evet çok doğru iş işden geçmeden derhal önlemimi almam lazım çok teşekkür ederimMerhaba, bana göre cocuklara tv zararli. Benim abim, kizi 1 yasina gelene kadar asla tv izletmedi. Kiz sadece bizi gozlemledi, bizimle oynadı. Ve masallah o kadar zeki ki 1.5 yasinda ve cümle kuruyor, bir kelimeyi duysa asla unutmuyor ve onu cumle icinde kullanmaya calisiyor. Her denileni yapiyor.
Velhasili bana göre cocugun egitimi icin tvden uzak tutup kendiniz bir seyler ogretin. Aksi halde pek konusamiyorlar. Çünkü eltimin kizi da yegenimle ayni yastalar hatta 2 yasina girmesine az kaldi. O da hep tv izlediği icin sadece bi kac kelime soyleyebiliyor. Anlamakta zorluk cekiyor, inada bindiriyor. Benim gozlemledigim bu. Eger cocugunuz agliyorsa ona farkli oyun alanlari olusturabilirsiniz bence. .
evet çok doğru iş işden geçmeden derhal önlemimi almam lazım çok teşekkür ederim
aminn cümlemizin evladı hayırlı olur inşallah. tekrardan çok teşekkür ederimRica ederim. Evet önlemini alin. Inşallah yavrunuz cin gibi çok akilli ve cok hayirli bir evlat olur... Rabbim onu size bağışlasin. .
öyle tabi her çocuk aynı olmuyo ama yine de keşke demektense izlettirmiyorum artık.Valla iki çocuğumda izledi tv. Çok şükür ikisinin konuşmasında da bir problem yok. Hatta yaşıtlarından çok öndeler. Her çocuk aynı olmaz diye düşünüyorum.
çok teşekkür ederim canım bir hafta kadar izlettim zaten ama artık hiç baktırmıyorum içime bir kez kuşku girdi çünki ama baktırmamak en doğrusu bence de konu çocuğum olunca işimi belkilere birakamıyorum. herşey küçüklükten başlıyo çocuğu nasıl alıştırırsan öyle gidiyo izlettirmemeken doğrusu :) :)Cocuklara tv izletilmemesi taraftariyim. Yavrularimizin dikkatlerini dagitmak o kadar kolay ki. Bazen bende cok zor durumda kalinca 5 dk izletiyorum(lavabo molasi icin :) ) onun haricinde asla. TV izleyen cocuklarla izlemeyen cocuklar arasinda zeka olarak cok ama cok fark var! Bu arastirmalarla bile kanitlanmis birsey. TV izleyen cocuklarin hayal gucu, dusunme yetenegi neredeyse 0! izlemeyen cocuklarimiza gore. Ayni sey cep telefonu, atari, bilgisayar kullanan cocuklar icinde gecerli. Silikon vadisinin( buyuk firmalarin, Apple, Google vs gibi firmalarin merkez ofisi olan yer) calisanlari ve sahipleri teknoloji lieder leri olduklari halde cocuklarina elektronik aletler kullandirmazlar. Hatta bunun uzerine bir yazi vardi bulabilirsem buraya postalarim.
ben böyleyim işte söylediğim şey insanlar tarafından yanlış anlaşılır kaygısı var sürekli ben de bunu yenemiyorum ve çok kullanıyorum beni yanlış anlamayın cümlesini. insanları kırmaktan daima korkmuşumdur. o yüzden söyledim beni anlış anlama diye :)Yanlis anlasilma yok yani neden olsunki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?