- Konu Sahibi yixgxitimmm
-
xeno arkadaşım çok güzel anlatmış aynen katılıyorum ve bu duruma çok üzülüyorum.Ben bebeğim için organik gıdalar alıyorum bunlar için iki katı fark ödüyorum ama kesinlikle inanmıyorum sadece vijdanımı rahatlatmak için.İki gün önce organik pekmez aldım ve normal pekmezden çok pahalı verdiğim parayada acıyorum inanmadığım ürünü oğluma yedirdiğimede.Genel olarak TEMA vakfının ürünlerini alıyorum.
arkadaşlar teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için kara üzüm çekirdeğini bende alacağım ben enginar, kereviz yemem eşimde aynı ama hem çok faydalı hemde kızıma yedirmek istediğimden sizlerden tarif bekliyorum nasıl yapıyorsunuz yemekleri, nelere katıyorsunuz mesela bi arkadaşımdan mercimek çorbasna kereviz kattığını öğrendim bunun gibi tarif yazarsanız sevinirim yarın pazara çıkacağım ordan alırım inşllah hormonlu gıdalardan her anne gibi bende çok endişelyim heleki domates onsuz çorba olmuyor yazın yaptığım konserveler bitti en son çeri domates aldım tadı çok güzeldi o bildiğimiz kış domatesi gibi değildi ama bilemiyorum ondada vardır heralde çorbalarınıza domates kullanıyormusunuz
Bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.Aslında elinde sonunda bu gıdaları yiyecekler ve dünya malesef daha iyiye gitmiyor.ama göz göre görede onların zehirlendiğni düşünmek içimi acıtıyor . Pazara gittiğimde artık hiç bir ürünün kokusunu alamıyorum. Bazen mandalina ,domatesi falan koklarım pazarcılarda bana gülerler .kokla abla kokla diye .ama malesef artık hiç bir ürün kokmuyor. Her ürünü mevsiminde yedirin diyorlar ama inanırmısınız ben artık hangi ürünün hangi mevsimde üretildğini bile bilmiyorum. Çünkü hiç bir şey pazardan kalkmıyorki. Özellikle benim yaşadğım bölge seraları ile ünlü. Böyle oluncada hiç bir ürün mevsiminde üretilmiyor malesef. Birde şu varki . ürünün serada üretilmediğini bilsem bile zaten ürünlerin genetiği ile oynandığı için baştan zaten kaybediyoruz. örneğin : Çocuklarına mısır ve mısırdan üretilen şeyler yedirmeyen zıraat mühendisi arkadaşlar biliyorum.
Tüm yorumlarını bildiren arkadaşlara teşekkür ediyorum ve Başka Paylaşımlarınız olursa memnun olurum.
1) Bunların dışında mesela şu mevsimde hangi sebze ve meyveler yedirmeliyiz sizce.. 2)Hazır mamalar dışında ne düşünüyorsunuz (ben milupanın ürünlerini kullanıyorum mesela)
3) Cep telefonlarınızı çocuklarınızın bulunduğu ortamlardan uzak tutuyormusunuz.Yada internet kullanımının zararı varmıdır?
4) bir arkadaşımız dut pekmezi demiş ,bu konu iyi bir paylaşım olmuş ,dut pekmezi değil ama keçiboynuzu ile burada oldukça şifalı olduğu söylenen andız pekmezi yedirmeye çalışacağım bende çocuklarıma
ya ben yeni farkettim tarifi burdan istemişim ben yanlışlık oldu özür
valla bravo demek istiyorum.Sevhan arkadaşım sebzeleri saymış bende meyveleri söyleyeyim. Armut ( deveci armutu tabir edilen sarı renkli topan görünümlü olanının tam zamanı. Bal gibi tadı ), elma, portakal, mandalin, ayva, muz çocukluğumdan beri her mevsim olduğu için veriyorum ama yerli anamur muzundan. Ben oğluma hazır mama, hazır meyve püresi,hazır sebze püresi,bebe bisküvisi vermiyorum. Ekmeği ve bebe bisküvisini kendim yapıyorum. Cep telefonlarımızı ailecek evde kapatıyoruz. Eşim deli olduğumu söylüyor ama o da çaresiz kaldı kapatıyor. İnternetim kablolu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?