bebekler hangi öğünde ne yer

arospe

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
25
3
288
İzmir
merhaba hanımlar,oğlum 6 ay 10 günlük ek gıdaya yoğurtla başladık inek sütüne alerjisi çıktı 1 yaşına kadar doktorumuz yasakladı süt ve ürünlerini.şimdi meyve püresi ve sebze çorbası veriyorum bide muhallebi vermeye başlıcam .sizlere sorum hangi öğünde neler veriyorsunuz bebeklerinize.ben çorbayı akşam meyve püresini öğlen veriyorum şimdi muhallebiyede geçicez onuda öğlenden önce vereyim diyorum.kimisine doktor öğlen çorba akşam muhallebi ver demiş sizler nasıl yapıyonuz doğru olan hangisi

Merhabalar.benim kizim 11 aylik ve anne sutu aliyor.sabahlari kahvaltimizi duzenli yapariz vr kahvaltida mutlaka 1 yumurtasi ve rezene cayi olur.tabiki beyazini vermiyoruz.12:00 ogle uykusu .uykudan uyandiginda hemen bisey yemediginden meyve yer. Yarim saat grctikten sonra corbasini yogurdunu su yada meyve suyuyla yer. Aralarda emer.anne sutunude alir.sık sık su icirmeye calisiyorm. Aksamda bizimle birlikte ne yrmek varsa yer .tabiki yemekler cok az tuzlu ve baharatsiz...

Oğlum 7. Ayına girdi,

Sabah kahvaltı:
Pekmez
Labne
Bebe bisküvi
Yumurtanın sarısı ( yarım)
Tuzsuz Tereyağ

Öğlen:
Sebze çorbası;
Değişik yapıyorum. Kullandığım sebzeler; patates, havuç, kabak, balkabağı, bezelye, fasülye, barbunya, ıspanak
Kıyma , ( bu ay da tavuk , balık da koyabilirsin)
İrmikte koyabilirsin
Tereyağ, zeytinyağ

Yoğurt arada, ya da çorbasına karıştırarak

Akşam;
Yatmadan bir saat önce meyve püresi,
Tok tutması için bebe bisküvisi ,
Emzirip yatırıyorum.

Bunun dışında aralarda emziriyorum.

Back
X