10 senede 16 kere taşınmış biri olarak en önemli tavsiyem rahat ve planlı olun. Ben çok seyehat ettiğim için valizim çok o yüzden kıyafetlerim hiç açıkta kalmıyor. Nette falan satılıyor, taşınma valizleri var, kocaman, iki tekerlekli oluyor. Onlara, nevresim, havlu ne varsa dolduruyorum. Mutfaktaki camları ve porselenleri plastik kutularım var onlara koyuyorum mutfak havlularına sarıp ( onlar ev içi düzende de çok işine yarıyor). Koliler boşluksuz yerleşmeli kesinlikle, burası önemli. Ne kolilediyseniz üstüne yazın. Yeni evinize yerleşirkende önemli oluyor, isimlere göre yerleştiriyorsunuz kolileri. Vakumlu poşetler eskisi gibi pahalı değil, benim çok yorgan-yastık yoktur, 2 farklı boydan 2’şer tane aldım işimi gördü. Ben vakumlayıp hurçlara koyuyorum, toplarkende, yerleşirkende kaos olmuyor.
Birde nakliye firmasını iyi araştırın, eşyaların fotolarını falan yollarken herşeyi siz toplarsanız ne kadar olur diye sorun. Ben en son taşındığımda bezmiştim artık, eşimde uzaktaydı, herşeyi onlara toplattım. Normalde fark 500 oluyor dediler benden 250 aldılar, çünkü 3 ay önce onlara taşıtmıştım yine evi. Devamlı müşteri indirimini nakliyeciden almak tuhaf hissettirdi yalan yok.