Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

slm kızlar bende epeydir annemdeydim evime geldim tayinciyiz memleketime çıktı çok şükür :) bu arada dr a gitmiştim üçlü test için kan verdim haftaya belli olucak inş sonuç iyi çıkar sizlerde dua edn bana olurmu :) bu arada bebişin erkek olucagı kesin oldu tabi öncesinde dr la birlik olduk kocişle kafa yaptık kız olucak die kociş şok oldu sonra dr pipisinin resmini çeker veririm ilerde deyince kociş baya utandı:) saglıkla dogsunda oglan kız takmıyom ben..
bebekistiyoruz canım benim kız erken yürüdü maşallahdiyim 9 aylıktı tek yürüyodu ben bazen tv başında fazla koyuyom galiba ya:( umarım erken konuşur derdini anlatır bana bende onu anlarım aslında ne desem anlıyo ma inadı çok duymamazlıga veriyo kendini kaç defa gökce naz gel diyorum dönüp bakmıyo bile bende ya sabır çekip duruyom neyse büyücek bakalım cadı:) bizde el oyunu olarak sayıları oynuyoz bide ayakta kutukut penseyi çok seviyo oynamayı :=) hikayenin devamını dinlemeye tahammül edemiyo ama şarkı söyler gibi yasam dakikalarca beni taklit ediyo:)yazı yazar gibi yapıyo bide sol elle yazıyo sag ele nasıl geçiricem ben ya??
muallimcim güle güle git canım iyi tatiller
kızlar hepiniz iyisinizdir inşş kib öptm sizleri

herkese selam.....

geçmiş sayfaları okumuştum bir ara..bazılarınız ilave vitaminler veriyor sanırım.bir de demir eksikliğinden tahlillerden söz etmişsiniz.bu tahlili sizler kendinizmi istediniz dr dan yoksa drunuz mu gerek gördü....sağlıklı da olsa normal kontrole götürüyorum.bize hiç bahsedilmedi.tahlil ya da vitamin....bilgilendirirseniz sevinirim...şimdiden teşekkürler:71:

MUALLİM ABLACIM İYİ TATİLLER...

slm kızlar bende epeydir annemdeydim evime geldim tayinciyiz memleketime çıktı çok şükür :) bu arada dr a gitmiştim üçlü test için kan verdim haftaya belli olucak inş sonuç iyi çıkar sizlerde dua edn bana olurmu :) bu arada bebişin erkek olucagı kesin oldu tabi öncesinde dr la birlik olduk kocişle kafa yaptık kız olucak die kociş şok oldu sonra dr pipisinin resmini çeker veririm ilerde deyince kociş baya utandı:) saglıkla dogsunda oglan kız takmıyom ben..
bebekistiyoruz canım benim kız erken yürüdü maşallahdiyim 9 aylıktı tek yürüyodu ben bazen tv başında fazla koyuyom galiba ya:( umarım erken konuşur derdini anlatır bana bende onu anlarım aslında ne desem anlıyo ma inadı çok duymamazlıga veriyo kendini kaç defa gökce naz gel diyorum dönüp bakmıyo bile bende ya sabır çekip duruyom neyse büyücek bakalım cadı:) bizde el oyunu olarak sayıları oynuyoz bide ayakta kutukut penseyi çok seviyo oynamayı :=) hikayenin devamını dinlemeye tahammül edemiyo ama şarkı söyler gibi yasam dakikalarca beni taklit ediyo:)yazı yazar gibi yapıyo bide sol elle yazıyo sag ele nasıl geçiricem ben ya??
muallimcim güle güle git canım iyi tatiller
kızlar hepiniz iyisinizdir inşş kib öptm sizleri
canım tayininiz hayırlı olsun, gözün aydın.... memeleketiniz olması güzel... doktorla iyi oynamışsınız eşine... benimde bir arkadaşımın kız ikizleri var, onun eşi de erkek bekliyormuş ve ısrarla soruyormuş doktroa, benim eşim hala dalga geçer, "Ali hala bekliyor biri erkek olsun diye" der... tabiiki yanında değil....

herkese selam.....

geçmiş sayfaları okumuştum bir ara..bazılarınız ilave vitaminler veriyor sanırım.bir de demir eksikliğinden tahlillerden söz etmişsiniz.bu tahlili sizler kendinizmi istediniz dr dan yoksa drunuz mu gerek gördü....sağlıklı da olsa normal kontrole götürüyorum.bize hiç bahsedilmedi.tahlil ya da vitamin....bilgilendirirseniz sevinirim...şimdiden teşekkürler:71:

merhaba denizgeldi, bende kontrollere götürdüm hep ama aynı doktora devam edememiştik sürekli, bizden de pek tahlil istenmedi...ama bende okuyorum birçok doktor belirli aralıklarla tahll istiyrou, kızlarımdan biri sürekli mamayla besleniyor, kontrol amaçlı bende en son kendim istemiştim tahlili, hemogram yaptırdı doktorumuz, parmaktan alıyorlar, çok canı acımıyor... çok şükür iyi çıkmıştıi vitamine gerek duymadı, için rahat etsin sende yaptır bence...

Herkesi çok öptüm.....

günaydın, Hayırlı Cumalar...

3 günlük kabızlık krizimiz dün öğleden sonra sokol şurubun yoğun yardımıyla son buldu... esmer kızım neşeli, biz de neşeli.... mahalledeki eczacımız çapadaki pedagogları tavsye etti, kardeş kıskançlığı da var, biran önce çözmen lazım dedi... hem çalışıp, hem bu sorunlarla uğraşmak fiziken değil ruhen bitryor insanı...

bir de hırıltımızı geçirebilsek... 3 haftayı geçti boğazında hırıltı var, geçen c.tesi dr'a gittik, ciğerlerde bişey yok, sebebi yok dedi, 1-2 hafta daha izleyeceğiz, bitkisel bir şurup verdi, nefes açıcı, balgam sökücü, ama kabızlık da girince araya huysuzlaştı, tam doz kullanamadık... bebekliğinde ağız akıntısı çok olduğunda olmuştu yine, günlük bitkisinin tütsüsüyle geçirmiştim, ama büyüdü ya hanfendi, pamuk koydurmuyor göğsüne... ama tütsü yapıcam zorla da olsa... inşallah geçer...

bizde haberler böyle.....

sizler nasılsınız,
muallim ablacım prensesler nasıl, havalar yağmurluydu hep gezmelere çıkabildiniz mi, geçen hafta sonu köydeydik soğuk da olsa, kumla oynadılar, çok hoşlarına gitti...
nilcim, yeni evindesin artık, nasıl gidiyor, yaz bize...
bebek_ist, canım, sen nasılsın, erdem paşa napıyor...
gökçe.rana... prenses ve yoldaki prens çok üzmüyorlardır inşallah seni...

çok öptüm herkesi....

canim biz iyiyiz Erdem de iyi cok sukur .Annem rahatsiz, ameliyat olacak.Babam evde yalniz, engelli olunca yemegi,temizligi alisverisi herhafta 4 gun memlekete gidiyorum.Erdem icin de iyi oluyor koyde babannesiyle takiliyor.
canim bahsettigin tutsu nedir.nasil yapilir tam olarak neye iyi geliyor...Erdem de de gecen hastaligindaki oksurugu tam atamadi.kosunca oksurmeye basliyor.faydasi olur belki..

kızlar bugun bı haftalık tatıle gıdıyorum yokum buralarda optum herkesı
Ablacim kizlarla iyi tatiller,iyi gezmeler...

slm topıgı takıp etmıyordum tesadufen gordum yazdıklarını saende ısıme yaradı cnm yazdıkların docent hastaneyımı gttın cnm muayenehanemı adını verısrmısn ozelden bahsettıgın kadarıyla cok ıyı bır dr sanırım..
selam..
Bahsettigim doktor Ankara da Baskent hastanesinde gitmeyi dusunursen ismini veririm...

herkese selam.....

denizcim yasina yakin cogu doktor tatlil istiyor.Bizim 8 aylikken bakilmisti demir eksikligi vardi simdi 6 ay da bakiliyor ilac dozu artiriliyor.oglumun canini cok yaktilar hepatit asisi kan alma damari bulmak icin 4kez batirmislar ciglik cigliga..sonuc bugun cikacak.ben ilaclari 3 aydir vermiyorum ama doktorumuz boyu 3 ayda 5 cm atmis d vitamini ihtiyaci olabilir ver dedi hatta balik yagli olanindan kullan dedi.Ben haftada 1 balik yiyor dedim en az haftada 2 omega cok onemli,yurt disinda bunun dogrulugu kanitlanmis..
Sende hic goturmediysen bir gotur tam kan sayim baktir.sikayeti olsa simdiye kadar belli ederdi.yinede kafana takilmasin.

selamun aleykum kızlar..dun baslıgınızı gorunce okudum yazdıklarınızı..cok guzel bır topıc acmıssınızz..benım kızımda 7,5 aylık halıyle donemsel sorunlarımız oluyo..sımdılık en buyuk sıkıntımız pütürlü gıda ..dr umuz cok gec kalmadan basla bu donemı atlatırsan bırdaha yedırmen cok guclesır dedı..o gunden berıdır de normalden pütürlü hazırlıyorum cok ac bırakıyorum 3 5 kasıktan sonrası sıkıntılı oluyor ..oysa püre kıvamında ne versem cok guzel yıyordu..ustelemıyorum kı daha cok acıksın dıye ama tabı bu donemde kılo alımı soyle dursun verecek gıbıme gelıyor..
kan degerlerımız yerlerde gezıyormus kan ılacının en yogun olanını verdı..acaba sorunlar kucukte bız anne old dan mı buyukmus gıbı gelıyor anlayamıyorum.....

oyle ıste haaa bu arada bıraz oncede ılk emekleme mızı gerceklestırdık garıp bı sevınc..yavrus 2 kez emekledı sankı kosmuscasına sevındık babasıyla:D
el saklatmaları,kahkahaları ömre bedel...

hosgeldin,
7,5 aylik puturlu off valla yemese benim oglum yemezdi..zamanla duzeliyor ac kalmasi v.s farketmiyor..yavas yavas tiksindirmeden sevdiklerini puturlu yap.eline ekmek,elma ver.blendir hic kullanmadim kalin delikli suzgecten geciriyordum.9 aydan sonra disleri ciknca yemeye baslamisti.Demir eksikligi,dis cikarma donemi bunlar istahsizlikta yapar bu donemde sevdigi gibi ver.disler ciktintan sonra ara ara puturlu ver.ilk emekleme...nice mutlu anlarinizi birlikte yasamaniz dilegiyle.

gokcenin annesi:)))
tayin belli olmus istedigin yer,ailenin yani olmasina sevindim..kardesle yeni sehir aile yani rahat buyutursun saglikla gelsin 3lu tarama da temiz cikar endiselenme duam seninle,evlatlarimizla..

BEBEK_İST.,canım günlük yada günnük deniyormuş buna, sakız gibi minik sert bir madde,bir bitkinin reçinesi gibi bişey sanırım... aktarlarda var... tavaya koyuyorsun, ısınınca dumanı çıkmaya başlıyor, bu dumana temiz bir veya pamuk tutuyorsun, pamuk iyice dumanı çekiyor, ve sıcak sıcak göğsüne koyuyorsun yatarken... bebekken faydalı olmuştu bize... 3-4 gün oldu yapıyorum yine... sende dene canım, zararı olmaz sanırım, internette araştır yinede, ben olumsuz bişey görmemiştim o zamanlrda baktığımda... Allah acil şifalar versin küçük paşama ve benim prensesime....

BEBEK_İST.,canım günlük yada günnük deniyormuş buna, sakız gibi minik sert bir madde,bir bitkinin reçinesi gibi bişey sanırım... aktarlarda var... tavaya koyuyorsun, ısınınca dumanı çıkmaya başlıyor, bu dumana temiz bir veya pamuk tutuyorsun, pamuk iyice dumanı çekiyor, ve sıcak sıcak göğsüne koyuyorsun yatarken... bebekken faydalı olmuştu bize... 3-4 gün oldu yapıyorum yine... sende dene canım, zararı olmaz sanırım, internette araştır yinede, ben olumsuz bişey görmemiştim o zamanlrda baktığımda... Allah acil şifalar versin küçük paşama ve benim prensesime....

Kolaymis bi denerim,insallah faydasi olur...sagol canim..

selam ırem hosgeldın.........masallh kızına...evet puturlu olayı sıkıntı ama yınede cok zorlama alıscak merak etme elıne sıksık ekmek sımıt ver ..demır eksıklıgı cok onemlı mutlaka kontrol ettır sıksık...ay masallh emekledı demek tamam artık yasındada yurumesını beklersın bu duygular cook guzel kıxzlarmda gunluk tutyorum ben oglumdada tutmustum ılk emeklemesını yazmısım onunda okuyo tuhaf oluyo ınsan..saglıka ıns sıksık beklerım gelısmelerı yazalım bırlıkte
tesekkur ederım..ıns takıp edıcem topıcı..
hosgeldin,
7,5 aylik puturlu off valla yemese benim oglum yemezdi..zamanla duzeliyor ac kalmasi v.s farketmiyor..yavas yavas tiksindirmeden sevdiklerini puturlu yap.eline ekmek,elma ver.blendir hic kullanmadim kalin delikli suzgecten geciriyordum.9 aydan sonra disleri ciknca yemeye baslamisti.Demir eksikligi,dis cikarma donemi bunlar istahsizlikta yapar bu donemde sevdigi gibi ver.disler ciktintan sonra ara ara puturlu ver.ilk emekleme...nice mutlu anlarinizi birlikte yasamaniz dilegiyle.

bılemıyorum..suan oyle doluyum kı,aglamaktan gozlerım sıstı adeta..oncelerı blendır kullandım,son 2 haftadır kullanmayı bıraktım corbalarını olabılıdıgınce kucuk parcalarla yapmaya calıstım onuda genıs delıklı suzekten gecırdım kalan posasını corbaya kattım..yanı hem pütürlü ye alıstırdım hem damak tadını gelıstırmeye calıstım derkennnnn dun ne olduysa oldu..koca gunu sadece 2 kase corbayla gecırdı kızım..gece uyurken 200 cc kadar sut ıcırebıldım onuda 1 2 saat sonra babası gece uyandıgında kucagına almıstı pıspıslamak ıcın o sıra ustune kustu..sabah oldu ama nasıl oldu hıc uyumadı,normaldede uyumaz ıllakı sabaha kadar 8 10 kez uyanır..bu gece bı babası bı ben nobet tuttuk..

sabah bıskuvılı muhallebı tarzı bısey yaptım normalde yerdı yemedı,ısrar etmedım ...10 gıbı corba verdım ama bu sefer elekten de gecmedım sadece catalla ezdım ama gordum kı elekten gectıgım kadar yıne ufak kaldı..3 5 cay kasıgı guc bela bınbır saklabanlıkla yedı..11:30 gıbı yarım kase daha yedı ama hıc ogurmeden verıyorum evelıyo gevelıyo yutuyo,yanı kendı ıstedıgınde baya baya yıyo pütürlüymüş buyuk mus hıc bakmıyo bıle..ve su saat oldu hala bununla duruyo...

cok hırpalıyo kızım benı cok,,ne gece uyuyor ne gunduz ..hıc degılse yeme konusunda uzmuyo benı dıye tesellı buluyordum sımdı oda kalmadı,dr hıc bekleme herseyı katı ver yok yedıremezsın dıyo..sıkıstım kaldım bı yerlerde cok yoruldum..:( bılıyorum püre versem bayıla bayıla yıcek ama vermıcem..aglasam da zırlasam da vermıcem..

bılmıyorum ıste beceremıyorm ... en cokta bu yakıyo canımı,ona bagırmak kızmak benı kendımden annelıgımden utandırıyo nefret ettırıyor yasamaktan...:(((

cok yorgunum kızlar ben ya,cok yıpranmıs,hırpalanmıs...:(

kızımı mutlu edemıyorum...yasamaktan tad alamıyorum...:14:

şenay...bebekistiyoruz....teşekkürler....
kızımında 2 ay sonra hepatit aşısı var.korkutmayın beni...zor mu?normal iğne olma gibi değil mi?
tahliller konusunda;
kızım kanlı canlı..zaten azıcık hık dese dr dayız.hatta birkaç kez gittiğiöiz zaman bişeyi yok neddn getirdiniz oldu...yemesi içmesi uykusu maşallah çok iyi.oyun oynaması,iletişimi,cilvesi,çenesi,hoplaması zıplaması.parktaki aktivitesi de yerinde.halsiz filan değil.yemek te seçmez...hatta artık kontrollü veriyorum.fazla verince anladımki kiloya değil vc ye yarıyor.sanırım gerek yok...şimdilik yaptırmıyacağım.ama bir dahaki dr a gidişimizde soracağım....
teşekkürler....herkese yazmak isterim .ama zor...zilli tüm vaktimi alıyor.geceye yorgun düşüyorum.az okumaya çalışıyorum...
herkese çok sevgiler....Allah hepimize çokça sabır ve enerji versin...

slm kızlar herkesler iyidir inş. dün misafirim vardı kaynım gelmişti bugün gitti .. acaip yoruldum:(
dün bide üçlü test sonucunu aldık ve hemen dr a gittik konuşmaya çok küçük bi risk görüldü sırt boyun kısımında açıklık olması ile ilgili ama dr um anlattı çok şükür roun yok gibi haftaya tekrar çagırdı ayrıntılı ultrason yapıcak dr un yanında kendimi tutamadım agladım valla rabbim saglıklı evlatlar nasip etsin hepimize inş :(
iremcim kızın için kendini yıprattıkça onuda yıpratırsın akışına bırak canım zorlama onlar bizim yedigimiz herşeyi hemen benimseyemiyolar alışır ama zamanla annesi üzme kendini
denizgeldi kızına maşallah canım allah bagışlasın

GÖKÇERANA, canım bir risk yoktur inşallah, gönlünü ferah tut... Allahın izniyle bişey çıkmaz, doktorlar biraz şüpheci bakıyorlar doğal olarak, bizimayrıntılı ultrosonumuzda doktor birinin böbreğini göremmişti, gayet normal söyledi, incelemeye başladı ve 10-15 saniye sonra işte burda dedi ama o 15 sn bize 15 yıl geldi..... ben inanıyorum ki birşey yok...

BEBEK İST.. canım annen ameliyat olcaktı, soramadım ya, nasıl oldu, ne ameliyatı, baban nasıl, Allah yardım etsin canım sana....

esmer kızımın kabızlığıyla uğraşırken sarı kzım koksaki virüsü almış... dili acıdı, yarım ve peltek konuşmaya başladı, bütün vücudu kızardı kabardı, dili yara olmuş... ilacı yok kendiliğinden geçiyor, bir alerji şurubu verdi doktor yan etkisi değdiği yeri uyuşturuyor, yemek yemeden önce diline sürüyoruz acısı geçiyor yemek yiyor... ama bayağı bir atlattı 2 gündür...

slm kızlar size son zamanlardaki halimi ekleyim bakın ne halledeyim daha yeni kilo vermiştim gene eskiye dönüyoz bakalım:)
Eki Görüntüle 442618
hepinize güzel bi gün diliyorum
cuma günü nasip olursa gene dr a gidicem ayrıntılı ultraason için .. senaycım inş saglıkla gelir dünyaya sagol canım:)

selamdöndum yıne gercek hayata.....uç kızla yolculuk valla madalya takıcam kendıme...guzel gectı sabah aksam park........tam onumuzde park olunca anne park park dıye delı ettıler benı ama kasam bı yattılar cıt yok ohh valla yorulunca cok ıyı uyudular.........gokce cok tatlısın kız masallh dıyelım..bebgınede bıseycık yok saglıkla gelsın ıns.......herkes nasuıl........benımkıler ıyıce dıllendı kavgayı bıle ogrendıler baska cocuklarla ın cık kay ın cık kay.........üçüzler dıyede meshur olduk herkes bana acıdımı sevındımı belemedım.........denızı sevmedıler kuma ıkıncı gun alstılar.evdekı banyoya kaplıca suyu gelıyodu her gun dodıurup gırdıler......optıum herkesı

gökçecim valla göbüşün çok güzel, hamilelik günlerimi özledim şimdii... çok güzel duygulardı... 2. hamilelikte nasıl duygular yaşanır bilemiycem tabiiii....

Muallim ablacım hoşgeldin, maşallah prenseslere, tatil çok güzel ama çabuk bitiyor dimi.... bizimkileri de çorluya köye götürdük, 2 gündür çok özledim, buakşam bizde gitcez.... istanbula gitmiycez diyorlarmış... istanbulda evde çok sıkılıyor çocuklar.... bahçe, kum, güneş.... Şifa olsun bütün kuzucuklara.....

Selam Kizlar
Maasallah subhenallah kiz muallim kesin ben takacam sana madalyayi canim benim saka bir yana inan tatil coook iyi gelmistir.
Kolay degil inan isin zor 3 bebeyle butun kis evde insellah biraz dinlenmisindir.Allahim her daim yardimcimiz olsun ins
Ranacim canimsin ne tatli olmussun oyle coookta yakismis guzel annemize Hamilelik imrenmedim degil Rabbim insallah bizlerede nasip etsin tekrartdan anne olmayi aminnn
Hic kafana takma canim bebegin saglicakla gelecek ins Rabbim hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin Güzel kizceni öp yerime olurmu ben ona kocaman öpücuk yolluyorum.
Senaycim gercektende koy coook iyi gelir cocuklara serbest olurlar istahlari acilir bool bool d vitamini ohhh koy havasi temiz olur nasil duzeldimi kizin?
Allahim yolunu acik etsin canim minikleri öpmeyi unutma Anaciginada bool bool selam
Kizlar giremedim yogunluktan halan daha tam yerlesemedim kolaymi yeni gelin oldum:9:Ev duzuyorum Eksikler bitmiyor ilk evlendigimde bu kadar ugrasmadim Arkadaslar yeni gelin oldun deyip takiliyorlar
Gercektende coook bitkin dustum dugunumuz vardi oraya kostur buraya yorgunum haliyle yarin doktora gidecem pek saglik durumum iyi degil surekli basim donuyor ve coook halzisim elim kolum kalkmiyor hic boyle degildim havalarda coook soguk etkisi varmi bilmiyorum birde gecen Oglum coook hastalandi baya bir korkuttu simdi iyi yavrum iyicene dillendi artik konusuyor.
Henuz wc aliskanligimiz baslamadi cisin varmi diye sordugumda cis diyor oyun saniyor sipam bakalim seneye krese baslayacak hayirlisi zaman buzldukca yazarim kizlar hepinizi öpüyorum hk:72:

selam topiğin müdavimleri:71:
evlat edindiğim bir kızım var.şu an 22 aylık...acemi anne sayılırım biraz..sevgi ilgi konusunda gerekli herşeyi verdiğime inanıyorum ama hangi durumlarda ne yapılmalı ne yapılmamalı ne daha doğrudur gibi konularda yardımcı olursanız sevinirim.
nil...muallim...sizlere ayrı selam:3:

bebek istiyoruz..vc konusunda...ben de kızımı alıştırmaya çalışıyorum.ama kontrolü ona veriyorum.kendi istediği zaman vc nin üzerine aparatı yerleştiriyorum.canım kızım oturuyo çiiiiişşş çiiiişşş diye çişini çağırıyo.:1: daha bir müjdemiz yok.her zaman barsak hareketi başladığında kaka diyor.o zaman soruyorum annecim vc ye yapalımmı annme.diyorum.isterse oturtuyorum.yapacağı varsa bile yapmıyor.tabiii klozetten indikten bir süre sonra yapıyor.ben de hiç üzülmüyorum.ama ara sıra telkinlerde bulunuyorum.annecim hadi gel sen de anne gibi baba gib buraya yap kakanı gibi.çok istiyor biliyorum.gayret ediyor.zamanı var daha sanırım.kendini hazır hissettiğinde olacak diye düşünüyorum...
okuduğum bir kitapta çocuğa önce ıslak kuru eğitimi verilmeliymiş öğretilmeliymiş diyordu.kuru ıslak nedir bilmeli.kendini de ıslandığını anlamalı gibi...ıslağı öğrendik..üstüne yerlere döke döke:))

HG deniz iyikide geldin canim kucuk deniz nasil?Senin kizin kac aylikti canimya madur gor coook unutkan oldum.inek sutu iciyormu?
Benim oglum icmiyor iki aydir geceleri icirmeye calisiyorum imkansiz geri atiyor.Bende baslamadim daha vc egitimine evet canim zamani var zorlamamak lazim zaman her seyin ilaci yazacak coook sey var ama vakit yoook kucuk denizi kocaman öpüyorum hk:16:

Back
X