Bebekle ayni odada mi yoksa ayri odada mi????

Yatağında dönmeye başladığı gün odasına gitti. Zaten yan odamda niye sıkıntı yaşayalım ki. Bir de kocam var ona da yazık :))
önce cocugum gelır sonra kocabenım oglum asla yatagında yatmıyor odamızda yatagı oldu halde cocuktan cocugua fark var.

Soyledıkklerınızın doğruluğu uslubunuzun sertliği gölgeliyor nacizane:KK66:

dogrudur kusura bakmayin.
konu uyku ve ayri yatirma olunca biraz kontrolumu kaybediyorum kusura bakmayin.
baslarda bende bebegimi ayirdim erkenden ama cocugumun yakasini gece teroru birakmadi,o gunler aklima geliyor..
ve aslinda hijyen vs. sebepleriyle ayirmistim onun bunun lafina inanip.

Benim yanımda huzurlu uyuyamaz yatağıma asla almam buna çok karşıyım.
Ben çalışan biriyim dışaradn milyon mikropla geliyorum gece nefesimiz pis benim mantığımda bunu almıyor onu bu havaya nasıl maruz bırakırım gün içinde yeterince ilgilenmeye çalışıcam ki zaten 2. ayda bırakmak zorundayım bana alışmasın herkes aynı değil

tabi haklisiniz herkes ayni degil.
her anne farkli buyuzden de her bebek farkli yetistirilip farkli bireyler oluyor.
sansiniz bol olsun.

face kullanmıyorum, ama insanların kendi görüşlerine göre yoğurup fikirlere yeni şekiller vermesi, fikrin özünün yanlış olduğunu düşündürtmez bana.
ben adem güneşle online satışı olan bir kitapçının çok satanlar listesinde çocuk psikolojisi bölümünde hangi kitaplar olduğuna bakarken karşılaştım. birinci sabiha paktuna keskin idi. kadının fikirlerini merak edip birkaç yazısına baktım ve şok geçirdim resmen! bir doktorun üstelik bir kadın doktorun böyle çağdışı fikirlerinin olmasına ayrı şok oldum bu kadının kitaplarının birinciliği götürmesine ayrı şok oldum.
sonra adem güneşi araştırdım çocuk yetiştirme konusundaki fikirleri bana araştırdıklarımın içinde en mantıklı geleni oldu.
tekrar ediyorum çocuğum yok ama kedimin bile miyavlayış şeklinden kakası mı geldi, acıktı mı , canı mı sıkıldı bunu anlıyorsam çocuğun sinyallerinin çok daha güçlü olacağını ve kendisinin ne istediğini anlatabileceğini inanıyorum.

yani adem güneşte esas sevdiğim şey siz kendinizi rahat bırakın korkularınızdan kurtulun çocuk sizi yönlendirecek fikri, onun dışında şunu şöyle yapın bunu da böyle yapın gibi tavsiyeler zaten uzun sürede uygulanabilir gelmiyor bana

Benimde çocuğum var kedim yok o yüzden karşılaştırma yapamıcam sana mantıklı geldi ise uygularsın elbette, ben buyurgan ifadeleri hiçbir zaman dinlememişimdir

tabi haklisiniz herkes ayni degil.
her anne farkli buyuzden de her bebek farkli yetistirilip farkli bireyler oluyor.
sansiniz bol olsun.
Teşekkür ederim. Her bebek özeldir ve en güzel şekilde yetiştirilmeyi hakediyor inşallah hepsi vatanına milletine hayırlı birey olur

dogrudur kusura bakmayin.
konu uyku ve ayri yatirma olunca biraz kontrolumu kaybediyorum kusura bakmayin.
baslarda bende bebegimi ayirdim erkenden ama cocugumun yakasini gece teroru birakmadi,o gunler aklima geliyor..
ve aslinda hijyen vs. sebepleriyle ayirmistim onun bunun lafina inanip.
Bu konuda her kafadan bi ses duymak insanı yıpratıyor haklısınız .en güzel doğruyu anne çocuk buluyor

Teşekkür ederim. Her bebek özeldir ve en güzel şekilde yetiştirilmeyi hakediyor inşallah hepsi vatanına milletine hayırlı birey olur

amin amin insallah.En Büyük TÜRKİYE

Bu konuda her kafadan bi ses duymak insanı yıpratıyor haklısınız .en güzel doğruyu anne çocuk buluyor

aynen dediginiz gibi,cocuk anneye ne istedigi hakkinda yol gosteriyor:KK46:

Eki Görüntüle 1748058

Sadece şu başlığı bir okuyun: ileri yaşlarda çocuk sahibi olma

Erkekler ileri yaşlarda daha sakin olur kadınlar ise yeterince koşturamaz, bakın koşturamayabilir falan değil, koşturamaz bitti, nerden biliyorsun be adam, bu kadar kesin ifadeler ne cüret yani

ağır saçmalamış.
kendince düşüncelerini yazmış, ne kaynak var ne de yapılmış bir araştırmayı destek gösterebiliyor.
bana göre de erken yaşta baba olan erkekler hiçbir sorumluluk alamıyor.
ben de kitap yazayım bari..

Bu konu annenin çalışıp calismamasiyla değişir bence. Ben çalışıyorum ve iki yaşına kadar aynı odada kalmayı düşünüyorum aynı yatakta değil tabi ki.

Tracy hogg da çok okudum ama onu da her konuda desteklemiyorum, yatır kaldır bize uymadı misal, oyun yaptı oğlum, biz de bir dönem birlikte uyuduk, uyku denirdi tabi, kendimi kasa kasa semsert uyanıyodum
Kesinlikle ınsann ılıskılerı konusunda kesinlik olayına ınanmıyorum bu doğrudur bu yanlıştır gibi.. bı çok konuda bir çok etken vardır ..kültür ,ortam ,karekter yapısı..çocuk yetiştirmek ayrı bi sanat ..insan yetiştirilir ama iyi insanı herkes yetıstıremez ınşallah cocuklarımız iyi dürüst insanlarla karşılaşır ve yaşarlar hergün daha çok kirlenen bir dünyada onlar masum kalsa bari :(

Kesinlikle aynı odada kalınmalı. Hem çocuk gelişimi okuyan biri hemde anne adayı olarak diyorum ki siz ilk iki yaş içinde evladınızla sadakat ve güven bağını kuramazsanız ilerde yani 18li yaşlara geldiğinde kimseye güvenmeyen ve yanındakine sadık kalmayan bi birey önemlidir. Özellikle söylüyorum ilk iki yaş anne bebek arasında ki ilişki en önemli ilişki geleceğin temel adımları

Benim bebeğim 29 -30 haftalık doğdu. 2 aya yakın kuvözde kaldı. Evimize getirdiğimizde ilk başta yatağıma bitişik aynı yükseklikte bir yatakta uyuttum 1 ay kadar ama çocuk sürekli uyanıyordu. Oda da ki tozlara alışkın değildi çünkü küvoz ortamı çok sterildi. daha sonra odasında yatırdım gözlemledim herhangi bir sindirim sorunu kusma vs yoktu. Bebeğime güvendim ve odasında yatmaya başladı ve çok çok düzeldi uykusu. Bebeğim için bu şekilde hareket etmem gerekiyordu. Ne yani çocuğumu rezil mi etseydim aynı odada güvenli bağlanacağız diye. Şimdi 1,5 yaşında ve çok neşeli hareketli kendini ifade edebilen bir çocuk. Bazen yanımızda uyuma istiyoruz ama oyun yapıyor uyumuyor. Yanımızda uyutmaya çalıştığımızda ben çok ama çok yoruluyorum. Çünkü ezilme tehli,kesi olmamasına rağmen kendimi bırakıp rahat bir şekilde uyuyamıyorum.

Bence her çocuk değişiktir, anne ve çocuk arasında ki iletişime, bebeğin ne istediğine bağlıdır gibi geliyor bana. Kızımı ilk doğduğu andan itibaren asla kendi yatağıma almadım. Yatağımın yanında ki beşikte yattı, 7 aylıktı artık kendi odasında yatmaya başlamıştı.Şuan 14 aylık çok şükür kendi odasında, gece lambasına bile gerek duymadan kesintisiz uyuyor. Ben ileri ki yaşlarda odayı ayırmanın daha zor olacağını düşünüyorum.

ilk aylar aynı oda da olmakta fayda var
ama 5 veya 6. ayda ayrılmalı odası çocuğun
bende küçükken annemle yatardım asla tek başıma bir oda da yatamam karanlıktan çok korkarım ışık olsa bile başka şeyler kurar korkarım
oğlumda benimle yatmaya alıştı malesef ve şuan görüyorum ki oda ben gibi olmaya başladı karanlıktan korkuyor benden ayrı yatamıyor. kış geçsin yazın tamamiyle odasında yatıracağım onu.

Kesinlikle aynı odada kalınmalı. Hem çocuk gelişimi okuyan biri hemde anne adayı olarak diyorum ki siz ilk iki yaş içinde evladınızla sadakat ve güven bağını kuramazsanız ilerde yani 18li yaşlara geldiğinde kimseye güvenmeyen ve yanındakine sadık kalmayan bi birey önemlidir. Özellikle söylüyorum ilk iki yaş anne bebek arasında ki ilişki en önemli ilişki geleceğin temel adımları
Soyledıklerınız doğru olabilir ama kesin onusmak yanlıs ayrı odada yasada guvenı saglayabilen çocuk anneler vardır ki ben yatırmıyorum ..bu arada bende okul öncesi öğretmeniyim;)

Soyledıklerınız doğru olabilir ama kesin onusmak yanlıs ayrı odada yasada guvenı saglayabilen çocuk anneler vardır ki ben yatırmıyorum ..bu arada bende okul öncesi öğretmeniyim:KK66:
Evet sağlayabilir ama işi daha zor olacaktır ben kendi adıma kesin konuşuyorum kesinlikle 2 yıl aynı odada yatıcaz

2 yıl aynı oda için fazla.
En fazla 3 ay aynı odada yatırmayı düşünüyorum ben.
Henüz yok çocuğum.

Back
X