Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

Menden(Erdem in diliyle.))de selam..Muallim abla hosgeldin..Tatil nasildi,kizlar nasil?
Gokcenin annesi ogluma asi yaptirmistik asinin etkisiyle hafif gecirdi..Minik.minik oldu, kimileri sulu ,kimileri susuzdu.Kasidigi bi kac yerde iz kaldi zamanla gecer insallah..
Gokce nin tepkileri normal ogul gelince ilgi cogunlu gokce ye ,sen ablasin yapma,etme demeyin..ezilmesin,cocuklugunu yasasin..2 yasinda sorumluluk yuklemeyin..kardesin gelirken sana sunu getirecek diye hediye alin, dogunca bak kardesin seni cok seviyor sana bunu getirmis,sende onu sev gibi konusmalar.ilk 1-2 sene zor olacak ama sonra birbirlerine destek olacaklar..Ayy az kalmisss..Saglikla gelsin.
a.s :) ay biz yaptırmadık o aşıdan:( gökce için sen ablasın yapma etme yazmışsın ya bianda gözümün önüne ikisinin hayali geldi tabi senin dedigin gibi diyorum gökce hayır gökce yapma gökce kardeşine ver o küçük evet gökce çocuklugunu çok zor yaşıyıcak oda yaramazlık yapıcak biraz daha büyük oldugu için ve biz bebekten dolayı yorgun oldugumuz için tüm sinirimizi stresimizi gökceye yansıtıcaz dedigiini uygulamaya çalışıcam umarım gökceyi çok ezmeden büyütürz inş:(valla dün akşam bi misafirin oglu vardı 5 ay var aralarında gökce hiçbir oyuncagını vermedi paylaşmak istemedi aslında agladı durdu :( halbuki dışarı gittigimiz de yada onların evine gittigimizde çok uyumlu oynar bizim evimizde oldugu içinmi anlamadım çok kıskandı hırcınlaştı onlar gidene kadar agladı diyebilirim umarım budurumu kardeşi olunca çok yaşamayız alışırda paylaşayı çabuk ögrenir:( bu arada az kaldı iyice şiştim bende:)
herkese çok selam...okumaya çalışıyorum.yazmak zor.zaten bayağı da birikmiş...herkese yavrularıyla sağlık diliyorum..sevgiler...
sanada slm canım
gokce nasılsın ..nasıl gıdyo ..bebıs ıstıyoruz oğlusun nasıl nılo nerdesın ...denız kızın nasıl artık konusmlar baslamıstır benım tatıl guzeldı denız park ev arası mekık dokudum..cok sevdıler denızı parklar harıkaydı her yerde park var samsunda superdı sahıl harıka sadece ılk ucaktan ınıste anam suyun selın ortasına ındık ..ılk gunler yagmur sel..neyse hava actıda denıze gırdıler bıkınılerıyle benım üç kuş....herkese selam unuttugum olmamıstır ıns ...konuslmalarımız cok ıyı arttı bıdıbıdı soruyolar bu ne bune ....kavgaları devam kıskanmaları dahada arrttı ısım zor bu sene bı oyun grubuna vermek ıstıyorum bakalım ...

sagol abla vlla nasıl gitsin iyice şiştim dün misafir aldım onlar gitti ama benim kalçamda ki agrı gitmedi diyebilirim:9: oh ne güzel denize girmişiniz keşke bu sene bende gidebilseydim gökceyi denize götürmeyi çk istiyordum suyu seviyo maşallah diyim banyoda uzun zaman geçirir bizi bıktırana kadar durmak ister heveslendim deniz diyince:)bencede oyun grubuna ver abla daha çok birbirleriyle didişmeyi bırakırlar :)

selam herkese ınanın vakıt olmuyor ya ...herkes nasıl...kuslar buyuyo ..artuık dıllendı ıyıce benımkıler bu hafta cıse alıstuırma cabasındayım üç lazımlık aldım netten dızdım yanyana ev tuvalet oldu yanı........söyluyolar bakalım ıns rahat alısrız...gokce ne kadar kaldı doguma nılo nerdesın bebıs ıst oğlusun nasıl..senay kızlar nasıl benım ela hala cok asırı kabız ketenyagı aldım aktardan bıraz ıyı ghelıyo ama cok zor ya napcaz bakalım..denız nerdewısn herkesı cok optummmmmm

slm kızlar bende annemlerdeydim kontrole gitmiştim epey kaldım orda :) bebişin durumu iyi çok şükür muallim abla ekim sonuna kısmet olursa dogum olucak sezeryan oldugu için :) 15 güğn sonra tekrar kontrole çagırdı hayırlısı bakalım gökce naz da iyi yalnız başka çocukları çok kıskanmaya başladı bişeylerini paylaşmak istemiyoo halbuki ne kadar verimli bi cocuktu acaba hamileligimimi anlıyo hissediyo ondan huysuz yada büyüdükçe mi başlıyo dertler bilmiyorum:(neyse bide kpss yede girdi m çalışmadan kaç puan gelicek bakalım hayırlısı:)herkes iyi inş kimse ugramamış kib öptm sizleri

Muallim abla ogul iyi birazdan doktora goturecegim.demir eksikligine bakilacak yine dusukse akdeniz anemisi ne bakilacak..ilac ilac biktik..Kan aldirmak sorun bakalim nasil olacak.Kizlar tuvaleti ogrenmis kis gelmeden ogrenmeleri iyi olmus.Buyuduler artik Erdem de uzun uzun cumleler kurabiliyor, sarkilar soyleye biliyor..konustukca mest oluyoruz..Sevimlilikleri azalacak artik:(
Gokce sayili gun kalmis.Gokce'nin tavirlari normal.2 yas benimsemeler basliyor.uysal uyumlu dediklerimiz bi anda hayir menim diyebiliyor.bende bireyim bende varim diye gosteriyorlar.Erdem e ne sorsam zit cevapliyor.Erdem kalkarmisin hayi anne,erdem bunu yerine koyarmisin hayi koyamam,Erdem yemek yermisin yiyeme peki erdem seker yermisin hayiii yemimm- hihh ne anne sekeerr verrr...Otamatige baglamis sekeri bile sonradan farketti.:9:
kardes geldiginde genel ilgi Gokce ye, bi sure bebege sadece bakim..Zamanla alistikca paylasimlari cogalacak..

ay gokce az kalmıs kız ıns saglıkla gelsın ama zor olucak cpok kıskanacak prenses..benımkılerın kavgası hıc bıtmıyo delı olmama az kaldı valla ya ...cıslerıne alıstılar sayılır cok sukur cok zorlanmadım ya bu husussta...yıne acele yazıyorum ısım cok..bebıs ıst canım ıns bısey cıkmaz pasamızda zor valla ılac ılac ...konusmaları cok tatlı sorma ya masallah hepsıne ben ocaktan sonra uç gun yucaya verıcem ıyı olucak bence seneyede tum gun nıyetım var...denız nerdeısın kızın nasıl ..senay nasılsın canım..ya face oldıugundan berı buraya gırmek zor facede bulusalım ıns..

slm
mualim abla hayırlısı bakalım bekliyorum yavaştan valizimi hazırlasam iyi olucak:)

kızlar daha öncede sormuştum ama gene soruyorum size biz hala ogluşa isim bulmadık ya ne olsun die düşünüp duruyoz aklımızda bikaç isim var ama kesin degil lütfen sizde yardımcı olun ve özellikle yaramaz erkek çocuk isimleri yazmayınn:) gökce ile zor baş ediyom onla hiç edemem:) mesela arda sefa ahmet mehmet çok yaramaz oluyo bizim aklımızda olanlarsa :KAYRA, MEHMET (İKİMİZİN BABASININ İSMİ),URAS ,HAKTAN,BATIN(tek başına kullanılmıyomuş başına abd gibi bişey gelmesi gerekmiş),EYMEN bu isimlerden begendiginizi yaramaz olan erkek ismi varsa söylemenizi rica ediyorum kızlar ve güzel isimlerden sizlerde yazın olurmu:) enes demiştiniz kaynımın ismi ibrahim eşimin ismi musa yahya ismail mustafa diger kayınlarımın ismi ömerde var bunlar haricinde:) acaba kocişin ismini koysam olmaz mı:)iki ibrahim bi eve çok gelir ama degilmi:)neyse kib öptm sizleri

selam herkes nasıl faceye gelın barı kızlar.gokce mehmet cok guzel eymen de cok severım ugurlu bahtlı kısmetlı demek bana sorarsan ya ıbrahım eymen ya mehmet eymen koy...........baba adını severım baba ogul aynı ne guzel olur...optum senı

Merhabalar
Muallim abla vakit olmuyor ki facebook a gireyim...Kis gelince bol bol haberlesiriz .
Gokcenin annesi ben oglumun ismini Uras istemistim esim begenmemisti..Ben Uras (mutluluk,sans demek )diyorum Eymen de guzel..Biran once karar verin sonra karambole gelmesin:1:ben gibi..

Oglusu doktora goturdum bu sefer kan vermek cok sorun olmadi az agladi sustu.Sonuclar haftaya cikacak sonuca gore anemiye bakilacak.

herkese çokk selam anneler:71:

muallim...maşallah vc eğitimine başlamışsınız.ilk deneyimimde deniz çok ağladı kıyamadım.babası biraz daha bezine çalışsın:))
bebek ist..selam...kan ne için veriyorsunuz.dr mı istiyor.konuyu kaçırmış olabilirim...benim kızdan hiç kan istenmdei.el ayak sendomu hariç.sadece a vitamini eksikliği görülmüştü.şurup ve havuç takviyesiyle devam ett,k.tekrar kan vermeye gerek var mı???kanlı canlı çocuk maşallah kıyamam ona .alamsınlar kan:((

gökçe...eymen güzwl bnce...babasınn adı da olu.o da güzel...benim oğlum olsa şimdiden sonra babasınınadını koyarımsanırım :1:
acele yazdım.herkese selam....
almanyadan bir arkadaş vardı nikini hatırlayamadım şimdi...huuuu.sen anlarsın...oğluşu benimkiyle akrandı...affet arkadaşım...kafalar karışabiliyor.vakit te yok şimdi geçmişe bakmaya...çoook sevgier...haaaa çok ta hamarttı:))sevgiler selamlar olsun almanyaaya

slmmmm herkesler iyidir inş. denicim bebek istiyoruz mualimcim sagolun fikirler için
yok yok kızlar benim bu oglan isimsiz kalıcak ben eminim:) babasına soruyom omu olsun bumu olsun adam öylemi olsunki böylemi olsunki düşünmekten alnımın damarı çatladı derler öyle bi durumdayım kendide çok yogun bu aralar konsantre olup bi isim bulamadık:) yavruya yaa neyse hayırlısı allah ne nasip ettiyse o ismi bulucaz inş.:)
hafta sonuda kısmet olursa kontrole gidicem bakalım bebiş nasıl bide gökce 2 yaşına gircek nasp olursa pazartesi günü onuda götürmüşken kontrol ettircem inş kızlar iki yaş aşısı felan varmıydı bi yuerde okumuştum sanki hem diş hem göz hemde bi aşı varmış yazmışlardı siz yaptırıdnız mı? neyse kib öpüyorum sizleri
nilcim sen nasılsın herşey yolundadır inş
bebek istiyoruz sen naptın canım geldinmi memeleketten kan sonucu noldu?

Denizin annesi hosgeldin..ozletmeyin,firsat buldukca yazin..Deniz nasil?
Canim ogluma 8 aylikken kan degerlerine bakildiginda kaninda belli degerler cok dusuktu.yaklasik 2 senedir ilac tedavisi biraz biraz yukseldi.En son yine baktilar cok sukur bu sefer iyi yukselmis boyle olunca 1 ay daha farkli bir ilac sonra ilacsiz hayat...Yine kan degeri cok yukselmeseydi akdeniz anemisine bakilacakti cok sukur gerek kalmadi..
Beslenme sekli degisti belki ondan da yukseldi onceden et,kiyma pek yemezdi simdilerde dilinde hep et,kofte..:nazar:
Kizinin beslenmesi duzenliyse,huysuzlugu yoksa baktirmana gerek yok bosuna can yakiyorlar...

Gokce donduk canim haftaya yine yolcuyuz:))
Oglusun sonuclar guzel cikti 1 ay daha ilac kullanacak.Buara da doktorumuz haftada 2 kez balik yemesine nazaren balik yagi verdi.3 yasina kadar desteklemekte fayda var dedi..
iyi ki dogmus prensesin..Brlikte nice guzel senelere insallah..2 yasinda hepatit A asisi var.ozel asi yaptirmak istersen.goz icin 2.5 yas denildi bana.Dis baktirdim.2 yasinda 2.5 yasinda 3 yasinda sonra senede 1 asilari oluyor.Bunlar ozel asilar, devletin asilari ilkokulda var..

Denizin annesi hosgeldin..ozletmeyin,firsat buldukca yazin..Deniz nasil?
Canim ogluma 8 aylikken kan degerlerine bakildiginda kaninda belli degerler cok dusuktu.yaklasik 2 senedir ilac tedavisi biraz biraz yukseldi.En son yine baktilar cok sukur bu sefer iyi yukselmis boyle olunca 1 ay daha farkli bir ilac sonra ilacsiz hayat...Yine kan degeri cok yukselmeseydi akdeniz anemisine bakilacakti cok sukur gerek kalmadi..
Beslenme sekli degisti belki ondan da yukseldi onceden et,kiyma pek yemezdi simdilerde dilinde hep et,kofte..:nazar:
Kizinin beslenmesi duzenliyse,huysuzlugu yoksa baktirmana gerek yok bosuna can yakiyorlar...

Gokce donduk canim haftaya yine yolcuyuz:))
Oglusun sonuclar guzel cikti 1 ay daha ilac kullanacak.Buara da doktorumuz haftada 2 kez balik yemesine nazaren balik yagi verdi.3 yasina kadar desteklemekte fayda var dedi..
iyi ki dogmus prensesin..Brlikte nice guzel senelere insallah..2 yasinda hepatit A asisi var.ozel asi yaptirmak istersen.goz icin 2.5 yas denildi bana.Dis baktirdim.2 yasinda 2.5 yasinda 3 yasinda sonra senede 1 asilari oluyor.Bunlar ozel asilar, devletin asilari ilkokulda var..

herkese selam....unutmıyayım diye alıntı alarak yazıyorum.
bebek ist...selam canım.
Deniz iyi maşallah.ama ben onun hızına yetişemiyorum.itirazlarımız kabul etmeyişlerimiz yapmıycam haırlarımz başladı.hayırı telaffuz etmiyor ı ıııııı diyor.
oğluna geçmiş olsun.maşallah diyeyim ben de.geçmişten okumuştum sizleri .kızım gelmeden önce...soonra yarım kalmıştı...yesin etler ballar şifa olsun oğluna..hepimizin yavrusuna şifa olsun.
denizin beslenmesi düzenli.güzel ,sağlıklı beslediğimeinanıyorum.ama kontrollü veriyorum.çünüdeniz haififten oburiks:1:

aşı konusunda...evet.hepatit a aşısı var.iki doz.ilkini oldu.ikinci ocakta...diğer özel aşılardan haberim yoktu.hepatit a yı da biz alıyoruz.devletten değil.diş ve göz aşısı da ne oluyor??diş baktırdım derken???

uyumak lazım....herkese sevgiler....keşke hem çok yazabilip hem de uykumuzu almış kalksak.... ne güzel olurdu....:31:

selam gokce hele bı gelsın ısmıde gelıcek ıns merak etme canım..bebıs ıst canım cok sevıdnım ıyı cıkmasına masllah......et yemesı cok onemlı demır acısından benımkıler cok ıstahlı degıl valla bagırıp cagrıyorum ama ne fayda denız kızın yoruyo senı demek ohh oh ne guzel....benımkıler cıse alıstı oley bezden kurtardım.......gecede yapmıyolar nerdeyse.......sadece ela cok kabız onunla ugrasıyorum hala dıla fızık devam daha ıyı yruyoo ama suzgun degıl ıns bakalım onuda yapar yoksa cok ıyıyız gecen hafta facede premature anneler bulustuk bı yerde guzel gectı ıkız uçuzlerle....bızde bulussak neıyı olur....optum herkesı nılo nerde yaaaaaaaaaaaa

kızlar bugün gökce naz ımın dogu günü 2 yaşına girdi dün erkenden bi dogum günü kutlaması yaptık arkdaşlarla rabbim bu güzel günleri görmeyi herekse nasip etsin inşallhhhh

denızcım selam...herkese guzel bı bayram............gokce bebek nasıl ..zorluyomu senı bebıs ıst nasılsın ...senay nerdesın..nılo nerde ya merak ettım ıyıce..ıyı bakın kendınıze denız kızın nasıl bayramda ne yaptınız anlatın bı ara

selam.nılo oh bve geldın sonunda nasılsın nerdeydın ya....gokce oğlusun nasuıl anlat hele denız kızın nasıl bebıs ıst senay gelın artık bız ıyıyız cok sukur bezden kurtulduk memeden kurtulduk

Back
X