Bebeklere su verilmesi

nemokup

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2014
66
34
88
mrb arkadaşlar benim 3 aylık bir bebeğim var öksürme şikayetiyle doktora gittik balgam varmış doktor şurup verdi bir de günde 1,5 bardak su içir dedi bebeği emziriyorum fakat su vermek doğru mu bilemedim aynı sorunu yaşayan var mı acaba

Nir buçuk bardak mı yok daha neler :oha: benim de 4 aylık oğlum var daha hiç su vermedim. Hafif öksürdüğünde ıhlamur veriyorum 30'40 cc kadar

1.5 bardak değildir tekrar danışın doktorunuza.. her mama sonrası 1 tatlı kaşığı su derler genelde toplamda yarım bardak etmez..

1.5 bardak yanlis anladiniz bence mumkun degil icemez yavrucak o kadar anne sutunu icemez
Ben ogluma ilk ek gidaya basladigimizda vermistim ama yalnizca sunuyorduk istemezse zorlamiyorduk

1 buçuk bardak suyu bütün güne bölün az az verin. Balgam için söylemiş doktorunuz büyük ihtimalle. Sudan zarar gelmez

1. Bebeğe su vermek anne sütünden ve hazır mamadan alacağı besinlerin vücut tarafından emilimini azaltır.
  2. Bebeğe su vermek midesini gereksiz yere doldurup tokluk hissi yaratıyor ve esas mamasını yemesini engeller.
  3. Bebeğin çok fazla su içmesi su zehirlenmesine yol açabilir. Su zehirlenmesi ve kriz ile koma ile kendini gösteren ciddi bir rahatssızlıktır. Fazla su, vücuttaki sodyumun yoğunluğunu azaltır, elektrolit dengesini bozar ve dokuların şişmesine neden olur.

6 ay öncesinde , özellikle anne sütü ile beslenen bebeğe su verilmez .

Öksürük halinde , bir tatlı kaşığı kadar ılık su verebilirsin .

Odasını nemli tut , balgam sökmesi için dizine yüz üstü yatır ve sırtına masaj yaparak rahatlamasını sağla .

Çok geçmiş olsun .

Back
X