• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle taşınma

koli

her şeye koli

kıyafetler de dahil koli

büyük boy kolilere çöp torbasının içine kıyafetleri koyabilirsiniz

hem kirlenmeyecekleri garanti olur hem üstüne yazabilirsiniz hem de istiflemesi kolaydır

örneğin yatak odası nevresim

yatak odası şifonyer

yatak odası havlu

çocuk odası nevresim

çocuk odası kıyafet gibi gibi

bebeğin eşyalarını en son kaldırırsınız

sonuçta bir bavul bırakın en son doldurun onun bavulunu

ben bir evden diğer eve taşınırken akşam yatmak için gerekenleri yani o akşam için kullanılacak nevresimi yastık vs vs bir yere ayırmıştım

eski evdeki kirlileri topladım bir poşete tıktım o sabah, ayırdıklarımı da gittiğim yerde serdim yattık

geri kalan kolilerin de acelesi yok, bebek küçük zaten yavaş yavaş açarsınız

örneğin kazak kolisi kışa kadar dursa da olur yahut kitap kolisi bir kaç ay sonra açılsa da

çok fazla germeyin kendinizi, fazla da yormayın, eşiniz de yardımcı olmalı tabii

kolay gelsin
Teşekkür ederim. Nevresim fikri harika orda elim ayağım karışmamış olur.

Bir de hazırladığınız koliler eğer kırılacak eşya içeriyorsa içlerinde boşluk olmasın. Bardakları sardınız kolilediniz kolide boşluklar mı var mutfak havlusu filan tıkıştırın. Kırılmayı önler 2 senede 3 kez taşınınca tecrübeler böyle😂
Süper ben henüz hiç kendim toplaması evi birde bebek olunca stres olmuştum. Ama dikkat edeceğim çok teşekkür ederim 🙃

Iyi bir evden eve tasima sirketi bulun, onlar her seyi paketliyor zaten. Siz sadece kiyafetlerinizi toplayin, tabak canak onlar hallediyor. Son tasinmamda boyle yaptim ve sadece 1 tane kasem kırılmışti. Her seyi sapasaglam paketleyip tasidilar.
Nerden buldunuz benim hep bu konu da duyduğum sonuçlar olumsuz

Bizde doğudan batıya tayine gidiyoruz. Kıyafet, yastık, yorgan gibi şeyleri vakumlu hurçlara koyacağım ben. Mutfak eşyası, kitap, ıvır zıvır vs de kolilere. Kolaylık diliyorum, yeni yerinizde mutluluklar. 🙏🧿
Bizde tam tersini yapıyoruz. Çok teşekkürler inşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın ve yeni yerde çok mutlu olun 🙂

Önce salondan başlarsanız büyük kolaylık olur. Halısını falan kaldırın, mobilyaları bir kenara düzenli şekilde çekin. Size büyük bir boşluk çıkar. O boşluğa da kullanmadığınız süs eşyaları, tabaklar, tenceler ne varsa kolileyip koyun. Ben eski kıyafetlerimizi porselen, çam eşyaların üstüne sarıp yerleştirdim hep. Gazete yerine cam, porselen tabakları sarmak için streç film kullanırsanız çok pratik olur. Sonra kullanmadığınız yorgan, yastık, battaniye gibi şeyleri hurca yerleştirirsiniz. Kisliklari yerleştirirsiniz. Bebeğin kıyafetlerini, bezini, sabunu, lifini falan bir valize koyun bence. Yeri belli olur aramak zorunda kalmazsınız. Yavaş yavaş halıları, killeri toplarsınız. Bir de gidince hemen giymek için bir valize sizin ve eşinizin kıyafetlerini, dış fırçası, terlik hazırlarsınız. Son olarak en önemlisi sabun, birkaç el bezi, hemen kullanacağınız çaydanlık, tabak, bardak, çatal kasik, çay, şeker vs. özel bir koli hazırlayın. Hepsi tek bir yerde olsun ki gider gitmez koli karıştırmak zorunda kalmayin. Son olarak her kolinin üstüne gideceği oda, içindeki esylaari mutlaka yazın. Şimdiden kolay gelsin :)
Bunlar hiç aklıma gelmeyen ama beni çok rahatlatacak şeyler çok teşekkür ederim

Iyi bir evden eve sirket bulun bence.
Bebegim sizinkinden daha kucukken tasindim. Dolaptaki yemege kadar kutusuyla strecleyip yeni evde birebir ayni sekilde dizmislerdi.
Kol cantamla bebegimin cantasini aldim ciktim, aksam gittim hazir eve girdim.
Fiyat olarak da normal tasinmadan pek farkli degildi.

Iyi bir evden eve sirket bulun bence.
Bebegim sizinkinden daha kucukken tasindim. Dolaptaki yemege kadar kutusuyla strecleyip yeni evde birebir ayni sekilde dizmislerdi.
Kol cantamla bebegimin cantasini aldim ciktim, aksam gittim hazir eve girdim.
Fiyat olarak da normal tasinmadan pek farkli degildi.
Umarım böyle bir yer bulabilirim. Herşeyi çok kolaylaştırır.

Kıyafetlerinizi eleyin 2 yıldan beri giyinmediğiniz herşeyi elden çıkarın. Taşınırken kolaylık sağlar. Kolilerin, hurçların, valilerin içine yerleştirin. Bebeğin kıyafetlerini en sona bırakın ki çok sık değişmek zorunda olduğu için eliniz ayağınıza karışmasın.
En az kullandığınız eşyalardan başlayın paketlemelere mesela çeyizlikleriniz, bu süreçte gelmeyeceği için misafir yemek takımlarınız, yorganlarınız nevresimleriniz vs...
Bir de hurç ve vakumlu poşet bu tarz şeyler için çok ideal oluyor.
Eşiniz, komşunuz yardım ederse her akşam birer odayı az eşyalı ise 2 odayı toplayacak şekilde 1 haftaya kalmaz bitirirsiniz. Düzenli toplarsanız yerleştirmesi de o denli kolay olur.
Ne güzel anlatmışsınız taşınasım geldi :)

Kitapları tek büyük koli yerine küçük koliler koyarsanız taşırken kolaylık olur. Çok ağır oluyorlar çünkü.

Eğer imkanınız varsa da iyi bir nakliye şirketi bulun. Ben şirketle geldim ama kırılacakları kendim toplayıp tv yi de özel aracıma almıştım. Evim 6. kattı ve tuttukları asansör dandik adamlar da iş bilmez okunca 1 posta eşyam 5. katta asansörden kayıp düştü. Allaha çok şükür aşağıda kimse yoktu da cana gelmedi. Epey bi maddi zarar oldu. Bizden sigorta ücreti de aldılar ama sigorta sadece yolda geçerli dediler epey sıkıntı çektik. Ama başka bir arkadaşımın bulduğu şirket her şeyi kendisi yaptı ve sadece 1 tane tabağı kırılmıştı.

Ne güzel anlatmışsınız taşınasım geldi :)

Kitapları tek büyük koli yerine küçük koliler koyarsanız taşırken kolaylık olur. Çok ağır oluyorlar çünkü.

Eğer imkanınız varsa da iyi bir nakliye şirketi bulun. Ben şirketle geldim ama kırılacakları kendim toplayıp tv yi de özel aracıma almıştım. Evim 6. kattı ve tuttukları asansör dandik adamlar da iş bilmez okunca 1 posta eşyam 5. katta asansörden kayıp düştü. Allaha çok şükür aşağıda kimse yoktu da cana gelmedi. Epey bi maddi zarar oldu. Bizden sigorta ücreti de aldılar ama sigorta sadece yolda geçerli dediler epey sıkıntı çektik. Ama başka bir arkadaşımın bulduğu şirket her şeyi kendisi yaptı ve sadece 1 tane tabağı kırılmıştı.
Çok geçmiş olsun. İnşallah arkadaşınız gibi şanslı olurum bu konuda.

Dolap içeriklerini dahi kutuya yazın pratik olur.
Gardrop sağ üst raf, mutfak üçüncü çekmece gibi..

Fazlalıklardan kurtulmak için en iyi fırsat. İhtiyaç duymadığınız aksesuar kıyafet ıvır zıvırı yeni eve götürmeyin.

Tabak bardakları yıkayıp üst üste sıkıca streçleyip havlu nevresim gibi şeylerle sabitleyince, yeni evde yıkama derdi olmuyor. Direk raflara yerleştirirsiniz.

Büyük koliden çok küçük koli tercih edin. Büyük kolide yer kaldıkça insan ıvır zıvırı içine tıkıştırıyor. Düzen karışıyor.

Kolileri de karışık düzenlemeyin. Mutfak kolileri sağ köşede, salon kolileri sol köşede biriksin. Görevliler de o şekilde taşısın.

Referanssız şirket bulmayın, şansa bırakmayın.

Mutfak ve kiyafetlerden sizi 2 hafta idare edecek olanları ayrı kolileyip üzerine yazın. İlk gün onları yerleştirin. Gerisi yavaş yavaş olsa da olur.
Ben taşınırken kıyafetleri hurçlara koydum, yetmediği yerde siyah çöp poşetlerine koydum rahat oldu.
Bir de yapmadım ama internette gördüm.( temizliktuyolari sayfasında instada) Tabakları üst üste koyup streçfilm le sarıyorlar gidince tertemiz yerleştiriyorlar. Kaşık çatal onları da aynı şekilde sarabilirsiniz. Gidince hemen yerleşir.

Şuana kadar burda açtığım tüm konularda çok yardımınızı gördüm. O yüzden yardımınıza ihtiyacım var hanımlar. 3 aylık bir bebeğim var ve tayin sebebiyle taşınmak zorundayım.
Özellikle eşyaları paketleme konusunda fikrinize ihtiyacım var. Kırılacakları gazeteleyip kolileyeceğim ama kıyafetim çok onları nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum. Bebeğin eşyalarını ne zaman paketlemeliyim. Deneyimlerinize çok ihtiyacım var. Çünkü bir ay içinde orda yerleşmiş olmalıyım. Şimdiden fikirleriniz için teşekkür ederim. 🙂🙂🙂
Bence gazete kullanma. Gazete mutfak eşyalarına mürekkep bulastiriyor. Hepsini yıkaman gerekir. Tabakların arası beyaz kağıt yada pıt pıt poşetler varya onlardan koy sonra topluca mesela on tabak üst üste koydun arada kağıt yada pıt pıt poset. Dışını da pıt pıt poşetle sar. Koli bandıyla bantla . Giysilerini koli yada valize koy. Her koliye hangi odaya ait olduğunu yaz. Birde eve gidince en acil ne laizmsa acil kolisi hazırla ilk onu açarsın.

Şuana kadar burda açtığım tüm konularda çok yardımınızı gördüm. O yüzden yardımınıza ihtiyacım var hanımlar. 3 aylık bir bebeğim var ve tayin sebebiyle taşınmak zorundayım.
Özellikle eşyaları paketleme konusunda fikrinize ihtiyacım var. Kırılacakları gazeteleyip kolileyeceğim ama kıyafetim çok onları nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum. Bebeğin eşyalarını ne zaman paketlemeliyim. Deneyimlerinize çok ihtiyacım var. Çünkü bir ay içinde orda yerleşmiş olmalıyım. Şimdiden fikirleriniz için teşekkür ederim. 🙂🙂🙂
bazı nakliyeler herseyi kendi topluyor, kiyafetleri de siz derlersiniz

Çok teşekkür ederim. Siz böyle düzenli anlatınca çok pratik geldi. İnşallah öyle düzenli halledebilirim. Orda da işimi kolaylaştırır.
Kolilerin üzerine mutlaka yazı yazın
Mutfak-bardaklar gibi
O şehirde nakliyeciler boşaltırken oda oda koyarlar
Çok pratik oluyor
Hem acil bir şeye ihtiyacınız olursa anında bulursunuz

Bebeğim bir haftalikken taşındım tayin nedeniyle 6 saatlik uzaklıktaki bir yere. birde sezaryen olmuştum..bana annemle esim yardım etti onlar ıvır zivirlari kutuladi büyükleri zaten nakliyeciler hallediyor ben sadece bebekle ilgilendim diyebilirim ama gittiğim yerde evi tekrar dizmek çok zor oldu bebeğim emmeyi bıraktı çok ilgilenemedim o süreçte mama vermek zorunda kaldım..bir hafta da hersey yerli yerine oturur normale dönersiniz meraketmeyin

10 senede 16 kere taşınmış biri olarak en önemli tavsiyem rahat ve planlı olun. Ben çok seyehat ettiğim için valizim çok o yüzden kıyafetlerim hiç açıkta kalmıyor. Nette falan satılıyor, taşınma valizleri var, kocaman, iki tekerlekli oluyor. Onlara, nevresim, havlu ne varsa dolduruyorum. Mutfaktaki camları ve porselenleri plastik kutularım var onlara koyuyorum mutfak havlularına sarıp ( onlar ev içi düzende de çok işine yarıyor). Koliler boşluksuz yerleşmeli kesinlikle, burası önemli. Ne kolilediyseniz üstüne yazın. Yeni evinize yerleşirkende önemli oluyor, isimlere göre yerleştiriyorsunuz kolileri. Vakumlu poşetler eskisi gibi pahalı değil, benim çok yorgan-yastık yoktur, 2 farklı boydan 2’şer tane aldım işimi gördü. Ben vakumlayıp hurçlara koyuyorum, toplarkende, yerleşirkende kaos olmuyor.
Birde nakliye firmasını iyi araştırın, eşyaların fotolarını falan yollarken herşeyi siz toplarsanız ne kadar olur diye sorun. Ben en son taşındığımda bezmiştim artık, eşimde uzaktaydı, herşeyi onlara toplattım. Normalde fark 500 oluyor dediler benden 250 aldılar, çünkü 3 ay önce onlara taşıtmıştım yine evi. Devamlı müşteri indirimini nakliyeciden almak tuhaf hissettirdi yalan yok.

Back
X