Öncelikle herkese merhaba..
Buda dert mi şimdi diyebileceğiniz bir konu şuanda gündemim haline geldi. Dert değil biliyorum sadece deneyimi olan varsa fikir almak istiyorum.
Mayıs ayında Japonya'ya gitmeyi planlıyoruz,1 haftalık bir seyahat olacak. Eşim başbaşa gitme taraftarı ama bende 1 hafta kızımı bırakmak istemiyorum bizimle gelsin diyorum. Mayıs ayında 16 aylık olacak.
Uçak yolculuğu,japonya hava durumu,ne yer ne içer,jetlag.. gibi birsürü soru var kızımla ilgili kafamda. Daha önce bebeğiyle böyle bir seyahat gerçekleştiren var mı ? Varsa yardımcı olabilir mi ?
Not: Uçak yolculuğu bussines class olacak muhtemelen,kısmen daha rahat olacak orda kızım.
12 saat. Zaman farkından etkilenecek tek korkum o.Türkiye'den kaç saat Japonya? 10 saat falandır heralde bilmiyorum belki fazladir ben hiç gitmedim ama. Bir de dönüşü var. Çok zor olur çocuk için. Ama yazın görüyorum bir çok yabancı kucağında bebekle taa nerelerden gelip tatil yapip dönüyorlar.
Kısa uçuşlar yaptık daha küçükken. Sıkıntı yaşamadık diyebilirim. Uzun yolculuk ve zaman farkından korkuyorum.Cocukla ucak yolculugu cok zor. Tabii bu cocuktan cocugada degisiyor. Biz almanyadan türkiyeye uctuk sadece 3 saatligine kizim 3 saat boyunca agladi yolculuk burnumdan geldi. Bende sizin gibi 1 hafta birakmak istemedim aileme ama keske doktora danisip bir ilac verseydim diyorum.
Uçaktaki rahatlık açısından uçuş şeklini belirttim aslında. Hava kirliliği açısından haklısınız ama bizimde bulunduğumuz ortam çok farklı değil büyükşehirlerde.bebekle yolculuk için daha temiz bir ülke seçmenizi tavsiye ederim. zira tokyo dünyanın en kirli şehri bırakın çocuğumu götürmeyi ben bile gitmeyi düşünmem. business class yolculuk kirliliği temizlemiyor maalesef.
onun dışında bebekle yolculukta hiçbir sıkıntı olmaz. çocuğunuzu bırakıp bir yere gitmek istiyorsanız da ayrı kalacağınız gün sayısı yaşı+1 gün olarak hesaplamanızı öneriyor pedagoglar. hadi 1,5 yaşında desek 2 maksimum 3 gün ayrı kalmalısınız.
Haklısınız,güzel öneri teşekkürler.Kulak muayenesi yaptırın mutlaka
Hafif bir sıvı bile basınçla rahatsız ediyormuş
Oralarda ne yer bilmiyorum ama balık vs idare eder gibi
Rus rahatlığından istiyorum ozaman :))bu konuda en rahat rus anneler.
3 çocukla tatile geliyorlar alanya antalyaya.
ben 3 çocukla yan komşuya bile gidemezdim
Buda dert mi şimdi diyebileceğiniz bir konu şuanda gündemim haline geldi. Dert değil biliyorum sadece deneyimi olan varsa fikir almak istiyorum.
Mayıs ayında Japonya'ya gitmeyi planlıyoruz,1 haftalık bir seyahat olacak. Eşim başbaşa gitme taraftarı ama bende 1 hafta kızımı bırakmak istemiyorum bizimle gelsin diyorum. Mayıs ayında 16 aylık olacak.
Uçak yolculuğu,japonya hava durumu,ne yer ne içer,jetlag.. gibi birsürü soru var kızımla ilgili kafamda. Daha önce bebeğiyle böyle bir seyahat gerçekleştiren var mı ? Varsa yardımcı olabilir mi ?
Not: Uçak yolculuğu bussines class olacak muhtemelen,kısmen daha rahat olacak orda kızım.
Özlem olmasa ah.. eşimde bırakma taraftarı ama bilemiyorum.Bence bırakabileceğin güvenilir biri varsa kızını götürme kocanla seyehatin tadını çıkar derim
Kızında daha küçük perişan etme boşuna yolculukta. Eline fırsat geçmişken
Özlem olmasa ah.. eşimde bırakma taraftarı ama bilemiyorum.Bence bırakabileceğin güvenilir biri varsa kızını götürme kocanla seyehatin tadını çıkar derim
Kızında daha küçük perişan etme boşuna yolculukta. Eline fırsat geçmişken
Avrupa seyahati yapmıştık bebekken sorun yoktu. Emip uyumuştu. Çok hareketli bi çocuk dakika kucakta durmuyor.. biraz rezil olmayı göze alıyorum uçakta :)Ben bebegim 5 aylikken fransa ya gitmistim.
Gitmeden once cok tedirgindim nasil olacak diye ama cok rahat gecmisti.
Fransa istanbuldan 3 saat felan. Oglum zaten o zamanlar kucakta oldugu icin sorun olmamisti. Yanima meyve puresi almistim huzursuzlaninca onu yedirmistim.
Ama sizin kiziniz 16 aylik yani yuruyor ve japonya daha uzak nasil olur bilemedim. Karakteri nasil sakin mi?
Gitmeden once ona ucagin kurallarini anlatin ve ucakta sikilmadan oyalanacagi seyler alin yaniniza. Sevdigi yiyeceklerle de oyalayabilirsiniz uyku saatine denk gelirse cok iyi olur zaten uyur ucakta.
Bir cok insan cocuklariyla seyahat yapiyor insallah sorun yasamazsiniz.
Özlem olmasa ah.. eşimde bırakma taraftarı ama bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?