BEBEKLERDE DEMİR DAMLASI VE KULLANIMI

OnDu

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
31
4
45
Arkadaşlar bugün kızımıza demir damlası verildi. kilosuyla orantılı olarak her kiloya bir damla şeklinde kullanın dedi hemşire.. Ancak internetteki yazıları da okuyunca kafam iyice karıştı. :110: kan sayımı yapılmadan demir ilacı kullanmak iyi değilmiş. Üstelik demir çok zor emilen bir nesne olduğundan bebekte iştah kaybı kusma ve halsizlikte yaparmış.
Siz neler yaptınız? Ya da doktorunuz ne önerdi? Paylaşırsanız sevinirim

drumuzda saglik ocagıda her gittigimizde soruyor ihmal etmeyin diyor.kaç kiloysa bebek o kadar veriyorum bende gecenlerde kan sayımı yaptırdık iyi cikti

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.. Bizim doktorumuz baya uzak bize, internetten araştırmak zorunda kalıyorum herşeyi.. İnsanın çoğu zaman internette okuduklarıda kafasını karıştırıyor malesef..Uzak doğudayım diyorum soranlara :-)

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.. Bizim doktorumuz baya uzak bize, internetten araştırmak zorunda kalıyorum herşeyi.. İnsanın çoğu zaman internette okuduklarıda kafasını karıştırıyor malesef..Uzak doğudayım diyorum soranlara :-)

ALLAH yardımcın olsun.bende arastirdigimda kafam karisti dra sordum bebekler büyürken 6 ay anne sütünden gerekli olan biçok etken maddeyi alirmis ama demir ihtiyacı tam olarak karsilanmazmis.demirde bebekler icin önemli oldugundan damla kullanimi üstünde özenle duruyoruz demisti.

drumuzda saglik ocagıda her gittigimizde soruyor ihmal etmeyin diyor.kaç kiloysa bebek o kadar veriyorum bende gecenlerde kan sayımı yaptırdık iyi cikti

Merhaba Ben oğlumun demir oranına baktırdım normal olduğunu gördükten sonra hiç demir damlası kullanmadım fakat beslenmesine çok dikkat ettim demirden zengin gıdalar verdim ve kalsiyum içerikli olanlarla tüketmemesine özen gösterdim hiçbir sorun yasamadık çok şükür özellikle sağlık ocaklarinda verilen demir damlalarına asla güvenmiyorum bize verdikleri sağlık bakanlığından toplatılma kararı alınmıs olan bir seriydi araştırmadan verseydim sonuçlarını düsünmek dahi istemiyorum

saglik ocagindan verileni almadim ihtiyaci olan birine verirsiniz diye.eczeci.bi ablam var ondan aliyorum.kati gidaya gectikten sonra bi sekilde dikkat etmeye calisiyorum bende ama oncesinde yapabilecek bisey yoktu.

Arkadaşlar bugün kızımıza demir damlası verildi. kilosuyla orantılı olarak her kiloya bir damla şeklinde kullanın dedi hemşire.. Ancak internetteki yazıları da okuyunca kafam iyice karıştı. :110: kan sayımı yapılmadan demir ilacı kullanmak iyi değilmiş. Üstelik demir çok zor emilen bir nesne olduğundan bebekte iştah kaybı kusma ve halsizlikte yaparmış.
Siz neler yaptınız? Ya da doktorunuz ne önerdi? Paylaşırsanız sevinirim

Biz de 4. ay aşımıza gittiğimizde elime tutuşturdular ben 6. aya kadar kullanmadım... Şimdi daha dün başladım tahlil de yaptırdık kan seviyesi iyi sayılır ama 8-9 aydan sonra azabiliyormuş.. Ben bi kaç ay kullanıp tahlil yaptıracağım sonra duruma göre bırakırım diye düşünüyorum...

Kullandığınız demir damlasının adını öğrenebilirmiyim acaba? Bu toplatılma konusu baya canımı sıktı :emir_bebek:bebeklerimiz deneme tahtasımı acaba sağlık bakanlığı uyuyanlarına sormak istiyorum... Canım ülkemde eğitimde sağlıkta hep kobay olduk zaten En Büyük TÜRKİYE

Birde ne gibi besinler verdin arkadaşım?? Demiri nasıl destekledin bende doğal yöntemlere başvurcam galiba...

Kullandığınız demir damlasının adını öğrenebilirmiyim acaba? Bu toplatılma konusu baya canımı sıktı :emir_bebek:bebeklerimiz deneme tahtasımı acaba sağlık bakanlığı uyuyanlarına sormak istiyorum... Canım ülkemde eğitimde sağlıkta hep kobay olduk zaten En Büyük TÜRKİYE
Toplatilan vegaferon diye biliyorum ben

X