Çocuk Hastalıkları Bebeklerimizi sivri sinekten koruma yolları

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

maviyesil48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
6
0
36
Muğla
Öncelikle bu forumu oluşturanlar ve üyelerine teşekkür ederim.
Evlenmeden önce, evlilik sürecinde, hamilelik zamanında ve doğum sonrasında pek çok faydalı bilgiye ulaşmama faydası oldu.
Şimdi geri ödeme zamanı :)

Yaşadığımız yerde yazları özellikle gün batımı zamanında sivri sinekler ortaya çıkmakta.
Kendimizi ve bebeğimizi bunlarrdan korumak için uyguladığım iki yöntem var.

1. Lavanta yağı: Genellikle 20 ml'lik şişelerde satılır. Yarım litre suya içine 10 ml'lik lavanta yağını karıştırın ve buz dolabında soğutun.
Kullanacağınız zaman dolaptan çıkartın ve şişeyi çalkalayın. El, kol bileklerinize, boynunuza, diz arkasına sürün. Hem ferahlık veriyor hem sakinleştiriyor.
Bu yetişkinlerin kullanımı için. Biz bebeğimize bir zararının olup olmadığını bilmediğimiz için sürmüyoruz.
Onun için şöyle bir yöntem uyguluyoruz. Sprey şişesine koyduğumuz karışımı yatmadan önce odasına, yatağının etrafına sıkıyoruz. Gün içinde durduğu yerin etrafına sıkıyoruz.

2 Yöntem: Bir bütün limonun üzerine 6-7 tane kuru karanfili saplayın ve bebeğinizin ulaşamayacağı yakınına bir yere koyun. Çok güzel bir koku saçıyor. Hele limon ağacınız varsa çok şanslısınız ;) Ben iki gece kullanıyorum bu limonu, sonrasında suyunu sıkıp içiyorum, ziyan olmasın diye.

Şimdilik bu kadar, deneyimlerimi paylaşmaya devam edeceğim.

Sevgiler :emir_bebek:

Back
X