Bebeklerde

KaPrisLiPazen

Guru
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2015
8.535
36.366
478
37
Mune @Margarikotin konum biraz burda kalabilir mi?? Hızlı gelecek cevaplara ihtiyacım var

Bugün kan testi yaptırdım ikizlerime
3 aylıklar
İkiside göz teması var cisimleri takip ediyor gülüyorlar
Ama birisi 1600 diğeri 2200 doğdu
Büyük doğan küçük Doğan'dan daha çok hareketli
Küçük olan herşeyi yapıyor ama yavaş yavaş
Ve küçük olan daha az yiyor iştahı yok gibi
Sütüm yok mamayla besleniyorlar
Mama vermesem 24 saat ben açım demez aglamaz
Doktor TSH değerinin 0.38-5.33 olması gerektiğini ama bizim değerimizin 7.81
Olduğunu söyledi
Bi ay sonra tekrar kan alıp bakacaklar geçebilir de geçmeyebilir de dedi
Geçmezse ömür boyu ilacı varmış onu kullanacakmışız
Nette baktım gelişim geriliğine zekâ geriliğine sebeb oluyo yazıyor
Bilen, çocuğunda böyle olan varmı??
Öğrendiğim den beri ağlıyorum bu çok mu kötü bir hastalık

Tsh yüksekliği çokta büyütülecek birşey değil bence yıpratmayın kendinizi. 6 aylık olana kadar bekleyin sonra endokrin e götürün. Çocuk doktoruyla çözmeyin şakın işi. Çocuk zayıf olur vs tsh standart prosedür mü neden bakıldı ki? Bence çocuklarınızın hiçbir sıkıntısı Yok olağandan küçük doğmuşlar hem ikizler standart duruma gelmeleri zaman alacaktır. Geçmiş olsun ama internette çok araştırmayın abim sırf bu sebeple turp gibi yeğenimi bi sürü teste soktu internet insanı vesveseye sevkediyor. Doktorunuza güvenin ama başka bir doktorun fikrini almaktan da çekinmeyin.

çocuk endokrini uzamanına başvurun ve tedavinize onunla devam edin.
internetteki bilgilere de bakmayın onlara göre grip olunca kefenimizi hazırlamamız gerek.
doktorlarınıza güvenin.

Sağolun cevabınız için
Ben küçük olan bebeğime mama yediremiyorum 3 aylık oldular birisi 4 ölçek yiyo ama küçük olan anca 1 ölçek onuda ben zorluyorum yoksa hiç yeme istemez
Ve şu an 3 aylık kilosu 4 doktor alt sınırda dedi
Bende geçen hafta gidince bi kan testi yapar mısınız dedim oğlumda inek sütü alerjisi vardı ondanmıdır yemiyo mama diyerek
Bide yakın akrabalarının bebeğinde çıkmıştı hipotiroidi.oda hep yemiyo zayıf diye söylerdi bende o yüzden bu TSH ınada bakın dedim oylelikle baktı çocuk doktoru zaten
Şimdi bu değer yüksek değil mi??
Ben napıcam hiç bilmiyorum zaten doktorlar yaşamaz ümitlenmeyin dedilerdi doğduğunda şimdi de bu çıkınca

Cnm bnm oglumda 28 gunluktu tsh yuksekti, benden gecti ama ona genetikti. Sonra kendiliinden dustu gecti..
Korkma gecmezse de cozumu cok basit demisti bana dr um.
Ama cocuk endokrine git onlar ayrintili testler yapiolar.

tsh tiroitle alakalı birazda genetik. netten her şeyi ciddiye alma canım ona bakarsan nette en ufak grip bile kanser diyorlar nette
Yakın akrabamın kızındada var ben ordan bildiğim kadarıyla test istedim Sonuç bu çıktı
Ne olduğunu da bilmiyorum ki belki geçer belki geçmez dedi bana

Yok canım artık daha neler. Değer yüksek tamam da Karalar bağlayacak kadar değil. Belki kullandığınız mamayı sevmiyordur farklı bi mama deneyin. Her çocuk bir olmayabilir. Tsh yüksekliğinden zayıf olabilir ama iştah ne kadar ilişkilidir bilemeyeceğim. İçinizin rahat etmesi açısından beklemeden bir çocuk endokrin uzmanından randevu alabilirsiniz sizi daha sağlıklı bir şekilde bilgilendirecektir yada dediğiniz gibi alerjisi olmasın bak tecrübenizde varmış alerji için test edildi mi

Korkulcak bişey yok. Hapı var dengeliyorlar.

Bende 10 yıldır içiyorum ilacı bir sorun yok.
Gelişim ve zekâ geriliğine sebeb oluyo yazıyor nette de doktorda bunlar olabilir dedi ama
Bi ay ben nasıl beklicek
Peki siz nasılsınız kötü bir hastalık mi

Korkmayın,bende yaşadım aynı şeyi kızım ilk doğduğunda. Bizimki düştü ilaca gerek kalmadı,sizinde öyle olur umarım. Olmasada problem yok bi ilaçla dengeliyorlar. Önlenebilir zeka geriliği sebebi tsh. Öğrendiğiniz için sevinin,öğrenmeseydiniz sıkıntı olurdu.

Alerji yokmuş öyle dedi
Ama hiç yemiyo sma,hero baby,hippi,bebelac hepsini denedim bunları yemedi bi tek az az Aptamil sevdi ondan alıyorum
Hemen randevu alayım ben çok sağolun

Doğduğundan beri hergün ağlıyorum bu o diyorlar bi bu diyorlar
Geçmezse naparım ben
Hiç bu kadar üzmeyin kendinizi. Farklı bir mama deneyin alerjik olma ihtimalini göz önünde bulundurun. Yüksek tsh çözümü 1 tane ilaç ama sırf tsh sonucuna göre karar verilmez free t3 t4 te bakılmalı bu basit bir hormon hastalığı büyütüp kendinizi de bebeğinizi de yıpratmayın

Öyle mi diyorsunuz??
Bilmiyorum Dr da pek bişey demedi geçebilir de geçmeyebilirde dedi
Çok sağolun

Gelişim ve zekâ geriliğine sebeb oluyo yazıyor nette de doktorda bunlar olabilir dedi ama
Bi ay ben nasıl beklicek
Peki siz nasılsınız kötü bir hastalık mi
Tedavi olmazsa gelişim geriliği olur.

Kötü derken tüm vucudu etkiliyo tabi kilodan kalp çarpıntısına terlemeden saç uzamasına kadar. Ama dediğim gibi ilaç kullandığın sürece sıkıntı yok.

oncelikle zeka geriligi olmasi icin bayabuzun bi zaman hastaligin farkedilmemis ve ilaci kullanmamis olmasi gerekir bu hastaligin tedavisi cok kolay gunluk ilacini icecek bu kdr bende tiroit hastasiyim hamilelik tiroitide degil ben beni bildim bileli var muhtemelen sizde de vardi farketmediniz cocugunuza gecti iki alternatif var ya bikac aya kdr duzelir cocugunuz yada olene kdr kullanir ilaci kotu bise degil benim oglumdada var dogdugundan beridir ilac kullanioruz 2 yasinda hala duzelmedi 3 yasini beklememiz gerektigini soledi doktor beklioruz bizde zeka geriligi falanda yok cok sukur allah dermansiz dert vermesin bu hastalik bile degil ilacini icersen saglikli bi insansin uzulme sadece ilaci ihmal etme

Serin kanli olun ,oyle korkulacak bir durum yok, anne karninda annedeki triod sorunlari olan bebekler icin bu tani ,yani saglikli dogan bir birey icin degil,her ay olcuturup kontrol edin ,cocuk endokrin uzmasni bulup onunla temasa gecin bebeklerde bu durum olabiliyor ,sonrasinda duzelir ,duzelmezse de uzulmeyin ilaci var ,korkulacak bir durum yok ,

Öyle mi diyorsunuz??
Bilmiyorum Dr da pek bişey demedi geçebilir de geçmeyebilirde dedi
Çok sağolun
Tabiki rahat olun. Anne olarak serinkanlı olmalısınız. Bırakın gitsin önemsemeyin de demiyorum tabi gözünüz üstünde olsun ama karalar bağlamaya da gerek Yok Allah dermansız dert vermesin bu basit bir problem. Doktorun uzmanlığı olmadığı için çok detay vermemiş olabilir. Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu. Hiçbir test sonucuna göre tek seferde hasta yada değil denemez çocuk endokrinle görüşün hem detaylı inceler Hemde siz boşa strese girmemiş olursunuz geçmiş olsun

Tedavi olmazsa gelişim geriliği olur.

Kötü derken tüm vucudu etkiliyo tabi kilodan kalp çarpıntısına terlemeden saç uzamasına kadar. Ama dediğim gibi ilaç kullandığın sürece sıkıntı yok.
Allah razı olsun çok yardımcı oldunuz bana sizede geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…