Bebekle yolculuk?

Zaman farkı düzenini bozacak uykusuzluk huysuzluk yaratacak. Normal şartlar altında gezmeyi seven eğlenceli bi çocuk :)

Zaman farkı düzenini bozacak uykusuzluk huysuzluk yaratacak. Normal şartlar altında gezmeyi seven eğlenceli bi çocuk :)
Calışıyor musunuz? Kim bakıyor çalışıyorsanız?

Calışıyor musunuz? Kim bakıyor çalışıyorsanız?
Çalışıyorum. Bakıcısı var ve annelerden destek alıyoruz. Anneanneyede babaanneyede dedelerede fazlasıyla alışkın. Gece kalmaya bırakabiliyorum rahatça. O açıdan içim rahat,annelik duygularım beni rahatsız eden:)

O zaman bi sıkıntı olmaz bırakmak. Alışkın bu durumlara zaten. Hem ailelerden uzak hem de çalışmayan bir annenin bebeği olsaydı birdenbire kalması eziyet olurdu bebek için. Kalabalik, oyun, curcuna derken muhtemelen aklına bile gelmezsiniz. Kalabaliklarda mikrop kapıp hasta olmasi daha vahim bence. Ki alışkın olmadığı virüslerle karşılaşacak %80 etkilenir.

Aklına bile gelmediğim doğru :) görünce seviniyor sadece :) gayet mutlu ortamında o açıdan içim rahat. Mayısta havalarda düzelir parkta oyalarım ben onu diyor annem :) bırakıp gitmem için onlarda pek hevesli. Tek düşüncem ona kendini kötü hissettirmemek.. ne hissediyor ne düşünüyor bilemiyorum ki. Galiba ilk uzun ayrılış düşüncesi beni böyle duygusal yaptı :) bikere yaparsam alışırım :) ilk defa gece anneme bıraktığımda gece odada boğuluyor gibi olmuştum,şimdi horul horulum onun gibi işte :)

Bu kadar uzak yolculuklara 1 hafta için çıkmaya değmez diye düşünüyorum ben. Zaten yolculuğuydu, yolculuk hazırlığıydı, yorgunluğuydu derken 1 gün geçiyor. Bir de dönüş günü, 1 gün de oradan çıkar. Ben Abd-Tr arası yolculuklarımda mesela en az 4 gün jetlag yaşıyorum, bünye 1 haftaya ancak alışıyor. Bir de alışır alışmaz o hengame yolculuğa geri döndüğümü düşünemiyorum. Uzun uçak yolculukları her yönden çok yorucu. Bir de yanında küçük çocuk varsa tatil olur sana zehir. Ben olsam en az 2-3 haftalık olmayacaksa uzak ülke yolculuğu yapmazdım, hele çocukla hiç yapmazdım. Bir şey anlamaz ki insan zaman darlığından... neyse.
Öte yandan çocuğa yeni oyuncak(lar) alıp, bu oyuncakları sadece uçakta oynatmanın işe yaradığını duymuştum huysuzluk konusunda.

Iki defa Amerikadan Turkiyeye uctum
Ilkinde esimle ve 10 aylik ikiz bebeklerle Almanya aktarmali uctuk 10 saat Almanya sonrasi 3 saat Istanbul. Bol bol sivi aldilar pek yorulmadik aslinda sadece uykusuz kaldik.

Ikinci ucusum kendim yaptim 4 yasinda ikiler ve 18 aylik diger bebegimle
Ayni sekil Almaya aktarmali
Bu sefer zordu cunku Almayaya indigimizde cocuklarin gece uykusuna denk geliyordu saat farkindan dolayi. 3 saatlik istanbul ucusumda zorlandim cok.

Gecen Mart Kore ve Cine yolculuk yaptim arkadasimla cocuklar esimde ve annemde kaldi.
Kore ve Japonya aynidir nispeten herhalde. Ben ce bebeginizi evde birakin surekli geziceksiniz ve bebekle zor olur.

Ben insallah seneye esim ve cocuklarla Japonya ve Kore dusunuyorum cocuklarim 10 ve 8 yasinda olucak.

Size iyi tatiller.

Son düzenleme:
Sevde arkadasa katiliyorum jetleg cok kotu ben turkiyey gittigimde 2-3 gun kendime gelemedim.
Hele Amerika Kore arasi 14 saatti aksam 7 de bayiliyorduk arkadasla sabah 5 uyaniyorduk. Ben de pisman olmustum ozellikle Kore de 2 hafta gecirmedigime 5 kalmistim cok az gelmisti.

Uzun kalışlar bana göre değil. 1 hafta orda kalış benim gibisi için fazla bile. Gece uçuşu olacak. Gece uyumadan yolculuk yapmayı planlıyoruz. Oraya indiğimizde saat 19:30 civarı olacak. Havaalanından çık otele git zaten gece olur bayılır yatarım ve fazla etkilenmem.. 1 gece sabahlamış gibi olucam,bebekle yeterince alışkınım bu duruma:)

Çocuklarin 2 yaşından once geceleri annesinden ayrı kalmasi onerilmiyor. Çok mecburi durumlar da yapacak birşey yok tabiki.

Çocuklarin 2 yaşından once geceleri annesinden ayrı kalmasi onerilmiyor. Çok mecburi durumlar da yapacak birşey yok tabiki.
Ben yaklaşık 6. Aydan sonra haftada 1 gece bırakmaya başladım. 24 saat görmüyor değilim tabi. Örneğn cumartesi günü akşam 4-5 civarı bırakıyorum anneme. Çocuk benden ayrı yaklaşık 4 saat geçiriyor ve uyuyor. Sabahta yanına gidiyorum. Olumsuz bi durum yaşamadım bununla ilgili aksine olumlu yönde etkilediğini düşünüyorum geniş aileyle içiçe olmanın.

Çok erken başlamışsınız. Siz çok ayrı kalmış sayılmazsınız gerçi. Ama çocuklarda güven problemi açısından özellikle geceleri anneden ayrı ortamda bulunmaması gerekiyor. Şuan ki durum için değil ileriki yaşlarda oluşabilecek problemler küçük yaşlarda hatta bebeklik döneminde oluşuyor.

Kulak muayenesi yaptırın mutlaka

Hafif bir sıvı bile basınçla rahatsız ediyormuş

Oralarda ne yer bilmiyorum ama balık vs idare eder gibi

Damdan benim oğlum da inişte o kadar ağladı ki, bilinçli de yani, kulağım kulağım dedi durdu.
İnternette bişeyler yedirin sakız çiğnetin diyordu, öyle vermeye çalıştım ama çok da korktuğu için etkili olmadı.
Tüh bak, doktora gitseydik yaşamayacak mıydı bu problemi, keşke bilseydim, çok üzüldüm şimdi

Of çok pis gezesim geldi, 2 çocukla kafayı yiyecek olsam da geriye her zaman güzel anılar kalıyor

Çok ince detaylara takılmıyorum genel olarak yaşantımda. Benimde psikolojik olarak iyi olmam gerekiyor. İyi olmalıyım ki kızıma iyi anne olabileyim. Çok yoğun stres altında ve gerçekten bazen psikolojim bozulacak şartlar altında çalışıyorum. Haftada birgün kafamı dinlemem lazım olarak şartlamışım kendimi,bu bana iyi geliyor.
Çevremde yurtdışı seyahatli çalışan birçok bayan var. Bütün hafta çocuklarını bırakmak zorunda kalıyorlar. Bunun yanında benim bir gece bırakmam çok büyük sorun yaratmasa gerek..
çalışan anne çocuğuyum bende,anneannede geçmiş neredeyse bebekliğim. Çok şükür sıkıntım yok..
psikologlar sizin gibi diyor haklısınız,ama bide hayatın gerçekleri var..

Doktora gitsen de yaşardı belki

Ama sıvı varsa dağılsın diye ilaç veriyorlar

Arkadaşın 20 yaşındaki kardeşi tatile uzak doğuya gideceğim diye kulağına tüp taktırmıştı

Benim oğlanla bir kere gittik geldik uçakla onun kulağında sıvı da vardı biraz ama sakız çiğnettim inişte kalkışta

Hatta zorunlu vs dedim Ağrımadı

Bebekleri emzşrin çocuklara sakız diyorlar hatta ağzını açsa bile yeterli olabilirmiş aklında bulunsun

Araba ile dağa çıkılınca Nike tıkanır gibi olur ya o Zaman da ağzı açmak gerekiyor

Gerekirse lafa tutup konuşturmak lazım

Ysmdfn
Geçen sene kaldığımız oteli söyleyecektim:
http://www.booking.com/hotel/jp/yamazato-no-iori-soene.tr.html

Bir de belki sonra unuturum. Koyasan'da tapınaklarda kalıp sabah ayinlerine katılabiliyorsunuz. Oraya da yolunuz düşerse aklınızda olsun.

Bir de Kyoto'ya gidecekseniz (kinkakuji ordaydı o yüzden gideceksiniz sanırım)
Shorenin tapınağının olağanüstü bir bahçesi var. Kesinlikle görülmeli. Kinkakuji değil ama Ginkakuji tapınağı tek kelime ile harika. Ve Eikando tapınağı akşamları çok güzel bir aydınlatmada ziyaret edilebiliyor. Sizin tarihlerde var mı bilmiyorum ama harikaydı.

Ay keşke bende de sizin derdinizden olsa. Masallah size . İçinizden geldiği gibi yapın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…