Benim bebeğim bir buçuk yaşında halen yüzüstü yatmasına izin vermem. 2 yasa kadar yüzüstü yatmalarının ve yastık kullanmalarının tehlikeli olduğunu okumuştum bir kitapta . O yüzden 2 yaşına kadar yanımda yatıracağım döndü mü hemen geri çeviriyorumMerhaba bebeklerinizi tahmini nezaman yüzüstü uyutmaya başladınız geceleride dahil.
Şuan daha bir aylık yüzüstü uyutuyorum bazen gündüzleri daha uzun uyuyor sanki ama başından ayrılamıyorum kafasını çeviremez nefessiz kalır korkusuyla. Geceleride hafif yan yatıyor henüz geceleri yüzüstü yatırmıyorum kafasını kurtarmayı öğrenenen kadar siz nezaman yatırmaya başladınız geceleride dahil nezaman başlarını kurtarıyor bebekler
Sanki bende 1 yaştan sonra yüzüstü güvenli diye okumuştum. Kendi etraflarında dönmeye başladıklarından yatabilir yazıyordu. Ama ben öncesinde yatıran varmı diye merak ettimBenim bebeğim bir buçuk yaşında halen yüzüstü yatmasına izin vermem. 2 yasa kadar yüzüstü yatmalarının ve yastık kullanmalarının tehlikeli olduğunu okumuştum bir kitapta . O yüzden 2 yaşına kadar yanımda yatıracağım döndü mü hemen geri çeviriyorum
Bazı sitelerde kitaplarda1 yaş Uygun yazsada bazı sitelerde 2 yasa6 kadar dikkat etmek gerekiyor yazıyor . Ben garanti olsun diye 2 yaşına kadar takip edeceğim.Sanki bende 1 yaştan sonra yüzüstü güvenli diye okumuştum. Kendi etraflarında dönmeye başladıklarından yatabilir yazıyordu. Ama ben öncesinde yatıran varmı diye merak ettim
Benim kızım 11 aylık küçükken hiç yatırmadım ama şuan sıcak ve daha rahat uyuyor diye yatırıyorum kameradan bakıyorum. Gece yüzüstü ve yastıkla hala yatmazMerhaba bebeklerinizi tahmini nezaman yüzüstü uyutmaya başladınız geceleride dahil.
Şuan daha bir aylık yüzüstü uyutuyorum bazen gündüzleri daha uzun uyuyor sanki ama başından ayrılamıyorum kafasını çeviremez nefessiz kalır korkusuyla. Geceleride hafif yan yatıyor henüz geceleri yüzüstü yatırmıyorum kafasını kurtarmayı öğrenenen kadar siz nezaman yatırmaya başladınız geceleride dahil nezaman başlarını kurtarıyor bebekler
Muhtemelen kafa sekli bozulmasin diyedir, eskiler oyle yapardi, sonra gelsin sebepsiz besik ölümü olaylari.1 aylık bebeği bütün doktorların güvenli değil demesine rağmen yüzüstü uyutmanızın sebebi nedir? Yargılamak için sormuyorum gerçekten sebebini merak ettim.
Gaz sancısı yaşıyor yan veya sırt üstü yattığında sancı uykusundan uyandırıyor ve yenidoğanların sıçrama refleksi var oda uyandıryor 20. Dakika da falan ama yüz üstü yatınca o sancıyı daha az hissediyor ve sıçrama olayımızda olmuyor o yüzden gündüzleri uykusunu alabilmesi adına yüzüstü yatırmaya çalışıyorum gündüz uykusunu alamayan bebek gecede sürekli uyanıyor maalesef.1 aylık bebeği bütün doktorların güvenli değil demesine rağmen yüzüstü uyutmanızın sebebi nedir? Yargılamak için sormuyorum gerçekten sebebini merak ettim.
Gündüzleri başında bekliceksen yatırabilirsin öyle daha uzun uyuyorlar dediğin gibi ama gece sıkıntılı nefessiz kalabilir Allah korusunMerhaba bebeklerinizi tahmini nezaman yüzüstü uyutmaya başladınız geceleride dahil.
Evet gündüzleri hep başında bekliyorum uyurken ama gece asla yatırmıyorum yüzüstü. Gecede yatırabilmek için hangi ayı beklemem gerekiyor onu sormak istemiştim burdaGündüzleri başında bekliceksen yatırabilirsin öyle daha uzun uyuyorlar dediğin gibi ama gece sıkıntılı nefessiz kalabilir Allah korusun
Ama bu anlattıklarınız zaten her bebekte olan normal şeyler. Evet zor bir süreç ama zamanla geçiyor. Gazlar bitiyor,uykular düzene giriyor. O kadar küçük bebek gündüz uykusunu alsa da sürekli uyanır. Hiçbir şey için uyanmasa bile beslenmek için uyanıcak. Bebeğim 5 aylık bir kere bile değil yüzüstü yan bile yatırmadım. Birkaç gündür kendisi uykusunda dönmeye başladı diye nöbet tutuyorum başında uyurken. Çünkü geri dönmeyi henüz bilmiyor ve uykusunda burnu kapanırsa ya da kusaraa diye çok tedirgin oluyorum. Sizi cesaretinizden (!) dolayı tebrik ediyorum.Gaz sancısı yaşıyor yan veya sırt üstü yattığında sancı uykusundan uyandırıyor ve yenidoğanların sıçrama refleksi var oda uyandıryor 20. Dakika da falan ama yüz üstü yatınca o sancıyı daha az hissediyor ve sıçrama olayımızda olmuyor o yüzden gündüzleri uykusunu alabilmesi adına yüzüstü yatırmaya çalışıyorum gündüz uykusunu alamayan bebek gecede sürekli uyanıyor maalesef.
Sizi tebrik ederim harika mükemmel bi annesiniz dört dörtlüm hatta başkalarının yaptığı hataları uykusuz kalmak pahasına yapmamışsınız.Ama bu anlattıklarınız zaten her bebekte olan normal şeyler. Evet zor bir süreç ama zamanla geçiyor. Gazlar bitiyor,uykular düzene giriyor. O kadar küçük bebek gündüz uykusunu alsa da sürekli uyanır. Hiçbir şey için uyanmasa bile beslenmek için uyanıcak. Bebeğim 5 aylık bir kere bile değil yüzüstü yan bile yatırmadım. Birkaç gündür kendisi uykusunda dönmeye başladı diye nöbet tutuyorum başında uyurken. Çünkü geri dönmeyi henüz bilmiyor ve uykusunda burnu kapanırsa ya da kusaraa diye çok tedirgin oluyorum. Sizi cesaretinizden (!) dolayı tebrik ediyorum.
Şimdi sana “o zaman yapmasaydın ikinci çocuğu” derdim ama demeyeceğim. Uğraşamam senle.Sizi tebrik ederim harika mükemmel bi annesiniz dört dörtlüm hatta başkalarının yaptığı hataları uykusuz kalmak pahasına yapmamışsınız.
Yüzüstü yatırmanın risklerinin farkındayım ve o yüzden sadece gündüzleri ( geceleri değil) ve yanında durduğum sürece yatırıyorum!
İlk oğlumda bende sizin gibiydim dört dörtlük asla ne yan ne yüzüstü yatırmadım emzik ve biberon bile vermedim geceleri sütüm artsın diye uyumadım süt sağdım o emerken diğer göğsümden. Sonuç nedir travmatik bi lohusalık ve 8 sene çocuk yapmamak. Hâlâ bebek ağlaması duyunca beynimin içinde şimşekler çakıyor
O yüzden tedbirimi alarak elimden geldiğince bu bebeğğmde uyumasını sağlamak için herşeyi deniyorum.
Sizin kadar mükemmel bir anne olamıyorum maalesef elimizden gelen bukadar kusura bakmayın!
Belki kötü örnek olucak ama ben doğduğundan beri yatiyordum şuan 2 yaşında kızım hala yatar o şekilde anne karnında dizlerini karnına çekmeye alıştıkları için daha güvende hissediyorlar herkes bir değil tabiki ama ben uykumda güveniyorum benim yanımda eşimin nefes alışverişi bile değişse uyanırım nasıl uyuduysam öyle kalkarım milim kimildamadan emsirdikden sonra üstüme alirdim yüz üstü uyurdu zaten Maks 2 saat aralıksız uyucak bebek geceyi yapamazmsanda gündüz bebek kameran varsa ordan takip edebilirsin yoksa ki benim yok başka bi telefonda görüntülü arayarak takip ediyorum anne olunca herşeye bir çözüm bulabiliyorsun bırak nasıl rahatsa öyle uyusunMerhaba bebeklerinizi tahmini nezaman yüzüstü uyutmaya başladınız geceleride dahil.
Evet bende bir çözüm bulmaya çalışıyorum ilk çocuğumda inanılmaz uykusuzluk çektik bende bebeğimde asla uyumuyorduk. Bu sefer farkettimki yüzüstü yatınca bebekler uzun ve konforlu uyuyor gaz ve sıçramayı bloke ediyor yüzüstğ uyumak. Ve gündüz uykusunu alamadıpında gecede uyuyamıyor otomatik olarak.Belki kötü örnek olucak ama ben doğduğundan beri yatiyordum şuan 2 yaşında kızım hala yatar o şekilde anne karnında dizlerini karnına çekmeye alıştıkları için daha güvende hissediyorlar herkes bir değil tabiki ama ben uykumda güveniyorum benim yanımda eşimin nefes alışverişi bile değişse uyanırım nasıl uyuduysam öyle kalkarım milim kimildamadan emsirdikden sonra üstüme alirdim yüz üstü uyurdu zaten Maks 2 saat aralıksız uyucak bebek geceyi yapamazmsanda gündüz bebek kameran varsa ordan takip edebilirsin yoksa ki benim yok başka bi telefonda görüntülü arayarak takip ediyorum anne olunca herşeye bir çözüm bulabiliyorsun bırak nasıl rahatsa öyle uyusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?