Bebeklerimizin 1.Yaş Gününde Planlarımız..

Arkadaşlar herkes çok heyecanlı bebişlerin doğum günleri için ne güzel hazırlıklar yapılmış. Biz de çekirdek aile olarak kutlamayı düşünüyorduk ama sonradan fikir değiştirdik. Eski evimizden komşularımızı (3 kişi), en yakın arkadaşlarımızı ( o güne kadar bebekleri doğmazsa 2 kişi, doktorun verdiği tarih tam 28 şubat :) partinin ortasında hastaneye koşturabiliriz ) çağırdık. Bir de kuzenimin nişanı için ıstanbul'da olan anneciğim olacak. Henüz menüye karar vermedim. O işi anneme bırakmayı düşünüyorum. Bebişlerinize ne hediye alacaksınız? Ben özel bir şey olmasını istiyorum ama hala karar veremedim.
Bir de bazı arkadaşlar palyaço kiralamışlar. Sürekli takip ettiğim bir kitap var 'Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler'. bu kitabın ilk doğum günü kutlaması ile ilgili bölümünde palyaçoların o yaştaki bir bebek için ürkütücü olabileceği yazıyor. Gerçekten de annemlerin alt komşusunun oğlu neredeyse ilkokula başlayana kadar palyaçolardan deli gibi korkuyordu. Bence daha önce palyaço görmeyen bebeklere önceden kısa süreliğine karşıdan izletip tepkilerini ölçmek gerekir.

Şeker hamurundan yapılanlar daha güzel görünüyor. Sonuçta içeriği de aynı isteyen üstünde ki hamurunu yemesin. Bence bizimki gayet de güzeldi.

Şeker hamurundan yapılanlar daha güzel görünüyor. Sonuçta içeriği de aynı isteyen üstünde ki hamurunu yemesin. Bence bizimki gayet de güzeldi.

melekcim bende senin gibi şeker hamurlu pasta düşünüyorum ama dediğim gibi olumsuz yazılar görünce kararsız kaldım. bu yüzden fikirlerinizi öğrenmek istedim. sen deneyen biri olarak içimi rahatlattın saol canım. bursada şeker hamuruyla lezzetli doğumgünü pastası yapan bir pastane arıyorum . inşallah bulabilirim :)

bizimde pastamız şeker hamuruyla olacak..hatta şekli konusunda kararda kıldık..zaten üstündeki hamuru yenmiyor...süs amaçlı..bencede gayet güzel görünüyor..ve kızıma dün mum aldım 1 yazan mumlardan..evi süslemek için birazcıkda süsleme malzemesi aldım...menüyü düşünmedim pek fazla ama..kuru pasta poğaça yaprak sarması..kek..sigara böreği..vs..bu tarz bişiler olacak..kızıma güzel bir elbise alacağım..henüz beğenemedim..bakalım..9 günümüz kaldı inşallah ayarlarım..

bende balonlarımızı aldım vede yiyecekler için malzemeleri birde biraz içecek. 18 tane balonumuz var 6 tane sosis balon 6 tane doralı 6 tanede happy birth day balonu:9 az çok neler yapacagıma karar verdim ikramlar konusunda.
sosisli lolipop
mayalı pogaca
1 şeklinde şeker hamurlu kurabiye
çikolatalı kek
susamlı tuzlu kurabiye
şeker hamurlu pasta
çikolatalı pasta
rus salatası
bunlar karar kıldıklarım daha düşünüyorum. şeker hamurlu pastayı ve 1 kurabiyeleri kendim yapıcam çikolatalı pastayı babamız alıcak. birkaç birşey daha eklerim herhalde. ay az kaldı ya daha gelenlere vermek için bebek şekeri yapıcam. kızımada gelinlik giydiricem beyaz babaet beyaz badi beyaz çorap beyaz kelebek kanadı ve de prenses tacı... umarım herşey hayal ettigim gibi olur. basıma gelecekleri bildiğim halde yinede ümit ediyorum işte...

canım seker hamurlu 1 kurabıyenın tarıfını yazrmısın bana bende öyle bişiy yapmak ıstıyorum

normal kurabiyenin üzerine şeker hamuru kaplıycam. seker hamurunuda marshmallow şekerden yapıcam. netten arattım tarifi buldum. bakalım insallah olur. elimde 1 şeklinde kalıp yok ama keserek tek tek 1 şekli vericem kurabiyelere. çok zahmetli olucak ama napayım. bildiğin normal bir kurabiye tarifiyle yapabilirsin canım

doğum gününe gelenlere vermek üzere üzerinde kızımın fotosu olan buzdolabı magneti düşünüyorum.araşatırdım fotoğrafçı tanesine 2 lira dedi.tabiki çok.netten 1000 tanesini 61 liraya buldum.netten sipariş vermeye alışık değilim nasıl olur sizce .gözümle görmedim bi hayal kırıklığı olurmu.magnetin de kötüsü olmaz dimi

yarın doğumgünümüz var ama ben hiçbir plan yapmadım. sadece evi süsledim elimdeki malzemeyle. o da sevgililer gününden beri duruyo. araya benim doğum günümde girince kaldırmadım.
kendi aramızda kutlayacaz ekonomik kriz dolayısıyla. para olmayınca insanın gönlüde hoş olmuyor. 2 senedir hediye olaylarını da kaldırdık...o yüzden çekilişlere bile çok istesemde katılamıyorum.
neyse elbet düzelecez.
ne hediye aldık ne de kutlama yapacak bir hazırlık... belki pasta börek yaparım. annemde yaş pastasını ben yaparım dedi. nasıl olsa daha anlayacak yaşta değil kuzum. bütün özençlerimi ileriki yaşlarına saklıyorum.......................................şükür bugünümüze tabiki.

anıl tosun paşa doğum gününüz kutlu olsun nice yıllara.bu çocuklar hiç anlamıycaklar doğumgünlerini ve hatırlamıyacaklar gene de tabi kendi aranızda kutlamanız hoş olur.güzel de olur boşver.

canım ben sevgililer gününde eşime hediye olaraka yaptırdım dediğin magnetlerden çok hoşumuza gitti 12 tanesini 10 tlye yaptırdım ben..
beğenince eşimle kızımızın doğumgününde de gelenlere dağıtmak üzere yaptırlaım dedik..doğumda da mevlütte de şeker dağıttım bu sefer farklı bişey olsun istedim...

güzel oluyor diyosun yani.peki 7cm e 5 cm ölçü iyimidir .senin yaptırdığın ebatlar nasıldı

ben dogum gününde kızımı alıp gezmeye götürücem belki babamız da bize katılır eger isterse.. 1 hafta sonrada eşimin sülalesi ve annem gelcek pastanın ortasına mum dikip üflüycez. kızım gündelik kıyafetleriyle olucak giydirmiycem. ikramdada bulunmuycam bebek şekeride yaptırmıycam. anladımki herşeyi kendi özendiğim gibi kendi kendime yapmak en iisi. herşey boşmuş. özenen bana da lanet olsunmafoldumben

hayırdır Fatma'cım moralin mi bozuk neden böyle düşündün ki:uhm::uhm:

ay bitanem neden öyle diyosun tüylerim diken diken oldu hiç kimse ve hiç bir şey sen ve yavrunun bu özel gününden daha değerli değil,lütfen sıkma canını tadını çıkar yıllar sonra kızım ilk doğum gününü o değmeyecek insanlar yada olaylar içi rezil etmişim deme lütfeennn.:Saruboceq:

arkadaşlar benim zaten hayatımın dönüm nıoktası diyebilecegim tüm özel günlerim dogumum düğünüm hep eşimin ailesi tarafından mahvedildi. istedimki kızımın ilk dogum gününü kendim özendiğim gibi kutlayayım ama anladımki herşey boş. inanın varya hiçbir şey umrumda diil. 6 mart cumartesi günü kızımı alıp çıkıcam gezmeye isterse babasıda gelsin isterse gelmesin. ama varr ya ahım var kızım bir gğün büyüyünce anlatıcam ona herşeyi bir bir.... o kadar mutsuzumki kelimelşere sıgmaz ya .. tek dilegim rabbim içimdeki acıyı eşime göstersinnnnmafoldumben

kimbilir belkide ilk dogum günümüze dair tek güzel şey burdan aldıgımız hediye olurrbenneyaptımki

:çok üzgünüm: canım yaa üzülme sen kızınla mutlu ol boşver gerisini.... hiç kimse senin ve bebeğin kadar değerli değil hayatta unutma

bacım bu ne sinir bu ne öfkkeeee bilmiyorumkismile yaw herkese kızgınsın ama neden kızınla en güzel gününü birilerinin yüzünden öylesine kutlayıp geçeceksinki hiiiiç takma kafana boşvermesini bilmek gerek. kızınla her anın tadını çıkartmaya bak sen ona buna bakma. hiç bişi boş değil annelerin en güzeliiii. allahım ne güzel yaratmıi bi pıtırcığın var bak. diğerlerini umursama hep gül kızınla beraber emii opuyorumnanaktan olumunekankayizsmile

benimde söz günümden bir başladı aksilikleeeeerr taaaa düğüne kadar. balayına çıktığımızda eşim ve ben 10 gün günaydın nasılsın şuraya gidelimmi acıktım uykum geldi den başka kelimeler kullanamadık.ama noldu kime oldu. kimin umurundaydı bizim yaşadıklarımız tabiki sadece benim ve eşimin. ama çok şükür ben onları umursamamayı öğrendim dilerim sende çabuk atlat. ben anladım senin derdini. onu da yaşadım merak etme . ama sabırlı ol. geçecek muhakkak. hayırlısı olsun de allahım seni muhakkak hayrlı kılacak merak etme.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…