• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde saç kesimi

ama sevimli oluyorlar

bir de erkek çocuklarda çok sıkıntı değil

ama kızlar benim neden saçım yok diye ağlayabiliyor

benim oğlum kısa saç seviyor mesela özellikle yazın

kolayca yıkanıyor
Benimki garibim farkında deil saçlarının gittiğinden :)

benim kızım da saçsız kaşsız kirpiksiz doğan bebeklerdendi ama çok güzeldi. :anneadayı:
ben kel bebekleri hala çok severim. özellikle küçükken kafası traşlı erkek çocuklarına bayılırım.
kızım birkaç aylıkken yaz sıcağında ana kucağına havlunun üstünde soyardım saf zeytinyağıyla bütün heryerini yağlar güneşlendirirdim. yaşından itibaren de ilkokula kadar hep çok kısa kestirdim. maşAllah şimdi saçı kaşı kirpiği çok sağlıklı.
saf zeytinyağından zarar gelmez. mutlaka faydası olur.

Ben daha iki aylikken kendim kestim
Berbere goturemem cunku temiz olup olmadiklarini bilmiyorum
Kendim kesmeye devam edecegim bir sure daha;)

Hiç kestimedim kızımın saçını,sadece 1 cm kadar eşit olsun diye uçlarindan kendim kesmiştim,şu an ıslakken beline geliyor,gür değil ama ipek gibi lüle lüle uçları,bayılıyorum ki benim kızım sarışın doğduğunda değil saçı,kaşı bile yoktu.
Benim saçlarım seyrek,annem kazıtmışta,kısada kestirmiş hiçbir işe yaramamış bende,bu sebeple hiç düşünmedim kestirmeyi.

Bebeğin saçını kazıtma cahilliğini yapmada.
1 Yaşından sonra kestirmek sakıncalı değil.
Kök çocukta ama eğer bir tarafta hiç çıkmadıysa saç bir ilgili doktora gidilip güzelce bakılabilir.
Bu konu hakkında hiç doktora gittiniz mi?

Hiç kestimedim kızımın saçını,sadece 1 cm kadar eşit olsun diye uçlarindan kendim kesmiştim,şu an ıslakken beline geliyor,gür değil ama ipek gibi lüle lüle uçları,bayılıyorum ki benim kızım sarışın doğduğunda değil saçı,kaşı bile yoktu.
Benim saçlarım seyrek,annem kazıtmışta,kısada kestirmiş hiçbir işe yaramamış bende,bu sebeple hiç düşünmedim kestirmeyi.
Hem beni hem oğlumu anlattın sanki :) ama işte çevreden ısrarlar bitmeyince bi noktada tek kalıyorum

Bebeğin saçını kazıtma cahilliğini yapmada.
1 Yaşından sonra kestirmek sakıncalı değil.
Kök çocukta ama eğer bir tarafta hiç çıkmadıysa saç bir ilgili doktora gidilip güzelce bakılabilir.
Bu konu hakkında hiç doktora gittiniz mi?
Yani hiç çıkmadı değil bi tarafta çok bi tarafta az saçları vardı eşit sıklıkta değildi, çevremizdekiler kestirin yerine düzgün gelir dediler, kışın havaları bahane ettim kestirmeye izin vermedim şimdi yaz geldi babamız kesicem die ısrar etti kesti bakalım sonuç ne olacak. Hiç çıkmasa bi taraf kel kalmış olsaydı doktora mutlaka giderdim cilt hastalığı var mı die

merhabalar 1 yaşında oğlumun saçlarını kestirdik ilk defa, saçları seyrek çıkmıştı bir tarafta var bir tarafta yoktu. Dün aşı için doktora götürdüm saçlarını neden kestiğimizi sordu, bende eşit çıktsın daha gür çıksın diye kestik dedim(etrafımızın şiddetli söylemleri üzerine), bunun üzerine doktorda, kökünün zaten çocukta olduğunu zamanla düzeleceğini kestirmeseydiniz keşke dedi. Sizlerde de kestirip düzelen oldu mu ve kestirdikten sonra her hangi bir bitkisel yağ sürdünüz mü? Yağların faydası var mı zeytinyağı badem yağı vs. Yağ sürmek istiyorum ama kafam karıştı :110: en faydalısı hangisi olur?

Benim saçlarım seyrek ve eşim kel.
istesekte genetik olarak gür saçlı bir evladımız olmaz.
Fakat oğlumun saçları kıvırcık ötesi...
Biz mecburen yaşında kestirmiştik, çünkü artık yıkandığında nerdeyse beline varacaktı ve çok dolaşıyordu.

Doktor neden kestirmeyin dedi ki?
1 yaşına gelmiş olan çocuğun saçları zaten gayet uzamıştır. Ben onu da anlamadım.

Sıfıra vurdurun, tersten vurdurun, şunu yapın, bunu sürün vs. gibi kimseyi dinlemeyin çocuğunuz sonuçta denek değil.
Bırakın saçı doğal olarak nasıl olacaksa, öyle olacaktır.
Irsi ve genlerden kaynaklı olarak.
Benim saçım çocukken de seyrekti, hala seyrek. Genetik olduğu için de hiç birşey yapılamıyor.

O yağ bu yağ derken, daha da berbat bile edebilirsiniz, barı kafa derisine zarar gelmesin.
Yaşı da çok küçük zaten hiç birşey uygulamayın, boşverin...

Hem beni hem oğlumu anlattın sanki :) ama işte çevreden ısrarlar bitmeyince bi noktada tek kalıyorum
Işe yaramadı tecrübeyle sabit. Saçım çocukken asla omuzlarımdan aşağı inmedi,annem sağolsun küt kestirirdi hep:110: ama hala aynı hala aynı ki benimde sapsarı saclarım varmış bebekken aynı kizimın saçları gibi. Dogduktan sonra demiştim asla kestirmeyeceğim,beline gelince azar azar aldırırım uclarindan,kendi ne zaman isterse kestirsin. Birde saç kusüyor bence,benim saçım asla omuzumdan 10 cm aşağı inmiyor:KK43: Kirılıyor yıpranıyor kestiriyorum mecbur. Bakım yaparım düzleştirici,fön kullanmam ama yıpraniyor belli bir hizaya gelince uçlardan.

Benim saçlarım 2,5 yaşıma kadar doğru düzgün çıkmamış :) ön tarafta yana tarayacak kadar bir tutam uzun saç varmış diğerleri hap tüy gibi, sonradan kıvırcık ve gür saçlarım çıktı annem hep rüyamda görsem inanmazdım diyor :)

Saclarim kazitilmamis ama inanilmaz gur 5 kisiye sac olur hatta. Kazitmak bi ise yaramiyo bence

Birinden duymustum kazitmanin gür cikmakla hicbir alakasi yokmus.. benim kizinda esit degil hic kafama takmadim hatta pek saci yok.sacinin onunu kestim gozune giriyor diye okadar.

ben doktoru anlamadım. uzmanlar 1 yaşından sonra kestirin diyorlar. biz oğlumun saçını 1 yaşında kazıttık. saçlı başlıydı da maşallah baya da gürleşti anasına çekmemiş hiç.
ben olsam sadece zeytinyağı sürerim hasından olsun ama. kendim için birçok yağdan kür yaptım. kellik dercesindeki saçlarım git gide arttı. ama bebek için denemezdim. bir de sarımsak da etki ediyor. sarımsaklı gıdalar verebilirsiniz.
Ben dun kafami kazidim :)))

4aylkken kizi!in saclarini kestrdm ama kazitmak degl kisalttik biraz cnku hep dik saclar dimdik :))) ve tavana degcekti nerdeyse smdi hala dik ama em azindan kafasi terlemio eskisi kadar cnku hemen sırılsıklam oluodu

Babaannem küçükken hepimizin kafasını kazımıştı gür çıksın diye. Ben ve bir kuzenim daha hariç hepsinin kuş kadar saçı var :)

Ben kızımın saçlarını hiç kestirmedim. Şimdi 3,5 yaşında saçları belinde. Bayılıyoruz ailecek :)

Back
X