• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek :)

20 yasinda evlendim 28 yasinda bebegim dunyaya gelicek.
Ama ertelememin yasla bir alakasi yok.
35 yasinda da evlensem hemen cocuk yapmazdim. O cesareti gosteremezdim.

canım bence yaşla ilgisi var çünkü 20 yaş bebek sahibi olmak için gerçekten çok erken, 35 ve üstü de bazen geç olabiliyor, o yüzden yaşın önemi büyük derim ben. 28 anne olmak için güzel bir yaş, tebrik ederim, umarım sağlıcakla kucağınıza alırsınız :nazar:

Yasin 30 a durma bence sonucta tam ideal yas.biyolojik saat ilerliyor ve hormonlu yediklerimiz ictiklerimiz.maddi durumda iyiyse ev almayi beklemeyin.yine alirsiniz evinizi biraz gec alin nolmus ki cok istiyosaniz esinizle konusun ortak karar verin.cverin.cahil cuhela degilsiniz tam cocuk sorumlulugu alma yasi sonra hastane hastane dolasirsiniz.ben 28 de evlendim hemen olur derken 35 de anne oldum 6 yil bekledik tanamen kismet.kizim iki ay sonra iki yasina basicak insallah 4 aylikda hamisim napalim Allah in dedigi olur.
Evlat gibisi yok kizim yanimda anne anne diyor yarim yarim opmeye bakmaya doyamiyoruz esimle.anne baba olmak muhtesem birsey..

bende 30umda evlendim canım. 4 yıl çocuk düşünmedik. Evimizde arabamızda vardı üstelik ama maddi olarak birşeyler yapmak işstedik. Çok şükür 4 yılın sonunda ciddi birikim sahibi olduk. Sonra hadi başlayalım çalışmalara dedik ve hamileyim :) Bence kontrollerini yaptır, yumurtalık rezervlerine filan bir bakılsın. Orada sorun yoksa beklemeni öneririm.

canım sen bekleme kararı verdiğinde kontrol olmuş muydun? yoksa akışına mı bıraktın?

Yasin 30 a durma bence sonucta tam ideal yas.biyolojik saat ilerliyor ve hormonlu yediklerimiz ictiklerimiz.maddi durumda iyiyse ev almayi beklemeyin.yine alirsiniz evinizi biraz gec alin nolmus ki cok istiyosaniz esinizle konusun ortak karar verin.cverin.cahil cuhela degilsiniz tam cocuk sorumlulugu alma yasi sonra hastane hastane dolasirsiniz.ben 28 de evlendim hemen olur derken 35 de anne oldum 6 yil bekledik tanamen kismet.kizim iki ay sonra iki yasina basicak insallah 4 aylikda hamisim napalim Allah in dedigi olur.
Evlat gibisi yok kizim yanimda anne anne diyor yarim yarim opmeye bakmaya doyamiyoruz esimle.anne baba olmak muhtesem birsey..

ayy ne güzel gelince arka arkaya gelmiş pıtırcıklar :KK200: evet beni de hep istediğimizde hemen olmama ihtimali korkutuyor yoksa 1 sene erken 1 sene geç çok fark etmez. arkadaşların dediği gibi bir doktora görünsem fenal olmaz aslında, en azından içim rahat eder :KK51:

canım bence yaşla ilgisi var çünkü 20 yaş bebek sahibi olmak için gerçekten çok erken, 35 ve üstü de bazen geç olabiliyor, o yüzden yaşın önemi büyük derim ben. 28 anne olmak için güzel bir yaş, tebrik ederim, umarım sağlıcakla kucağınıza alırsınız :nazar:

Muhakkak yasla da ilgisi vardir fakat maddi ve manevi anlamda hazir olmak en onemlisi bence.
Tesekkur ederim bu arada. Allah hayirli zamanda size de nasip etsin.

Kesinlikle ben de 5 yil beklerdim.2 yas sonrasi çok zor,suan 4 yasinda herhalde zorlugu giderek artacak bana öyle geliyoo:olamaz:
Gerçekten gitgide artıyor mu
Yıkıldım şuan:olamaz:
Kızım 17 aylık. Tünelin ucunda ışık görmeye daha çok var desenize:kızgın:

:KK48: işte bu yorumlar beni çok korkutuyor :KK53:
Korkmalısınız zaten :KK17:ben gerçekçi bir insanım :KK8:
çocuksuz arkadaşlarıma da anlatıyorum ki sonra neden anlatmadın diye sitem etmesinler :KK5:
Şaka bir tarafa annelik bence çok karmaşık duyguların iç içe olduğu bişey. Çok uçlarda.
Bazen sinirimden dişlerimi sıka sıka çenemi sızlatıyorum bazen perişanlıktan böcek gibi geziyorum duş bile alamıyorum
Ama bir yandan da yavrumun Kaş'ının gözünün saçının gülüşünün anne deyişinin
her şeyinin hastasıyım :anne:

4 aylik evli bi insan evi düşünmeye ne acele ettiniz ki ev herşey zamanla gelir o konuda kapağa takmaniza gerek yok kirada oturup bebek yapan da çok kişi var ki evi sora aliyolar daha ne diyorsun hatta bebek içinde acele etme esinizle birbirnizi tani ailesini de.. Bi müddet bekle bebek için. Zamani gelince hepsi olur merak etme

Kendi adima soyleyeyim,2 yas öncesiyle kiyaslarsam melek gibiymis.Tanidigim kisiler de 'okula basladiktan sonra gor sen bir de' diyolar.Allah yokluklarini gostermesin,bir birey yetistirmek kolay degil

bence cok korkmayin.
benim oglum 3 yasina kadar kanimi emdi,canima ot tikadi ama sonrasinda daha anlasilabilir bi cocuk oldu.
inatlasiyor hala ama laftan daha cok anliyor.
en zor donemi 2,5-3 yas arasi ki buna terrible two diyorlar,ben o donem kafayi yemediysem kimse yemez..

Kızlar 4 aylık evliyim, eşimle bir sorunum yok, yani artık kafam o konuda rahat. İlk başlarda evlilik oturana kadar çocuk olmaz diyordum şimdi öyle bir sorunum kalmadı.

Evimiz yok kiradayız ve 3-4 aya kredi çekip bir ev almayı düşünüyoruz. Eşim 1,5 yıldan erken çocuk istemiyor, ben de istemiyordum ama bu ara hep bu konuyu dşünür oldum, aslında yaşım küçük olsa istemezdim ama bilmiyorum kafam karışık :confused:

Evimizi alalım, yerleşelim ve kendi evimde çocuk yapayım istiyorum, hani bebekliyken taşınma gibi bir derdim olmaz, hemde çocuk doğana kadar kredinin bir kısmı ödenir, ama ya ev mevzusu uzarsa ve hemen ev alamazsak? yada mesela 1 yıl daha beklersek sonra Allah korusun 2*3 yıl çocugumuz olmazsa? aklıma hep böyle şeyler geliyor, sizce biraz daha beklemekte fayda var mı yoksa bu fikri yavaş yavaş eşimle konuşup, ortak bir karara mı varmalıyız?

yasiniz 30mus,bence akisina birakin hamile kalirsaniz ne ala.

Çocuk mevzusuna göre ev araba hesaplarını çok uygun bulmuyorum ben. Hadi maddi sıkıntı olsa tmm belki düşünmek gerek o da 3.-4. Çocukta düşünmek gerek. Yoksa bereketiyle gelir zaten çocuk.
Çocuk ayrı şey, ev almak ayrı. Bu yüzden geciktirmek gereksiz ki zaten çocuk düşünmeye başladığınızda direk olacak da değil yani .
Ben evlendiğim anda düşündüm, 3. Ay hamile kaldım. Şuan çocuğum 1,5 yaşında, ikinciyi düşünüyorum :)
Biran önce olsunlar da büyüsünler . Kariyerimi etkiliyor

Kızlar 4 aylık evliyim, eşimle bir sorunum yok, yani artık kafam o konuda rahat. İlk başlarda evlilik oturana kadar çocuk olmaz diyordum şimdi öyle bir sorunum kalmadı.

Evimiz yok kiradayız ve 3-4 aya kredi çekip bir ev almayı düşünüyoruz. Eşim 1,5 yıldan erken çocuk istemiyor, ben de istemiyordum ama bu ara hep bu konuyu dşünür oldum, aslında yaşım küçük olsa istemezdim ama bilmiyorum kafam karışık :confused:

Evimizi alalım, yerleşelim ve kendi evimde çocuk yapayım istiyorum, hani bebekliyken taşınma gibi bir derdim olmaz, hemde çocuk doğana kadar kredinin bir kısmı ödenir, ama ya ev mevzusu uzarsa ve hemen ev alamazsak? yada mesela 1 yıl daha beklersek sonra Allah korusun 2*3 yıl çocugumuz olmazsa? aklıma hep böyle şeyler geliyor, sizce biraz daha beklemekte fayda var mı yoksa bu fikri yavaş yavaş eşimle konuşup, ortak bir karara mı varmalıyız?

Ayy ne güzel inşallah planladığınız gibi gider herşey. Önce bir doktora git. Hamile kalmayi planlıyoruz herhangi bir problem var mı diye sor. gebe kalmayı engelleyici herhangi bir sıkıntın olabilir. Bu süreçte en azından lazımsa tedavinin olursun. Yoksa bir problem 1 yil sonra deneyecrginizi soyle. Yumurta rezervlerine de baksin.

4 aylik evli bi insan evi düşünmeye ne acele ettiniz ki ev herşey zamanla gelir o konuda kapağa takmaniza gerek yok kirada oturup bebek yapan da çok kişi var ki evi sora aliyolar daha ne diyorsun hatta bebek içinde acele etme esinizle birbirnizi tani ailesini de.. Bi müddet bekle bebek için. Zamani gelince hepsi olur merak etme

canım ev için güzel bir peşinatımız var, ee kredi de çeksek zorlanmadan aylık ödemesini yapabiliyoruz, ben de istiyorum ki elin adamının evine kira ödeyeceğimize kendi evimizi hemen alıp, yerleşip, sonrada çocuk yapalım, böyle daha kolayıma gelir diyorum. yoksa imkan olmasa ev ev diye tutturmam tabiiki :KK51:

Çocuk mevzusuna göre ev araba hesaplarını çok uygun bulmuyorum ben. Hadi maddi sıkıntı olsa tmm belki düşünmek gerek o da 3.-4. Çocukta düşünmek gerek. Yoksa bereketiyle gelir zaten çocuk.
Çocuk ayrı şey, ev almak ayrı. Bu yüzden geciktirmek gereksiz ki zaten çocuk düşünmeye başladığınızda direk olacak da değil yani .
Ben evlendiğim anda düşündüm, 3. Ay hamile kaldım. Şuan çocuğum 1,5 yaşında, ikinciyi düşünüyorum :)
Biran önce olsunlar da büyüsünler . Kariyerimi etkiliyor

evi istersek hemen alabilme şansımız var, o yüzden evi alalım yerleşelim çocugu öyle düşüneyim diyorum, yoksa önümde ışık görmesem ev için senelerce çocugu bekletecek değilim :) birde kariyer var doğru, ondan da korkuyorum mesela, çünkü stresli bir işim var çocukla nasıl olur Allah bilir. Hayırlısı :KK51:

Back
X