• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek :)

canım ev için güzel bir peşinatımız var, ee kredi de çeksek zorlanmadan aylık ödemesini yapabiliyoruz, ben de istiyorum ki elin adamının evine kira ödeyeceğimize kendi evimizi hemen alıp, yerleşip, sonrada çocuk yapalım, böyle daha kolayıma gelir diyorum. yoksa imkan olmasa ev ev diye tutturmam tabiiki :KK51:
bari ev alin.. yerleşin düzene. sora bebegi düşünürüsün :)
kuzenimde ayni şekilde yapmıştı ama evimiz olsun dediler daha bi yıllık evliyken aldi altinlari bilezikleri ne varsa sattilar ev aldilar. çocuk da yaptı çocuk olana kadar ev hazirdi:) yerleştiler çocuk olunca..:) daha rahat oldular fakat 10 yıl kredi ödüyorlar çünkü onlara yardim eden aileleri vardi:)

cocugu fazla ertelemeyin derim. hemen olcaginin da garantisi yok... bi sorunu olmadigi halde bebek senelerdir uğraşan insan var malesef :işsiz:
bende bi sürü hesap kitap yaptim ama hesaba katamadigim sey oldu :( 2bucuk senedir olmuyor. 1 sene boşa korunmusum:(
hesap kitap yalan yani... keske bebegim olsaydi da maddi olarak biraz daha zorda olsaydik nolurdu sanki. simdide tedavilere dünya para veriyoruz

27de evlendim 29da doğum yaptım hatta tazeciğiz şuan 40ımız yarın çıkacak. Hamileliğimde pek değil ama bebeğime kavuştuğumda keşke daha önce yapsaydım dedim. Yaş faktörü giriyor biraz işin içine 1 sene bile çok fark ediyor insanda geciktirirsen tahammül seviyen düşer gibi geliyor bana çünkü ilk zamanlar zorlanıyorsun biraz ama bebeğin seni sen bebeğini daha iyi tanıyınca tek sıkıntın gaz sancıları oluyor;)
Bence Kariyeri çocuğun varken de yapabilirsin tek yapman gerekenler iyi bir bakıcı bulmak ve bebeğinle kaliteli vakit geçirebilmen.

dün eşimle konuştum kızlar, beni kırmamak adına kaçak konuştu ama 1 sene sonra çalışmalara başlayacağını da söyledi yani :işsiz:

Kızlar 4 aylık evliyim, eşimle bir sorunum yok, yani artık kafam o konuda rahat. İlk başlarda evlilik oturana kadar çocuk olmaz diyordum şimdi öyle bir sorunum kalmadı.

Evimiz yok kiradayız ve 3-4 aya kredi çekip bir ev almayı düşünüyoruz. Eşim 1,5 yıldan erken çocuk istemiyor, ben de istemiyordum ama bu ara hep bu konuyu dşünür oldum, aslında yaşım küçük olsa istemezdim ama bilmiyorum kafam karışık :confused:

Evimizi alalım, yerleşelim ve kendi evimde çocuk yapayım istiyorum, hani bebekliyken taşınma gibi bir derdim olmaz, hemde çocuk doğana kadar kredinin bir kısmı ödenir, ama ya ev mevzusu uzarsa ve hemen ev alamazsak? yada mesela 1 yıl daha beklersek sonra Allah korusun 2*3 yıl çocugumuz olmazsa? aklıma hep böyle şeyler geliyor, sizce biraz daha beklemekte fayda var mı yoksa bu fikri yavaş yavaş eşimle konuşup, ortak bir karara mı varmalıyız?
Bazı testler var yumurtalıkla ılgılı onları yaptırdık tan sonra erteleyın bence nolur nolmaz gec kalmiş olmayın

İnsanlar nedense bebekken zorluk yaşayıp sonra bu zorlukların hafifleyeceğini düşünüyor. Yap kurtul diye bir şey yok, büyüdükçe dertleri de büyüyecek. Okul çağına gelecek, meslek kaygısı olacak, evlenecek; tam kurtuldum derken torun bakacaksınız vs:D Bence bu hengamenin içine girmek için biraz beklemekte fayda var. Sonra pişman olursunuz.

İnsanlar nedense bebekken zorluk yaşayıp sonra bu zorlukların hafifleyeceğini düşünüyor. Yap kurtul diye bir şey yok, büyüdükçe dertleri de büyüyecek. Okul çağına gelecek, meslek kaygısı olacak, evlenecek; tam kurtuldum derken torun bakacaksınız vs:KK70: Bence bu hengamenin içine girmek için biraz beklemekte fayda var. Sonra pişman olursunuz.

evet babam da hep der büyükdükçe sorunlarınız da büyüdü, küçükken ne güzeldiniz diye :olamaz:

Reklam İçerikli Mesaj

Son düzenleyen: Moderatör:
4 aylık evliyken derdim nereye gitsek,hangi ülkeyi görsek,bu haftasonu nereye kaçamak yapsak bla bla bla’ydı.. 4. Ayda çocuk düşünenler olabilir tabi ama benim mantığım almıyor..

Yine de bir kadın doğum uzmanına görün derim.
Hormonlarına ve yumurta rezervlerine baktır.
Çocuğa engel durumlar var mı, yok mu öğren.
Yaşın büyük değil ama çok da küçük değil, 30 yaş kimi için sınırken kimi için daha önünde doğurganlık dolu yıllar olan bir yaş.
Hiç bir problemin yoksa da eşinin dediği gibi bir şeylerin oturmasını beklersin.
Yok kırmızı alarmlıksa durum, öncelik bebek olur.

10 yıllık evliyim. 3. Ayımda hamile kaldım. Oğlum şu an 9 yaşında. Evimiz arabamız yoktu. Ailem hayatını mahvettin dedi çocukla. Çok ezdiler.O sene eşim de iflas etti.

Çok büyük zorluklarla büyüttüm bebeğimi. İlk oyuncağını 3 yaşındayken alabildim.

2. Çocuk için işlerimizim düzelmesini istedim. 5 sene korundum.Bu sırada ben çalıştım. Formasyon aldım.Eşim yeni iş kurdu. 5 senenin sonunda evimiz, iki arabamız oldu çok şükür.

Ve 22 yaşında anne olan ben, 27 yaşımda ikinci için korunmayı bıraktım. Henüz gençtim, 30 a kadar iki çocuğum olur inşallah diyordum.

Olmayınca doktora gittim. Menapoza girdiğimi öğrendim. Şu ana kadar tüp bebek için 40 milyar filan gitmiştir. Tutmadı. Daha devam edeceğim. Muhtemelen bir 70-80 milyar görünüyor ufukta.

O zamanlar ailemi dinleseydim muhtemelen bebeğim olmayacaktı bile. Hatta zaten evdesin, birinin büyüdüğüyle 2. De büyür diyenleri dinlemediğim için de pişmanım.

Hayatta her şey plan projeyle ilerlemiyor. Çok da büyütmeyin meseleleri. İyi ki oğlum olmuş. Bilinçli olmak gerekli evet ama doktor takibinde olun en azından. Hayırlısı için dua edin.

Acele etmeyin evinizi alın içinize sine sine yerleşin düzenleyin.
Hamilelikte ev al, ev taşı, evin eksiklerini tamamla zor olur bence.
Kendi eviniz olunca bebeğinize oda da yapabilirsiniz.

10 yıllık evliyim. 3. Ayımda hamile kaldım. Oğlum şu an 9 yaşında. Evimiz arabamız yoktu. Ailem hayatını mahvettin dedi çocukla. Çok ezdiler.O sene eşim de iflas etti.

Çok büyük zorluklarla büyüttüm bebeğimi. İlk oyuncağını 3 yaşındayken alabildim.

2. Çocuk için işlerimizim düzelmesini istedim. 5 sene korundum.Bu sırada ben çalıştım. Formasyon aldım.Eşim yeni iş kurdu. 5 senenin sonunda evimiz, iki arabamız oldu çok şükür.

Ve 22 yaşında anne olan ben, 27 yaşımda ikinci için korunmayı bıraktım. Henüz gençtim, 30 a kadar iki çocuğum olur inşallah diyordum.

Olmayınca doktora gittim. Menapoza girdiğimi öğrendim. Şu ana kadar tüp bebek için 40 milyar filan gitmiştir. Tutmadı. Daha devam edeceğim. Muhtemelen bir 70-80 milyar görünüyor ufukta.

O zamanlar ailemi dinleseydim muhtemelen bebeğim olmayacaktı bile. Hatta zaten evdesin, birinin büyüdüğüyle 2. De büyür diyenleri dinlemediğim için de pişmanım.

Hayatta her şey plan projeyle ilerlemiyor. Çok da büyütmeyin meseleleri. İyi ki oğlum olmuş. Bilinçli olmak gerekli evet ama doktor takibinde olun en azından. Hayırlısı için dua edin.

Arkadaş çok güzel anlatmış.

Bu işin kuralı olmaz. “Evliliğin 4. ayında çocuk düşünülmez” diye bir kural yok. Ben hiçbir zaman plan program yapan biri olmadım. Aşırı şüpheci olduğum için bir işi enine boyuna düşünmeye başlarsam sonunu getiremem. Hayatım fevri kararlarla doludur. Ha bu bir marifet mi? Hayır ama bugün dönüp baktığımda yanlış hiçbir karar vermediğimi fark ediyorum. Her işin hayırlısını temenni etmek lazım. Sizin için de hayırlısı olsun inşallah.

Öncelikle, acele etmeyin, yaşınız daha genç, birde evinizi de taşının kafanız daha rahat olur..
Hamilelik psikolojisi falanda var işin içinde, nekadar rahat o kadar saglıklı hamilelik...

bende öyle düşünüyorum ama ailem çok üsteliyor bende ben de mi gariplik var demeye başladım, evi alıp çocugu öyle düşünmek istiyorum ama bir yanım da korkuyor :işsiz:

Ben de bu aileleri anlamıyorum ya daha yeni evlenmişsin ne bebeği? Bir evliliğinin tadını çıkar, gez dolaş, rahat rahat seviş, cilveleş vs vs bebek olunca bunlar bir süre askıya alınıyor. Çocuk yapmak için ev vs şart değil, tabii olsa güzel olur orası ayrı. Ama en azından bir yıl geçsin bence, 4 ay çok kısa bir süre çünkü. Bir de çocuk olacaksa iki tarafında rızasını olması çok önemli. O yüzden eşinin de tamam demesini bekle bence. Son olarak, gençsin daha :))

Back
X