Bebekle ayni odada mi yoksa ayri odada mi????

Sizin çocugunuz ister ayırın ister Ayırmayın birlikte yatın beni ilgilendirmez konu sahibi sormuş ben fikrimi paylaştım
Bende konu sahibine fikrimi belirttim sizin belirtiğiniz konu bir çok anne ve babanın ortak sorunu
Bende bu konu hakkında ki fikrimi belirttim böyle sert bi tavıra hiç gerek yok

ben 2 yıl aynı odada yatırdım.ve çok da yerinde bir karardı bence.zaten ilk zamanlar sık sk uyanıyorsun ayrı odada olmasına gerek yok bence hem de ne bileyim minicik bebeği odada tek başına bırakmak bana doğru gelmiyor.
Ben bebegimin yatagiyla kendi yatagimizi birlestirdim dip dibe yaptim nefes alip verisini bile duyuyorum ayri odada dusunemyrm bile bu kadar kucuklerken

Ben bebegimin yatagiyla kendi yatagimizi birlestirdim dip dibe yaptim nefes alip verisini bile duyuyorum ayri odada dusunemyrm bile bu kadar kucuklerken
benimki de öyleydi.hem bir bebek için annesinin kokusunu alarak uyumaktan daha güzel birşey var mıdır?

Ilk 6 ay ayni odada yatmasi gerekir. Ayiracaksan da 8 aylik olmadan ayir sonra 2 yasina kadar cok zor oluyor ayirmak.

merhaba arkadaslar benim bu ara arastirmaktan yoruldugum bi cikmazim var. sizce bebek ilk iki yil anneyle mi uyumali yoksa ayri odada mi kalmali? pedagog adem günes iki yil anneyle kalmali diyor güvenle baglanma icin psikolog özgül piyade ise hemen ayri odada yatiriabilir diyor aitlik duygusu icin simdi ben hangisini yapmaliyim sizce yorumlarinizi bekliyorum
Bebeginizi geceleri de emzirebilmek icin mutlaka ayni odada yatmak zorundasiniz (anne sutunun onemini mutlaka biliyorsunuzdur). Saglikli bir dogum dilerim.

Ben 5 yaşıma kadar annemlerin odasında kalıyordum. Bu yüzden midir bilmem ama aşırı düşkünüm anneme. iyi bişey mi kötü bişey mi bilemiyorum..

3 aylikken odasini ayirdim
Ya bu erken odasını ayırma meselesini Nasıl yspıyorsunuz Cidde'n hayran kalıyorum. Benim odayı ayırmam gibi bir ihtimal yok çünkü odası yok o ayrı mesele de :) yani şuan oğlum 6 aylık nerdeyse saat başı uyanıyor , odayı ayırınca çok yorucu olmaz mı

ben yurtdisinda yasiyorum burdaki arkadaslarimdan gordugum 6 ayliktan sonra bebekler tek basina uyuyor.Ve besiklerine yaitirip odadan cikiyorlar bebek aglasada o besige yattiysa kaldirmiyorlar bana cok duygusuz geliyor kendim rahat edicem diye minnacik bebegimi bu kadar uzemem bence en dogrusu 1.5 2 yasinda ayirmak

bilmiyorum esimde bir yil kalsin diyor. tesekkür ederim

Öyle bi söylemissiniz ki evine misafr gelicek de 1 yl kalsin gibi.
O duruma gòre degisir daha bebek dogmadan kafanizi bunlarla yormayin.
Benim 2 oglum var ikiside bizimle ayni odada yatiyor biri bi besikte biri bi besikte.
15 aylik ve 3 aylik .
Hicde ayri odada yatrmayi düsnmedim bugüne kadar bana kalirsa cok da erken yani.zaten ben orda aglasa duymam en mantiklisi yanimda olmasi benim icin en az 3 4 yasina gelmesi lazim ayri odada kalmasi icin.

merhaba arkadaslar benim bu ara arastirmaktan yoruldugum bi cikmazim var. sizce bebek ilk iki yil anneyle mi uyumali yoksa ayri odada mi kalmali? pedagog adem günes iki yil anneyle kalmali diyor güvenle baglanma icin psikolog özgül piyade ise hemen ayri odada yatiriabilir diyor aitlik duygusu icin simdi ben hangisini yapmaliyim sizce yorumlarinizi bekliyorum
bir bebek telsizi edin ve ayrı oda da yatır. oğlum iki saatte bir beslenmek için uyanıyordu telsizden sesini duyar duymaz yanına giderdim ve bu sebeple ağlamayı hiç öğrenmedi. şuan 3,5 yaşında odasından başka yerde uyumaz. arada aramıza gelir yatar oda kitap okumak için azıcık cilveleşmek için sonra yatağında uyur. tavsiyem sallamandan kendi kendine uyusun büyüdükçe rahatlığını ve çocuğun kendine olan güvenini farkedeceksin. uykum geldi deyip yatağında üstelikte gece lambası yakmadan uyuyan bir oğlum var. bebekken gece lambası yakmadım telsizin ışığı gecenin karanlığında biraz odayı aydınlatıyordu şimdi telsizde yok tabi fakat oğlum karanlıkta uyumaya alışık. bir televizyon programında duymuştum tamamen karanlık olmayınca vücut büyüme hormonunu tam salgılayamıyormuş ve lösemi olma riskini artırıyormuş. bu sebeple gece lambası kullanmadım 3 aylıkken kendi odasında yatmaya başladı.

Bugun kuzenlerimle bu konuyu konustuk. Cocugum falan yok sadece duyduklarimi soyluyorum suan. Bir tanidigi gece uykusu da uyku sersemiyle bebegi emzirirken bebegi cok sıkmıs bogulmus. Ayri odalarda kalmasini oneriyormus cogu insan. Odasina gidene kadar uykunun acilmasi acisindan. Ne kadar dogrudur bilemem. Veya kac aylikken ayirmak dogrudur. Her ayrinti dusunulmeli tabii.
bebeği yatarak emzirmek kadar tehlikeli bir şey yok öncelikle anne uyuya kalıp bebeğinin üstünde kalabiliyor yada bebek yatar pozisyonda emdiği için ortakulak iltihabı olabiliyor bu sebeple anne oturmalı bebeğini kucağına almalı ve öyle emzirmeli. aksi tehlikeli gerçekten.

benim pedagogun anlattiklarindan anladigim ayni yatakta cünkü bir konusmasinda sizinde söylediginiz gibi tehlikeli olmaz mi diye sorduklarinda olmadigini bu tür vakalar incelendiginde örnegin bazi ilaclari kullananlarda antideprasan gibi yada uyku sorunlari olan insanlarda olan vakalarmis yoksa saglikli olan kisilerde olmazmis bilmiyorum inanin cevabiniz icin tesekkür ederim ayrica. cocugumun egitim temellerini Saglam atmak istiyorum ne yapacagimi bilemiyorum annelik güzel oldugu Kadar zormus gercekten

Bence siz o doktorunuzu değiştirin. Bunun istisnası yok çünkü. Bebekle yetişkinin aynı yatağı paylaşması tehlikelidir her zaman. Bu yetişkinin bebekle olan yakınlığı, huyu suyu, kullandığı ilaç hiç farketmiyor.

Bu Adem Güneş denilen kişi bebeğin anne baba ortasında yatmasını mı öneriyor? Yorumlarda okudum da... Neyse, bu dünyadan bihaber, bilmemkaç yıl geriden gelen kişiyi kesinlikle ciddiye almamak gerektiğini öğrendim en azından. Bütün dünya bebeklerle uyumanın zararını ortaya çıkarıp, eskiden uygulanan hatalı davranışları gün yüzüne çıkarıp insanları uyarırken, bu eleman geri gidiyor yani, o da güzelmiş. :)

Bende konu sahibine fikrimi belirttim sizin belirtiğiniz konu bir çok anne ve babanın ortak sorunu
Bende bu konu hakkında ki fikrimi belirttim böyle sert bi tavıra hiç gerek yok
Benden alıntı yaparak bana cevap cermek yerine direk konuya yazın o zaman fikirlerinizi daha anlaşılır olur

Henüz 40 günlük bebeğim. Bizim odamızda, beşiğinde uyuyor. 6 ayla 1 sene arasında odasında uyumaya başlar diye planlıyorum. 2 yaş çok fazla geldi. Anne babadan ayrı, bağımsız bir birey olduğunu fark etmesi için açısından, çocukta alışkanlık, bağımlılık oluşmadan odaları ayırmak daha mantıklı bence.

Kesinlikle ayrı yatmaki kardeşimin oğlu 1 yasına yeni girdi asla tek yatmaz odasisında.illa görücek birini odada.benim kızım hep yalnız yatti o yüzden alıştı.olurda beraber yatmak zorunda kalırsak asla uyumaz.doktorumuz ayrı kalsın dedi.onu uyguladık

Kızım 9aylık benımle beraber yatıyor babası da ıcerıde cunku esım gece calsıyo restornda bebekle aynı odada kalmak zorundayım ve zaten bebekler sık sık uyandıgı ıcın vb annede sureklı uyanıp uyanıp gerı uyumaya calıstıgı ıcın bence aynı oda en azından 1sene de olsa sart baska odaya gıdıp gelmektense bıde ben korkuyorum ya hırsız gırer yada bısey olur kalkar sesını duymazsam flan dıye o yuzden benımle yatıyo ama oyle bı baglandıkı artk gunduz bıle odadan cıksam aglıyo
Çok yanlış yapmişsin canım ilerde hiç ayıramıycaksın ne yazıkki.olucagi varsa o hırsızon gücü sana yetemiycek mi bende korkuyordum alarm taktırdım eve rahatım

Back
X