bebekler en güzel ve doğru şekilde nasıl uyutulur???

gurbet_elde

benim küçük dünyam canım
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2009
457
2
96
Diğer
merhaba ben 2010 mayıs annesiyim bebişim artık kocaman oldu ilk 4 ay hep emzirdikten sonra ya yan yatırdım yada yüzüstü yatırarak uyuttum çok rahat ettim ama büyümeye başlayınca gün içindeki uykularında ayağımda sallamaya başladım geceleri yine emziriyorum zaten uyku arasında uyandığı için sorun olmuyo uyuması ama tabi arada yine sallıyorum duyduğuma görede zararlıymış sallamak farklı bir öneriniz varmı uyutmak için şimdiden teşekkürler

vala canım ben aylardır sallıyorum ,gece saat başı kalkan bi bebek ,uykular feci bizim. son zamanlarda kucağımda sallayınca da uyuyo ama genelde ayakta. bide iyice dalmasını bekliyorum hemen alınca uyanıyo.sallamak zararlımı bilmem ama 3 kardeşiz hepimiz sallanmışız bi problemimiz yok:)

hele gazlı dönemlerde sallanmak çok rahatlatıyodu bizimkini.

en doğrusu kendi kendine uyumaları sanırım ama,ben kendi adıma bunu uygulayamadım, bizim bebik ne istediyse ben ona uydum:) hatta artık dakka başı odasına gitmekten bitap düştüğüm için koyun koyuna yatar olduk:)

vala canım ben aylardır sallıyorum ,gece saat başı kalkan bi bebek ,uykular feci bizim. son zamanlarda kucağımda sallayınca da uyuyo ama genelde ayakta. bide iyice dalmasını bekliyorum hemen alınca uyanıyo.sallamak zararlımı bilmem ama 3 kardeşiz hepimiz sallanmışız bi problemimiz yok:)

hele gazlı dönemlerde sallanmak çok rahatlatıyodu bizimkini.

en doğrusu kendi kendine uyumaları sanırım ama,ben kendi adıma bunu uygulayamadım, bizim bebik ne istediyse ben ona uydum:) hatta artık dakka başı odasına gitmekten bitap düştüğüm için koyun koyuna yatar olduk:)

öncelikle cevabın için sağolasın canım valla annem bizide sallamış hemde kaç yaşımız kadAR kadıncağızın bacakları acırmış artık sallamaktan ....evet en doğrusuymuş kendi uyumaları ama bende beceremedim ne yazık ki ben hala direniyorum benimkide her akşam dakka başı kalkıyo gidip gelirken bende de uyku muyku kalmıyo :=)

ahh ah aylardır en buyuk sorunum bu benım o kadar cok arastırdım denemeler yaptım ama nafıle bebek ne ısterse onu yapmanın en dogrusu olduguna kara verdım.benım kızım da uyumayı sevmıyo uyutmek bı dert uyanmamasını saglamak bı dert. ferber yontemı bıle denedım sozde aglatarak uyutmak gercı bıkac dakıka bıle dayanamadım aglamasına ama sonra zaten bunun cok zararı oldugunu ogrendım bebegı aglamaya terketmek onda guven duygusunun zedelenmesıne yol acıyomus. netıcede ayakta sallıyorum ve sanırım en ıyı yontem bu. yalnız sallarken basının sabıt olması gerekıyo bası saga sola sallanırsa o zaman zararı olabılıyomus ensedekı damarlar ıcın zararı varmıs. benım bebek uyucagı zaman basını yana cevırıyo zaten boylelıkle bı zararı olmuyo. konusmaya bızı anlamaya basladıgı zaman yanı yaklasık bıbucuk yasındayken fılan tekrar denıcem kendı kendıne uyumasını o zamana kadar ayakta devam. zaten artık gunduz 2-3 kere anca uyuyo bı kere de gece uykusu gunde 4 kere sallamıs oluyorum.bıde daldıgı anda ayagımdan bırakıyorum uyurken de sallanmak ıstemesın dıye. gecelerı de yatagında yatıyo yatagı bızım yatagın dıbınde uyandıkca yatagı sallıyorum tıtresım acıyorum uymassa emzırıyorum o zaman dalıyo. bıde bellı donemlerı var bazen cok asırı uyanıyo sureklı aglıyo bazen gecede 2 kere kalkıyo artık takmıyorum robot gıbı oldum uyandıgı anda mudahale edıyorum yoksa uykusu acılıyo.hatta dun gece uyandı cok sıkısmıstım hemen aldım emzırdım donuma yapcaktım oyle kotu oldumkı bıraktım hanfendı tam dalmamıos oldugu ıcın cıglıgı bastı tabı babası kalktı derken uykusu acıldı mecburen aldım ayagıma salladım.bu haftada 1 fılan oluyo allahtan her gece acılmıyo boyle uykusu. yaramı desmıssın bu konuyu acmakla o yuzden baya yazdım:) bıde artık kızım gunduzlerı sadece yarım saat uyuyo 3 kere fılan malesef cok zor oluyo

ahh ah aylardır en buyuk sorunum bu benım o kadar cok arastırdım denemeler yaptım ama nafıle bebek ne ısterse onu yapmanın en dogrusu olduguna kara verdım.benım kızım da uyumayı sevmıyo uyutmek bı dert uyanmamasını saglamak bı dert. ferber yontemı bıle denedım sozde aglatarak uyutmak gercı bıkac dakıka bıle dayanamadım aglamasına ama sonra zaten bunun cok zararı oldugunu ogrendım bebegı aglamaya terketmek onda guven duygusunun zedelenmesıne yol acıyomus. netıcede ayakta sallıyorum ve sanırım en ıyı yontem bu. yalnız sallarken basının sabıt olması gerekıyo bası saga sola sallanırsa o zaman zararı olabılıyomus ensedekı damarlar ıcın zararı varmıs. benım bebek uyucagı zaman basını yana cevırıyo zaten boylelıkle bı zararı olmuyo. konusmaya bızı anlamaya basladıgı zaman yanı yaklasık bıbucuk yasındayken fılan tekrar denıcem kendı kendıne uyumasını o zamana kadar ayakta devam. zaten artık gunduz 2-3 kere anca uyuyo bı kere de gece uykusu gunde 4 kere sallamıs oluyorum.bıde daldıgı anda ayagımdan bırakıyorum uyurken de sallanmak ıstemesın dıye. gecelerı de yatagında yatıyo yatagı bızım yatagın dıbınde uyandıkca yatagı sallıyorum tıtresım acıyorum uymassa emzırıyorum o zaman dalıyo. bıde bellı donemlerı var bazen cok asırı uyanıyo sureklı aglıyo bazen gecede 2 kere kalkıyo artık takmıyorum robot gıbı oldum uyandıgı anda mudahale edıyorum yoksa uykusu acılıyo.hatta dun gece uyandı cok sıkısmıstım hemen aldım emzırdım donuma yapcaktım oyle kotu oldumkı bıraktım hanfendı tam dalmamıos oldugu ıcın cıglıgı bastı tabı babası kalktı derken uykusu acıldı mecburen aldım ayagıma salladım.bu haftada 1 fılan oluyo allahtan her gece acılmıyo boyle uykusu. yaramı desmıssın bu konuyu acmakla o yuzden baya yazdım:) bıde artık kızım gunduzlerı sadece yarım saat uyuyo 3 kere fılan malesef cok zor oluyo

sağol canım paylaşımın için ne güzel anlatmışsın durumnu biz dün akşamı çok zor geçirdik bebeğim resmen uyumak istiyo ama dalamıyo bir türlü tam uyudu diyorum ayağımdan bırakıyorum hemen başlıyo ağlamaya yüzü koyun yatmayı seviyo ama o şekilde bile uyumadı galib diş geliyo

ben akşam yastıkla yatırıyorum bir süre öyle yatıyor sonra tabi kalktıkça yastığı bırakıyorum bazen yüzüstü bazen sağ tarafa bazen sol tarafa değişik değişik yatırıyorum gece gece nasıl denk geliyosa işte:))

bugün cok canım sıkıldı bebeği 1,5 yaşında olan bir arkadaşım var sallayarak uyutuyomuş yandın valla alıştırdıysan sallamaya dedi bende alıştırmak istemedim ama çalıştığım için diyo evde ablası bakıyo en kolay öyle uyumuş öylede devam etmiş vazgeçiremiyorum şimdi dedi aklıma takıldı şimdilik bende sorun görmüyorum ama ilerde zor olur tabiki..
birde geçen komşum var onunda 11 aylık bebişi var hala emziriyo ne güzel memede uyuyakalıyo çocuk hayran oldum valla hiç sorun yaşamıyomuş uyku konusunda valla elli kere maşallah dedim ne güzell ama benimkide sağlıklı olsunda napalım uykusuz olsun hep şükrediyorum sağlıkla kucağıma aldığım için:emir_bebek:

bugün cok canım sıkıldı bebeği 1,5 yaşında olan bir arkadaşım var sallayarak uyutuyomuş yandın valla alıştırdıysan sallamaya dedi bende alıştırmak istemedim ama çalıştığım için diyo evde ablası bakıyo en kolay öyle uyumuş öylede devam etmiş vazgeçiremiyorum şimdi dedi aklıma takıldı şimdilik bende sorun görmüyorum ama ilerde zor olur tabiki..
Birde geçen komşum var onunda 11 aylık bebişi var hala emziriyo ne güzel memede uyuyakalıyo çocuk hayran oldum valla hiç sorun yaşamıyomuş uyku konusunda valla elli kere maşallah dedim ne güzell ama benimkide sağlıklı olsunda napalım uykusuz olsun hep şükrediyorum sağlıkla kucağıma aldığım için:emir_bebek:

aynı sorunları yaşıyoruz...sallamaktan öyle yoruldum ki...aynı ayda doğum yaptığım bi arkadaşım var emzirirken göğsünde uyuya kalıyoo öyle çook özeniyorum ki.bebeğim 3 aylık ve hiçbir yere gidemiyorum beşiğini arıyo...tam uykuya daldı diyorum kıyamet kopararak uyanıyo.çok yoruldum ama çare yok galiba...neyse ki sağlığı yerinde çooooook şükürr

Her bebekli anneye lazim,kesinnikle tavsiye ederim harika...Ben oglumda kullandim coook severek sallaniyordu ikinci dogacakbebisimizede aldim...
13303218is.jpg
13465553is.jpg

Son düzenleme:
Bende emzirerek uyutanlardanim AMA Benimkorkumda sutten kestikten sonra nasil uyutacagim bir fikri olan varmi
benimde bebeğim emerek uyuyordu memeden kestimde 3 gün kadar zorlandı .. sonrada yanına uzandım uyuyana kadar o şekilde uyudu .. tabi önce masal okuyordum ben sonra ışışğı kapatıyordum uyudundan emin olana kadarda yanında yatıyordum ....

Back
X