• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek

Maşallah diyorum size benim eşimde bundan sonra beklemeden 2. Yapalım demiyormu bide öldürücem :)

Hemen, beklemeden ikinciyi yapmayin, iki yil ara tavsiye ediyor doktorlar. Anneannem oyle hemen yapmis, teyzemin gecirmedigi hastalik kalmadi, nur icinde yatsin kayinvalidem oyle yapmis, esimin kardesi yine her yil ameliyat oluyor. Dogumlar arasi sure kisaldiginda sonraki bebegin sagliksiz olma ihtimali artiyor, anne omru de kisa araliklarla hamile kalindiginda kisaliyor, bununla ilgili bilimsel calismalar okumustum, yine meraktan.

Cok guzel olacak... Bizi maceralarinizdan haberdar edin. Ilk baslarda pek atraksiyon olmuyor da 6. ayi gecti mi keyif basliyor. Ergen hallerinde de yatiliya atasi geliyor insanin sanirsam:)

Sürekli izliyorum inşallah bakabilirim :KK43:
bak ne guzel destekler geldi bile yalniz hic hissetme kendini:) bebeginin dogacagı gune odaklan o guzel heycani yasa stres yapmak yerine. Allah kolayligini verecek inşallah... senin gibi cok anne var bu sekilde tek basina bakip buyuten. sagliginiz yerinde olsun gerisi gelir:)

Hic korkmaa herseyi cokta guzel yaparsin genelde bebisin uyuyacak zaten ilk zamanlar bi altini degistireceksin emzirip yerine koyacaksin korkmana gerek yok icgudusel herseyi yapiyor insan. Ben ilk dogum yaptigimda cok korkuyodum yaa yapamazsam ya bi yerine zarar verirsem diye ama oylede guzel yaptimki ve hicte bebek yoktu etrafimizda kucuk nasil bakilir napilir bilmiyordum

Aslında haklısınız en cok korktuğum şey tırnaklarını kesmek ve banyo yaptırmak :) bebeğin canını acıtırım die cok korkuyorum ama dediğiniz gibi kaynanama da gitmek istemiyorum Rabbiö sağlıkla gelsin benişlerimiz :) tarihlerde cok yakın

Hiç korkmayın, bebek küveti ve filesi var, koyarsınız filenin üstüne bir güzel nazikçe yıkarsınız, zaten annelik içgüdüsüyle incitmiyorsunuz hassas oluyorsunuz, bende eşim işe başladıktan sonra tek bakmıştım kızıma, ki o zaman bebek küveti vardı ama file vb yoktu, birkaç yumuşak bezle kafasının altına yastık yapıp yıkardım, tırnaklarını da keserken dikkat edersiniz.
Her Doğum yapanın illa yanında biri olacak diye kural yok, kendinize güvenin gayet güzel bakabilirsiniz miniğinize:nazar:

Evinizde lohusalığın ve bebek sahibi olmanın tadını çıkarın, Doğum yapınca annelik içgüdüleriniz gelişecek ve ne yapmanız gerektiğini zamanla öğreneceksiniz.
Başta bebeğin uyku sorunu olabilir, tabii sizde uyuyamayacaksınız, onu da en azından haftasonları eşinizin yardımını alırsınız, bebeğinizin uyuyunca sizde uyursunuz, bebek uyandığında biraz bakmasını ister güzelce dinlenirsiniz.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

Benim yanimda kimse yoktu kocam da izin alamamisti dogum beklenenden 1 ay once olunca gayet baktim bir sey olmadi sen de yaparsin rahat ol

Hic kimsee gelmesin zaten cook daha iyi. Cok da guzel bakarsin!! Bn kv de gitmistim 10 gun cookk zordu... Cocugu her gelenin kucagina vermeler mi ararsin.. Goz rengini anlamak icin gozune fener tutmasini mi.. Boyunu olcucem diye bacaklarini dumduz yapmasini mi.. Bnm sutum gelmezken bnmki duvara fiskirirdi demesini mi..
Sigarayi solemiyorum bile girla.. 40 derece sicakta tek odada koku gelmesin diye kapi kapali oglum nerdeye bayginlik geciriyodu..
Aklima gelenler bunlar.. Daha neler..
Esin sana yemek yapsin, seni dinlendirsin yeter.inan boylesi cok daha kolay olur..
Saglikli dogumlar ins

Tecrübeli anneler merhaba yakında bebeğim olacak ve annem babamla ilgilenmek zorunda oldugu için doğumuma geleniyor babam üniv hastahanesinde tedavi görüyor ve başında kalavak kimse yok :KK43: kaynanamda kardeşi yatalak o bakıyor oda başıma gelemez bakmaya bana siz bana gelin burda ben hem dayı ile hem sizle ilgilenirim diyor ama ben hijyen acısından cok güvenemiyorum :KK43: dayının sağ tarafı tutmuyor ve odada kaynanamda dayıda sigara içiyor .Doğum şeklim henüz belli değil çağırabilecegim kimsem yok eşim 2 hafta izün alanilecek sizce kendim idare edebilirmiyim daha önce hiç bebek bakmadım sadece sevip annelerine verdim :KK43:
canım yaparsın hiç korkma ben sezaryen ile ameliyat oldum eşimin izni yoktu kendi annem de sadece üç gün kalabilir yanımda... Tek başıma baktım hep Ayrıca da akşama yemek hazırlıyorum eşime şimdi 3aylık oldu kelebeğim...

Hiç kimse olmasa ne yapacaksın? Benim annem vefat etti, kayınvalidenin de yanında rahat edemediğimden istemiyorum. Kocamın 5 günlük izni var, artı bir hafta da yıllık izin kullanacak yeter bence. 24 haftalığım şimdiden aldıklarımı yıkadım ütüledim, doğum çantam neredeyse hazır erken doğum ihtimaline karşı. Annelik başka bi duygu bi an bile yapamam demedim, bence sen de öyle de korkma bi de onun stresini yaşama bebeğine odaklan.

Hiç kimse olmasa ne yapacaksın? Benim annem vefat etti, kayınvalidenin de yanında rahat edemediğimden istemiyorum. Kocamın 5 günlük izni var, artı bir hafta da yıllık izin kullanacak yeter bence. 24 haftalığım şimdiden aldıklarımı yıkadım ütüledim, doğum çantam neredeyse hazır erken doğum ihtimaline karşı. Annelik başka bi duygu bi an bile yapamam demedim, bence sen de öyle de korkma bi de onun stresini yaşama bebeğine odaklan.

Rabbim verir ki kolaylığını. Yanında birinin olması şart değil. Eşin duracak zaten zor zamanlarında. Stres yapma :-) Allah var ❤️

Tecrübeli anneler merhaba yakında bebeğim olacak ve annem babamla ilgilenmek zorunda oldugu için doğumuma geleniyor babam üniv hastahanesinde tedavi görüyor ve başında kalavak kimse yok :KK43: kaynanamda kardeşi yatalak o bakıyor oda başıma gelemez bakmaya bana siz bana gelin burda ben hem dayı ile hem sizle ilgilenirim diyor ama ben hijyen acısından cok güvenemiyorum :KK43: dayının sağ tarafı tutmuyor ve odada kaynanamda dayıda sigara içiyor .Doğum şeklim henüz belli değil çağırabilecegim kimsem yok eşim 2 hafta izün alanilecek sizce kendim idare edebilirmiyim daha önce hiç bebek bakmadım sadece sevip annelerine verdim :KK43:
valla en ıyısı kımsenın olmaması yanında , esın zaten ıkı hafta yanında olacakmıs , sımdı yanında bırı olsa yok sunu ye bunu ye, yok ıs yapma, yok emzır bebegı yok sutun mu az bır on zırvalık olur yalnızken daha cabuk adapte olursun olaya..
helekı normal dogum yaparsan ılk gunden her ısını yapacak hale gelırsın ben hastaneden eve gıdıp evı supurmustum dusun yanı :D

Ben sezeryanla dogum yaptim iki hafta dolmadan annem gitti. Yani bence eşiniz iki yaninizdaysa yeter artar bile. Benim eşim hemen işe başlamisti iki gun sonra.
Ama iki hafta durabilseydi anneme de gerek kalmazdi.

Amin inşallah bende törpü aldım kesemem die duş içinde file aldım eşim en kötü ihtümal küvette kucagında yıkarsın diyor cok hindistan filmi izledi :KK66: bebeginiz bu haftalarda cok hareketlimi bu arada ?
Doğumumda annem vardı benim yanımda ama bu koktuğunuz şeyleri hep ben yaptım, kızımın ilk kez tırnağı kesileceği zaman annem benim gözüm görmez kızım deyince aldım makası korka korka gittim çocuğun yanına ama korkunun ecele faydası yok deyip çat çat kestim tırnaklarını:) yıkama işinide zaten alışana kadar eşinizle yapacaksınız eşinizin söylediğide mantıksız değil bende kızımı banyoda kucağıma alarak yaptırırdım
kucağımda sıcak suda bir gevşerdi... bide banyoda meme emer uyurdu daha çıkmadan:)))

Sanırım bizim kültürümüzde gelen giden çok olduğu için lohusanın yanında biri kalmalı diye düşünülüyor.

Bak evde sadece sen ve eşin olmasını büyük avantaja çevirebilirsin. Bir kere evde siz varsınız sadece, bebek uyuduğu her zaman uyuyun. Yemek yiyin. Kafanıza göre takılın. Bu bebeğe şunu giydirin diyecek kimse yok.

Kv evine gidersen delirirsin sigara içip geldi bebeğimi öptü vs diye...

Aslında haklısınız en cok korktuğum şey tırnaklarını kesmek ve banyo yaptırmak :) bebeğin canını acıtırım die cok korkuyorum ama dediğiniz gibi kaynanama da gitmek istemiyorum Rabbiö sağlıkla gelsin benişlerimiz :) tarihlerde cok yakın

kışın çok sık banyo yaptırmazsın yaptıracağın zaman da eşin yardım eder zaten 60 saniyede yıkıyorsun resmen bebeği üşümesin diye. tırnakları desen birkaç ay yırtarak bile koparabiliyorsun. hiç gözünde büyütecek bir şey yok inan bana... gücüm fazla gelir canını yakarım yok giydirirken kolunu çıkarırım... hangimiz korkmadık ki? öyle kolay olsaydı zarar vermek hepimizin bir yerleri sakat olurdu bence. bebekler inanılmaz dayanıklı oluyor. tek odaklanacağın şey emzirmeyi başarmak olsun. en yorucu olan bence o kısmı. geri kalanı hikaye beni anlayacaksın doğum yapınca =)

Bebeğimle tek başımaydım eve geldiğimizde. Annem vefat emişti doğuma 21 gün kala. Kv nin o taraklarda bezi yok zaten.

Kendim baktım. Banyosunu da eşimle beraber yaptırdık. Allah güç kuvvet veriyor. Kimseye ihtiyacın olmuyor şükür. Annem olsaydı daha rahat olurdum belki. Ama görmeye bile ömrü vefa etmedi. Rabbim tek kaldım diye mi bilmem ama gazsız, koliksiz, uslu bir bebiş vermişti ;)

Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip eylesin
maddi durumunuz nasıl? gerçi eşiniz de 15 gün sizinleymiş yeter de artar da
hani çok güvenemiyorsanız birini ayarlasanız para ile konu komşudan
çok iyi olur sizin için ama tabi herşey maddiyat

Tek de bakabilirsin özellikle normal doğum yaparsan ve çok dikişin olmazsa hemen ayaktasın keza artık sezeryanda da sorun olmuyor ben erken doğum yaptım 2 gece kaldım hastanede ve 3. gün bebeğimi görmeye hastane yollarına düşmüştüm. Bebeğimle evde yalnız kaldığımda kilosu şimdi tam hatırlamıyorum 2-2,5 arasıydı düşün. Yıkama işi çok çok basit küvet file ve bebek için kullanacağın şampuan bebeği fileye yatır köpükle ve durula bu sırada yatağın üzerine temiz bir çarşaf ser. bebeği havluya sarıp çarşafa yatır güzelce saf zeytinyağı ile vücudunu ov zaten hemen kurumuş oluyor. bezle giydir hepsi 10 dakika sürüyordu artık 3-5 kez yaptıktan sonra.. Yalnız banyo yaptırmak hiç zor değil gerçekten. Tırnaklarını da uyurken keseceksin ama ilk başta kesmeye bile gerek yok yumuşak bir dokusu oluyor.. Bence hiç korkma. Eşin işe başlamadan herşeye alışmış olacaksın canım.

Esiniz 2 hafta izinliymis baska kimseye gerek yok. ilk bebekse ve bakimla ilgili kaygilariniz varsa hastanelerin bebek bakim seminerlerine katilabilirsiniz, ki bence hic gerek yok, ben bebek banyosunu bile youtube dan ogrenmistim.
Benim annem de 15 gun kalmisti ama sadece gelen gidenle ve yemekle ilgilenmisti, bebegin bakimiyla sadece esimle ben ilgilendik, inanin halledilmeyecek bir sey degil.

Back
X