- 20 Kasım 2015
- 8.535
- 36.366
- 478
- 37
- Konu Sahibi KaPrisLiPazen
-
Tsh yüksekliği çokta büyütülecek birşey değil bence yıpratmayın kendinizi. 6 aylık olana kadar bekleyin sonra endokrin e götürün. Çocuk doktoruyla çözmeyin şakın işi. Çocuk zayıf olur vs tsh standart prosedür mü neden bakıldı ki? Bence çocuklarınızın hiçbir sıkıntısı Yok olağandan küçük doğmuşlar hem ikizler standart duruma gelmeleri zaman alacaktır. Geçmiş olsun ama internette çok araştırmayın abim sırf bu sebeple turp gibi yeğenimi bi sürü teste soktu internet insanı vesveseye sevkediyor. Doktorunuza güvenin ama başka bir doktorun fikrini almaktan da çekinmeyin.Mune @Margarikotin konum biraz burda kalabilir mi?? Hızlı gelecek cevaplara ihtiyacım var
Bugün kan testi yaptırdım ikizlerine
3 aylıklar
İkiside göz teması var cisimleri takip ediyor gülüyorlar
Ama birisi 1600 diğeri 2200 doğdu
Büyük doğan küçük Doğan'dan daha çok hareketli
Küçük olan herşeyi yapıyor ama yavaş yavaş
Ve küçük olan daha az yiyor iştahı yok gibi
Sütüm yok mamayla besleniyorlar
Doktor TSH değerinin 0.38-5.33 olması gerektiğini ama bizim değerimizin 7.81
Olduğunu söyledi
Bi ay sonra tekrar kan alıp bakacaklar geçebilir de geçmeyebilir de dedi
Geçmezse ömür boyu ilacı varmış onu kullanacakmışız
Nette baktım gelişim geriliğine zekâ geriliğine sebeb oluyo yazıyor
Bilen, çocuğunda böyle olan varmı??
Öğrendiğim den beri ağlıyorum bu çok mu kötü bir hastalık
Sağolun cevabınız içinTsh yüksekliği çokta büyütülecek birşey değil bence yıpratmayın kendinizi. 6 aylık olana kadar bekleyin sonra endokrin e götürün. Çocuk doktoruyla çözmeyin şakın işi. Çocuk zayıf olur vs tsh standart prosedür mü neden bakıldı ki? Bence çocuklarınızın hiçbir sıkıntısı Yok olağandan küçük doğmuşlar hem ikizler standart duruma gelmeleri zaman alacaktır. Geçmiş olsun ama internette çok araştırmayın abim sırf bu sebeple turp gibi yeğenimi bi sürü teste soktu internet insanı vesveseye sevkediyor. Doktorunuza güvenin ama başka bir doktorun fikrini almaktan da çekinmeyin.
Yakın akrabamın kızındada var ben ordan bildiğim kadarıyla test istedim Sonuç bu çıktıtsh tiroitle alakalı birazda genetik. netten her şeyi ciddiye alma canım ona bakarsan nette en ufak grip bile kanser diyorlar nette
Yok canım artık daha neler. Değer yüksek tamam da Karalar bağlayacak kadar değil. Belki kullandığınız mamayı sevmiyordur farklı bi mama deneyin. Her çocuk bir olmayabilir. Tsh yüksekliğinden zayıf olabilir ama iştah ne kadar ilişkilidir bilemeyeceğim. İçinizin rahat etmesi açısından beklemeden bir çocuk endokrin uzmanından randevu alabilirsiniz sizi daha sağlıklı bir şekilde bilgilendirecektir yada dediğiniz gibi alerjisi olmasın bak tecrübenizde varmış alerji için test edildi miSağolun cevabınız için
Ben küçük olan bebeğime mama yediremiyorum 3 aylık oldular birisi 4 ölçek yiyo ama küçük olan anca 1 ölçek onuda ben zorluyorum yoksa hiç yeme istemez
Ve şu an 3 aylık kilosu 4 doktor alt sınırda dedi
Bende geçen hafta gidince bi kan testi yapar mısınız dedim oğlumda inek sütü alerjisi vardı ondanmıdır yemiyo mama diyerek
Bide yakın akrabalarının bebeğinde çıkmıştı hipotiroidi.oda hep yemiyo zayıf diye söylerdi bende o yüzden bu TSH ınada bakın dedim oylelikle baktı çocuk doktoru zaten
Şimdi bu değer yüksek değil mi??
Ben napıcam hiç bilmiyorum zaten doktorlar yaşamaz ümitlenmeyin dedilerdi doğduğunda şimdi de bu çıkınca
Gelişim ve zekâ geriliğine sebeb oluyo yazıyor nette de doktorda bunlar olabilir dedi amaKorkulcak bişey yok. Hapı var dengeliyorlar.
Bende 10 yıldır içiyorum ilacı bir sorun yok.
Alerji yokmuş öyle dediYok canım artık daha neler. Değer yüksek tamam da Karalar bağlayacak kadar değil. Belki kullandığınız mamayı sevmiyordur farklı bi mama deneyin. Her çocuk bir olmayabilir. Tsh yüksekliğinden zayıf olabilir ama iştah ne kadar ilişkilidir bilemeyeceğim. İçinizin rahat etmesi açısından beklemeden bir çocuk endokrin uzmanından randevu alabilirsiniz sizi daha sağlıklı bir şekilde bilgilendirecektir yada dediğiniz gibi alerjisi olmasın bak tecrübenizde varmış alerji için test edildi mi
Hiç bu kadar üzmeyin kendinizi. Farklı bir mama deneyin alerjik olma ihtimalini göz önünde bulundurun. Yüksek tsh çözümü 1 tane ilaç ama sırf tsh sonucuna göre karar verilmez free t3 t4 te bakılmalı bu basit bir hormon hastalığı büyütüp kendinizi de bebeğinizi de yıpratmayınDoğduğundan beri hergün ağlıyorum bu o diyorlar bi bu diyorlar
Geçmezse naparım ben
Öyle mi diyorsunuz??Hiç bu kadar üzmeyin kendinizi. Farklı bir mama deneyin alerjik olma ihtimalini göz önünde bulundurun. Yüksek tsh çözümü 1 tane ilaç ama sırf tsh sonucuna göre karar verilmez free t3 t4 te bakılmalı bu basit bir hormon hastalığı büyütüp kendinizi de bebeğinizi de yıpratmayın
Tedavi olmazsa gelişim geriliği olur.Gelişim ve zekâ geriliğine sebeb oluyo yazıyor nette de doktorda bunlar olabilir dedi ama
Bi ay ben nasıl beklicek
Peki siz nasılsınız kötü bir hastalık mi
Tabiki rahat olun. Anne olarak serinkanlı olmalısınız. Bırakın gitsin önemsemeyin de demiyorum tabi gözünüz üstünde olsun ama karalar bağlamaya da gerek Yok Allah dermansız dert vermesin bu basit bir problem. Doktorun uzmanlığı olmadığı için çok detay vermemiş olabilir. Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu. Hiçbir test sonucuna göre tek seferde hasta yada değil denemez çocuk endokrinle görüşün hem detaylı inceler Hemde siz boşa strese girmemiş olursunuz geçmiş olsunÖyle mi diyorsunuz??
Bilmiyorum Dr da pek bişey demedi geçebilir de geçmeyebilirde dedi
Çok sağolun
Allah razı olsun çok yardımcı oldunuz bana sizede geçmiş olsunTedavi olmazsa gelişim geriliği olur.
Kötü derken tüm vucudu etkiliyo tabi kilodan kalp çarpıntısına terlemeden saç uzamasına kadar. Ama dediğim gibi ilaç kullandığın sürece sıkıntı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?