• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde saç kesimi

Dr doğru demiş napsin çocukları keloglana çeviriyor aileler.saçlar gözünün önüne gelmedikce sorun yok.göz tembelliği yapmasını diye...

Benim saclarım hic kazınmadı, o kadar güzel, gür kaliteli saclarım var ki... Gerci boya vs yıprandı.

Kız kardeşimin bebekken kazındı, onunki ince telli.

Kızımın saclarına hic dokunmadım doğduğundan beri. Suanda omuzlarının altında :)

20 aylik kizim var saclari daha ince telli ve gec uzuyor..Cevremde o kdr kestir diyenlere ragmen kestirmedim..Kestirmenin bir zarari da faydasi da oldugnu dusunmuyorum..Mantiken daha yeni sakallari cikmis bir erkek cocugunu dusunun 1 defa yada 2 dfa tras olmasiyla o sakallar hala eski hali gibi cikiyor..Siz bir kere kazittiginizda zaten gurlesmez ama sadece hepsi ayni anda ciktigi icin goz yanilmasi yapar ve size gurlesmis gibi gorunur..Doktora goturup cinko degerlerine baktirmanizi oneririm..Ya da balik yagina baslamanizi..(doktorunuza danisarak tabiki) onun disinda da sampuani sebamed alabilirsiniz ..Ama bnce kazitmayin bir daha ..

merhabalar 1 yaşında oğlumun saçlarını kestirdik ilk defa, saçları seyrek çıkmıştı bir tarafta var bir tarafta yoktu. Dün aşı için doktora götürdüm saçlarını neden kestiğimizi sordu, bende eşit çıktsın daha gür çıksın diye kestik dedim(etrafımızın şiddetli söylemleri üzerine), bunun üzerine doktorda, kökünün zaten çocukta olduğunu zamanla düzeleceğini kestirmeseydiniz keşke dedi. Sizlerde de kestirip düzelen oldu mu ve kestirdikten sonra her hangi bir bitkisel yağ sürdünüz mü? Yağların faydası var mı zeytinyağı badem yağı vs. Yağ sürmek istiyorum ama kafam karıştı :110: en faydalısı hangisi olur?

Arkadaşım ben 5 aylıkken kestim şimdi 11 aylik nerdeyse ve saçları çok güzel. Bebegin saçını ilk hafta kesmek sünnet bundada var bir hikmet bakma doktorlara. Ben badem yağlı sampuanla yikiyorum. Arada zeytin yağı surerim:)

bıngıldağı kapanmış mıydı? bıngıldak kapanmadan kestirmek yasak demişti bizim çocuk doktorumuz o yüzden söylemiş olabilir sizinki. makas vs gibi şeylerin darbesi zarar verebilir yumuşak kafa yapısına diye.

merhabalar 1 yaşında oğlumun saçlarını kestirdik ilk defa, saçları seyrek çıkmıştı bir tarafta var bir tarafta yoktu. Dün aşı için doktora götürdüm saçlarını neden kestiğimizi sordu, bende eşit çıktsın daha gür çıksın diye kestik dedim(etrafımızın şiddetli söylemleri üzerine), bunun üzerine doktorda, kökünün zaten çocukta olduğunu zamanla düzeleceğini kestirmeseydiniz keşke dedi. Sizlerde de kestirip düzelen oldu mu ve kestirdikten sonra her hangi bir bitkisel yağ sürdünüz mü? Yağların faydası var mı zeytinyağı badem yağı vs. Yağ sürmek istiyorum ama kafam karıştı :110: en faydalısı hangisi olur?
doktorun buna takılması garip canım istedi kestim deseydiniz

Kesmekle kazimakla sac gurlesmez, surekli kazinirsa ilk asamada sert cikar bu da sacin guclendigi gibi bir yanligi olusturur o kadar.
Bingildagi kapanirsa kesilebilir ama yaz gunu kel kabak yapmayin cocugun sacini, gunesi engelleyecek kadar sac kalsin en azindan :)

Yağ sürmek bebeklik saçlarını döküyor sürmeyin güçlendirmiyor. Ben de bebeklerin saçıyla oynanmaması gerektiğini düşünüyorum bir cilt sorunu vb olmadıkça. Zaten kazıtınca da daha gür olmuyor...

Back
X