• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle hayata uyum

Ağlarsa ağlasın kız açık hava işte dışarda bir sürü ses var 😂 ben kapalı ortamlara gitmekten çekiniyorum. Eşimle kahvaltıya gitme planları yaptık burnumuzdan gelir mi acaba onu düşünüyorum 😂
Kapalı ortamlara enfeksiyon açısından çekiniyorum avm felan 🥹bir de emzirmeye başladıysam 40 dk off um 😆 evde böyleyse dışarda bi de beceremezsem stres olursam daha uzun sürerse diye 🥲 sizin de bebeğiniz daha kucukmus siz nasıl yapıyorsunuz

Ben bazen balkonda uyuttum öyle kucakta bebeler üşümez hatta üşümesi daha iyiymiş kahverengi yağ dokusu var ensede sırtta omuzlarda bu doku koruyor bebeği çok sıcak tutunca da gidiyor bu yağ dokusu büyüyünce de lazım ve bebekken gidince gelmiyo aşırı bilimsel olmasa da. Öyle 334332 togglu ugku tulumlarına da gerek yok ben evin ısısını da 21 22 tuttum hep genelde 22 kar varsa 23 ve hasta olmadı hiç. İlk aylar slingle grzdik hep bi süre sonra bebe arabasını almayı bıraktım
Yaa bu sıcak havalarda da evi serinletmek benim için bir dert. Klima var odamızda, ama klimanın o havası benim başımı ağrıtıyor, bebeğim de kötü etkilenir mi diye korkuyorum😆 bir de 25 derece bana çok iyi geliyor 22-23de ben üşüyorum bebekleriimiz üşümez mi ya 🥲

heh bizde karın icine atacak olan o, "aman görmeyeyim" diye arkasini dönecek olan benim. Aslinda ben anksiyetik bir insanim genetik

olarak ama kendimi frenleye frenleye toparladim epey. cocugun terbiyesinj komple esime biraktim. o ne derse ona uyucam.

kesinlikle. cok sicaga alistirmaya da gerek yok. ben haziran dogumluyum, bebege yel girer diye beni 7 kat sarip hastaneden cikarmislar😂 simdi hic dayanamiyorum soğuga hemen üşürüm. eşimse subatta şortla bakkala gider 😅 cok korumak, sakınmak istemiyorum.
Bebeye göre şekil alacaksın zamanla

Yaa bu sıcak havalarda da evi serinletmek benim için bir dert. Klima var odamızda, ama klimanın o havası benim başımı ağrıtıyor, bebeğim de kötü etkilenir mi diye korkuyorum😆 bir de 25 derece bana çok iyi geliyor 22-23de ben üşüyorum bebekleriimiz üşümez mi ya 🥲
O yokken klima aç kapa yapmıştım ben de ağustosta doğurdum. Valla bebeğiö hiç hasta olmadı diyebilirim ama yaz kış dışarı çıkardım ben sıcağa gelemiyorum evde hava temizleyici de var o da havaya etkili gece 1 derece çıkarttım 22 23 bence idealdi 25 derecede durduğumu düşünemiyorum 🤣

Yakında bu düşüncelerin değişecektir, henüz her şey çok yeni.
Benim için ilk 2 ay zordu ama tamamen benimle alakalı bir süreçti. Bebeğimin ağlaması, gazı falan yoktu çok şükür. Herkesin toparlanma süreci farklı, bence kendini kimseyle kıyaslama.
Doğum şeklinden tut bebeğin kolik olup olmamasına kadar hepsi sürpriz sonuçta.
Yakın zamanda sen de normal yaşama döneceksin eminim. Ama hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ahdhdj Yahu mesajı güzel bitireyim dedim ama evden bebekle çıkmak ne kadar zor aklıma o geldi, bebek çantasını eksiksiz yapmak falan😂 eskiden çantama rujumu attım mı diye kontrol ederdim, hey gidi günler.
Ağlanacak halime güldüm 😅😅
O koşturmacaya razıyım şuan ruj değil de kıyafetlerini bezini düşüneyim ama yeterki becerebilelim kafasındayım. 🙈 en azından şimdilik 🤣

Bebeye göre şekil alacaksın zamanla

O yokken klima aç kapa yapmıştım ben de ağustosta doğurdum. Valla bebeğiö hiç hasta olmadı diyebilirim ama yaz kış dışarı çıkardım ben sıcağa gelemiyorum evde hava temizleyici de var o da havaya etkili gece 1 derece çıkarttım 22 23 bence idealdi 25 derecede durduğumu düşünemiyorum 🤣
aslında ben de serinlikte yatmaya bayılırım yaz kış ve sıcakta uyuyamam. Ama bebek geldigi günden beri 25 derece idealmiş gibi geliyor yaa 😅 klimanın o havasını sevmedigimden klimayla camı aynı anda açıyorum felan çok sağlıklı düşünemiyorum 🥲
Bu arada haftasonu dışarı çıkartmaya karar verdim önce eşimle çıkayım sonra annemle devam edeyim sonra küçük küçük kendim çıkayım dedim 🥹

Merhabalar.
yaklaşık 20 günlük bebeğim var, hastaneye ananeye vs gitmek dışında dışarıya çıkmaktan çok çekiniyorum, geriliyorum.
Eşim babalık iznindeyken bir kere yakınımızdaki parka kahvaltıya gittik 1 saatliğine ama onda bile uyanacak diye aklım çıktı.
Çok bunaldım, sadece meme veriyorum ve memede sakinleşip uyuyor. Emzik kabul etmiyor (bips ve mamajoo damaklı denedik önerilere açığım). Biberon comotomo var ama meme reddi yapar diye onu da hiç denemedim. Dışarı çıkarız da ağlar baş edemem, emziremem durmazsa vs diye çok endişeleniyorum. Bebekli insanlar normal yaşama ne zaman dönüyorlar ve nasıl dönüyorlar acaba🥲
Herkes hemen dışarı çıkıp hemen her şeye adapte oluyor da bir biz geri kalmışız gibi hissediyorum, kendimi beceriksizmiş gibi görüyorum.
Bu konuda siz tecrübeli anneler nasıl bir yol izlediniz? Neler yapabilirim?
Karışık anlattıysam kusura bakmayın, dağınık bir zihinle yazdım..

Ay sakın kendinize yüklenmeyin lütfen. İlk günler çok zor hele ilk bebekte acemilik de var.

Bence şu an günde 10-15 dk ile başlayarak yürüyüşe çıkabilirsiniz hafiften.
Eviniz de müsaitse asansör vs varsa kolay olur.
Emzirin altını değiştirin pusete koyun beyaz gürültü açın. Baktınız uyuyor devam edersiniz bir parka gider oturursunuz.
Yok huysuzluk yaparsa dönün hiçbir şey olmaz
Panik olmayın.
Herkes geçiyor aynı yerlerden
En zor günlerinizi yaşıyorsunuz şu an günden güne kolaylaşacak siz tecrübelendikçe her şey daha basit olacak ♥️
Bunları 6 aylık minişimle parktan yazıyorum şu an 😂

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    81 KB · Görüntüleme: 14
Ay sakın kendinize yüklenmeyin lütfen. İlk günler çok zor hele ilk bebekte acemilik de var.

Bence şu an günde 10-15 dk ile başlayarak yürüyüşe çıkabilirsiniz hafiften.
Eviniz de müsaitse asansör vs varsa kolay olur.
Emzirin altını değiştirin pusete koyun beyaz gürültü açın. Baktınız uyuyor devam edersiniz bir parka gider oturursunuz.
Yok huysuzluk yaparsa dönün hiçbir şey olmaz
Panik olmayın.
Herkes geçiyor aynı yerlerden
En zor günlerinizi yaşıyorsunuz şu an günden güne kolaylaşacak siz tecrübelendikçe her şey daha basit olacak ♥️
Bunları 6 aylık minişimle parktan yazıyorum şu an 😂
Ya çok teşekkür ederim dilinden anlayamamak çok geriyor beni. o yüzden dışarda da ağlar anlamazsam herkes bize bakarsa idare edemezsem diye çok kaygılanıyorum. Bir de dün gaz sancılarımız başladı, dışarda sancılanırsa diye geriliyorum bir de 🥲
Asansörümüz var eşimle yarın çıkacağız, haftasonu eşimle çıkıp sonra annemle çıkayım sonra da kısa kısa kendim çıkarım diye düşündüm 🥹 gittikçe kolaylaşır süreç inşallah benim için de

Evet ben de 25 derece seviyorum
Ama bebeklere sanırım fazla geliyor ter bezleri gelişmediği için daha düşük sıcaklık gerekiyor. Ben de doktora sorduğumda böyle dedi. Yurtdışında uyuma sıcaklığı 19-21 falan deniyor da biz daha sıcak iklimde yaşıyoruz o bize hiç uymaz. 22 ler falan bebek için iyi. Gerçekten de rahat ediyorlar

aslında ben de serinlikte yatmaya bayılırım yaz kış ve sıcakta uyuyamam. Ama bebek geldigi günden beri 25 derece idealmiş gibi geliyor yaa 😅 klimanın o havasını sevmedigimden klimayla camı aynı anda açıyorum felan çok sağlıklı düşünemiyorum 🥲
Bu arada haftasonu dışarı çıkartmaya karar verdim önce eşimle çıkayım sonra annemle devam edeyim sonra küçük küçük kendim çıkayım dedim 🥹
Kış için dedim onu ya termostattan ayarlama yapıyoruz ya havayı yazın ben de klima ile serinlettim cam açtım. Çok az çalıştırdım yazın 22 23 yapmadım 🤣 klimada 24 25 ideal yaşadığın şehre göre filteyi sürekli temizle klimadan korkmaya gerek yok. Yakında bi park yeşillik varsa orman parkı millet bahçesi ben arabaya slinge koydum kahve vs aldım oturdum durdum. Kahvaltıya gittim vs ağlarsa da ağlar alırsın kucağına. İnsanlar hayvan gibi gülerken bağjra bağıra konuşurken bizim bebemiz ağlasın çok mu? Daha bu sabah gittik parkta yemek yedik geldik oyun alanı olan yerler de iyi oluyor

Ya çok teşekkür ederim dilinden anlayamamak çok geriyor beni. o yüzden dışarda da ağlar anlamazsam herkes bize bakarsa idare edemezsem diye çok kaygılanıyorum. Bir de dün gaz sancılarımız başladı, dışarda sancılanırsa diye geriliyorum bir de 🥲
Asansörümüz var eşimle yarın çıkacağız, haftasonu eşimle çıkıp sonra annemle çıkayım sonra da kısa kısa kendim çıkarım diye düşündüm 🥹 gittikçe kolaylaşır süreç inşallah benim için de
Herkes baksa ne olacak ki 😂
Bebeğim dışarıda ağladığında en fazla yardıma ihtiyacınız var mı diye yanaşan oluyor. Onun dışında öyle yargılayıcı bakış görmedim merak etmeyin.
Ağlasın hemen eve dönersiniz ne olabilir en fazla 10 15 dk uzakta olsanız eve en fazla o kadar ağlar eve dönüp emzirirsiniz. Dışarıda sokaklarda tabi ki emzirmeye çalışmayın 20 günlük zor olur. Birazcık ağlamasından da bir şey olmaz.
İlk günler ben ağlayınca azıcık kucağıma alıp pışpışlıyordum susarsa devam susmazsa pusete koyup tekrar eve dönüyordum.
İlk bebeğimde ben de böyle rahat değildim ilk zamanlar. Ağlayınca bir elimde bebek bir elimde Puset eve koşmuştum bir kez 😂 ne alaka bırak pusete işte her türlü ağlıyor susar eve girince. 😂

Ya emzik ne zaman verilmeli bir de?
Şimdi yeni bir emzik daha deneyeceğim, ama emzik ne zaman verilir uyuma esnasında mı emzirip gaz çıkartma esnasında mı?
Benim bebegim suan memede uyuyor, gaz çıkartmaya geçince uyanıyor mesela gaz çıkartıp tekrar memeye alıyorum bu döngü devam ediyor 🥲 öneriniz var mı bana?
Gaz sancılarına kadar emziksiz de devam ederiz diyordum ama dün çok gaz sancısı yaşadık meme uclarım acıdı artık hırsından ozaman emzik olsaydı iyi olurdu diye düşündüm

Ya emzik ne zaman verilmeli bir de?
Şimdi yeni bir emzik daha deneyeceğim, ama emzik ne zaman verilir uyuma esnasında mı emzirip gaz çıkartma esnasında mı?
Benim bebegim suan memede uyuyor, gaz çıkartmaya geçince uyanıyor mesela gaz çıkartıp tekrar memeye alıyorum bu döngü devam ediyor 🥲 öneriniz var mı bana?
Gaz sancılarına kadar emziksiz de devam ederiz diyordum ama dün çok gaz sancısı yaşadık meme uclarım acıdı artık hırsından ozaman emzik olsaydı iyi olurdu diye düşündüm
Gaz sancısı olıyor mu peki?

Kış için dedim onu ya termostattan ayarlama yapıyoruz ya havayı yazın ben de klima ile serinlettim cam açtım. Çok az çalıştırdım yazın 22 23 yapmadım 🤣 klimada 24 25 ideal yaşadığın şehre göre filteyi sürekli temizle klimadan korkmaya gerek yok. Yakında bi park yeşillik varsa orman parkı millet bahçesi ben arabaya slinge koydum kahve vs aldım oturdum durdum. Kahvaltıya gittim vs ağlarsa da ağlar alırsın kucağına. İnsanlar hayvan gibi gülerken bağjra bağıra konuşurken bizim bebemiz ağlasın çok mu? Daha bu sabah gittik parkta yemek yedik geldik oyun alanı olan yerler de iyi oluyor
Çok teşekkür ederim çok rahatlatıcı mesajınız, kaygılandıkça dönüp dönüp okuyacağım burdaki mesajları sakinleşiyorum.
Sling almamıştım bağlayamam diye. kanguru (babybjörn harmony yenidoğan kullanabilir yazıyor) almıştım, bebegim 4 gün önce 3700 gr oldu, kalça usg vs yaptırmadık henüz acaba kullanabilir miyim? Yoksa sling alayım hemen

kendinizi hiç bunaltmayın. iki bebeğimde asla emzik almadı. arabasına koyup bir markete gidin gelin. ben sevdiğim pastaneden bir şeyler almaya diye çıkardım. genelde öğlen uyku saatine denk getirir çıkarırdım. arabada mis gibi uyuyorlar. yarım saat bile dolaşsanız o kadar rahat edersiniz ki.
oda bu rutine alışır ayrıca. hep evin konforunda olursa tek düzeni buna alışır. farklı ortamlara sokun. sesi gürültüyü bilsin tanısın :)
ve hiç gerilmeyin. bebek bu ağlar elbet. kimse sizi yargılayamaz. anne oldunuz diye eve kapanmak zorunda değilsiniz.
varsa arkadaşınız komşunuz ilk zamanlarda size eşlik etsin.
bir kahve içmeye davet edin mesela gidin bir kafede oturun. alışmanıza destek olur.

Çok teşekkür ederim çok rahatlatıcı mesajınız, kaygılandıkça dönüp dönüp okuyacağım burdaki mesajları sakinleşiyorum.
Sling almamıştım bağlayamam diye. kanguru (babybjörn harmony yenidoğan kullanabilir yazıyor) almıştım, bebegim 4 gün önce 3700 gr oldu, kalça usg vs yaptırmadık henüz acaba kullanabilir miyim? Yoksa sling alayım hemen
Doktora bi sor önce kanguruda kafayı tutsun diyorlar ben 3 4 haftalıktı koydum eylül ekim gibi de üstüne de bol bi hırka peluş giydim o öyle uyudu durdu kanguru da vardı benim bebeğim memede sıkıntı çıkardığı için memede uyuyan bebek tecrübem yok kilosu iyi gibi maşallah ayağını gıdıkla memede gazını çıkart 3 4 kere gaz masajı yapabilirsin kiraz çekireği kemeri de almıştım ben işe yaradı

Kapalı ortamlara enfeksiyon açısından çekiniyorum avm felan 🥹bir de emzirmeye başladıysam 40 dk off um 😆 evde böyleyse dışarda bi de beceremezsem stres olursam daha uzun sürerse diye 🥲 sizin de bebeğiniz daha kucukmus siz nasıl yapıyorsunuz
Biz de toplasan 5 kere dışarı çıkmışızdır. Parka ya da eşimin okulunun bahçesi güzel, orda oturup çay içtik. Emzirip çıkıyordum emzirince 3 saat kafan rahat oluyor yine de yanıma sıcak su mama alıp çıktım

Merhabalar.
yaklaşık 20 günlük bebeğim var, hastaneye ananeye vs gitmek dışında dışarıya çıkmaktan çok çekiniyorum, geriliyorum.
Eşim babalık iznindeyken bir kere yakınımızdaki parka kahvaltıya gittik 1 saatliğine ama onda bile uyanacak diye aklım çıktı.
Çok bunaldım, sadece meme veriyorum ve memede sakinleşip uyuyor. Emzik kabul etmiyor (bips ve mamajoo damaklı denedik önerilere açığım). Biberon comotomo var ama meme reddi yapar diye onu da hiç denemedim. Dışarı çıkarız da ağlar baş edemem, emziremem durmazsa vs diye çok endişeleniyorum. Bebekli insanlar normal yaşama ne zaman dönüyorlar ve nasıl dönüyorlar acaba🥲
Herkes hemen dışarı çıkıp hemen her şeye adapte oluyor da bir biz geri kalmışız gibi hissediyorum, kendimi beceriksizmiş gibi görüyorum.
Bu konuda siz tecrübeli anneler nasıl bir yol izlediniz? Neler yapabilirim?
Karışık anlattıysam kusura bakmayın, dağınık bir zihinle yazdım..
Çook çok erken sizin için. Biz 3-4 ayda yeni yeni hastane dönüşü bir yere uğramaya cesaret etmiştik ama 9-10 aya kadar hala zordu çünkü dışarıdan tam anlamıyla anlamıyordu. Bebeğiniz şu an beslen uyu bezini kirlet döngüsünde olan bir canlı, zamanla beslenme ve uyku aralıkları açılacak, eline oyuncak verdiğinizde oynayacak, kendi kendine oturabilecek siz de kademe kademe sosyal hayata karışacaksınız :)

Biz de toplasan 5 kere dışarı çıkmışızdır. Parka ya da eşimin okulunun bahçesi güzel, orda oturup çay içtik. Emzirip çıkıyordum emzirince 3 saat kafan rahat oluyor yine de yanıma sıcak su mama alıp çıktım
Biberon kullansam belki kafam daha rahat olur ama meme reddi yaparsa diye korkuyorum. Siz biberon da veriyorsunuz anladığım kadarıyla hangi marka kullandınız acaba comotomo benimki meme reddi yapar mı diye çekiniyorum

Çook çok erken sizin için. Biz 3-4 ayda yeni yeni hastane dönüşü bir yere uğramaya cesaret etmiştik ama 9-10 aya kadar hala zordu çünkü dışarıdan tam anlamıyla anlamıyordu. Bebeğiniz şu an beslen uyu bezini kirlet döngüsünde olan bir canlı, zamanla beslenme ve uyku aralıkları açılacak, eline oyuncak verdiğinizde oynayacak, kendi kendine oturabilecek siz de kademe kademe sosyal hayata karışacaksınız :)
Ya çok teşekkür ederim 🥹 birbirimize alışma dönemindeyiz hala. Ama en rahat şimdi çıkarsın vs gibi cümleler duydugum için şimdi çıkarmıyorsam sonra nasıl çıkacağım diye düşündüm

Back
X