• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek

Tecrübeli anneler merhaba yakında bebeğim olacak ve annem babamla ilgilenmek zorunda oldugu için doğumuma geleniyor babam üniv hastahanesinde tedavi görüyor ve başında kalavak kimse yok :KK43: kaynanamda kardeşi yatalak o bakıyor oda başıma gelemez bakmaya bana siz bana gelin burda ben hem dayı ile hem sizle ilgilenirim diyor ama ben hijyen acısından cok güvenemiyorum :KK43: dayının sağ tarafı tutmuyor ve odada kaynanamda dayıda sigara içiyor .Doğum şeklim henüz belli değil çağırabilecegim kimsem yok eşim 2 hafta izün alanilecek sizce kendim idare edebilirmiyim daha önce hiç bebek bakmadım sadece sevip annelerine verdim :KK43:
Normal doğum yaparsan zaten 2/3 gine toparlarsın. Ben sezeryan olmuştum 6/7. Gün kendi işimi yapar hale gelmiştim hiç üzülme. Ama kardeşim görümcen kuzenin falan bir varsa yanına gelse iyi olur tabi.

yaninda kimsenin olmasina gerek yok,esin tam destek olsun yeter.
benim ilk dogumumda kimse yoktu,suan ikinciye hamileyim hatta nasipse dogum yapacagimiz tarihler ayni gozuyor ve yine kimse olmayacak.
korkma Allah dagina gore kis veriyor,ben hic zorlanmadim hatta bu kez kv geleyim dedi,yok dedim gerek,sadece ben hastanedeyken ogluma gozkulak olmaya gel 2-3 gun yeter,sonra yollarim evine.
bebek bakimi cok zor degil sadece uykusuzluga kendini hazirla,2. haftadan sonra gaz sancilari baslar vs.yoksa banyo yaptirmak filan bunlar kolay,esinle halledersiniz.

Idare edersin

Eşin iki hafta var

Sonra çok ters bir şey olursa komşu vs seslenirsin çağırır taksi gidersin doktor vs

Insanlar ABD de yalnız doğuruyor bir şey olmaz

Tıbbi bir sıkıntı olursa da sende bakıcı bulursunuz hem sana hem bebeğe bakacak

Şimdiden sıkmayın kendinizi

Sağlıkla kucağınıza alın

Tecrübeli anneler merhaba yakında bebeğim olacak ve annem babamla ilgilenmek zorunda oldugu için doğumuma geleniyor babam üniv hastahanesinde tedavi görüyor ve başında kalavak kimse yok :KK43: kaynanamda kardeşi yatalak o bakıyor oda başıma gelemez bakmaya bana siz bana gelin burda ben hem dayı ile hem sizle ilgilenirim diyor ama ben hijyen acısından cok güvenemiyorum :KK43: dayının sağ tarafı tutmuyor ve odada kaynanamda dayıda sigara içiyor .Doğum şeklim henüz belli değil çağırabilecegim kimsem yok eşim 2 hafta izün alanilecek sizce kendim idare edebilirmiyim daha önce hiç bebek bakmadım sadece sevip annelerine verdim :KK43:

2 hafta gayet yeterli bir süre merak etme. Ben sezeryanla doğum yaptım, 10.gün dayanamadım artik evde birileri olmasına. Sonrasında da her şeyimi kendim yaptım.

İçini ferah tut, Güle güle büyüt bebeğini :)

Amin inşallah bende törpü aldım kesemem die duş içinde file aldım eşim en kötü ihtümal küvette kucagında yıkarsın diyor cok hindistan filmi izledi :KK66: bebeginiz bu haftalarda cok hareketlimi bu arada ?

Benim annem de kız kardeşimi Küvette kucakta yıkardı, çünkü benim kardeşim biraz fazla kıpırdak olduğundan sıkı sıkı tutmak gerekiyordu ;) evet maşallah benim ki de hareketli çok, ama hangi kadın doğumcuyla konuşsam hareketli olmasının bebeğin iyiliğini gösteren en önemli şey olduğunu söylüyor, o yüzden çok Mutlu oluyorum hareketlerini hissedince, hatta galiba 2. Bebek için en önemli motivasyonum bu olacak :halay:

Eşin yıllık izin alabilir mi?
Eşimin 5 günlük doğum izni birde bi hafta yaz izni var toplamda 15 gün izin alabiliyor ama bugun müdürü ile konuşacak eger ayağa hemen kalkamayacak olursam bir hafta daha kalıcak evde

Hepinize cok teşwkkür ederim kk bana moral verdiniz resmen bebekbakım seminerlerine gidiyoruz eşimde bende inşallah faydasını görürüz ama yinede gerçek bebek gibi dwğil tabiki bebişime iyi bir anne olabilirim :) inşallah

inan anneler kayınvalideler evet bazı seyleri biliyor ama okadar sacma sey yapmaya calıstıkları oluyor engelleye engelleye bir oldum.benimkiler gaz almayı unutmuslardı nasıl uyutucaklarını bilmiyorlardı ha bire emzir diyolardı aglayınca .
bir kitap al bebek bakımı not tut zaten alt degistirme doyurma, doyururken memeyi dogru tutturma ,süt yapan yiyecekler,
gazı olursa nasıl cıkartılacagı ,bebegin senden bir kat kalın giyinmesi ,uyku düzeni gibi seyler okuyun izleyin . annem sagolsun geldi ama bana eşim bu konularda daha yardımcı oldu annem mutfak evle ilgilendi. merak etme iyiki eşin yanında

Aslında haklısınız en cok korktuğum şey tırnaklarını kesmek ve banyo yaptırmak :) bebeğin canını acıtırım die cok korkuyorum ama dediğiniz gibi kaynanama da gitmek istemiyorum Rabbiö sağlıkla gelsin benişlerimiz :) tarihlerde cok yakın
canım zaten anneler kayınvalideler turnak kesemiyo genelde yakını görmüyorlar:D bizimki bir cıktı uzun uzun tırnaklı işk eşim kesti baktım uzamıs is basa düstü dedim. kestim zaten küçük tırbak makasıyla kolay oluyor.

banyo işide bazı doktolar göbek bagı düsmeden yıkamayın diyor bazıları yıkayın iyi kurutun ama inan 5 dakika ilk zamanlar sabunsuz suyla bir vucutan gecersiniz zaten

Canim tek kalmamalisin ama kaynanin yaninda da olmaz baska biri olmali

Malesef kimsem yok halam var onında oğlu özürlü bakıma muhtaç.annem tek cocuk kardeşi yok bende abim var ki yengem gelsede ingilenemez 1.5 yaşında cocugu var diğeri yeni okula başladı memeleket ile aram 14 saat bebeğe zarar veririm korkım var cok
Aman gereksiz kuruntu yapma. Kocan sana hastanede refakatçi olur . Sen de bebeğine bakarsın tek başına. Sağlık ocağından hemşire veya ebenin telefonunu al. Emin olamadığın bir durum olursa telefon edip danisirsin. Herkes çocuğuna kendi bakabilir korkacak endiselenecek birşey yok.

bende tektim hastanede eşim ve bendik sadece evdede kv 3 günmü ne durdu tek başıma büyüttüm 2.cide olsa kimseyi istemem zormu çok zor ama etrafımdaki insanlarla uğraşmak dahada zor bende hiç yeni doğmuş bi bebek almamıştım kucağıma ama oğlumu hemen aldım

Aslında haklısınız en cok korktuğum şey tırnaklarını kesmek ve banyo yaptırmak :) bebeğin canını acıtırım die cok korkuyorum ama dediğiniz gibi kaynanama da gitmek istemiyorum Rabbiö sağlıkla gelsin benişlerimiz :) tarihlerde cok yakın

tırnak kesmek zor gerçekten ben yavrumun yanlışlıkla parmağını hafif yaralamıştım ama alışa alışa öğreniyosun banyoyu bende ya eşimle yaptırıyodum yada yan komşuyla sonraları altını tam batırmaya başlayınca mecbur kalıyosun yıkamaya zaten sonra anlıyosunki kimseye ihtiyacın yok aslında hepsi boş kuruntu

yurt disinda yasiyorum annem uzak sayilir ve calisiyo
ilk kizimdad yanlizdim ikincidede yanliz olcam. en güzeli bas basa kalmak..
tr de neden hep birinin yninizda kalmasini istersiniz anlamam. kimsesi olmayan nasil üstesinden geliyorki?
olmaz birsey, bence daha güzel olur..

yanında birilerinin olmasına gerek yok ki.zaten lohusalık psikolojisiyle inan onlar bile sana batmaya başlar.2 hafta eşin yanındaymış zaten.hastanede de yanında kalır.sonrasında da bir şey yok .Allahın izniyle her şey halledilir.

ben de tam tersi kimseler yanıma gelmese de başım kalabalık olmasa, bebeğimle en değerli ilk zamanlarımızı birbiririmizi tanıyarak başbaşa geçirebilsek istiyorum, herkes kendinde olmayanı istiyor demek ki..

komşu yokmu iki saat gelse yeterli
Ben çalışıyorum sitedede çalıştığım için kimse ile skkı fıkı olamadım bi yan komsumla merhabalığım var o kadar doğum izminine evde yalnız kalmamak için son ana kadar cıkmayacagım ağırlaşmadımda zaten eşimle aynı yerde çalışıyoruz . Hastahane çantamızı koyduk arabanın arkasına işte evde dışarda birşey olursa die :)

Back
X