Bebek :)

11 yıllık evli, 35 yaşında, 3 kez tüp bebek denemesi yapmış ama maalesef negatif sonuçlanmış,mutsuz bir kadın olarak cevap veriyorum: Akışına bırakın. Hayat sizin planlarınıza göre ilerlemiyor.
Ben de ilk evlendiğimde böyle düşünmüştüm, borçlarımızı ödeyelim, evliliğimiz otursun, 3 yıl sonra ilk çocuğum olsun, 30 uma gelmeden 2.çocuğu da yaparım.Ama sonuç ortada, hiç bir şeyin garantisi yok hayatta

Bir tarafta otuzuma geldim evlenemedim diye karalar bağlayan kadınlar, bir tarafta 30'uma geldim çocuk yapayım diye çevre baskısına maruz kalan kadınlar... Yapmayın allah aşkına yaa. Çok gençsiniz, güzelsiniz, 30'lu yaşlar kadınların en güzel yaşlarıdır, yaşlanmadınız, geç kalmadınız. Büzüverin böyle car car konuşanların ağzını.

Ben de 4. Ayımda hamile kaldım ama evimiz vardı, borcumuz yoktu. Ve 30 yaşındaydım.

Demem o ki; çocuk masraflı bir zaman dilimi... Biraz zaman geçsin, birikim yapın, sonrasında çocuk sahibi olursunuz. Hem yaşınızın da küçük olduğunu söylemişsiniz, acele etmeyin.

35-40 a kadar yolu var. Hem sizin istediginiz vakitte olmuyo ki bebek isi onun ıstedıgı zaman da gelıyo. Hayırlısı olsun

M Meral Ak hayatım, özel bir hastanede kadın doğum doktoruna git ve çocuğun olmasına engel bir durum var mı öğren, sorun yoksa 1 sene bekle derim. Ha sorun varsa bu 1 sene içinde tedavinizi olur senesine bebek sahibi olursunuz

Ben 2. Ayda düşündüm yaptım hiç de pişman olmadım hatta çok memnun kaldım geçen hafta 2. Yi doğurdum :)

oo süper sağlıcakla büyütürsünüz inşallah kimisi bekle diyor, kimisi sizin gibi hemen yaptım diyor, kafalar karıştı

ben henüz taşınmadım çocuklan ama eminim zor olur imkansız değil ama kendi evinizi alacaksanız onu beklemek daha iyi. Aslında korunacaktık ama o an vazgeçtik korunmaktan bir defalık dı korunmamak şans işi mi desem kader mi karar mı bilmiyorum bende ama o bir defa da oldu. Şu anda bizde ikinci bebeği istiyoruz ama bizde taşınmayı bekliyoruz ve oğlum yakında 2 yaşına girecek bebeklik zamanı zor geçti bizde biraz rahat olmak istiyoruz taşınmak istiyoruz daha büyük bir eve gezmek istiyoruz memleketimize gitmek istiyoruz. Daha yeni yeni adım atacağız bunlara elbetde bunlar bebeklen de olabilecek şeyler ama küçük bir bebekle bunlar daha zor oluyor. Siz de yeni evlisiniz ya biz kaçırdığımız zamanı şimdi oğlumuzla beraber yapmak istiyoruz anlata bildimmi?

Ortak karar almalısınız.Şuanda oturan evliliğin tepetaklak oluverir eşin istememesine rağmen olursa..Ortak karar alın çünkü sorun olmasa da ha diyince olmayabilir.

en önemlisi bakacak kimsem yok ve çalışıyorum, işi de bırakmayı düşünmüyorum bu nedenle en büyük masrafı sanırım bakıcı masrafı olacak :/

Biz kaçırdığımız zamanı yani bu şekilde geri almaya çalışıyoruz

bunu hiç düşünmemiştim, gerçekten böyle yapabilirim. sağolun yol gösterdiğiniz için, eşimin de görünmesi gerekiyor değil mi?

Ben de sizin gibi hemen cocuk yapma taraftari degildim en az 2 yil dusunmuyordum bebek ki esimle korunuyorduk, kuzenimin 6 yildir cocugu olmuyordu ve bu beni dusundurdu acikcasi ve gunumuzde yedigimiz cogu sey de organik degil hep katki maddeli ,hormonlarimiz duzensizlesiyor,yumurta kalitemiz daha da azaliyor bu durumda..ani bi kararla cocuk olsun istedim ve evliligimizin 7.ayinda korunmayi biraktik ve o ay hamile kaldim...hic de pisman degilim..hamile kaldigim zaman yasim 28di simdi 29 yasimdayim...bence ertelemeyin derim...cunku hicbirseyin garantisi yok ha dedin mi olmayabilir ben sansliydim ki ilk denememizde oldu..ve hamile oldugumdan beri esimle aramda cok daha özel bir bağ oluştu...

bunu hiç düşünmemiştim, gerçekten böyle yapabilirim. sağolun yol gösterdiğiniz için, eşimin de görünmesi gerekiyor değil mi?
Sende sorun yoksa eşin sonrada görünebilir, bildiğim kadarıyla sperm sayısı düşük olursa bunu ilaçla yada küçük bir operasyon ile halledebiliyorlar canım

ya böyle görünce çok şaşırıyorum, ilk denemede olanları baya da varmış, ne güzel şansılı gruptasınız :) bende ertelemek istemiyorum, hani tamam olsun diye uğraşmayalım ama akışına bırakalım korunmayalım istiyorum ama eşim yok diyor, o yok diyince de hak veriyorum, epey kafam karışık yani.

evet sizin hissetmediğiniz şeyleri üzerinizde baskı kurup zorla hisettriyorlar, evlenmeden önce de evlilik muhabbetlerini görecektiniz, sevgilim olduğunu bildiği halde " başkaları ilede görüşsene" diyen edepsiz akrablarım bile çıktı düşünün, sanki o zamanlar eşim evlenmek istemiyorda vakit kaybetmeden yeni insanlarla görüşmem gerekiyormuş gibi, bir süre ağızlarını kapadılar şimdi de çocuk muhabbeti işte.

yaşım 30 canım, pekte küçük sayılmaz

bende 30umda evlendim canım. 4 yıl çocuk düşünmedik. Evimizde arabamızda vardı üstelik ama maddi olarak birşeyler yapmak işstedik. Çok şükür 4 yılın sonunda ciddi birikim sahibi olduk. Sonra hadi başlayalım çalışmalara dedik ve hamileyim :) Bence kontrollerini yaptır, yumurtalık rezervlerine filan bir bakılsın. Orada sorun yoksa beklemeni öneririm.

doğru söylüyorsunuz biz ne desek boş, nasıl olması gerekiyorsa öyle olur. umarım sizin de gönlünüze göre olur ve yakın zamanda çocugunuzu kucağınıza alırsınız. hepimiz için hayırlısı olsun.

İnanin ben de cok sasirmistim, testte bir yanlislik olmali diye bile dusundum..esim de yanimdaydi gebelik testinin sonucunu beklerken o da şok olmustu ama cok da mutlu olmustuk, sevincle anne oluyorsun diyip beni öpmüstü ben hala olayin şokundayken..cunku o ay sadece 2 kere birlikte olduk beklemiyordum..bu isler tamamen şans...ama psikolojik olarak hazir degilsen yukarda birisi yazmis, önce özel bi doktora git muayene ol , icinde bir kusku kalmasin saglik bakimindan, esin de bir ürologa gitsin(esinize sperm testi yapilir)..bi sorun cikmazsa 1 sene sonra deneyin, insallah sizin de ilk denemenizde olur (;

maddi sıkıntımız yok canım çok şükür, ama benim işimi bırakmamam şart ve kredimizi de çocuk masraflarını düşünerek çekmemiz lazım mesela atıyorum aylık 5 ödeyebileceksek, bebeği düşünüp aylık 4 ödemeliyiz ki çocuga yer kalsın. yoksa sıkıntıya gireriz. o yüzden sordum masrafları ne kadar oluyor diye, tabii benim bakıcı masrafı da olacak, krediyi en az aylık ödemesi bin tl az olacak şekilde çekmemiz lazım, yoksa çocuk oldugunda sıkıntı yaşarız.

sizi de tebrik ederim, kendi kendinize her şeyin üstesinden gelmişsiniz. sağlıcakla büyütün inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…