- 20 Kasım 2015
- 8.535
- 36.366
- 478
- 37
- Konu Sahibi KaPrisLiPazen
-
Çok teşekkür ederim cevabınız için buraya iyimi yazmışım bana drum öyle deyince eve geleoncelikle zeka geriligi olmasi icin bayabuzun bi zaman hastaligin farkedilmemis ve ilaci kullanmamis olmasi gerekir bu hastaligin tedavisi cok kolay gunluk ilacini icecek bu kdr bende tiroit hastasiyim hamilelik tiroitide degil ben beni bildim bileli var muhtemelen sizde de vardi farketmediniz cocugunuza gecti iki alternatif var ya bikac aya kdr duzelir cocugunuz yada olene kdr kullanir ilaci kotu bise degil benim oglumdada var dogdugundan beridir ilac kullanioruz 2 yasinda hala duzelmedi 3 yasini beklememiz gerektigini soledi doktor beklioruz bizde zeka geriligi falanda yok cok sukur allah dermansiz dert vermesin bu hastalik bile degil ilacini icersen saglikli bi insansin uzulme sadece ilaci ihmal etme
Bilmiyorum ki belkide vardı bendede hiç bu sebeble gitmedim hastaneyeoncelikle zeka geriligi olmasi icin bayabuzun bi zaman hastaligin farkedilmemis ve ilaci kullanmamis olmasi gerekir bu hastaligin tedavisi cok kolay gunluk ilacini icecek bu kdr bende tiroit hastasiyim hamilelik tiroitide degil ben beni bildim bileli var muhtemelen sizde de vardi farketmediniz cocugunuza gecti iki alternatif var ya bikac aya kdr duzelir cocugunuz yada olene kdr kullanir ilaci kotu bise degil benim oglumdada var dogdugundan beridir ilac kullanioruz 2 yasinda hala duzelmedi 3 yasini beklememiz gerektigini soledi doktor beklioruz bizde zeka geriligi falanda yok cok sukur allah dermansiz dert vermesin bu hastalik bile degil ilacini icersen saglikli bi insansin uzulme sadece ilaci ihmal etme
Çok teşekkür ederim inanın ki buraya konu açmasaydım bir ay sonra ki kan testine kadar ağlamaktan ben hasta olurdumSerin kanli olun ,oyle korkulacak bir durum yok, anne karninda annedeki triod sorunlari olan bebekler icin bu tani ,yani saglikli dogan bir birey icin degil,her ay olcuturup kontrol edin ,cocuk endokrin uzmasni bulup onunla temasa gecin bebeklerde bu durum olabiliyor ,sonrasinda duzelir ,duzelmezse de uzulmeyin ilaci var ,korkulacak bir durum yok ,
Çok teşekkür ediyorum burda endokrin bölümü yokmuş yakında ki şehirlerde birinde vardır illakiTabiki rahat olun. Anne olarak serinkanlı olmalısınız. Bırakın gitsin önemsemeyin de demiyorum tabi gözünüz üstünde olsun ama karalar bağlamaya da gerek Yok Allah dermansız dert vermesin bu basit bir problem. Doktorun uzmanlığı olmadığı için çok detay vermemiş olabilir. Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu. Hiçbir test sonucuna göre tek seferde hasta yada değil denemez çocuk endokrinle görüşün hem detaylı inceler Hemde siz boşa strese girmemiş olursunuz geçmiş olsun
Allah razı olsun canım.yani Rabbim vermiş evlat bir değil 3 tane binlerce kez şükür ediyorum ama insanın evladının tırnağına taş değse canı yanıyor birde bu bilmediğim birşey olunca saatlerdir öldümewet ozellikle bebeklerde ne kdr erken teshis okdr ii daha cabuk duzelio allah sifa versin ins dedigim gbi ilac ihmal etmeyin nolur hastada demeyin hasta degiller bu hastalik degil cunku ilacla gayet sagliklilar
İnşallah Rabbim sizinde elinizden tutsun evlatlarınıza sağlık versin.Benim gebeliğim biraz zor geçti az önce baktım benimde gebeyken TSH değerim yüksekmis bi testte ama Dr bana bişey demediki deseydi ilaç falan alırdım benderica ederim bilmeyene zor tabi haklisin her anne gbi sende korkuosun ben ilk ewladimda 4 sene bekledim zeka geriligi olmasin die benimki tehlikeliydi biraz cok sukur saglikli bi cocuk tek farki annesi gbi ilac alio sabahlari o kdr hatta o kdr zekiler ki seni kandirmaya calisiolar bi cok konuda simdi yine hamileyim ilacimi ihmal etmedigim icin korkmuorum allahin izniyle o da saglikli olcak ins
Allah size evlatlariniza ,evlatlarinizida size bagislasin ,kendfine iyi bakin sakin olun ,onlara da cok iyi bakarsiniz boylece ,her zaman care verir rabbim ,sizin mucizeniz 2 tane ve yaninizda ...Çok teşekkür ederim inanın ki buraya konu açmasaydım bir ay sonra ki kan testine kadar ağlamaktan ben hasta olurdum
Hastaneyi aradım burda endokrinoloji yokmuş yakın şehirlerdeki hastanelere bakacağım yarın
Çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun
Bende 6.ayda tıpa gittim 8.ayda doğdular zaten pek bir şey farketmedenamin ins tabi doktorun hatasi bu allah korumus dusuk riskine neden cunku tiroit ben 3 doktora ayni anda gittim birinin gozunden kacani digeri yakalar mantigiyla arastirma hastanesi devlet hastanesi bide ozel hastane her ay duzenli bu sekilde devam ettim
Allah razı olsunAllah size evlatlariniza ,evlatlarinizida size bagislasin ,kendfine iyi bakin sakin olun ,onlara da cok iyi bakarsiniz boylece ,her zaman care verir rabbim ,sizin mucizeniz 2 tane ve yaninizda ...
Canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebeklerin Allah uzun sağlıklı ömürler versin seni çok iyi anlıyorum benim bebeğim 23 günlükken arayıp topuk kanında bir değerde sıkıntı var dediler başta sormadım hangi değer diye bakilanlardan biri de TSH ve eğer varsa bile bu olsun diye dua ettim nette araştırırken çünkü çaresi ilacı var diyordu ama bizimki başka bir degermis ağla ağla helak oldum çünkü tedavi yok diyor neyse ikinci kanı verdik sonuç temiz sizinki de düşer inşallah ilk aylarda sonuçlar çok değişken olabiliyormus ve değeri düşen düzelen çok bebek var hem minicik onlar erken de dogmuslar ve sana tavsiyem bir sıkıntı olduğunda herhangi bir doktora değil de alanında uzman ve tavsiye edilen birini bul çünkü bazen doktorlar da insanı yanlış yönlendiriyor@Mune @Margarikotin konum biraz burda kalabilir mi?? Hızlı gelecek cevaplara ihtiyacım var
Bugün kan testi yaptırdım ikizlerime
3 aylıklar
İkiside göz teması var cisimleri takip ediyor gülüyorlar
Ama birisi 1600 diğeri 2200 doğdu
Büyük doğan küçük Doğan'dan daha çok hareketli
Küçük olan herşeyi yapıyor ama yavaş yavaş
Ve küçük olan daha az yiyor iştahı yok gibi
Sütüm yok mamayla besleniyorlar
Mama vermesem 24 saat ben açım demez aglamaz
Doktor TSH değerinin 0.38-5.33 olması gerektiğini ama bizim değerimizin 7.81
Olduğunu söyledi
Bi ay sonra tekrar kan alıp bakacaklar geçebilir de geçmeyebilir de dedi
Geçmezse ömür boyu ilacı varmış onu kullanacakmışız
Nette baktım gelişim geriliğine zekâ geriliğine sebeb oluyo yazıyor
Bilen, çocuğunda böyle olan varmı??
Öğrendiğim den beri ağlıyorum bu çok mu kötü bir hastalık
Canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebeklerin Allah uzun sağlıklı ömürler versin seni çok iyi anlıyorum benim bebeğim 23 günlükken arayıp topuk kanında bir değerde sıkıntı var dediler başta sormadım hangi değer diye bakilanlardan biri de TSH ve eğer varsa bile bu olsun diye dua ettim nette araştırırken çünkü çaresi ilacı var diyordu ama bizimki başka bir degermis ağla ağla helak oldum çünkü tedavi yok diyor neyse ikinci kanı verdik sonuç temiz sizinki de düşer inşallah ilk aylarda sonuçlar çok değişken olabiliyormus ve değeri düşen düzelen çok bebek var hem minicik onlar erken de dogmuslar ve sana tavsiyem bir sıkıntı olduğunda herhangi bir doktora değil de alanında uzman ve tavsiye edilen birini bul çünkü bazen doktorlar da insanı yanlış yönlendiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?