Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

Hayirli cumalar..
Ben gec kaliyorum..Oglum uyuyunca bakabiiyorum..gunde 5 saat park az geliyor sipama..Kopek disi uc vermis 1 haftadir gece uykumuz yok kalkip yatakta oturup bana sorular soruyor..yat oglum desemde 2 saat oturuyor..Cumartesi asi ve kontrolu var..Kan alacaklar demir eksikligi icin yine dusuk cikarsa akdeniz anemisine bakilacak..insallah yukselmistir..Ispanak pekmez,keciboynuzu verdim bol bol...
Parkta buyukler adin ne diye soruyorlar Erdeee dedi sasirdim..isim benzetmezi yok diyordum Yagiz diye bir arkadasi var Yagiz diyemiyor saaadeee saaadee geee...Gul gul...Cocugun ismi sade kaldi ne alakaysa..
Senay psikolojikse sebze de yedirsen tutar yapmaz yine...mamayla cok alakasi yok bence...gelismeleri yaz.insallah faydasi olur..
Kizlarin guzel anlarini yazsana..
Nil canim kolay gelsin tasinmak zor ama sonra tertemiz ev bahceli rahat edeceksin...Alega alega...yerim o tostosu...

günaydınlar, iyi haftalar herkese;

Bebek_ist, canım kızların güzel anılarını yaz demişsin, ama ben sabahtan beri ağlıyoruam, Allah başka dert keder vermesin ama, dün sarı kızımın ellerine vurdum kardeşine zarar verdi diye.... aklıma geldikçe ağlıyorum, çok pişmanım.... dün çok hırçındı mine, babasının gözüne parmağını soktu, birkaç defa beni ısırmaya kalktı, kardeşinin elinden oyuncağını almalar, ittirmeler, oyuncaklarını fırlatmalar... ve en son gülayın gözünün altını tırnağıyla öyle bir derin çizdi ki, Allah korudu, gözüne de zarar verebilirdi.. annem c.tesi köye gitmişti ve mine anneme çok düşkün, sanırım onun etkisiydi... zaten karakter olarak da hırçın ve dediğim dedik...
Muallim ablacım, siz ne durumdasınız böyle durumlarda, zarar veriyorlar mı birbirlerine....
vurmak çözüm değil biliyorum ama o an öyle sinirlendim ki... of ya, anne olmak ne zor.... bu sabah o kadar masum ve tatlıydı ki, ben bu çocuğa mı vurdum dedim....

slm kızlar sizleri merak ettirmişim kusura bakmayın annemlere gitmiştim orda net yoktu ve ben orda 1 ay kaldım bulantım vardı die o yüzden uzun kalacagımıoda tahmin etmemiştim .. bebek 3 aylık oldu ikili testi yaptırdık iyi çktı çok şükür gökcenazda diş çıkartıyo mızmız bi halde bende durumlar böyle umarım sizler iyisinizdir hepinizi öpüyorum tekrardan kusura bakamyın merak ettirdim :( bide bugün dogum günüm yaşladım:9::16::16::16: ulennnnnnnnn :)

slm kızlar sizleri merak ettirmişim kusura bakmayın annemlere gitmiştim orda net yoktu ve ben orda 1 ay kaldım bulantım vardı die o yüzden uzun kalacagımıoda tahmin etmemiştim .. bebek 3 aylık oldu ikili testi yaptırdık iyi çktı çok şükür gökcenazda diş çıkartıyo mızmız bi halde bende durumlar böyle umarım sizler iyisinizdir hepinizi öpüyorum tekrardan kusura bakamyın merak ettirdim :( bide bugün dogum günüm yaşladım:9::16::16::16: ulennnnnnnnn :)

Canım hoşgeldin, sen iyi ol yeter ki.... diş çıkaran bir bebek ve hamilelik.... Allah kolaylık versin... cinsiyeti belli olmadı dimi daha, erkek olunca 3 aylıkta belli olur derler ya.... ben kız olur demiştim gerçi.... hepinizin sağlıklı olmasına sevindm... Öptüm....

Senaycim annelik boyle...Bende birkac kez cok sinirlendirdigi zaman ellerine vurdum sonra da senin hesap, gece sabaha kadar agladim,yuregim sizladi kendimi nasil affettirecegimi sasirdim..ama sevgimiz daha agir bastigi icin cocuk bunlar unutuyorlar..2 yas senromumu basladi sizde..Oglum da da bugun hircinlik vardi.pazartesi sendromumu nedir..)arkadasi ne alsa bagirdi vermedi..sakince izah edip konustum paylasman gerek o da sana veriyor hadi ver uzulmesin..sonra gitti eliyle verdi..bir de saril dedim sarildi...elinden alip digerine vermek ters tepki yaratiyor kendi rizasiyla yapsinlar..boyle boyle buyuyorlar..sen aksama affettirirsin kendini..umutmustur bile..
Gokcenin annesi hosgeldin..iyi olmaniza sevindimmm..3 aylik oldu demek masallah zaman geciyor...Dis SIKINTISI bizdede var..keske bi sure daha kalsaydin annende sana zor olacak...ii bak gokceye,kardesine...
Muallim abla senden ne haber kizlar nasil?
Nil tasindin mi?

slm :) valla kızlar 3 aylık oldu bile bana kalsa bi ay durdum bi ay daha dururdum yan gel yat annem hazırlıyodu herşeyi:) gerçi şimdi daha iyiyim çok şükür gökcede iyi olsa herşey yoluna girer dr a en son gittigimda 11 haftayı geçmişti artık erken cinsiyet için dedi söylemedi bidahaki gidişimde belli olur inş hayırlısı ile :) bebiş yapmak isteyen kızlar hadi yalnız bırakmayın beni:)

selam ...oo herkes gelmıs ne guzel...gokce masallah ya ne cabuk gectu zaman saglıkla gelsın canım...bebıs ıstıyoruz canım ıkı yas sendromları baslıyo ve bıtk-mıyo ergenlıge kadar sonra ergenlık baslıyo evlenen kadar yandız bız..senay bende kzınca vuruyorum ellrıne bacaklarına sabır cekıyorum sısksık oğlumda daha sabırlıydım hıc vurmadım dıyebılırıım ama bunlar uçu benı delı edıyo bırbırlerıne vıuruyolar yapmayın kardessınız dıyorum yok sac bas gırıyolar bede azcık oksuorum bacaklarını ama yınede aa aaa dıyolar h-kavga vbıtmıyo gercekten zor gunler beklıyo bızı dısarda gezmelerde kılzarım cok uslu sessız kedı gıbıler her goren o cok uslu bunlar dıyo ama evde yıyolar benı....oğlen uykusundalar bende azcık yemek yaayım optum

günaydın herkese
muallimcim sagol canım :) allah kolaylık versin sana ben gökceye çıldırıyodum senin üçüne çıldırman gayet dogal:)
gökçesuanda mutfagı dagıtmakla meşgul gidip kahvaltı hazırlıyıcam hepinizi öpüorum kib

Gokce senin hamilelik haberini okuyunca bir heyecan bir heves geldi ki sorma...Kendimi zor tutuyorum:27:Basma duygularima...Biz simdilik diyeyim dusunmuyoruz...Dondurulmuslarin parasinida yatirmadim:25:.Seneye zaman ne gosterecek bakalim..ama olursa da engec seneye sonra istemem...
Kiz 10 da kahvaltimi olur..Biz 8 gibi yapiyoruz .10 da oglen oluyor neredeyse...prenses gec mi uyuyor?
Muallim ablaaa ne diyon yaa...Evlenene kadar mi:43:birde sendromlari cikti..Eskiden bizlerin sendromu,ergenligimi vardi yaa..Lafa geldimi annem ben kac tane ne zorlukla buyuttum de soylede boylede..Erdem e kardes diye tutturdu hatun..Aramiyorum bunaltiyor.Eskiden bu kadar ilgi mi vardi.Ben coculugumu dusunuyorum da..nerdeee Erdem deki imkanlar..1 sobali odada Agabeylerimle aksama kadar vakit gecirirdik..Erdem i 1 odayi birak evde zor zapdediyorum..Hassas konular :54:

merhaba arakadaşlar, işyerinde yoğunlaştım y,ne, giremyorum eskis gibi...

dün pedagoga gittim, kısaca yapcaklarımı anlatayım,

yemek sorunu için: biberonlar atılacak, iyice acıkması sağlanacak, ağlamaları filan umursanmayacak....
kahvaltı için ben işe gitmeden erken kalkılacak, öğlen uykusu yok veya en fazla 1 saat... böylece uyku düzeni de yoluna girecek...
kakayı tutmayla için; tuvalet eğitmine başlanaca, her gün 1 defa aynı saatte oturağa oturtulacak, ama tam aynı saatte, 10 dk erken veya geç değil, ve 10-15 dk oturması sağlanacak.. ilk 1-2 gün birşey olmaz, 3-4. gün koku duymaya başlarsın, sonrasında yapmaya başlar dedi...

bunlar zaten bildğimz şeyler de, uzman birinin yap demesi gerekiyordu sanırım...

cumartes yarın gün çalışıyorum, bu c.tesi izin alcam ve cuma dan biberonları kaldırcam... 2 günde ne kadar başarılı olabilcem bakalım... yemekle başlıyopruz, tuvalet eğitimine hafta içi başlıycaz....

konuşması ve anlatması çok kolay... nasıl uygulancak blmiyorum, ve annem eski düzenci,ne zaman isterse uyur, yemezse yemez düşüncesinde... akşam tartıştık bu yüzden...

hayırlısı bakalım...

merhaba arakadaşlar, işyerinde yoğunlaştım y,ne, giremyorum eskis gibi...

dün pedagoga gittim, kısaca yapcaklarımı anlatayım,

yemek sorunu için: biberonlar atılacak, iyice acıkması sağlanacak, ağlamaları filan umursanmayacak....
kahvaltı için ben işe gitmeden erken kalkılacak, öğlen uykusu yok veya en fazla 1 saat... böylece uyku düzeni de yoluna girecek...
kakayı tutmayla için; tuvalet eğitmine başlanaca, her gün 1 defa aynı saatte oturağa oturtulacak, ama tam aynı saatte, 10 dk erken veya geç değil, ve 10-15 dk oturması sağlanacak.. ilk 1-2 gün birşey olmaz, 3-4. gün koku duymaya başlarsın, sonrasında yapmaya başlar dedi...

bunlar zaten bildğimz şeyler de, uzman birinin yap demesi gerekiyordu sanırım...

cumartes yarın gün çalışıyorum, bu c.tesi izin alcam ve cuma dan biberonları kaldırcam... 2 günde ne kadar başarılı olabilcem bakalım... yemekle başlıyopruz, tuvalet eğitimine hafta içi başlıycaz....

konuşması ve anlatması çok kolay... nasıl uygulancak blmiyorum, ve annem eski düzenci,ne zaman isterse uyur, yemezse yemez düşüncesinde... akşam tartıştık bu yüzden...

hayırlısı bakalım...

Canim ayni seyleri bizim doktorumuz da soylemisti.yemek uyku duzeni icin..Yemek icin gunduzleri az emziriyordum aciksin sut tok tutuyor diye bir degisiklik olmadi.Memeden kestim yemesinde yine degisiklik yok.Yeme sorunu zamanla cozuldu..israrci ve kuralci olmak cozum degilmis.Uyku duzeni icin doktorumuz gunduzleri uyutma yada en fazla yarim saat gece mecbur uykusuzluktan uyuyacak dedi..Denedim gun icinde az uyudu zorla uyandirdim hircinlasti yatma saatine kadar miz miz zor tuttuk.sonuc gece uykusu yine ayni..Meme den kesince gece uykumuz da duzene girdi cok sukur.yine de 2-3 kez kalkiyor buna da sukur.Gunduzleri ise 2,5-3 saat uyuyor.bu halde geceleri iyi uyuyir.Annem de derdi de kizardim,doktor dan daha mi iyi bileceksin..kizim uyku uykuyu getirir,bu cocuk uykuda buyuyecek..Elleme gunduz ne kadar uykusunu bolersen gecede oyle uyanir.Dedigi gibiymis.
Oncelik biberonu,mamayi unutturman olabilir.Gece uyaninca biberon veriyormuydun.Birakinca belki gece uykularida duzene girer.Erken kalkmalari konusunda doktorun dedigi dogru..Erken kalkinca beslenmesi,uyku duzeni daha farkli oluyor..
Bu denilen egitimlerin hepsine birden baslama da canim..Teker teker yavas yavas...Tuvalet egitimine baslayinca tavsiyelerini yazarsin..
Doktor dogru olani diyor bir dene bakalim insallah basarirsiniz yinede annenin dediklerini dikkate al derim...Zor bi surec sizi bekliyor kolayliklar diliyorum..Allah yardimciniz olsun..

Son düzenleme:
selam haırlı cumalar herkeseeeeeeeeeeee.............bebıs ıstıyoruz caınım kyma dondurmalarına ya vala onları zo buluyoruz bılıyosun bı kardes yap tamam ama yap ınan ararsın benım gbı daha rahat edeceksın arkadas aramıyaca oğlun............senay yaaaaaa valla bende snın gıbıyım baslamak gerek ama nasıl valla anenenle ısın zor bacım eskıler öel zora gelemez ama gercekten yapmak gerek ben de mahvoluyorum gece hele emzık agzıdan dıussun aglıyolar gece bıde sut bıberonla delı oldum yemınle tuvalet ısıne hıc gelemem ya napcam üç tane olunca korku sarıyo oğlumda 14 aylık basladım b ay surmedı ogrendı bunlar ölemı ohh ya.........gelısmeleru yaz........rabbım kolaylık versın ama anlamadıgım sey gunduz uykusu cok az demıs gunduz uyku besler bebegı en az bı bucuk saat olmalı bence valla benımkıler yatıyo ıkı bazen uç saat ama gece her dakka mıkır mıkır ..........nılo nerdesın yenı ev yenı komsu derken yenı arkadaslar buldun cet yapcek dımı kız.......kacırma damadımı gelırım oraya bak ........gokce kızına herseyı alıstır tek zaten zorlamnamazsın co kı yenı bebekle sıkıntı cekme ........sakın yenı bebek gelınce gokceye hedıye almayı unutmasın sakınnnn daha cok sever bebegı............valla un arkadasa gıttım ıkı aylık bebısı vardı nasıl sevıyo benımkıler cok yardım edecek sana annesı

Eki Görüntüle 406723

Oglum alper taha prader willi sendromlu ve malesefki suan hicbir tedavisi yok.henuz 13 aylik o ve onun gibi yuzlerce insan bu amansiz hastalikla mucadele ediyor.Ayiracaginiz 5 saniye bircok insanin hayatini etkileyecek , lutfen oylarin...izla prader willi hastalari icin umut olun seslerini amerikada beyaz sarayda duyurmalari icin oylarinizi bekliyoruz. Uye olmaniza gerek yok sadece viceo ustundeki vote tiklayin ve acilan sayfadan facebook isaretini tiklayin oy vermek iste bu kadar kolay. Lutfen oylariniza cok ihtiyacimzi var.
Evladiniz icin yapamiycaginiz sey yoktur ve bunu sadece anneler bilir , lutfen oy verip arkadaslariniza iletirseniz buyuk iyilik yapmis olucaksiniz ihtiyaci olan yuzbinlerce hastaya.

Take One SMALL Step!! | Communities on the Move Video Challenge

HAYIRLI CUMALAR,
zorlu süreç bu akşam başlıyor, evde internet yok, pzt zaman buldukça yazarım herşeyi... bende korkmaya başladım, zaman var diye kolay geliyordu konuşulanlar... bakalım napcaz... bugün tekrar gelemeyebilirim buraya, işler yoğun, herkese iyi haftasonları... iyi tatilller... dua edin benm için.... ÖPTÜM BIDIKLARI VE SİZLERİ...

kızlar benım oğlum 22 aylık ve cok huysuz yaramaz bı cocuk yaa ınatcı bıde nasıl basedıcemben bılmıyorum hayırdan falan anlamıyo
hayır dıyorum ınadına ıstedıgını yapıyor sızın cocuklar nasıl yardım edın bana lutfen

selam kızlar..pavloderm canım senı bılıyorum cok zor gercekten zaman ayırırız tabı ne demek..rabbım kolaylık versın sana ........senaycım hadı bakalım beklıyorum haberlerını ama kararllı ol canım anenende onemlı asıl kararlı olması gereken o azcık yumusarsa hersey bıter...

kızlar benım oğlum 22 aylık ve cok huysuz yaramaz bı cocuk yaa ınatcı bıde nasıl basedıcemben bılmıyorum hayırdan falan anlamıyo
hayır dıyorum ınadına ıstedıgını yapıyor sızın cocuklar nasıl yardım edın bana lutfen

canım hosgeldın ..baze-ı bebekler cok hırcın olabılıyor bence anlamaya calıs mesela ne zaman yapıyo neden yapıyo ınatlasmaa asla onula en kotusuo benımkıler öle yapınca ben ya aaa bak su neymıus dıye dıkkatleru baska yone cekıyorum hıc olmuyosa yalnız bırakıyoruymazcık agkla dıyoryum hatta seda ısı ılerı goturup kusuyor ...ama sevgı ve ılgı ıstedıklerı zaman yaopddıklarını farkettım ben dıkkatlerı baska yoıne cekıp alıp sevıyorum masaml okuyorum cok ıyı oluyor bıde bolbol canım bellı saatlerde parka cıkar cok rahatlıyolar..bıde acaba demır eksıklıgı varmı yada vıtamın bazen demır eksıklıgı hırcınlık yapıyor dr söllmıstı basa cıkamazsan mutlaka dr a basvur ıyı uymuyorsa ıyı yemıyorsa hırcınlık yapar uyku duzenını olustur..ama once onu anla canım gozune bak sıor anlat konus ınan senı anlar

canım hosgeldın ..baze-ı bebekler cok hırcın olabılıyor bence anlamaya calıs mesela ne zaman yapıyo neden yapıyo ınatlasmaa asla onula en kotusuo benımkıler öle yapınca ben ya aaa bak su neymıus dıye dıkkatleru baska yone cekıyorum hıc olmuyosa yalnız bırakıyoruymazcık agkla dıyoryum hatta seda ısı ılerı goturup kusuyor ...ama sevgı ve ılgı ıstedıklerı zaman yaopddıklarını farkettım ben dıkkatlerı baska yoıne cekıp alıp sevıyorum masaml okuyorum cok ıyı oluyor bıde bolbol canım bellı saatlerde parka cıkar cok rahatlıyolar..bıde acaba demır eksıklıgı varmı yada vıtamın bazen demır eksıklıgı hırcınlık yapıyor dr söllmıstı basa cıkamazsan mutlaka dr a basvur ıyı uymuyorsa ıyı yemıyorsa hırcınlık yapar uyku duzenını olustur..ama once onu anla canım gozune bak sıor anlat konus ınan senı anlar

ya aslında sevgııstemdıgı zaman gelıp sarılır falan yemesıde normal yanı kahvaltıda sofrada cokdurmasada pesınden yedırıyorum ıste kanı dusuk cıkmıstı kucukken ama azdı 3 ay fero sanol kullandık bıdaha tahlıl yapmadık zaten ama carsamba gotrcem ıstıcem tahlıl bı daha
uykusuda eh ıste akşam 9 da yatıyor sabah 7-8de kalkıyor oğlende 11 de yatyor 1 de kalkıyor bu kadar
yaa bızım buralarda park falan yok hergun cıkaramıyorum dısarı tanıdıgımz cocuklu aılede yok oynasınlar
o yuzden cocuklarla oynamayıda bılmıyor hemen sevıncten vuruyo falan
oyuncaklarını vermıyo

merhablar....

biberonları kaldırdık, cuma akşamı yatmadan önce istediler mutfağa gittik, yerlerini gösterdim, mamaları ve biberonları almışlar, mama içemiycez dedim... huysuzluk yapmadılar, süt içtiler uyudular... sütümüz de muzlu süt, kutusundan kamışla içilecek... başka içmiyorlar hanımlar...

sabah da aynı şekilde, onlar kalkmadan kahvaltı sofrasını hazırlamıştım, gülay krep sever, ondan yaptım, yedi çok şükür... ama öğlen ve sonrası ve pazar tam bir felaket... yemiyorlar.... mama diye az da olsa ağlıyorlar, susuyorlar, ama hiç birşey yemiyorlar... dün akşam pizza pişirdim, 2 gündür aç dolaşıyordu çünkü... yedi çok şükür... ama sulu yemeklere nasıl alıştırcam???... sabah ıspanaklı krep yapıp bıraktım, yarım krep yemiş... hafta sonu pedagog'umuza ulaşamadım, dün gece aramış, geç oldu diye aramadım, az önce aradım tekrar, dönmesini bekliyorum...

dün çorba-yemek-köfte yaptım, sofraya oturduk, yemiyorlar herzamanki gibi... ben dayanamadım salya-sümük ağlamaya başladım, hıçkıra hıçkıra ağlıyorum... gülay kağıt peçete aldı, burnumu siliyor, "sümük aktı, sümük aktı" diyor bi taraftan da... ağlarmısın, gülermisin...

Back
X