Bebekleri Yüzüstü Yatırmak?

Mangetsu

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
676
519
303
Merhaba bebeklerinizi tahmini nezaman yüzüstü uyutmaya başladınız geceleride dahil.

Şuan daha bir aylık yüzüstü uyutuyorum bazen gündüzleri daha uzun uyuyor sanki ama başından ayrılamıyorum kafasını çeviremez nefessiz kalır korkusuyla. Geceleride hafif yan yatıyor henüz geceleri yüzüstü yatırmıyorum kafasını kurtarmayı öğrenenen kadar siz nezaman yatırmaya başladınız geceleride dahil nezaman başlarını kurtarıyor bebekler

Benim bebeğim bir buçuk yaşında halen yüzüstü yatmasına izin vermem. 2 yasa kadar yüzüstü yatmalarının ve yastık kullanmalarının tehlikeli olduğunu okumuştum bir kitapta . O yüzden 2 yaşına kadar yanımda yatıracağım döndü mü hemen geri çeviriyorum

Sanki bende 1 yaştan sonra yüzüstü güvenli diye okumuştum. Kendi etraflarında dönmeye başladıklarından yatabilir yazıyordu. Ama ben öncesinde yatıran varmı diye merak ettim

Sanki bende 1 yaştan sonra yüzüstü güvenli diye okumuştum. Kendi etraflarında dönmeye başladıklarından yatabilir yazıyordu. Ama ben öncesinde yatıran varmı diye merak ettim
Bazı sitelerde kitaplarda1 yaş Uygun yazsada bazı sitelerde 2 yasa6 kadar dikkat etmek gerekiyor yazıyor . Ben garanti olsun diye 2 yaşına kadar takip edeceğim.

1 aylık bebeği bütün doktorların güvenli değil demesine rağmen yüzüstü uyutmanızın sebebi nedir? Yargılamak için sormuyorum gerçekten sebebini merak ettim.

Benim kızım 11 aylık küçükken hiç yatırmadım ama şuan sıcak ve daha rahat uyuyor diye yatırıyorum kameradan bakıyorum. Gece yüzüstü ve yastıkla hala yatmaz

1 aylık bebeği bütün doktorların güvenli değil demesine rağmen yüzüstü uyutmanızın sebebi nedir? Yargılamak için sormuyorum gerçekten sebebini merak ettim.
Muhtemelen kafa sekli bozulmasin diyedir, eskiler oyle yapardi, sonra gelsin sebepsiz besik ölümü olaylari.

Cocuklar 2 yasina gelene dek, ortu, yastik ve yuzustu uyutma sakincali.

Gaz sancısı yaşıyor yan veya sırt üstü yattığında sancı uykusundan uyandırıyor ve yenidoğanların sıçrama refleksi var oda uyandıryor 20. Dakika da falan ama yüz üstü yatınca o sancıyı daha az hissediyor ve sıçrama olayımızda olmuyor o yüzden gündüzleri uykusunu alabilmesi adına yüzüstü yatırmaya çalışıyorum gündüz uykusunu alamayan bebek gecede sürekli uyanıyor maalesef.

Gündüzleri başında bekliceksen yatırabilirsin öyle daha uzun uyuyorlar dediğin gibi ama gece sıkıntılı nefessiz kalabilir Allah korusun

bebeğinizi her zaman sırtüstü yatırın. uzun uyuyacak diye böyle bir riske girmeyin. bebek zaten kendisi hazır olduğunda dönerek istediği pozisyonda uyur. benim oğlum 6.5 aylık daha yeni kendisi dönüp yan yatmaya başladı. bebeğiniz zaten fiziksel olarak hazır ve güvenli olduğunda bunu yapar. ama siz heeer zaman sırtüstü ve düz bir zemine yatırın

Gözetim altında yatırabilirsiniz, ama yorgun gecelerin ardından gelen gündüzlerde denemeyin içiniz geçer vs. risk almayın. Yattığı alan da her zaman güvenli olsun (oyuncak, örtü vs açısından). Tam hatırlamıyorum ama 8-9 ay gibi oğlum kendi öyle yatmaya başlamıştı, huzursuz olup çevirmiştim bir kaç gün en son bırakmıştım artık ama zaten dönmeye erken başlamıştı.

Gündüzleri başında bekliceksen yatırabilirsin öyle daha uzun uyuyorlar dediğin gibi ama gece sıkıntılı nefessiz kalabilir Allah korusun
Evet gündüzleri hep başında bekliyorum uyurken ama gece asla yatırmıyorum yüzüstü. Gecede yatırabilmek için hangi ayı beklemem gerekiyor onu sormak istemiştim burda

Ilk 4 ay cok dikkat ettim donmeye baslayinca da ne yaparsam yapayim hep yuz ustu yatiyor saat basi kalkip kontrol ediyorum ama asla sirt ustu rahat etmiyordu. Simdi 1.5 yasinda hala yuz ustu yatiyor sukur bisey olmadi. Biz de daha hic besigin icinde bisey bulundurmadik

benim bebeğim 6-7 aylıkken uyurken kendi kendine dönmeye başladı sanırım. ondan önce ben de dikkat ediyordum dönmemesine. bir yaşından sonra da yüz üstü popo havada uyumak favori pozisyonu oldu. ben de düzeltmedim. çünkü artık kendini kurtarabiliyordu dönerken.

Ama bu anlattıklarınız zaten her bebekte olan normal şeyler. Evet zor bir süreç ama zamanla geçiyor. Gazlar bitiyor,uykular düzene giriyor. O kadar küçük bebek gündüz uykusunu alsa da sürekli uyanır. Hiçbir şey için uyanmasa bile beslenmek için uyanıcak. Bebeğim 5 aylık bir kere bile değil yüzüstü yan bile yatırmadım. Birkaç gündür kendisi uykusunda dönmeye başladı diye nöbet tutuyorum başında uyurken. Çünkü geri dönmeyi henüz bilmiyor ve uykusunda burnu kapanırsa ya da kusaraa diye çok tedirgin oluyorum. Sizi cesaretinizden (!) dolayı tebrik ediyorum.

Sizi tebrik ederim harika mükemmel bi annesiniz dört dörtlüm hatta başkalarının yaptığı hataları uykusuz kalmak pahasına yapmamışsınız.

Yüzüstü yatırmanın risklerinin farkındayım ve o yüzden sadece gündüzleri ( geceleri değil) ve yanında durduğum sürece yatırıyorum!

İlk oğlumda bende sizin gibiydim dört dörtlük asla ne yan ne yüzüstü yatırmadım emzik ve biberon bile vermedim geceleri sütüm artsın diye uyumadım süt sağdım o emerken diğer göğsümden. Sonuç nedir travmatik bi lohusalık ve 8 sene çocuk yapmamak. Hâlâ bebek ağlaması duyunca beynimin içinde şimşekler çakıyor
O yüzden tedbirimi alarak elimden geldiğince bu bebeğğmde uyumasını sağlamak için herşeyi deniyorum.
Sizin kadar mükemmel bir anne olamıyorum maalesef elimizden gelen bukadar kusura bakmayın!

Şimdi sana “o zaman yapmasaydın ikinci çocuğu” derdim ama demeyeceğim. Uğraşamam senle.

Belki kötü örnek olucak ama ben doğduğundan beri yatiyordum şuan 2 yaşında kızım hala yatar o şekilde anne karnında dizlerini karnına çekmeye alıştıkları için daha güvende hissediyorlar herkes bir değil tabiki ama ben uykumda güveniyorum benim yanımda eşimin nefes alışverişi bile değişse uyanırım nasıl uyuduysam öyle kalkarım milim kimildamadan emsirdikden sonra üstüme alirdim yüz üstü uyurdu zaten Maks 2 saat aralıksız uyucak bebek geceyi yapamazmsanda gündüz bebek kameran varsa ordan takip edebilirsin yoksa ki benim yok başka bi telefonda görüntülü arayarak takip ediyorum anne olunca herşeye bir çözüm bulabiliyorsun bırak nasıl rahatsa öyle uyusun

Evet bende bir çözüm bulmaya çalışıyorum ilk çocuğumda inanılmaz uykusuzluk çektik bende bebeğimde asla uyumuyorduk. Bu sefer farkettimki yüzüstü yatınca bebekler uzun ve konforlu uyuyor gaz ve sıçramayı bloke ediyor yüzüstğ uyumak. Ve gündüz uykusunu alamadıpında gecede uyuyamıyor otomatik olarak.

Ben zaten gündüz yatırırsam yüzüstü asla başından ayrılmıyorum risklerin farkındayım çünkü. Bilinçsiz hareket etmiyorum bunu yaparken.

Sadece merakım nezaman bu beklemeleri bırakabilirim ve nezaman gecede yatırabilirim. Çünkü gecede bu pozisyonda yatabilirse uyucak geceleri aslında ama maalesef geceleri sırtüstü yatırdığım için uyanıyoruz sürekli gazdan sıçramadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…