Bebekle gün içinde ilgilenmek

melebaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
255
443
103
31
Kızlar merhaba 6,5 aylık bir oğlum var ve bu aralar özellikle kafama takılan Bi soru var. Gün içinde bebeğinize uyanık olduğu heran ilgileniyor musunuz? Yani nasıl anlatsam bilmiyorum ama ben mesela onu yatağında oynaması için bırakıp yemek hazırlamaya gittiğimde pişmanlık duyuyorum yanında değilim gibi. Süreli başında oturup onunla ilgilenmem gerek gibi hissediyorum. Kendi kendine vakit geçitçrebilen Bi bebek aslında bazen yarın saat hiç sesi cıknadan oynar kendi kendine ama ben cok huzursuz oluyorum. Belkide bu instamomlardan dolayı sanki onlar hiç Bi iş yapmadan sürekli cocuklarının basındalarmış gibi. onu yalnız bırakıyormuşum gibi hissediyorum. Bunun Bi standardı varmı yani siz nasılsınız gün içerinde bebeklerinize karsı?

Kızlar merhaba 6,5 aylık bir oğlum var ve bu aralar özellikle kafama takılan Bi soru var. Gün içinde bebeğinize uyanık olduğu heran ilgileniyor musunuz? Yani nasıl anlatsam bilmiyorum ama ben mesela onu yatağında oynaması için bırakıp yemek hazırlamaya gittiğimde pişmanlık duyuyorum yanında değilim gibi. Süreli başında oturup onunla ilgilenmem gerek gibi hissediyorum. Kendi kendine vakit geçitçrebilen Bi bebek aslında bazen yarın saat hiç sesi cıknadan oynar kendi kendine ama ben cok huzursuz oluyorum. Belkide bu instamomlardan dolayı sanki onlar hiç Bi iş yapmadan sürekli cocuklarının basındalarmış gibi. onu yalnız bırakıyormuşum gibi hissediyorum. Bunun Bi standardı varmı yani siz nasılsınız gün içerinde bebeklerinize karsı?
Bende arada yalnız bırakıyorum işim olduğunda. Bence yalnız bırakmak gerekiyor. Genelde ona bütün vaktimi ayırıyorum doğduğundan beri. Sadece yemek yaparken başka şeylerle oyalanması için önüne bişeyler koyuyorum çekmeceleri filan karıştırıyor. Kendi kendine vakit ayırması iyi birşey duruyorsa :)

Keske benimki de oyle dursaydi da baska seyle ilgilenebilseydim. En buyuk hayalim dogum sonrasi iki sene ucretsiz izin almakti ama kizim butun gun uyumayip kucakta gezdigi icin ise basladim. 5,5 aylik su an.

Oy onun kendi kendine oymalarını yesinler, ne güzel uysal, tek durabilen bir bebeğiniz var Allah nazarlardan saklasın çok severim öyle bebişleri bazıları hemen ağlarya biri odadan çıkınca, henüz bebeğim yok ama olursa inşallah bende öyle alıştırmak isterim varsa bir tavsiyenizi alırım:emir_bebek:

Ben arada salona yere koyardim kendi yuvarlanirdi. Mutfaktaysam mama koltuguna oturturdum. Surekli bebekle ilgilenmek mumkun degil tabi ev isi yemek yapiyoruz

Henüz bebeğim yok kısmetse yakında ben de anne olacağım ama bence bebeklerin kendi kendine vakit geçirmeyi öğrenmesi gerek , evet çocuklar çok önemli ama sizin başka sorumluluklarınızda var sonuçta ;)

Çocuğunuzu sizi görebileceği yerde işinizi yapın böylece bebeğinizin içi rahat olur yanında hisseder sizinde içiniz rahat olur arada bakarsınız. Yere battaniye serin bebeğinizi koyun o oynarken sizde yemek yapın

Kendi başına oyalanması için bırakmanız normal ama aynı odada olmanız daha iyi olur. Gözünüz üstünde olsun. Bebek bu, hareketlidir, ne olur ne olmaz.

6 aylık oğlum malesef yanlız kalmak istemiyor bana çok alışkın. Etrafa bakar ben yoksam görüş alanında kıyamet kopar. Ne güzel bebeğiniz kendi vakit geçiriyor. Endişelenmeyin bence yemek yaparken koyun önüne oyuncaklarını ilgilensin kendi kendine kalmaya alışsın şimdiden. Inanın tek kalmaya alışmazsa çok zor.
Günlük rutinim:
Sabah 7 de kalkıyoruz oğlumu mama sandalyesine oturtup mutfağa alıyorum ve önüne oyuncak koyuyorum beni gördüğü icin sıkıntı olmuyor ve kahvaltı hazırlıyorum. Kahvaltıdan sonra biraz daha oyun oynayıp uyutuyorum. O uyurken etrafı toplayıp bulaşıkları hallediyorum. Oğlum uyanıyor süpürgeden korktuğu için kanguruya aliyorum birlikte ev süpürüyoruz ve siliyoruz. O kadar zor oluyor ki anlatamam.
Tüm gün yapışık ikiz gibiyiz birşeyleri sürekli beraber yapıyoruz. Aksam oluyor uyku saati geliyor ve yanına yatmazsam asla uyumuyor illa bana dokunacak. Haliyle gün benim için 9 da bitiyor.

Ne güzel yavrunuza maşallah allah nazarlardan korusun.

Ben anne değilim ama cocugunuzun aglamadan kendi kendine oynaması cok iyi cunku oyle olmasa çok zorlanırdınız.
Sadece baska odada degilde yanınızda oynasın.

Sizin baska isleri yapmanızda kolay olur.

Surekli aglayan sizden ayrılmayan bir bebek dusunun.. her işiniz yarım kalır.
Ve diğer kişileride kafaya takmayın. Orada herkes mutlu herkes cok ilgili gercekler öyle olmuyor ama 🙄

ne guzel iste kendi kendine oyalanabiliyor.bizim de 6 aylik olmak uzere.gun icinde anakucagini odada odaya goturuyorum bir is yapacaksam.mutfakta da mama sandalyesinde duruyor.genelde altini degistirirken konusuyorum.bi de kendi kendine durmak istemediginde konusup oynuyorum.siz yine de ayni odada bulunun bence nolur nolmaz.ilgilenmeseniz bile sizi gorebilsin :) ayrica ins. annelerine hic kafayi takmayin.bi kismi maddi durumu iyi olup hic ev isi yapmayan tipler.bi kismi da hayatta biseyi basarma duygusu tatmadiklari icin cocuklari uzerinden prim yapmaya calisiyor.yalan dolan hepsi :)

Back
X