Bebekle ayni odada mi yoksa ayri odada mi????

Aksine benim yanimda uyurken saat basi kalkan kizim , odasini ayrinca uyanmadi uyudu hep , hem kalksa bile bir iki adim odasina gidersin hem bebek icinde daha iyi oluyor alisiyolar suan kizim 9 aylik arada yanima getiriyorum asla uyumuyor sadece odasinda uyuyor alisti cünkü..
Doktorumuzda zaten böyle olmasinin en iyisi oldugunu söyledi.
Vay çok iyi olmuş ya o. Ama bende oğlumu beşiğinde uyutuyorum hep, 20 dk falan anca uyuyor, uyanıp ağlıyor yanıma gelmek istiyor. Yanımda da heryerim tutuluyor tabi :( sizinki çok rahat olmuş maşallah

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, öncelikle.

1 yaşına kadar aynı odada kendi beşiğinde uyudu, 1 yaşında beşiğini odasına taşıdık ve ben de o odadaki kanepede yattım 3 ay kadar. Şimdi 2,5 yaşında
Aslında o değil ayrılamayan bendim:) Hala gece gider üstünü örtme bahanesiyle öper koklarım.

Her bebek farklı onun için en doğrusu neyse onu bulup uygularsın inşallah. O kitaplarda yazanlara uymuyor her bebek.

ah bebegim bi olsa hiç ayırmıcam yanımdan da olmuyo gelemedi bi turlu:KK42::KK42:

Annemle yatiyormusum, uyurken uzerime donmus ve neredeyse boguluyormusum. Yine yatarken emziriyormus uyuyakalmis yine memeden boguluyormusum. Anne degilim ama ayni yatak tehlikeli geliyor bana. Ben korkarim gece uyurken insan bilincsiz oluyor sonucta.

Annemle yatiyormusum, uyurken uzerime donmus ve neredeyse boguluyormusum. Yine yatarken emziriyormus uyuyakalmis yine memeden boguluyormusum. Anne degilim ama ayni yatak tehlikeli geliyor bana. Ben korkarim gece uyurken insan bilincsiz oluyor sonucta.

Adem güneşe göre bu dediklerini sadece alkol kullanan anne yaparmış, annen alkol alıyor muydu

merhabalar ıkı oğlusum var bırı 4 bırıde 1 yasına gırecek ıkısınıde donmeye baslayınca 6 aylık gıbı ayırdım su anda ıkısıde aynı odada yatıyor gece lambası kullanmıyoruz hem karanlıkta kaldıgında korkmamayı ogrenıyor hemde kendı basına kalabılmeyı benım tavsıyem kendı hakımıyetını kurana kadar yatır sonrasında odasına koyarsın zaten en ufak bır seste uyanıyorsun ayrıca bızım bırde eslerımız var :D

Adem güneşe göre bu dediklerini sadece alkol kullanan anne yaparmış, annen alkol alıyor muydu
Hayir ya ne alkolu. Annem akrabalar geldiginde masa kuruldugunda bile bardagin dibinde olsun alkol almaz, hemen sarhos olur cunku kadin alisik degil.
Benim abim vefat etti, annem uzerimde uyuyakaldiginda onu uyandiran abimmis, eline vurmus, avucuna koymus elini annem oksamis elini sonra uyanmis annem oyle diyor. Bunu neden yazdim soyleyeyim, hep yazmak istemistim bu ana kismetmis :)

Hayir ya ne alkolu. Annem akrabalar geldiginde masa kuruldugunda bile bardagin dibinde olsun alkol almaz, hemen sarhos olur cunku kadin alisik degil.
Benim abim vefat etti, annem uzerimde uyuyakaldiginda onu uyandiran abimmis, eline vurmus, avucuna koymus elini annem oksamis elini sonra uyanmis annem oyle diyor. Bunu neden yazdim soyleyeyim, hep yazmak istemistim bu ana kismetmis :)

Başın sağolsun bu arada,bu yaşa gelmen mucize olmuş bi yerde, 2 kere boğulma tehlikesi atlatmışsın

2 yıl aynı yatak diyor adem güneş,eş ilişkisi ne olacak pardon,bana saçma geliyo, bağlanma sadece yataktan ibaret değil ki
2 yıl cok fazla adem beyı hıc dınlemedım okumadım bızım doktorumuz herkesın ayrı bır yogurt yeme seklı var dıyordu..karsınızdakı hekımınıze pedagoga güvenın benımkı cok uztmadan ayırın aynı yatakta tavsıye etmıyorum dedı..demeseydıde ben ayırmıstım zaten odasını...hıc benımle yatmadı..bendee 2 yasına kadar benımle yatmasını yanlıs buluyorum karı koca ılıskısı ne olucak

Her çocuk farklıdır her evin durumuda farklidir. çok sık uyanan bir bebek değilse ve evin sıcak 1 2 aydan sonrada odasini ayirabilirsin kapilar açık kalir en ufak sesi duyarsin. Benim oğlum ekimde 2 yaşını doldurdu bizim odamizda beşiğinde uyuyor evim soğuk. Ama yazin beşiğini odasina koydum odasinda beşinde uyudu şimdi masyısta bir bebeğim daha olacak inşallah o zaman yaz kış kendi odasinda uyuyacak inşallah.

Bebekten bebege ve anneden anneye degisir uykun hafifse ve bebegin sesini duyurabiliyorsa odasini ayirabilirsin belki ama 10 11 aydan once ayirma bence

Üç yasına kadar anne odasında kendi yatağında yatmalı bir yasndan önce ayırmaya çıok erken gece sıksık uyanabiliyor.. bi kaç aylıkken zaten çok sık uyanır ve kuzma boğulma ihtimalı olabliyor. Üstü açılıyor filan bence üç yas ideal.

Yeğenimin odasını 40. günden itibaren ayırdık.
Çıldırıyor anne babasına bağlılık ve güven açısından.
Ha tek kötü tarafı "benim odam" düşüncesi oldu. Kendi odası dışında rahat edemiyor.

aynı odada kalmalı bence. ya da, odalar yakınsa bebek uyuduktan sonra kapı acık tutulmalı, ağlarsa hemen cukk diye yatagın ıcıne gırıp onla beraber uyumalı :)

ilk 6 ay bizim odada beşikteydi, 6 aylıkken ayırdım, şimdiki aklım olsa daha da erken ayırırdım çünkü çocuk bizim sağa sola dönmemize bile uyanıyordu, kendi odasında sessiz daha kaliteli uyumaya başşladı.
bana doğru gelmiyor öyle 2-3 yaşına kadar aynı odayı paylaşmak, hele ki aynı odada cinsellik yaşamak (yaşayanları duydum ondan diyorum) aynı yatak olayı da benim gibi takıntılı anneler için imkansızdır herhalde, kızım 4 yaşına yaklaştı, bazen sabaha karşı gelir yanıma yatıp uyumaya devam eder, gözümü bile kırpamam dönerim, üstüne çıkarım, tekme dirsek falan atarım diye :KK17:

2 yasina kadar beraber uyuduk.arada babayla aramiza girsede genelde kendi yanima aldim.biz yatagimizin yanina ek yaptik onun icin genislestik yani.emzirme donemi bitince de yatagini ayirdik.ayni odada ayri yatakta simdi

Benim kızım doğduğunda ilk 1 ay kadar aynı odada olacak,sonra odaları ayırıcam :) Ben yanlış buluyorum :)

face kullanmıyorum, ama insanların kendi görüşlerine göre yoğurup fikirlere yeni şekiller vermesi, fikrin özünün yanlış olduğunu düşündürtmez bana.
ben adem güneşle online satışı olan bir kitapçının çok satanlar listesinde çocuk psikolojisi bölümünde hangi kitaplar olduğuna bakarken karşılaştım. birinci sabiha paktuna keskin idi. kadının fikirlerini merak edip birkaç yazısına baktım ve şok geçirdim resmen! bir doktorun üstelik bir kadın doktorun böyle çağdışı fikirlerinin olmasına ayrı şok oldum bu kadının kitaplarının birinciliği götürmesine ayrı şok oldum.
sonra adem güneşi araştırdım çocuk yetiştirme konusundaki fikirleri bana araştırdıklarımın içinde en mantıklı geleni oldu.
tekrar ediyorum çocuğum yok ama kedimin bile miyavlayış şeklinden kakası mı geldi, acıktı mı , canı mı sıkıldı bunu anlıyorsam çocuğun sinyallerinin çok daha güçlü olacağını ve kendisinin ne istediğini anlatabileceğini inanıyorum.

yani adem güneşte esas sevdiğim şey siz kendinizi rahat bırakın korkularınızdan kurtulun çocuk sizi yönlendirecek fikri, onun dışında şunu şöyle yapın bunu da böyle yapın gibi tavsiyeler zaten uzun sürede uygulanabilir gelmiyor bana
canım evet aynen yazdıgın gibi oluyor aglayısı yada davranışından nyi var anlayabiliyorsun..4. ayına giriyor kızım fakat kitap okumuyorum bile canım nasıl isterse öyle davranıyorum kuzuma.yok kucagına alma alısır yanında yatırma alısır.anneyim ben anne alısacak tabiki..rabbim tez zamanda snada nasip edecek inşallah..hiç tanımıyorum seni forumda tanısştık ama nedense kanım kaynadı ısındı sana ve aklımdasın hep.dualaımdasın

merhaba arkadaslar benim bu ara arastirmaktan yoruldugum bi cikmazim var. sizce bebek ilk iki yil anneyle mi uyumali yoksa ayri odada mi kalmali? pedagog adem günes iki yil anneyle kalmali diyor güvenle baglanma icin psikolog özgül piyade ise hemen ayri odada yatiriabilir diyor aitlik duygusu icin simdi ben hangisini yapmaliyim sizce yorumlarinizi bekliyorum
yanında yatmasada aynı odada yatmalı bebek..ben öyle yapıyorum.ama 3 ay yanımda yattı şimdi 4 aylık

Back
X