bebekler ve tv...

ta mavra

Sen vatanımızı ezansız bırakma Allah'ım...
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2014
1.616
225
73
merhaba arkadaşlar 94 günlük bi bebeğim var ve hamağında yatıp tv izlemeyi çok seviyo. izlettirmemeye çalışıyorum ama bu sefer de ağlıyo. zararı var mıdır varsa söyler misiniz ????

Merhaba, bana göre cocuklara tv zararli. Benim abim, kizi 1 yasina gelene kadar asla tv izletmedi. Kiz sadece bizi gozlemledi, bizimle oynadı. Ve masallah o kadar zeki ki 1.5 yasinda ve cümle kuruyor, bir kelimeyi duysa asla unutmuyor ve onu cumle icinde kullanmaya calisiyor. Her denileni yapiyor.
Velhasili bana göre cocugun egitimi icin tvden uzak tutup kendiniz bir seyler ogretin. Aksi halde pek konusamiyorlar. Çünkü eltimin kizi da yegenimle ayni yastalar hatta 2 yasina girmesine az kaldi. O da hep tv izlediği icin sadece bi kac kelime soyleyebiliyor. Anlamakta zorluk cekiyor, inada bindiriyor. Benim gozlemledigim bu. Eger cocugunuz agliyorsa ona farkli oyun alanlari olusturabilirsiniz bence. .

Ya bncede zarali ama bnde ewde ses olsun sakin olmasin diye aciyorum kuck besigine loyuyorum oyle bakiyo tvye ceviriyorum kendime dogru bu sefr kafasini ceviriyo gene bakiyo aslina bakarsan zararli hic acmamak en iyiside bu seferde hep sessiz ortam sun istiyolar

evet çok doğru iş işden geçmeden derhal önlemimi almam lazım çok teşekkür ederim

Rica ederim. Evet önlemini alin. Inşallah yavrunuz cin gibi çok akilli ve cok hayirli bir evlat olur... Rabbim onu size bağışlasin. .
aminn cümlemizin evladı hayırlı olur inşallah. tekrardan çok teşekkür ederim

Valla iki çocuğumda izledi tv. Çok şükür ikisinin konuşmasında da bir problem yok. Hatta yaşıtlarından çok öndeler. Her çocuk aynı olmaz diye düşünüyorum.

Valla iki çocuğumda izledi tv. Çok şükür ikisinin konuşmasında da bir problem yok. Hatta yaşıtlarından çok öndeler. Her çocuk aynı olmaz diye düşünüyorum.
öyle tabi her çocuk aynı olmuyo ama yine de keşke demektense izlettirmiyorum artık.

"srpcnrdnz"bnce haklisiz sonucta istisnalar kaideyi bozmaz ama demi bnde izletiyorum kurani kerim aciyorum dinliyo bundan kotu bisey yok bnce

"srpcnrdnz"bnce haklisiz sonucta istisnalar kaideyi bozmaz ama demi bnde izletiyorum kurani kerim aciyorum dinliyo bundan kotu bisey yok bnce

tv deki hızlı renk değişimleri görüntü değişiklikleri beyin gelişimini yavaşlatıyormuş. herkez farklı birşey söylüyü o yüzden ben artık izletmiyorum. kuran ben de dinletiyorum ama ses kaydı olarak. tabiki çocukdan çocuğa değişiyo ama ben yine de işimi şansa bırakmak istemiyorum.

Ozaman herkesin dogrusu kendine "baharsamet"

beni yanlış anlama lütfen ''beypazarı'' sizin söylediklerinize kesinlikle yanlış demiyorum :)

"baharsamet"burda herkes kendi dogrusunu paylasiyi yaziyi vs.oyusden ne sen bana bu yanlis dersin ne se bn sana bu yanlis diyebilirim kisilik meselesi...

Cocuklara tv izletilmemesi taraftariyim. Yavrularimizin dikkatlerini dagitmak o kadar kolay ki. Bazen bende cok zor durumda kalinca 5 dk izletiyorum(lavabo molasi icin :) ) onun haricinde asla. TV izleyen cocuklarla izlemeyen cocuklar arasinda zeka olarak cok ama cok fark var! Bu arastirmalarla bile kanitlanmis birsey. TV izleyen cocuklarin hayal gucu, dusunme yetenegi neredeyse 0! izlemeyen cocuklarimiza gore. Ayni sey cep telefonu, atari, bilgisayar kullanan cocuklar icinde gecerli. Silikon vadisinin( buyuk firmalarin, Apple, Google vs gibi firmalarin merkez ofisi olan yer) calisanlari ve sahipleri teknoloji lieder leri olduklari halde cocuklarina elektronik aletler kullandirmazlar. Hatta bunun uzerine bir yazi vardi bulabilirsem buraya postalarim.

çok teşekkür ederim canım bir hafta kadar izlettim zaten ama artık hiç baktırmıyorum içime bir kez kuşku girdi çünki ama baktırmamak en doğrusu bence de konu çocuğum olunca işimi belkilere birakamıyorum. herşey küçüklükten başlıyo çocuğu nasıl alıştırırsan öyle gidiyo izlettirmemeken doğrusu :) :)

Yanlis anlasilma yok yani neden olsunki
ben böyleyim işte söylediğim şey insanlar tarafından yanlış anlaşılır kaygısı var sürekli ben de bunu yenemiyorum ve çok kullanıyorum beni yanlış anlamayın cümlesini. insanları kırmaktan daima korkmuşumdur. o yüzden söyledim beni anlış anlama diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…