• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekk ???

MONNA

Dilini ısır dilini :)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
2.413
2.879
358
Ben 1 buçuk aylık evliyim.Bir çoğunuz erken diye düşünebilir.Fakat bebek konusunda aileemden bir baskı var.daha doğrusu korunmamam konusunda.çünkü yaşıtlarımdan 3 4 kişi maalesef hamile kalamıyorlar.benimde öyle olmamdan korkuyor ailem.Hapla korunuyorum sizce bırakmalı mıyım?Lütfen cevaplarınızı esirgemeyin :(

hapla korunmak bana hıc mantıklı gelmıyor kac yasındasınız en guzelı eşinizin korunması.. genelde ewlılık otursun hemen cocuk yapmayın derler ama eşler bırbırını tanıyor ıstıyorsa yaşlarda musaıtse bence erken yapmakta bı sakınca yok

Ben 1 buçuk aylık evliyim.Bir çoğunuz erken diye düşünebilir.Fakat bebek konusunda aileemden bir baskı var.daha doğrusu korunmamam konusunda.çünkü yaşıtlarımdan 3 4 kişi maalesef hamile kalamıyorlar.benimde öyle olmamdan korkuyor ailem.Hapla korunuyorum sizce bırakmalı mıyım?Lütfen cevaplarınızı esirgemeyin :(
bir bebek istiyorsanız eşinizle sizden başkası bu kararı vermemelı dıye düşünüyorum
yani her hap kullanan hamıle kalamıyor dıye bısey yok yada bellı zamandan sonra rahım tembelleşıyormuş dıye buyuklerımız
bızlerı korkutuyor rabbım hayırlısıyla hayırlı zamanda bebek nasıp etsın takılmayın boyle seylere
eşiniz ve siz bebek istiyosanız bırlikte karar verıp bırakın derım
tek bildiğim şey d.k.haplarının gebelıgı normal orana gore 3-4 ay gecıktırdıgı...

Son düzenleme:

Ben de yaklasik 6 aylik evliyim ve benim de ilk evlendigim gunden itibaren baski demeyelim de nedense hemen yapariz cocugu diye bi dusunceleri vardir ailelerin.. Ve hem ben PKOlu oldugum hem de dort arkadasim hamile kalmak da zorlandigi icin esimle korunmamaya ve karar verdik Allah en hayirli zamanda verecektir diye konustuk.. Simdi 5 aylik hamileyim cok sukur basta erken mi acaba diye korktum ama simdi simdi cok mutluyum Allahin izniyle kucagima alacagim gunu sabirsizlikla bekliyorum.. Senin asil soruna gelince korun ya da korunma diyemem bu is gercekten kismet isi, kismetinde ne zaman varsa o zaman oluyor yaşa vs bakmiyo onemli olan senin icinden ne geciyo eger hamilelik ve annelige hazirim evet istiyorum dersen birak hapi.. Erken daha biraz bekleyecegim diyosan da birak hapi baska bi korunma yontemi bul, cogunlukla hamile kalmakta zorlanan arkadaslarimin en cok yakindiklari konu hap kullaniminin hamile kalmayi olumsuz etkiledigi..

24 yaşındayım.ben çok istiyorum ve çocuklara aşığım ama erken diye de düşünmüyor değilim.fakat hiç çocuğu olmadan korunanların yumurtalıklarının tembelleştiği bi gerçek işte bu yüzden korkuyorum :(

24 yaşındayım.ben çok istiyorum ve çocuklara aşığım ama erken diye de düşünmüyor değilim.fakat hiç çocuğu olmadan korunanların yumurtalıklarının tembelleştiği bi gerçek işte bu yüzden korkuyorum :(
dedıgım gıbı esınde ıstıyorsa bebek sahıbı olman ıcın erken degıl bence
fakat d.k.haplarını kendımde kullanmadım tasvıpte etmıyorum hormonsal ılaclar kım ne derse desın ne kadar az etkısıde olsa ınsan vucudunda bır takım degısıklıklere sebebıyet verıyo en guselı bedene kımyasal olarak gırmeyen korunma yontemı bence...Malesef turk toplumundakı erkeklerde bu konuda bıraz bencıl oldugu ıcın kadınlara bırakıyolar korunma ısını ne yap et o hapları bırak bu kadar tereddutun varsa sonrasına esler arasındakı mesele :34:

kesinlkle bırakın hapı hemen.....eşinz korunsun ilk çocukdan önce korunmak iyi deil.hormonu bozuyor ve olmasını istediğinzde geç olablr ve olmama ihitmalinzde yüksekelşyr...asla hap kullanmayın en güzeli spirial ve doğal korunmaktır ..ilk çocuktan önce hiç bi korunma yönemi olmasın..bence bırakın çocugunuzda olucaksa olsun başta olmayınca sonra zor oluyr alışamayıyrsnz

3 kutu yasmin kullandım.bıraksam hemen olur mu ki?kondoma da ben fazla güvenemiyorum.çünkü bi kaç kez kullandık ve bi keresinde çıktı.iyi ki hap kullanıyodum dedim.yada biz mi beceriksiziz anlamadım :S

Kendini hazir hissediyosan 24 yas anne olmak icin erken bi yas degil bence keske ben de senin yaslarinda evli olsaydim da daha genc bi anne olabilseydim.. Ben de seninle ayni korkulari tasidigim icin korunmadim seni cok iyi anliyorum o yuzden bence esinle de konus gercekten hazirSaniz korunmayi birakin.. Ama daha once de dedigim gibi korunacaksan da baska bi yontem bul bana sorarsan, esin korunabilir mesela

Bi de şu var .nenden olmasın ki dediğimde hep eskisi kadar rahat olamicaz diye cvp veriyorm kendime.rahatımıza fazla mı düşkün olduk ne? hem eninde sonunda inşallah olacak.daha da rahata alışmadan olsun diyorum

3 kutu yasmin kullandım.bıraksam hemen olur mu ki?kondoma da ben fazla güvenemiyorum.çünkü bi kaç kez kullandık ve bi keresinde çıktı.iyi ki hap kullanıyodum dedim.yada biz mi beceriksiziz anlamadım :S

3 kutu dedigin 3 ay kullanmis oluyosun bence daha fazla kullanmadan birak hemen olur mu olmaz orasini bilemem ama uzun sureli kullanimlarda hamile kalmayi zorlastirdigi bi gercek... Bi de yazismalarindan anladigim kadariyla aslinda senin gonlun bebekten yana o zaman bence korunma, bi arkadas daha soylemis ilk bebekten once korunma bence de birak hayirli zamanda kismetiyle gelsin.. :)

bebek kararı eşlere bırakılmalı bence, yani bunu kızın ailesi de dillendirse ayıp erkeğin ailesi de dillendirse ayıp, gelin yardım edin diceksin o olucak hiç sevmediğim ve kibar konuşarak savuşturmadığım türden konuşmalar bunlar, hap konusuna gelince, bana uymaz hemde hormonlarımla oynamak istemem eşim korunuyodu korunmayı bıraktık ve hemen hamile kaldım hap kullanıp uzun süre çocuğu olmayanları da duydum hap kullanıp bırakınca hemen hamile kalanları da duydum kendim kullanmadığım için bire bir ilişkisi var mı çocuk olup olmamasıyla bilemicem

Bi de şu var .nenden olmasın ki dediğimde hep eskisi kadar rahat olamicaz diye cvp veriyorm kendime.rahatımıza fazla mı düşkün olduk ne? hem eninde sonunda inşallah olacak.daha da rahata alışmadan olsun diyorum

Tabii ki zorluklari olacak rahatiniz biraz kacacak ama onun verdigi mutlulugu da baska hicbi rahatlik da bulamayacaksin.. :) ben de korkuyorum bakma boyle konustuguma, ama o zaman da diyorum ki hem evlilige hem annelige ayni anda alisiyorum ne guzel iste hersey daha rahat olacak benim icin diyorum..

Bende hapla korunuyorum yanı bu ılk ayım hapla allah varya ıcım hıc rahat degıl
hem zararlımı dıye
hemde koruyormu dıye :S Insallah hamıle degılımdır

hapla korunmak bana hıc mantıklı gelmıyor kac yasındasınız en guzelı eşinizin korunması.. genelde ewlılık otursun hemen cocuk yapmayın derler ama eşler bırbırını tanıyor ıstıyorsa yaşlarda musaıtse bence erken yapmakta bı sakınca yok
Kaşık kaşığa değmeden anlaşılmıyor ki evet tanıdın ama tanımak ıstedıgın ıcınmı oyle oldugu ıcınmı
sıze karsı degıl genele yorumum

Bende kondoma guvenmıyorum zıra gecen sene pre.ıcımde kalarak hamıle kalmıstım :53:

Aileler tabii ki bebek ister :) :emir_bebek: ama bebekler Alllah'ın bir hediyesi olduğu gibi hazır olmadığınızda hayatınızı alt üst eden bir unsur olabilir. Eşinle kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman düşünmelisiniz. Çünkü aileler ne kadar yardım da etse asıl iş size düşecek.

Ben evlendikten sonra yöntem olarak doğum kontrol hapını tercih etmeyi hiç düşünmüyorum. Tıp dünyası her ne kadar zararsız olduğunu söylese de nihayetinde hormon kullanıyorsunuz. O yüzden zaten istemiyordum. Ancak tanıdığımız bir profesör "Ne yaparsan yap, hormonlarınla asla oynatma, hap map da kullanma. Başlangıçta menopoz tedavisi de çok başarılı görülüyordu ancak yıllar içinde meme kanserini artırdığı ortaya çıktı. Hormonlarla oynamak ateşle oynamak gibidir." dediğinde bundan emin oldum. Ben bir tıp bilimcisi değilim ancak sürekli hap kullanmak bana yanlış geliyor.

Kaşık kaşığa değmeden anlaşılmıyor ki evet tanıdın ama tanımak ıstedıgın ıcınmı oyle oldugu ıcınmı
sıze karsı degıl genele yorumum

Bende kondoma guvenmıyorum zıra gecen sene pre.ıcımde kalarak hamıle kalmıstım :53:
o nasıl oldu cutecım ya :53: bızde genelde bu sekıl korunuyoruz:26: Pekı o seyı gerı nasıl cıkardılar

genelde basıma bı kaza gelmedı ama
ıkıncı bı yontemde gerı cekılmedır.Bazıları dıyor kı nasıl guvenıyosun esıne cok sakat bı yontem
guvenıyorum cunku hıcbır kaza gelmedı basıma gayet ıradelıdır esım olakı bısı oldu en kotu ıhtımalı su suphem vardır ve cocuk ıstemıyorsam ertesı gun hapı kullanırım bu kadar basıt yanı:ssz:hergun o mınık hormon haplarını kullanıcagıma allah koruusn basa gelmesınde oyle bısı olursa 1 kere kullanmayı yegelerım:34:

Bence 1.5 aylık evlilik için çok erken daha durun bakalım aynı evi paylaşmaya yeni başladınız bir gezin tozun rahatça vakit geçirin yiyin için birbirinizi tanıyın yani çıkmakla evlenmek çok farklı şeyler beraber yaşadıkça eşinin birçok bilmediğin yönünü farkedeceksin ayrıca ister istemez bebeğine zaman ayıracaksın eşini boşlayacaksın tüm vaktini bebeğin alacak bunları yaşamak için erken hem eşin ne düşünüyor. Ne senin ailen ne onun ailesi bu işlere karışmasın bakacak olan sorumluluk alacak olan sizsiniz kimsenin lafıyla çocuk yapılmaz doğum kontroller haplarının zararı yok ama çok uzun süre kullanılmamalı arada eşinizde korunsun.

3 kutu dedigin 3 ay kullanmis oluyosun bence daha fazla kullanmadan birak hemen olur mu olmaz orasini bilemem ama uzun sureli kullanimlarda hamile kalmayi zorlastirdigi bi gercek... Bi de yazismalarindan anladigim kadariyla aslinda senin gonlun bebekten yana o zaman bence korunma, bi arkadas daha soylemis ilk bebekten once korunma bence de birak hayirli zamanda kismetiyle gelsin.. :)

Yoo hiçte zorlaştırmıyor bunu profesörlere bile sordum zamanında 3 kutu bir şey değil ki hormon bozukluğunda da veriyor doktorlar özellikle pcolu olan evlenmemiş genç kızlar bile kullanıyor regl düzeni için öyle olsa doktorlar vermez. Bende kullandım hem de 1 sene sonra birkaç ay ara verdim eşim korundu sonra yine başladım evet bebeğim olmadı ama benden değil eşimden kaynaklı sorunlardan bende sorun yok olmadı da pco var onunda bu hapla ilgisi yok evlenmede önce de vardı yumurtam gelişiyor iğneyle çatlatılıyor ve rezervlerim hala mükemmel. Yani çocuk yapıp yapmama kararını 3. kişiler veremez ne rahat söylüyorsunuz yapın gitsin kısmetiyle gelir diye evlilik oturmadan olan çocuklarda olan çocuklara oluyor ama.

Bencede çok erken çocuk için evliliğiniz bir otursun doğru bulmuyorum bukadar erken olmasını sora bi sorun çıkıyor bebeğim var katlanıyorum mecbur oluyor :34:

Back
X