- Konu Sahibi DreamLover
-
- #24.441
kadis hoşgeldin canım bakalım alıcam bugün işe yarar inşallah .bende bikini alaıcam bugünlerde kızıma kendimede alıcam bu haftasonu gidebilirsek eğer bizimkiler yazlıktalarmış 2 günde olsa faydalanırız diyorduk ama bakalım artık.
Bu arada bugün ajansdan haber geldi, denomu 1 i veya 2 si Access reklamları için görüşmeye çağırdılar.
Ama maalesef denocum tatilde....
günaydın kızlar
ben kahvaltı hazırlıyorum
benim cadı ebru şallıyla spor yapıyo
bi tv ye bakıyo bi yapmaya çalışıyo
çok komik ama yaa bu zilloşş
zehra benim yerime bi ısırsana zilliyiiii yerim onu bennnnnn :))))) maşallahhhhh
bizimkide çağla şikelle emre altuğun reklamında oynuyor çok seviniyor oonları görünceeee hemen oynyor müziğindeeeeeee
Tam cadıııı,yerim onu bennnnn
Günaydın şekerim
elifcim sen nasılsın bacım ruziş nasılll düzeldi dimi ateşi yok tatilde yaklaştııı sayılı günler varrr
günaydın kızlar
ay süper elif çok güldüm ay evvet bizde de başladı bu sendrom ya bişeyi yapma diyorum gözümün içine bakıyor bakmıyor gibi yapıyorum bana seslenip bakmamı sağlıyor ve devam ediyor.ve ne yazıkki kendini yerden yer evurmaya başladı.dün banyo yaptırayım dedim daha doğrusu kendi beni görür görmez banyo dedi.aldım eve geldim kuzuyu ki hala banyo diyordu,hadi dedim yaptırayım soydum soktum banyoya nasıl ortalığı inletti.neymiş suyla oynayacakmış ben başından su dökmeyecekmişim oldu dedim bende tabi döktüm haliyle zor zaptettim bir oraya atıyor kendini bir buraya yerler ıslak kaygan ödüm koptu biryerini incitecek diye.sonra banyodan çıakrdım alelacele ki başı tam durulanmadı bu sefer niye çıkardın diye ağlıyor sinirlerim oynadı akşam akşam yerinden
günaydın kızlar
terrible twos *
küçük çocukların çıldırtan soruları*nın başlangıç dönemidir ve 18-36 aylar arasına tekabül eder felaket iki. neden ingilizcesini yazdın demeyiniz zira gavur oturmuş, üstüne kafa yormuş, teşhisini yapmış, böyle bir dönem tanımlamış insan hayatında. bir de pek melodik isim vermiş. bize de hakkını vermek yakışır dedik. felaketledik. ikiledik.
iki yasindaki cocuklarin herseye hayir deme, itiraz etme, ne dersen tersini yapma, gel desen giden git desen gelen halleri.
duruma ornek olarak;
- hadi gel, iniyoruz, eve geldik
- hayir
- ne hayir?!
- inmicem
- olm hadisene... eve geldik.
- hayiirrrrrrr
- tamam. arabada otur, sakin kipirdama.
- hayir ben de gelicem
- hayir kal sen orda
- eeeeeecccccccccccckkkkkkkkkk beni de aaaaalllllll
- ...........
- hadi yataga
- hayir
- hadi ama bak cok gec oldu
- hayir dedim
- cabuk yataga!!!!
- (uzanan elin iki parmagine di$ini gecirir)
- hop hop... yataga dedim
- (di$ler daha derine gecirilir)
- hadi gel bak sana dinozorlu kitap okiicam
- (parmaklardan di$leri cekmeden yataga dogru ilerlenir, yataga tirmaninca el serbest birakilir)
- kirmiziyi mi okuyalim, maviyi mi
- oje mi surdun sen?
- ne? ha.. evet. hadi kirmiziyi okuyalim
- saclarin ne guzel, prenses saci yapiim mi sana
- oyun oynayamam ben simdi bak cok uykum geldi
- kirmizi oje sursene. annem suruyor, ben cok begendim
- eee...evet* olur tamam surerim. hadi yat bakim sen
- (yatar, kitap okunmaya baslar, cucenin gozleri hala sacta ba$tadir)
- bidibidibidibibi*
- ne guzel okuyosun sen oyle
- ...* sen simdi uyuyor musun yoksa uyumuyor musun
- uyumuyorum
- derin...... uyu cabuk.
- sen de uyu
- ya sabir
- hayir
- ne?
- ya sabir degil
- ................*
anne: oglum arabanı vereyim mi?
bebek: *ciyaak*
anne: oglum su istermisin?
*vıyakkk*
baba: oglum sen kötekli adamla hiç tanışmadım bak dikkatli ol!
*ciyyyaak* *kendini yere atıp kafayı çıtonk diye yere geçirmeler*
baba: hayatım bu bir metre olduğu gün kötekli adamla tanışacak..
ben kişiliğimi kazanırken annemi babamı nasıl maymun ederim sendromu...
anne-baba 1 ayda 1 yaş yaşlandırır....
tükçesi iki yaş sendromu olarak anılır...
daha cok "the terrible twos" diye gecer, her ne kadar bir tane ikinci yas olsa da.
bu surec icinde, yeni yeni kendini, cevresini, ve basilacak her turlu dugmeyi kesfetmeye baslayan cocuklar, minicik bebecikken "en mulayim torunum" diye kendisini seven anneannesinin ayaginin ustune ansiklopedi atmaya kalkarlar. her verdikleri cevap, banane sanane olur. bi de ustune kufur etmeyi ogrenmislerse (sagolsun abileri ve dayilari) iyice rezil olursunuz. sucu gelir, garip garip bakar kapidan, cocuk acmistir kapiyi, ne konustunuz dersiniz, 'esoluesek dedi bana abla' der. ozur dilersiniz. yerlere yatip tepinme sureci de bu evrede baslar. hic tinmayin. ustune dusmeyin. 'ay cocuk krize girdi aliverin istedigini' diyen teyzelere ters ters bakin. gececektir. dedim ama...
bir de bitmeyeni vardir. saf saf doktorunuza sorarsiniz, eee ne zaman gececek bu evre diye. yakinda, yakinda, diye onune bakar adam. o zaman teslim olursunuz. en kotu duanizi etmeye kiyamazsiniz, netekim anneniz bin kere anlatmistir, 'insallah kendin kadar yaramaz cocugun olur' dedigini. nasil 2 yasinda yerlere yatip kulaklarinizi deldirmek istediginizi. tunali hilmi'de bir kuyumcuyu gecenin bir vakti actirdigini. bu yuzden simdi hic kupe takamadiginizi (vah vah), yamuk oldugunu kupe deliklerinizin hatirlarsiniz. allahtan benimkiler erkek dersiniz... ulan?
ne zaman süpermarkette kendini yere atmış çığlık çığlığa bi çocuk görseniz ya da sebepsiz yere bağıran saçlarını çekiştiren bi tane, sanırsınız ki kendini de tutup fırlatıcak bi yerlere.. işte anlayın o çocuk 2 yaşındadır..
ömür törpüsü bir dönemdir. uyansa pijamasını çıkarmak istemez, çıkarsa kıyafet giymek istemez, giyse sokağa çıkmak istemez, sokağa çıksa içeri girmek istemez, yemek zaten yemek istemez.
- oğlum köfte yer misin?
- ı-ıh
- peynir yer misin?
- ı-ıh
- danino yer misin?
- ı-ıh
- bok yer misin?
- eyet.
bu mudur, budur. ebevey niçin "allah yardımcım olsun" dönemi.
anne baba icin, cocugun ergenlik doneminin provasidir.
2 yaş sendromu. bizim evde de 2,5 yaşında bir tane var. herşeye itiraz, herşeye hayır.
- aaa yavru bak yağmur yağmış, yerler ıslanmış.
- hayır yağmur yağmamış!
- nasıl yağmamış? yağmış işte, yerler ıslanmış.
- yağmamııışşş ühüüüü!!!
- çorap giydir.
- yavrum hava çok sıcak, temmuz sıcağı. bak hepimiz çıplağız. bu havada çorap giyilmez.
- hayır giyilir!! giydiiirrr (giydirilir)
- su içer misin? susadın mı?
- susamadım.
*- su veerrr!!
- yavru çok uykum geldi. saat 11 oldu. hadi yatalım artık.
- 11 olmadı saat.
- evet oldu. çok uykum geldi. (esneme ve koltuğa yatarak uyuma numarası)
- olmadııı!! yatma kalk. boya yapalım.
- yavru gel bezini değişelim, çok çiş yapmışsın * , bak şişmiş bezin.
- hayır yapmadım çiş. değiştirme
- ama böyle çişli kalırsa pişik olur totoş. hadi değişelim.
- olmaz pişik, hayır.
- bak yavru bu şort çok güzel, gel giydirelim sana.
- çok güzel değil. giydirme!!!
şu sıralar aramızdaki diyaloglar genellikle böyle. neyse ki şimdilik sabrım bitmek tükenmek bilmiyor.
nimo saçlar acayip hoş olmuş kıss, değmiş 28 tl ye valla
dudaklarda angelina jolie gibi maşallah sübhanallah
yeliz olamaz böle bi şans yaaaaa:bbo:
beklemezler mi peki, ne zaman geliyo deno
zehra benim yerime bi ısırsana zilliyiiii yerim onu bennnnnn :))))) maşallahhhhh
bizimkide çağla şikelle emre altuğun reklamında oynuyor çok seviniyor oonları görünceeee hemen oynyor müziğindeeeeeee
ısırırım cnm hemenŞeniz
zaten dün maltepede çok sevdiler
yolda kim görse şuna bak ya ne tatlı deyip durdu hatta simit sarayından zeynebe atıştırmalık bişeyler alıyım dedim
kız bi kere öpmeden vermem dedihihoyyyt
tam sevilme zamanları kadişim yaaaaa
çok çok şeker oldular:ecrin_bebek:
ay süper elif çok güldüm ay evvet bizde de başladı bu sendrom ya bişeyi yapma diyorum gözümün içine bakıyor bakmıyor gibi yapıyorum bana seslenip bakmamı sağlıyor ve devam ediyor.ve ne yazıkki kendini yerden yer evurmaya başladı.dün banyo yaptırayım dedim daha doğrusu kendi beni görür görmez banyo dedi.aldım eve geldim kuzuyu ki hala banyo diyordu,hadi dedim yaptırayım soydum soktum banyoya nasıl ortalığı inletti.neymiş suyla oynayacakmış ben başından su dökmeyecekmişim oldu dedim bende tabi döktüm haliyle zor zaptettim bir oraya atıyor kendini bir buraya yerler ıslak kaygan ödüm koptu biryerini incitecek diye.sonra banyodan çıakrdım alelacele ki başı tam durulanmadı bu sefer niye çıkardın diye ağlıyor sinirlerim oynadı akşam akşam yerinden
Paylaşımın için teşekkür şeker.
Ben hiç okumuyorum böyle şeyleri
okuduğum zaman denizde o yoksa bile hemen oluyor.
benim felsefem iyi düşün iyi olsun... Düşünce gücüyle isteiğim şeyi gerçekleştirmek.
yeliz çok samimi söylüyorum sendeki bu iyimserliğin 10 da biri bende olsa çok daha mutlu biri olurdum.karamsarlığımı farketmişsinizdir herhalde.nasıl kurtulucam ben bu karamsarlıktan ya.özeniyorum senin gibi düşünen insanları gördükçe.inan takdir eediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?