda evliliğimi her anlamda düzeltebileyim..

Back
X