Bebeklerimiz ve Biz

iyi akşamlar kızlar..temizlik yapıyorum bi taraftan..ee malum evde bi haşere olunca 1 günlük işi insan 10 günde zor yapıyor...

hasta bebişlere ve annelere çok geçmiş olsun..geçmişe pek bakamıyorum benimki her an uyanacak diye diken üstündeyim...

selam kızlar

bayram telaşı başlamış bile, Hülya'cım iyi yolculuklar ve ve iyi bayramlar, Allah yardımcın olsun canım ya 2 çocukla 10 saat yol zor ama inşallah rahat, kazasız-belasız gidin gelin.

Bizde kızımla pazara gittik geldik, çok kalabalıktı bayram telaşı malum. Balkabağı aldım kızıma çorba yapacağım bakalım beğenecek mi.

Sema sizede çok geçmiş olsun
Derin'imin annesinide selamlar, atşegül yeliz buradasınız sanırım sizede merhabalarrr

edacım ben berfeye balkabağı çorbası yaptım..ebru şallı tarifiyle çok sevdi kuzum..gerçekten çok tatlı oluyor...

2 - 3 adet küp küp doğranmış bal kapağı,1 adet küçük patates,1 adet kuru soğan bi tutam tuz çok az sıvı yağ...
düdüklüde 20 dakika haşlıyorsunuz..
piştikten sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak süt döküp blendırdan geçiriyorsunuz..
bu verdiğim ölçü de yaparsanız iki yada 3 öğün yetiyor çorba

berfe bayıla bayıla yiyor..

ohh teşekkür ederim canım ya bende düdüklüye doğramıştım, biz henüz süt kullanamıyoruz ben etsuyu ile pişireceğim bu şekilde, teşekkür ederim.

:))))))))))) eda alemsin sen bacım:)) tarifi almadan mazemeyimi aldın.
Mev.cab teşekkürler canım k.walideme vereyimde yapsın kuzucuğumaa

edacım bebeğin küçük olduğu için süt uygun deil ama bence o çorbaya et suyu katma..kabak zaten fazla tatlı olduğu için tadını bozar..tabii sen bilirsin ...

2 - 3 adet küp küp doğranmış bal kapağı,1 adet küçük patates,1 adet kuru soğan bi tutam tuz çok az sıvı yağ...
düdüklüde 20 dakika haşlıyorsunuz..
piştikten sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak süt döküp blendırdan geçiriyorsunuz..
bu verdiğim ölçü de yaparsanız iki yada 3 öğün yetiyor çorba

berfe bayıla bayıla yiyor..

mevcancım paylaşımın için çok teşekkürler oldukça besleyici bir çorba ancak şu iki üç adet küp doğranmış olayını çözemedim sadece iki üç küp mü yoksa iki üç dilim küp doğranmışmı....:uhm:

esra ceyhanda seyretmiştim..yanında bi de çocuk doktoru vardı..çok önerdi bu çorbayı bebekler için hem besleyici hem faydalı bi kış çorbası demişti...

kız mavice delüsüüüü
ben kendi ölçümü tarif ettiğim için o dille yazdım..
şöyle anlatayım kibrit kutusu büyüklüğünde 3 parça kabak atıyorum düdüklüye diğer malzemeleride katınca 3 öğünlük çorba çıkıyor
anladınmı delüü..

soytarı ayşegül ne kadar şanslısınız ne için derseniz ben geçen ay ayın 2 sinde regl olmuştum normalde hep iki gün önce gelir hala tık yok bu aya gerilip duruyordum bu gün test yaptım neyseki negatif derin bir nefes aldım ama bir görseniz beni testi yaptım ama elim ayağım titriyor gidip bakamıyorum o derece endişelendim yani... ben nezaman bir şey için sevinsem hep aksi olur ohhh diyordum bayramda rahat olucam fazla sevindim galiba bende bu şans varken bayramın 1, günü olurum herhalde

bu arada sanırım benim pc nalları dikmek üzere format istiyor çok ağırlaştı galiba kk dan değil bu kez:dilcikar:

mevcan saol canım.bende hemen yapayım kuzuma....
bakalım umarım beğenir...

mavice aynı dert bende de var..
geçen ayın ekimin 29 unda oldum..
kasım 27 de olmam laızmdı...
hala tık yok...
üstelik doğumdan beri hiç düzensizlik olmadı..
ama biz korunuyorduk onu da anlamadım
patlamkmıydı aceppp:sm_confused:

Back
X