Kızlar 4 aylık evliyim, eşimle bir sorunum yok, yani artık kafam o konuda rahat. İlk başlarda evlilik oturana kadar çocuk olmaz diyordum şimdi öyle bir sorunum kalmadı.
Evimiz yok kiradayız ve 3-4 aya kredi çekip bir ev almayı düşünüyoruz. Eşim 1,5 yıldan erken çocuk istemiyor, ben de istemiyordum ama bu ara hep bu konuyu dşünür oldum, aslında yaşım küçük olsa istemezdim ama bilmiyorum kafam karışık
Evimizi alalım, yerleşelim ve kendi evimde çocuk yapayım istiyorum, hani bebekliyken taşınma gibi bir derdim olmaz, hemde çocuk doğana kadar kredinin bir kısmı ödenir, ama ya ev mevzusu uzarsa ve hemen ev alamazsak? yada mesela 1 yıl daha beklersek sonra Allah korusun 2*3 yıl çocugumuz olmazsa? aklıma hep böyle şeyler geliyor, sizce biraz daha beklemekte fayda var mı yoksa bu fikri yavaş yavaş eşimle konuşup, ortak bir karara mı varmalıyız?
Kızlar 4 aylık evliyim, eşimle bir sorunum yok, yani artık kafam o konuda rahat. İlk başlarda evlilik oturana kadar çocuk olmaz diyordum şimdi öyle bir sorunum kalmadı.
Evimiz yok kiradayız ve 3-4 aya kredi çekip bir ev almayı düşünüyoruz. Eşim 1,5 yıldan erken çocuk istemiyor, ben de istemiyordum ama bu ara hep bu konuyu dşünür oldum, aslında yaşım küçük olsa istemezdim ama bilmiyorum kafam karışık
Evimizi alalım, yerleşelim ve kendi evimde çocuk yapayım istiyorum, hani bebekliyken taşınma gibi bir derdim olmaz, hemde çocuk doğana kadar kredinin bir kısmı ödenir, ama ya ev mevzusu uzarsa ve hemen ev alamazsak? yada mesela 1 yıl daha beklersek sonra Allah korusun 2*3 yıl çocugumuz olmazsa? aklıma hep böyle şeyler geliyor, sizce biraz daha beklemekte fayda var mı yoksa bu fikri yavaş yavaş eşimle konuşup, ortak bir karara mı varmalıyız?
Ben 2. Ayda düşündüm yaptım hiç de pişman olmadım hatta çok memnun kaldım geçen hafta 2. Yi doğurdum :)
bizim de maddi açıdan zorlama olmaz ben psikoljik yıpranmayı düşünüyorum sadece bide işte çocukluyken taşınma stresine falan girmek istemiyorum. 3-4 sene değil de eşimin dediği gibi 1-1.5 yıl beklesek daha mantıklı tabiiözel değilse siz neden 7 aylıkken oldu şans işi mi yoksa karar mı verdiniz?
Ortak karar almalısınız.Şuanda oturan evliliğin tepetaklak oluverir eşin istememesine rağmen olursa..Ortak karar alın çünkü sorun olmasa da ha diyince olmayabilir.Kızlar 4 aylık evliyim, eşimle bir sorunum yok, yani artık kafam o konuda rahat. İlk başlarda evlilik oturana kadar çocuk olmaz diyordum şimdi öyle bir sorunum kalmadı.
anne sutu alırsa ilk etapta tek masrafın bez ve kıyafet , doktora ben 3 aydan sonra goturmedım gerekte yok saglık ocagında rutın kontrollerını yaptır aşılarını olsun, ekstrem testler yada hastalık vs olursa hastaneye götürmen yeterli...
ama mama ile beslenirse aylık ortalama 150 mama masrafında eklenır ....
bızım aylık bebek masrafımız kıyafet-yemek-bez ortalama 300 TL.
ben henüz taşınmadım çocuklan ama eminim zor olur imkansız değil ama kendi evinizi alacaksanız onu beklemek daha iyi. Aslında korunacaktık ama o an vazgeçtik korunmaktan bir defalık dı korunmamak şans işi mi desem kader mi karar mı bilmiyorum bende ama o bir defa da oldu. Şu anda bizde ikinci bebeği istiyoruz ama bizde taşınmayı bekliyoruz ve oğlum yakında 2 yaşına girecek bebeklik zamanı zor geçti bizde biraz rahat olmak istiyoruz taşınmak istiyoruz daha büyük bir eve gezmek istiyoruz memleketimize gitmek istiyoruz. Daha yeni yeni adım atacağız bunlara elbetde bunlar bebeklen de olabilecek şeyler ama küçük bir bebekle bunlar daha zor oluyor. Siz de yeni evlisiniz ya biz kaçırdığımız zamanı şimdi oğlumuzla beraber yapmak istiyoruz anlata bildimmi?
Sende sorun yoksa eşin sonrada görünebilir, bildiğim kadarıyla sperm sayısı düşük olursa bunu ilaçla yada küçük bir operasyon ile halledebiliyorlar canımbunu hiç düşünmemiştim, gerçekten böyle yapabilirim. sağolun yol gösterdiğiniz için, eşimin de görünmesi gerekiyor değil mi?
Ben de sizin gibi hemen cocuk yapma taraftari degildim en az 2 yil dusunmuyordum bebek ki esimle korunuyorduk, kuzenimin 6 yildir cocugu olmuyordu ve bu beni dusundurdu acikcasi ve gunumuzde yedigimiz cogu sey de organik degil hep katki maddeli ,hormonlarimiz duzensizlesiyor,yumurta kalitemiz daha da azaliyor bu durumda..ani bi kararla cocuk olsun istedim ve evliligimizin 7.ayinda korunmayi biraktik ve o ay hamile kaldim...hic de pisman degilim..hamile kaldigim zaman yasim 28di simdi 29 yasimdayim...bence ertelemeyin derim...cunku hicbirseyin garantisi yok ha dedin mi olmayabilir ben sansliydim ki ilk denememizde oldu..ve hamile oldugumdan beri esimle aramda cok daha özel bir bağ oluştu...
Bir tarafta otuzuma geldim evlenemedim diye karalar bağlayan kadınlar, bir tarafta 30'uma geldim çocuk yapayım diye çevre baskısına maruz kalan kadınlar... Yapmayın allah aşkına yaa. Çok gençsiniz, güzelsiniz, 30'lu yaşlar kadınların en güzel yaşlarıdır, yaşlanmadınız, geç kalmadınız. Büzüverin böyle car car konuşanların ağzını.
Ben de 4. Ayımda hamile kaldım ama evimiz vardı, borcumuz yoktu. Ve 30 yaşındaydım.
Demem o ki; çocuk masraflı bir zaman dilimi... Biraz zaman geçsin, birikim yapın, sonrasında çocuk sahibi olursunuz. Hem yaşınızın da küçük olduğunu söylemişsiniz, acele etmeyin.
11 yıllık evli, 35 yaşında, 3 kez tüp bebek denemesi yapmış ama maalesef negatif sonuçlanmış,mutsuz bir kadın olarak cevap veriyorum: Akışına bırakın. Hayat sizin planlarınıza göre ilerlemiyor.
Ben de ilk evlendiğimde böyle düşünmüştüm, borçlarımızı ödeyelim, evliliğimiz otursun, 3 yıl sonra ilk çocuğum olsun, 30 uma gelmeden 2.çocuğu da yaparım.Ama sonuç ortada, hiç bir şeyin garantisi yok hayatta
İnanin ben de cok sasirmistim, testte bir yanlislik olmali diye bile dusundum..esim de yanimdaydi gebelik testinin sonucunu beklerken o da şok olmustu ama cok da mutlu olmustuk, sevincle anne oluyorsun diyip beni öpmüstü ben hala olayin şokundayken..cunku o ay sadece 2 kere birlikte olduk beklemiyordum..bu isler tamamen şans...ama psikolojik olarak hazir degilsen yukarda birisi yazmis, önce özel bi doktora git muayene ol , icinde bir kusku kalmasin saglik bakimindan, esin de bir ürologa gitsin(esinize sperm testi yapilir)..bi sorun cikmazsa 1 sene sonra deneyin, insallah sizin de ilk denemenizde olur (;ya böyle görünce çok şaşırıyorum, ilk denemede olanları baya da varmış, ne güzel şansılı gruptasınız :) bende ertelemek istemiyorum, hani tamam olsun diye uğraşmayalım ama akışına bırakalım korunmayalım istiyorum ama eşim yok diyor, o yok diyince de hak veriyorum, epey kafam karışık yani.
Bu arada bebek masrafına gelınce herseyını bız yaptık ne aılemden ne aılesınden tek kurus kabul etmedık
6 ay anne sutu aldı bebek bezımızde ucretsız
7 aya kadar her ay genel kontrole goturdum doktora
Antebın kışı cok sert bu sebeple cocuk var dıye kışın aylık 900 tl dogalgaz faturasını da ek dusersek
Ivır zıvır derken aylık 300 net gıderı vardı
Sımdı nerdeysr 1 yasayacak aylık 700 gıderı var kuzumun ömürlü olsun
Yanı bebek demek para demek bunu bılın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?