Ben kendisini okudum,ve aklıma yatmadı alttan alttan kadınlar çalışmasın çocuk yapsın erken anne olsun diyo adam, ama tatlı tatlı çaktırmadan
oo sen kayınvalidenizle birlikte oturun dediğini duymamışsın :)
ben severim Adem Güneş'i, şahsen bir çok önerisi hayatımı kolaylaştırdı.
Özellikle kişinin yavaşlaması ve hayatı dinleyerek yaşaması üzerine verdiği öğütler, sadece çocuğumla iletişimime değil, kişisel gelişimime de katkısı oldu.
ancak bazı önerilerinin pek hayatımıza uygun olmadığı konusunda ben de hemfikirim.
ama zararlı olduğunu da düşünmüyorum.
nasıl diyeyim, uzmanları okuyoruz ediyoruz ama kendi hayatımıza uygularken muhakkak filtrelememiz gerekiyor.
ve bir yöntemi seçtikten sonra muhtemelen zararlarını planlayarak çözüm üretmek gerekiyor.
diyelim ben çocuğumu kendi yatağımda yatırmaya karar verdim, bunun kötü yanı ne, anneye çok bağımlı ve kişisel alan kavramını anlamayan bir çocuk olabilir, o zaman o yönlerini geliştirecek aktiviteler yaparım gün içinde.
diyelim ben çocuğun odasını ayırdım doğar doğmaz, bunun kötü yanı da çocuğun yalnız kalması, anne bağlanmasının eksik olması,bunun için de çocuğumu gün içinde daha çok sever okşarım.
gibi gibi, çocuk yetiştirmede her seçimin artı ve eksi yönleri var gibi, bunları bilip mümkün olan en az zararla bebeklerimizi yetiştirmeye çalışacağız.
ben de konu sahibi gibi tek doğruyu arıyordum. daha 10 günlükken d vitamini konusunda ne yapacağıma karar veremeyerek kaldım öylece. bir takım uzmanlar muhakkak alınması gerektiğini, bir takım uzmanlar da d vitamini kutulama yöntemi sebebiyle kanserojen olduğunu savunuyorlar. bir sürü bilimsel makaleye atıf yaparak. ben ne kadar araştırsam da bunun içinden çıkamam ki. o zaman gözümü karartıp kendime yakın bulduğum bir uzmanın dediğini yaptım, diğer uzmanın dediği negatif şeyleri de elimden geldiğinde bertaraf etmeye çalıştım.
yapabileceğim budur, fazlası mümkün değildir.